Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Informace o udělených trestech jsou v patřičném důležitém tématu, více viz Pravidla.

Právě je út 24. říjen 2017, 04:21

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 38 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: čt 23. říjen 2014, 21:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
vsak proto to delam :-D

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: čt 27. srpen 2015, 12:01 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Mám paměti Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 2x8GB 1600MHz CL8 a hraju si s OC viz. http://www.overclockers.com/crucial-bal ... 00-review/

Zkoušel jsem jen tak ze srandy 2133 10-9-10-24 1T 1.5V, což mi ale hodilo po hodině a půl hraní modrou obrazovku s odkazem na MEMORY_MANAGEMENT... :)

Na nějaké sáhodlouhé testy nemám náladu a už jsem si tu přečetl o případech, kdy to několikahodinovými testy projde a pak to stejně někde padne.

Chtěl bych se jen zeptat, kolik do těchhle pamětí můžu bezpečně pustit voltů? Kolik tedy je ještě bezpečné pro bězný provoz? 1.6V?

Díky.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: čt 27. srpen 2015, 13:11 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Pro pamětí je 1,6V naprosto OK, klidně i 1,65V, otázka je, co na to z dlouhodobého hlediska paměťový řadič. Na druhou stranu jsem ještě neslyšel, aby kvůli tomu odešel.

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: čt 27. srpen 2015, 21:19 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Zatím to drží celé odpoledne až do teď na 1.55V, při výše zmíněných 2133MHz CL10-9-10-24 1T :)

Jen bych měl stručný dotaz na hodnotu tRFC, ukazuje 278

Obrázek

Je to v cajku?


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: pá 28. srpen 2015, 08:40 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... pc?start=5

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: so 14. listopad 2015, 15:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
jsem zmaten ze svyho biosu, screenshoty tady: nechapu ten rozdil mezi "nastavenym" a "napsanym", proc oboje neni stejny? http://abload.de/img/img_20151114_134219w2otx.jpg (to easy tune je jen pro ilustraci, zapomnel jsem vyfotit to menu s napeti)
http://abload.de/img/img_20151114_134236jpobb.jpg

a navic treba tady, opet rozpor mezi aidou/biosem/cpuz, http://abload.de/img/aida36qy3.png co teda z toho plati?
jakou frekvenci a casovani mam teda nastavenou? myslel jsme si, ze mam 1866MHz CL9, ale to asi ne, kdyz je tam to tRCD,tRP,tRAS na 13)

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: po 16. listopad 2015, 01:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
? :?:

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: po 16. listopad 2015, 15:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
Mas to tam napsany v cpu-z 2000mhz cl 9-13-13 1T

_________________
CPU-i7 6700k@4.5Ghz 1.33v,MB-ASUS Z170 PRO GAMING,PAMET-2x8GB Kingston HyperX Fury Black 2133Mhz@3000Mhz CL14 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Toshiba x300 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: po 16. listopad 2015, 17:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
a jak to v tom biosu nastavim treba na 9/9/9 ? podle toho druhyho screenu by to tak melo bejt, jenze neni

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: út 17. listopad 2015, 22:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červen 2006
Bydliště: Střední Čechy
Nahoru
Zdravím, pořídil jsem si tyhle paměti http://www.czc.cz/kingston-hyperx-savage-16gb-2x8gb-ddr3-1600-cl9/158729/produkt, momentálně je mám na 1520MHz (bclk 190, dělička 8, latence 9-9-9-24 1T napětí 1,6V), deska jako v podpisu Gigabyte P55-UD3R. Chtěl jsem je zkusit přetaktovat, chtěl jsem mít děličku 10 tzn. pracovaly by na 1900MHz, abych měl vyšší propustnost. V recenzích na tomto webu je spousta 1600 pamětí přetaktovaných a funkčních přes 2000MHz, tak jsem myslel, že to bude hračka.
Ale absolutně to nejde. Nastavím děličku 10, zvýším napětí na 1,65V, časování vše na auto a pc nenaběhne, skočí to do biosu, kde jsou default hodnoty z důvodu přetaktování a blabla.
Zkoušel jsem to i po krocích s děličkou 10 od bclk 160 a ani ťuk, stále se to vrací do biosu. To mám tak shit desku?
Díky.

_________________
Core i7-6700K @ 4.6/4.5GHz (BeQuiet! Dark Rock 3) | ASUS Z170 ProGaming | Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 3200MHz CL14 | Samsung 960Pro M.2 512GB, Samsung 850Pro SATAIII 256GB, WDBlack 1TB, WDGreen 3TB | Gainward GTX1070 Phoenix GS | EVGA Supernova G2 750W | FD Define R5 | DELL Ultrasharp U2515H | Windows10 Home 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: út 17. listopad 2015, 23:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
je to kusovka, mel jsme 1333MHz pameti a ty nedaly ani 1600, nejspis mas taky horsi kousek

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: st 18. listopad 2015, 00:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červen 2006
Bydliště: Střední Čechy
Nahoru
Alfajk napsal:
je to kusovka, mel jsme 1333MHz pameti a ty nedaly ani 1600, nejspis mas taky horsi kousek

To se mi nezdá, že by nedaly ani 1700MHz? Na tomto webu je recenze na ty samý, akorát 1866 a přetaktovat šly na 2600... http://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/31483-test-kingston-hyperx-savage-16-gb-kit-na-1866-mhz-2-8-gb?start=3
Myslím, že je to levnou deskou. Je to možný nebo něco dělám špatně?

_________________
Core i7-6700K @ 4.6/4.5GHz (BeQuiet! Dark Rock 3) | ASUS Z170 ProGaming | Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 3200MHz CL14 | Samsung 960Pro M.2 512GB, Samsung 850Pro SATAIII 256GB, WDBlack 1TB, WDGreen 3TB | Gainward GTX1070 Phoenix GS | EVGA Supernova G2 750W | FD Define R5 | DELL Ultrasharp U2515H | Windows10 Home 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: st 18. listopad 2015, 01:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. březen 2011
Nahoru
Skús to na 9-9-9-27 a ak bude problém daj 2T. Nezabudni zvíšiť aj V na pametovom radiči. Ak budeš chcieť taktovat dalej , budeš musiet trochu uvolniť latenciu. Napr. 2133 Mhz a 11-11-11-27 2T, a ak to budeš mat stabilné, možeš sa este pohrat ešte z latenciou. Záleží to aj na CPU nie len na ram.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: st 18. listopad 2015, 06:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červen 2006
Bydliště: Střední Čechy
Nahoru
Časování jsem měl na AUTO, napětí do pamětí 1,65V a QPI/VTT mám na 1.21V.

_________________
Core i7-6700K @ 4.6/4.5GHz (BeQuiet! Dark Rock 3) | ASUS Z170 ProGaming | Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 3200MHz CL14 | Samsung 960Pro M.2 512GB, Samsung 850Pro SATAIII 256GB, WDBlack 1TB, WDGreen 3TB | Gainward GTX1070 Phoenix GS | EVGA Supernova G2 750W | FD Define R5 | DELL Ultrasharp U2515H | Windows10 Home 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: st 18. listopad 2015, 10:03 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Jen poznámka. Jsem toho názoru, že za 1-2% výkonu navíc, bych případnou nestabilitu neriskoval.

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: st 18. listopad 2015, 15:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červen 2006
Bydliště: Střední Čechy
Nahoru
No, tak se na to asi vykašlu. Při děličce 10 a bclk 160 to naběhne, při bclk 161 už ne... :lol:
A to jsem nastavil napětí do ram 1,65V, časování 11-11-11-30. Zkoušel jsem i v Performance Enhance dát Turbo nebo Extreme, bez výsledku.
Je to určitě tou levnou deskou, která nechce do ram pustit víc než je v jejich specifikacích, ptž nevěřím, že by ty moduly nedaly ani o 10MHz navíc.

Mr Lucas napsal:
Jen poznámka. Jsem toho názoru, že za 1-2% výkonu navíc, bych případnou nestabilitu neriskoval.

No jasně, ale myslel jsem, že bych to třeba vyladil se zvýšeným napětím a pohrál si s latencema. Takhle na to kašlu.

_________________
Core i7-6700K @ 4.6/4.5GHz (BeQuiet! Dark Rock 3) | ASUS Z170 ProGaming | Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 3200MHz CL14 | Samsung 960Pro M.2 512GB, Samsung 850Pro SATAIII 256GB, WDBlack 1TB, WDGreen 3TB | Gainward GTX1070 Phoenix GS | EVGA Supernova G2 750W | FD Define R5 | DELL Ultrasharp U2515H | Windows10 Home 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: po 23. listopad 2015, 18:09 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Já jedu u svých ramek na 1800 8-8-8-24 1T 1.5V. To se zdá být OK po několika testech, uvidíme v praxi. Nechtěl jsem do nich prát víc voltů. Na1866 CL8..., 2000 CL9... i 2133 CL10... (nastavení dle výše uvedeného odkazu) mi to v y-cruncher, vždy spolehlivě chcíplo hned při prvním testu na voltáži 1.5V

Obrázek
Obrázek

Akorád nechápu, proč mi ten exot HWMonitor ukazuje furt (i po hraní) 4.7Ghz, když mám only 4,6Ghz. :bigups:


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na pretaktovani pameti DDR3
PříspěvekZaslal v: po 7. březen 2016, 21:28 
Nováček
Nováček

Založen: 12. říjen 2014
Bydliště: Znojmo
Nahoru
To mi taky občas ukáže frekvenci nesmyslnou.Třeba nejnižší 50 Mhz přitom to je správně 800Mhz.HW monitor funguje tak hodinu v kuse ,potom začíná s blbostma ,třeba otáčky ventilátoru na 16000 za minutu :-).


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 38 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum