Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Informace o udělených trestech jsou v patřičném důležitém tématu, více viz Pravidla.

Právě je pá 23. červen 2017, 21:04

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 52 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 27. květen 2017, 11:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. říjen 2003
Bydliště: Vyškov
Nahoru
Na AURA sync je na stránkách tool, který nastavuje stav, když počítač běží (synchronized) a nebo ve stavu spánku nebo vypnutý (independent)
Pokud to přestane fungovat, tak jdu sem a nastavím si to znovu. Takto mi to od BIOS 0604 verze běží bez problémů.

_________________
AMD Ryzen R7 1700, RAM 16GB DDR4 2666MHz Corsair (running stable on 2400MHz CL14 1,2V), ASUS PRIME-X370 PRO, ASUS AMD Radeon R9 270 OC 2GB, Samsung nVME 951 128GB, Intel 320 120GB, SeaGate SSHD 500GB 2,5", Realtek HD1220, BD-ROM ASUS, Seasonic G450 450W, Microsoft Windows 10 Pro x64 1703
http://eviator.xf.cz/PC2014.jpg
http://eviator.xf.cz/pc2017.jpg
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 27. květen 2017, 16:20 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Aura mi nejde od v0515 a od té doby mi i AURA utility háže ve Win10 x64 error.
Podle mě to při jednom vypnutí natvrdo (když jsem zkoušel rozhýbat RAM na větší frekvenci) prostě fyzicky chcíplo.
Asi takhle: nejsem zastánce kolotoče v PC bedně...prostě LEDek, takže mě nějaká AURA moc netankuje. Jen konstatuji fakta ;-)
Bohužel i tak mi v PC svítí minimálně 2 větráky :-D
Třeba té světelné show na stará kolena propadnu a bednu doplním o nějaké LED pásky :-D

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm FAN; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (na 2666MHz); Sapphire R9 380X Nitro 4GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; case CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 28. květen 2017, 00:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
aura mi jede,ale vypnul jsem ji v biosu(nemám průhlednou bočnici)
jinak jsem si hrál s časováním ram
Corsair Vengeance LPX DDR4 16GB (2x8GB) 3000MHz CL15 Blue (CMK16GX4M2B3000C15B) ver 5.30 (hynx)
https://www.tsbohemia.cz/corsair-vengea ... 62495.html
nejn bios v0612: 2933 jsem nerozjel pří žádném nastavení
stabilní se povedlo: 2666 16-15-15-35 při 1,2V , SOC default
v biosu jsem zkoušel 15-15-15 ale nastaví se stejně 16-15-15
ještě perlička: při pokusu 14-14-14 deska 4x nebo 5x pípla, k samoopravení nedošlo, byl nutný CMOS (verzatilkou :roll: )

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 28. květen 2017, 13:40 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
To bandolier.wz:
Verzatilkou? Malý "extrém" :-D

Já se o různá časování nepokoušel, nemám na to nervy :-D
Ale CMK32GX4M2B3000C15 na CZC někdo dal na 3200Mhz (s Intelem), takže je tu i potenciál o OC nad testovanou rychlost. Máš vlastně ty samé, jen menší kapacitu a tím asi i single rank.

PS: podle posledního Memory_QVL jdou CMK16GX4M2B3000C15 (2x8GB) na 2933 MHz při 15-17-17-35 a 1.35V.
Ty bys měl de facto ty samé, jen s blue LED.

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm FAN; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (na 2666MHz); Sapphire R9 380X Nitro 4GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; case CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 28. květen 2017, 16:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
jeli tak jen jednou, pak už nee

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 28. květen 2017, 17:27 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Už i elektronika je dneska sakra náladová...to je v ř.ti :-D

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm FAN; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (na 2666MHz); Sapphire R9 380X Nitro 4GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; case CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 8. červen 2017, 23:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
tak po nahrání nejn biosu 0803 (Beta BIOS with AGESA 1.0.0.6) už jedou na deklarované nastavení
(2933 16-17-17-35-69-1T při 1,35V)

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 9. červen 2017, 17:41 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
kde si betu sehnal?

_________________
ROG Power PC1:Intel Core i7-6700K, Maximus VIII Hero, Raijintek Triton,500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ 3400 MHz, Strix R9-390X DCIII,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 9. červen 2017, 17:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
flanker napsal:
kde si betu sehnal?

https://www.asus.com/Motherboards/PRIME ... _Download/

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, Alphacool nexxxos black chrome, Asus PRIME X370-PRO, PATRIOT Viper 4 2666 CL15, CrossFire Radeon 290X EKWB, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 10. červen 2017, 13:59 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Flanker: Asus jí 7.6. vypustil veřejně.
bandolier.wz: to máš dobrý, u mě zatím stále 2666MHz. Ale nebylo moc časi na hraní. Zkusil jem postup Flankera (nastavit jen frekvenci na 2933 a napětí na 1,4-1,45V a nechat desku ať si to osahá (restarty)), ale tohle OC se resetovalo.
Klasický postup jako u v0515 funguje: zapnout DOCP a jen změnit frekvenci na 2666MHz.

Možná zítra na to juknu více.

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm FAN; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (na 2666MHz); Sapphire R9 380X Nitro 4GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; case CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 19. červen 2017, 00:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
bandolier.wz napsal:
tak po nahrání nejn biosu 0803 (Beta BIOS with AGESA 1.0.0.6) už jedou na deklarované nastavení
(2933 16-17-17-35-69-1T při 1,35V)

no chová se to zajímavě:
po zapnutí pc zhruba do 10min BSOD(restart 3xbeep), pak už běží stabilně (do vypnutí pc=klidně i 48h), teplota cpu o cca 2-3´c vyšší, vrátil jsem se na 2666 16-15-15-35 při 1,2V , SOC default, počkám na neBETA bios

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 19. červen 2017, 23:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
ja zase musim spoustet PC tak, ze kdyz jej poprve startuji, musim jit do biosu a chvilku pockat (nwm na co) a pak jej jen ESC opustim.. pokud toto komicke ranni vystoupeni neucinim, pc pri nabihani vzdy spadne..

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, Alphacool nexxxos black chrome, Asus PRIME X370-PRO, PATRIOT Viper 4 2666 CL15, CrossFire Radeon 290X EKWB, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 52 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum