Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Informace o udělených trestech jsou v patřičném důležitém tématu, více viz Pravidla.

Právě je pá 27. květen 2016, 00:18

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Wipe, Zero Fill a Secure Erase: Obnova výkonu flashky a SSD
PříspěvekZaslal v: st 5. leden 2011, 09:32 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Výkon Flashdisku, paměťové karty nebo SSD nikdy neobnovíte plným formátem. Vždy používejte k tomu specializované utility!

Tento návod je primárně určený pro vlastníky starých paměťových karet, fleshdisků a SSD disků jejichž disk podává výrazně horší výkon, než by měl. V prvé řadě upozorňuji, že nenesu žádnou odpovědnost za mnou uvedené nebo odkázané návody a také připomínám, že proces vede k nezvratné ztrátě uložených dat.


SSD bez trimu, flashdisky a paměťové karty

Před samotným "ničením" zkuste použít utilitu, která umí Wiping, tzn. nulování povrchu. Je velice bezpečnné a na 99 % by nemělo disku nic udělat. Nejjednodužší na uživatelské ovládání je Active Kill Disk. Provedete rychlý formát povrchu a spustíte Kill Disk. Označíte disk, se kterým máte problémy a zvolíte následující nastavení:
Příloha:
wipe.png

4GB microSDHC trvá zformátovat asi 40 minut

Pokud ani to nepomůže, čeká vás druhý postup zvaný Zero Fill. Ten je mnohem agresivnější a SSD disk s ním můžete zničit! Uvedený postup nepomohl ke zlepšení výsledků odpadního Patriotu PS-100. Měl by však pomoci diskům Intel SSD G1, Kingston SSDNow V/V+ G1 a většině SSD s JMicron JMF601/602 řadičem.
Příloha:
kill.png


HDDErase – Secure Erase
Jedná se o ATA příkaz, který provádí wiping (nulování), maže informace o skrytých a vadných blocích a také wear-level tabulku.
  • připravte si bootovací flashku nebo CD s utilitou HDD Erase, anebo si stáhněte Ultimate Boot CD
  • nastavte v BIOSu Legacy IDE mód (=AHCI Disabled, SATA RAID/AHCI mode disabled; SATA port 0-3 Native Mode is disabled; Onboard SATA/IDE Device is enabled; Onboard SATA/IDE Ctrl Mode is IDE)
  • nabootojte -> HDD Tools -> Wiping Tools -> HDD Erase
  • pokud je SSD uzamčené, musíte potvrdit odemčení a restartova, pokud se to bude opakovat, připojte a odpojte při bootování datový SATA kabel
  • podtvrďte (a. Press Y at “Do you want to proceed?”, b. Press N to “Go to the next page”, c. Press Y to “Do you agree”)
  • vyberte disk, který chcete smazat (např. P0 = první SSD na prvním kanálu)
  • vyberte Secure Erase (volba č. 1)
  • potvrďte smazání (možná budete tázání na smazání LBA apod. vše potvrďte)
  • během několika minut (podle zasekání disku) by mělo vše proběhnout v pořádku
Příloha:
secureerase.jpg


Poslední volbou je český software HDAT2.
Citace:
Jestliže je určen normální mód výmazu (Normal Erase mode), potom povel SECURITY
ERASE UNIT zapíše binární nuly do všech uživatelských datových oblastí. Mód
rozšířeného výmazu (Enhanced Erase mode) je volitelný. Jestliže je určen mód
rozšířeného výmazu, zapíše zařízení do všech uživatelských datových oblastí předem
určené datové vzory. V módu rozšířeného výmazu budou přepsána všechna předtím
zapsaná uživatelská data včetně sektorů, které již delší dobu nejsou v používání v
důsledku realokace.

http://www.hdat2.com/files/hdat2cz_v10.pdf

Utility výrobců pro SSD

Obsluha je opět velmi jednoduchá a triviální, řiďte se postupem uváděným výrobcem. Někdy disky potřebují "Legacy IDE" režim, jindy "AHCI". Jednou mshaci, podruhé napři Intel RST v9.6. Pokud vám utilita píše, že je třeba disk znova inicializovat, odpojte z něj na 10 sekund SATA kabel a znovu připojte. Poté by mělo vše fungovat.
  • OCZ Wiper (funguje se všemi řadiči Indilinx, stačí spustit jako správce ve Windows, vše detekuje a automaticky vyčistí)
  • OCZ SSD Toolbox (funguje se všemi řadiči SandForce)
  • Intel SSD Toolbox (pouze disky Intel, na vlastní nebezpečí lze cracknout i pro ostatní)

Garbage Collection, nebo-li samočištění buněk se aktivuje, když jste odhlášení ze systému Windows. Z toho důvodu si můžete vytvořit jednoduchou "utilitu". Její princip je prostý – uděláte zástupce na odhlášení z Windows. Návod naleznete na OCZ fóru.

Mějte na paměti, že uvedené postupy mohou obsahovat chyby a autor nenese za vaše činy žádnou odpovědnost.
//1. ledna/januára 2011, Jan Černý aka -HoNY-; update 10-01-11 6:15 AM
//Thelliwn - FAQnuto


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Re: Wipe, Zero Fill a Secure Erase: Obnova výkonu flashky a SSD
PříspěvekZaslal v: čt 3. únor 2011, 16:36 
Nováček
Nováček

Založen: 16. prosinec 2003
Nahoru
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?81321-Secure-Erase-With-bootable-CD-USB-Linux..-Point-and-Click-Method


 Profil  
 Předmět: Re: Wipe, Zero Fill a Secure Erase: Obnova výkonu flashky a SSD
PříspěvekZaslal v: út 10. duben 2012, 14:00 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 26. červen 2003
Bydliště: Hodonín
Nahoru
Ahoj,

chci se zeptat, funguje garbage collection po odhlášení z Win 7 i když jsou SSD v RAID 0?

Děkuji.


 Profil  
 Předmět: Re: Wipe, Zero Fill a Secure Erase: Obnova výkonu flashky a SSD
PříspěvekZaslal v: út 10. duben 2012, 14:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne, v raidu žádné tyto funknce nefungují, proto SSD do raidu NEPATŘÍ, věř mi, sanžil jsem se o SSD raid mnoho let a nikdy to nedopadlo moc OK. IO výkon horší jak s jedním diskem, sekvenčky lepší ale SSD časem tak zdegradovaly že to nemělo význam.


 Profil  
 Předmět: Re: Wipe, Zero Fill a Secure Erase: Obnova výkonu flashky a SSD
PříspěvekZaslal v: út 10. duben 2012, 14:30 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 26. červen 2003
Bydliště: Hodonín
Nahoru
Dle informací RSt 11,5 podporuje TRIM u RAIDu, takže proto se ptám, jestli to má význam. Mít dva samostatné SSD moc nechci.


 Profil  
 Předmět: Re: Wipe, Zero Fill a Secure Erase: Obnova výkonu flashky a SSD
PříspěvekZaslal v: út 10. duben 2012, 14:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2011
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Pytas sa na to iste v dvoch topicoch? :stupid:
:arrow: viewtopic.php?f=127&t=182853

_________________
PC1: Intel Core i7-2600K @4,7Ghz | Noctua NH-L12 | MSI Z77A-GD55 | Kingston 2x4GB 1600Mhz @1866Mhz | Intel 520 120GB | WD Red 3TB | Asus EAH5570 Silent | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver

PC2: Intel Pentium G3258 @4,7Ghz | Noctua NH-D14 | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | WD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White

Media: TX-55AS640E | LG 42LE8500 | Xtreamer Sidewinder | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones


 Profil  
 Předmět: Re: Wipe, Zero Fill a Secure Erase: Obnova výkonu flashky a SSD
PříspěvekZaslal v: út 10. duben 2012, 14:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
TRIMM u raidu ano, ale tím je obecně myšleno že trimm nyní funguje i pokud řadič běží v raid modu a ne jen AHCI modu, či když je raid1 tak může fungovat také, proč ne, ale u Raidu 0 už z principu fungovat nemůže, není tam co konzolidovat nebo promazávat,protože na oba disky se sypou naprosto chaotická data po jednotlivých stripech se kterejma si SSD prostě nedovedou poradit a časem výkonostně naprosto zdegradují.


 Profil  
 Předmět: Ako na SSD Erase ???
PříspěvekZaslal v: so 29. září 2012, 15:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2012
Bydliště: SVK
Nahoru
Mohol by mi niekto vysvetliť ako to mám spraviť , keď si chcem preinštalovať OS , viem , že obyčajné formátovanie nestačí (doteraz som to robil iba takto,asi to nie je najlepšie riešenie,že?) a na nete som sa dočítal , že pomocou SSD Erase môžem svôj ssd úplne zmazať a disk navrátiť do továrneho nastavenia a tuším to má aj vplyv na jeho výkon a životnosť. Ak sa mýlim , kľudne ma opravte , pretože ma táto téma zaujíma a to moc. Tuším by sa to malo dať spraviť cez program HDD Erase ale nie som tým istý a tiež by sa mal v BIOSE nastaviť miesto AHCI , IDE mód. Po skončení programu SATA kábel odpojiť a znova pripojiť kvôli inicializácii SSD. To mám z netu , čo som sa dočítal...

_________________
MB:MSI Z77 MPOWER BIOS ver. 17.12 -- CPU:INTEL Core i7 3770K HT ON @4,5GHz (1,240V stabilné) -- CPU Cooler:PHANTEKS PH-TC14PE -- RAM:CORSAIR White Vengeance Low Profile 16GB 1600MHz CL9 (1,35V) XMP -- PSU:Super Flower Leadex BLACK 1000W 80PLUS®PLATINUM -- GPU´s:2 x NVIDIA EVGA GTX 780 Superclocked ACX 3GB GDDR5 SLI + EVGA PRO 2 WAY SLI Bridge -- SSD:2xSAMSUNG 128GB SSD 840 PRO Series -- HDD:WD Caviar Black 750GB -- BLuRay:ASUS BC-12B1LT -- CASE:BITFÉNIX Colossus Venom Window -- USB 3.0 Front Panel:BITFÉNIX 2xUSB 3.0 -- FAN Regulator:BITFÉNIX Recon -- FANs:2xBITFÉNIX Spectre 140mm PRO , 1xBITFÉNIX Spectre 120mm PRO , 2xBITFÉNIX Spectre 23mm Green LED -- LCD:IPS LED LCD AOC i2369Vm 23palcov 1080p -- OS:Windows 7 Home Premium x64bit
Shame on you Microsoft for your Windows 8 & 8.1 !!!


 Profil  
 Předmět: Re: Ako na SSD Erase ???
PříspěvekZaslal v: so 29. září 2012, 15:36 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
a prečo by zase nestačilo obyčajné formátovanie? :roll:
pokiaľ máš normálne SSD netreba žiadne SE
ani SE síce vráti SSD do viacmenej továrenského stavu, aka samé nuly, ale zato aj minimálne uberie niečo z jeho životnosti kedže je to jeden z mála úplných zápisov na SSD v jeho živote :)
to nastavenie AHCI je asik jedna zmála vecí čo treba ozaj urobiť aby SSD normálne fahčilo
a potom ho pužívať v systéme ktorý podporuje natívne TRIM
ano sú to W7, nové linux jadrá a posledné verzie mac os X :)

inak SE sa dá pekne urobiť cez GPART je tam na to priamo príkaz resp utilitka

_________________
Intel Core i7 5960x@4,5GHz,X99 E-WS,Titan X ,4X8GB 2600 DDR4 ,H2O + Fractal ARC Midi,SF Leadex 1kW Ti, Intel 750 400GB, WD1003FBYX + ST3000DM001, HiFace2 + Sapphire + BVAudio + Shure1540, Acer B32HK, Revolve 810 + FiiO10 + HiFiMAN RE-400 Waterline, Xperia Z1C,Nvidia Shield, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: Ako na SSD Erase ???
PříspěvekZaslal v: so 29. září 2012, 17:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2011
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Co sa tyka SE: http://www.youtube.com/watch?v=udxNL6sCuDQ

_________________
PC1: Intel Core i7-2600K @4,7Ghz | Noctua NH-L12 | MSI Z77A-GD55 | Kingston 2x4GB 1600Mhz @1866Mhz | Intel 520 120GB | WD Red 3TB | Asus EAH5570 Silent | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver

PC2: Intel Pentium G3258 @4,7Ghz | Noctua NH-D14 | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | WD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White

Media: TX-55AS640E | LG 42LE8500 | Xtreamer Sidewinder | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones


 Profil  
 Předmět: Re: Ako na SSD Erase ???
PříspěvekZaslal v: so 29. září 2012, 19:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2012
Bydliště: SVK
Nahoru
Môj SSD podporuje TRIM a aj som si to zistoval cez cmd.exe pomocou ,,fsutil behavior query disabledeletenotify,, hodnotu mám 0 čo znamená , že trim funguje. Je aj zarovnaný. Chcel som to vedieť , z toho dôvodu či je lepšie pred reinštaláciou Windows , SSD naformátovať alebo spraviť Secure Erase ?

_________________
MB:MSI Z77 MPOWER BIOS ver. 17.12 -- CPU:INTEL Core i7 3770K HT ON @4,5GHz (1,240V stabilné) -- CPU Cooler:PHANTEKS PH-TC14PE -- RAM:CORSAIR White Vengeance Low Profile 16GB 1600MHz CL9 (1,35V) XMP -- PSU:Super Flower Leadex BLACK 1000W 80PLUS®PLATINUM -- GPU´s:2 x NVIDIA EVGA GTX 780 Superclocked ACX 3GB GDDR5 SLI + EVGA PRO 2 WAY SLI Bridge -- SSD:2xSAMSUNG 128GB SSD 840 PRO Series -- HDD:WD Caviar Black 750GB -- BLuRay:ASUS BC-12B1LT -- CASE:BITFÉNIX Colossus Venom Window -- USB 3.0 Front Panel:BITFÉNIX 2xUSB 3.0 -- FAN Regulator:BITFÉNIX Recon -- FANs:2xBITFÉNIX Spectre 140mm PRO , 1xBITFÉNIX Spectre 120mm PRO , 2xBITFÉNIX Spectre 23mm Green LED -- LCD:IPS LED LCD AOC i2369Vm 23palcov 1080p -- OS:Windows 7 Home Premium x64bit
Shame on you Microsoft for your Windows 8 & 8.1 !!!


 Profil  
 Předmět: Re: Ako na SSD Erase ???
PříspěvekZaslal v: so 29. září 2012, 20:07 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
určite to netreba
ako vravím SE je jeden z mála úkonov ktorý urobí na SSD kompletný zápis do všetkých buniek čo je práve to čo všetci omielajú že znižuje životnosť :mrgreen:

_________________
Intel Core i7 5960x@4,5GHz,X99 E-WS,Titan X ,4X8GB 2600 DDR4 ,H2O + Fractal ARC Midi,SF Leadex 1kW Ti, Intel 750 400GB, WD1003FBYX + ST3000DM001, HiFace2 + Sapphire + BVAudio + Shure1540, Acer B32HK, Revolve 810 + FiiO10 + HiFiMAN RE-400 Waterline, Xperia Z1C,Nvidia Shield, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: Ako na SSD Erase ???
PříspěvekZaslal v: so 29. září 2012, 20:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2012
Bydliště: SVK
Nahoru
Chcem sa ťa ešte opýtať , že či nový firmware môže mierne ovplypniť výkon SSD ?

_________________
MB:MSI Z77 MPOWER BIOS ver. 17.12 -- CPU:INTEL Core i7 3770K HT ON @4,5GHz (1,240V stabilné) -- CPU Cooler:PHANTEKS PH-TC14PE -- RAM:CORSAIR White Vengeance Low Profile 16GB 1600MHz CL9 (1,35V) XMP -- PSU:Super Flower Leadex BLACK 1000W 80PLUS®PLATINUM -- GPU´s:2 x NVIDIA EVGA GTX 780 Superclocked ACX 3GB GDDR5 SLI + EVGA PRO 2 WAY SLI Bridge -- SSD:2xSAMSUNG 128GB SSD 840 PRO Series -- HDD:WD Caviar Black 750GB -- BLuRay:ASUS BC-12B1LT -- CASE:BITFÉNIX Colossus Venom Window -- USB 3.0 Front Panel:BITFÉNIX 2xUSB 3.0 -- FAN Regulator:BITFÉNIX Recon -- FANs:2xBITFÉNIX Spectre 140mm PRO , 1xBITFÉNIX Spectre 120mm PRO , 2xBITFÉNIX Spectre 23mm Green LED -- LCD:IPS LED LCD AOC i2369Vm 23palcov 1080p -- OS:Windows 7 Home Premium x64bit
Shame on you Microsoft for your Windows 8 & 8.1 !!!


 Profil  
 Předmět: Re: Ako na SSD Erase ???
PříspěvekZaslal v: so 29. září 2012, 20:48 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK-Košice
Nahoru
moze, otazka je ci pozitivne alebo negativne... skus pozret changelog... ale ked nemas problem, tak by som novy FW velmi neriesil... ja pouzivam 2 verzie stary a nemam s nim ziadny problem, preto ani neplanujem upgrade

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 4670K@4.5Ghz + Corator DS & Noctua NF-F12 RAM: 8GB 1866CL9 Kingston HyperX MB: MSI Z97 GAMING 7 VGA: MSI GTX 670 PE 1.3/7.0Ghz
HDD: Toshiba DT 2TB SSD: Crucial M4 128GB PSU: Super Flower 650W GOLD LCD: LG W2261V 22" FHD OS: W10 x64 Pro CASE: Fractal Design Define R4 Black Pearl
NB: CPU: Intel Core i3 4030U@1.9Ghz RAM: 4GB DDR3L GPU: Intel HD Graphics 4400@1Ghz SSHD: Seagate 500GB OS: W10 x64 Pro
PHONE: LG G4 Gold CPU: Snapdragon 808 RAM: 3GB LPDDR3 GPU: Adreno 418 ROM: 32GB LCD:1440p OS: Android M 6.0


S O O N


 Profil  
 Předmět: Re: Ako na SSD Erase ???
PříspěvekZaslal v: so 29. září 2012, 21:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2012
Bydliště: SVK
Nahoru
Tak ja mám FW ver 503.

Changelog z ostatných FW:

Release Notes for SH100S3, Firmware Rev. 503 (08/22/12) Restored a minor TRIM performance variation from a previous Firmware release Fixed a power management condition where the device failed to respond to a COMWAKE, which might have resulted in the SSD becoming unresponsive thereby requiring a reset by the host.

Release Notes for SH100S3, Firmware Rev. 502 (06/05/12) Improved handling of a COMRESET command during AH CCMDT testing Improved responsiveness when resuming from sleep states Fixed incidental case that resulted in a flash command time out Fixed the handling of internal read buffers when reporting UECC error

Release Notes for SH100S3, Firmware Rev. 501 (03/06/12) Enhanced reliability during power cycles and secure erases Resolved a unique issue that would block a TRIM command sent by an application while in IDE mode using Windows XP or Windows 7 Enhanced TRIM throughput Improved write performance

_________________
MB:MSI Z77 MPOWER BIOS ver. 17.12 -- CPU:INTEL Core i7 3770K HT ON @4,5GHz (1,240V stabilné) -- CPU Cooler:PHANTEKS PH-TC14PE -- RAM:CORSAIR White Vengeance Low Profile 16GB 1600MHz CL9 (1,35V) XMP -- PSU:Super Flower Leadex BLACK 1000W 80PLUS®PLATINUM -- GPU´s:2 x NVIDIA EVGA GTX 780 Superclocked ACX 3GB GDDR5 SLI + EVGA PRO 2 WAY SLI Bridge -- SSD:2xSAMSUNG 128GB SSD 840 PRO Series -- HDD:WD Caviar Black 750GB -- BLuRay:ASUS BC-12B1LT -- CASE:BITFÉNIX Colossus Venom Window -- USB 3.0 Front Panel:BITFÉNIX 2xUSB 3.0 -- FAN Regulator:BITFÉNIX Recon -- FANs:2xBITFÉNIX Spectre 140mm PRO , 1xBITFÉNIX Spectre 120mm PRO , 2xBITFÉNIX Spectre 23mm Green LED -- LCD:IPS LED LCD AOC i2369Vm 23palcov 1080p -- OS:Windows 7 Home Premium x64bit
Shame on you Microsoft for your Windows 8 & 8.1 !!!


 Profil  
 Předmět: Re: Ako na SSD Erase ???
PříspěvekZaslal v: so 29. září 2012, 21:34 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK-Košice
Nahoru
tak mas asi najnovsi nie? naco to potom riesis

_________________
PC: CPU: Intel Core i5 4670K@4.5Ghz + Corator DS & Noctua NF-F12 RAM: 8GB 1866CL9 Kingston HyperX MB: MSI Z97 GAMING 7 VGA: MSI GTX 670 PE 1.3/7.0Ghz
HDD: Toshiba DT 2TB SSD: Crucial M4 128GB PSU: Super Flower 650W GOLD LCD: LG W2261V 22" FHD OS: W10 x64 Pro CASE: Fractal Design Define R4 Black Pearl
NB: CPU: Intel Core i3 4030U@1.9Ghz RAM: 4GB DDR3L GPU: Intel HD Graphics 4400@1Ghz SSHD: Seagate 500GB OS: W10 x64 Pro
PHONE: LG G4 Gold CPU: Snapdragon 808 RAM: 3GB LPDDR3 GPU: Adreno 418 ROM: 32GB LCD:1440p OS: Android M 6.0


S O O N


 Profil  
 Předmět: Re: Ako na SSD Erase ???
PříspěvekZaslal v: so 6. říjen 2012, 03:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2012
Bydliště: SVK
Nahoru
Najnovší tam je , len som sa chcel okolo SSD Erase dozvedieť trošičku viac...
A hlavne som si chcel zistiť , či ho stačí normálne naformátovať pred reinštalom OS , ale SSD Erase bude zbytočné v mojom prípade , kvôli tomu , že znižuje životnosť SSD a ja mám Win7 vyladený pre SSD , strávil som kvôli tomu dosť času na googli. Momentálne s ním nemám problém , overujem si SSD aj cez SSD life Pro.

_________________
MB:MSI Z77 MPOWER BIOS ver. 17.12 -- CPU:INTEL Core i7 3770K HT ON @4,5GHz (1,240V stabilné) -- CPU Cooler:PHANTEKS PH-TC14PE -- RAM:CORSAIR White Vengeance Low Profile 16GB 1600MHz CL9 (1,35V) XMP -- PSU:Super Flower Leadex BLACK 1000W 80PLUS®PLATINUM -- GPU´s:2 x NVIDIA EVGA GTX 780 Superclocked ACX 3GB GDDR5 SLI + EVGA PRO 2 WAY SLI Bridge -- SSD:2xSAMSUNG 128GB SSD 840 PRO Series -- HDD:WD Caviar Black 750GB -- BLuRay:ASUS BC-12B1LT -- CASE:BITFÉNIX Colossus Venom Window -- USB 3.0 Front Panel:BITFÉNIX 2xUSB 3.0 -- FAN Regulator:BITFÉNIX Recon -- FANs:2xBITFÉNIX Spectre 140mm PRO , 1xBITFÉNIX Spectre 120mm PRO , 2xBITFÉNIX Spectre 23mm Green LED -- LCD:IPS LED LCD AOC i2369Vm 23palcov 1080p -- OS:Windows 7 Home Premium x64bit
Shame on you Microsoft for your Windows 8 & 8.1 !!!


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum