Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Informace o udělených trestech jsou v patřičném důležitém tématu, více viz Pravidla.

Právě je čt 20. červenec 2017, 14:36

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 98 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 22. prosinec 2016, 12:08 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 30. červenec 2005
Bydliště: Bílina / Teplice
Nahoru
nevím jak je tomu u gt540m, ale u Intel HD a AMD integrovaných grafik docela dost pomáhá dual channel. Např. u HD530 to v GTA V hodí klidně 20% výkonu navrch.

_________________
i7-4790K chlazený pasivně Scythe Orochi, Asus Sabertooth Mark2, 8GB DDR3, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, R9 270X, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
IBM X201 tablet, 8GB DDR3, 96GB SSD Kingston V+100; OQO 01+


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 22. prosinec 2016, 12:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
U integrovanych grafik to pomaha i vic, u samostatnych skoro vubec.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 12GB RAM, HD3000, 120GB mSata Crucial M4 + HDD 250GB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 22. prosinec 2016, 12:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Uherský Brod
Nahoru
4GB je fakt malo, dokoupil bych dalsi 4.

_________________
CPU: I5 3570k+D @ 4.3Ghz MB: MSI Z77A G43 RAM: Kingstone 4x4GB DDR3 @ 1600Mhz cl9 GPU: MSI armor GTX1060 6G @ 2050/9000Mhz HDD: 120GB SSD Fury X + 2x1TB WD, seagate PSU: Delta Electronics 700W OS: W10PRO 64bit Monitor: NEC EA241WM Case: Zalman Z1.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 22. prosinec 2016, 16:01 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2016
Nahoru
Myslíš, že je to málo i u takhle starýho počítače? Jako vím, že budu moc mít otevřených víc věcí najednou, ale právě nevim u těch her jestli by to byl rozdíl, kterej bych poznal. :D


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 22. prosinec 2016, 16:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jako 8GB by tam bejt mělo. Víc už nemá smysl. Ty 4 budou stačit 90% času, mužná 100%. Pokud nejseš extrémista tak na browsování to stačí a na hry který by potřebovaly víc ten systém jako celek stejně nemá výkon.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: pá 23. prosinec 2016, 10:32 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2016
Nahoru
Díky za rady. Asi kupovat 8GB nebudu, asi to opravdu nemá cenu. Spíš našetřím na nový stolní PC. :-D


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM
PříspěvekZaslal v: čt 5. leden 2017, 20:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 19. březen 2010
Nahoru
mohu nakombinovat tyto dvě paměti? Rozdíl vidím jen v druhu chladiče ...

https://www.alza.cz/porovnani.htm?c=DO670h5b;DO670h3;

_________________
MB:Asus Crosshaier III - CPU:AMD Phenom II X2 550 Black Edition, odemčený na X4 3.7GHz - RAM:Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz CL9 - GPU:Asus GTX570 Direct CUII - HDD:128GB SSD OCZ Agility + WD 1TB + WD 2TB - DVD/RW:Asus DRW-24B1LT - zdroj:LC Power LC6600GP 600W - CASE:Coolermaster HAF922 - LCD:Acer X243H 24"


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM
PříspěvekZaslal v: po 9. leden 2017, 15:24 
Nováček
Nováček

Založen: 16. prosinec 2016
Nahoru
Podle mě by měli jít nakombinovat, ale pohlídej si aby byli v dual channel.


 Profil  
 Předmět: Re: Info
PříspěvekZaslal v: čt 12. leden 2017, 19:19 
Nováček
Nováček

Založen: 31. červenec 2016
Nahoru
a je možné to někde zjistit, výrobce desky voltaž neudává, hledal jsem všude


 Profil  
 Předmět: Re: Info
PříspěvekZaslal v: čt 12. leden 2017, 20:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2004
Nahoru
1) prosím název topicu vytvoř lépe a ne jen nic neříkající "Info" je to pro lepší orientaci :)
2) Predator je jen DDR3 cl9
3) takže podle bodu 2. musí být ty druhé ramky jiné asi Fury
4) pokud ti spolu pojedou (ale taky nemusí, je to na dlouhé vysvětlování) stejně pojedou na cl10 (pokud neuděláš oc) takže výhoda cl9 se ztrácí
5) lepší je uvést desku odkaz na ramky atd ...


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 12. leden 2017, 22:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. červenec 2013
Nahoru
CPU 3570K
Asrock z77 Extreme4
Mam tam 2x 4GB DDR 3 1600mhz cl9...V Dual Chanel
mam mozmnost za par korun doplnit dalsie 2x2 GB presne take iste ako tam mam ..ked tam budu 4 tak uz to nebude zapojene v Dual Chanel nebude to vadit ?,mozem do toho ist? zisal bi sa trosku viac pamete.Nebude vadit ze su dve moduly 4gb a dve 2gb nie?


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 12. leden 2017, 22:59 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Brno, Prešov
Nahoru
pojde

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; Intel Core i7-6700K@Alphacool Eisbaer@4200MHz@1,18V; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: so 18. březen 2017, 11:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. říjen 2008
Nahoru
Mám i7 4790k a 1x8 GB RAM kingston 1866MHz CL10.
Trochu si teď hraju s 3D modelováním, unreal enginem a podobně a zdá se mi, že by to chtělo rozšířit ramky. Jakým způsobem mám postupovat? Koupit stejný single modul 8GB nebo k tomu co mám dual 16GB? Co byste volili a proč?


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: ne 19. březen 2017, 02:18 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
LetisVT: Osobne by som postupoval takým spôsobom, že by som si najprv zaobstaral identický ďalší 8GB modul k tvojej stávajúcej RAM (veď Kingston také moduly stále predáva, to sú tie čo majú toľko farebných variácii, však? :lol: ). Následne sa rozhodol, že či to postačuje a podľa toho vybral ďalšiu kombináciu (či je naozaj nevyhnutné mať 24GB, alebo až 32GB, teda ďalšie 8GB moduly do zvyšných slotov). Tri by mali fungovať bez problémov. Len teda nepôjdu v Dual Channel všetky.

Neviem, s takouto kombinatorikou by tu asi najviac vedel poradiť Doc. Ja som nikdy neprevádzkoval žiadne v nepárnom počet operačných pamätí, teda ak nepočítame jednu (1366 socket som nemal...), nebol na to nikdy dôvod. :mrgreen: Buď dve (ktoré mali odlišné kapacity, čo nebol problém...), alebo rovno štyri.

_________________
PC: Intel Xeon X3210@2,13Ghz SLACU Noctua NH-U12P + NF-F12 (300-680rpm) 1,096V - Asus P5B + (Noctua NC-U6) - A-Data DDR2 2x 2048MB 800Mhz CL6 + Kingston DDR2 2x 2048MB 800MHz CL6 - MSI R7750-PMD1GD5/OC V2 - Dell P2414H 24" (16:9) - SanDisk Extreme Pro SSD 240GB + 1x Toshiba DT01ACA200 2000GB - Fractal Design Define XL R2 - Super Flower SF-550P14PE Golden King
Foto: Sony α850 + Minolta 7000 AF


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: út 21. březen 2017, 18:03 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: norridge(chicago),il,usa
Nahoru
jake mas windows ? windows 7 home premium x64 maji limit 16gb

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1070xtreme,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: út 21. březen 2017, 18:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
BubakB napsal:
LetisVT: Osobne by som postupoval takým spôsobom, že by som si najprv zaobstaral identický ďalší 8GB modul k tvojej stávajúcej RAM (veď Kingston také moduly stále predáva, to sú tie čo majú toľko farebných variácii, však? :lol: ). Následne sa rozhodol, že či to postačuje a podľa toho vybral ďalšiu kombináciu (či je naozaj nevyhnutné mať 24GB, alebo až 32GB, teda ďalšie 8GB moduly do zvyšných slotov). Tri by mali fungovať bez problémov. Len teda nepôjdu v Dual Channel všetky.

Neviem, s takouto kombinatorikou by tu asi najviac vedel poradiť Doc. Ja som nikdy neprevádzkoval žiadne v nepárnom počet operačných pamätí, teda ak nepočítame jednu (1366 socket som nemal...), nebol na to nikdy dôvod. :mrgreen: Buď dve (ktoré mali odlišné kapacity, čo nebol problém...), alebo rovno štyri.


Lichej počet jde provozovat v dualu, dokonce to pojede v ideálnim dualu když se použije na jednom kanálu jedna 8GB dual-rank paměť a na druhym dvě 4GB single-rank paměti, půjde to ok. Nejdůležitější je stejná kapacita na kanálech, a pak počet ranků pro nejefektivnější interleaving.

LetisVT napsal:
Mám i7 4790k a 1x8 GB RAM kingston 1866MHz CL10.
Trochu si teď hraju s 3D modelováním, unreal enginem a podobně a zdá se mi, že by to chtělo rozšířit ramky. Jakým způsobem mám postupovat? Koupit stejný single modul 8GB nebo k tomu co mám dual 16GB? Co byste volili a proč?


Vůbec to nemusíš řešit, DDR3 maj kompatibilitu dobrou, Haswell má dobrej řadič a všechny 8GB moduly jsou dual-ranked, takže bych tam dal ňákej standard od ověřenýho výrobce, žádné kolotoče a tak, můj tip by byla tahle:

https://www.czc.cz/crucial-8gb-ddr3l-18 ... 58/produkt

V případě že by nebyla skladem třeba:

https://www.czc.cz/crucial-ballistix-sp ... 47/produkt

Tuhle doma mam a dostal jsem jí na 2133 s 1,5v easy.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: st 22. březen 2017, 16:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. říjen 2008
Nahoru
Vzal bych určitě tu stejnou, co mám, cenově je to docela ok. Jestli to chápu, udělám líp, když ze současného 1x8GB dokoupím další paměť a budu mít 2x8GB než abych dokoupil kit 2x8GB a měl 3x8GB. :D Těch 24GB už by optimálně nefungovalo, je to tak?


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: čt 23. březen 2017, 04:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano. Dokup jeden další 8GB modul a je to.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 98 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum