Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Informace o udělených trestech jsou v patřičném důležitém tématu, více viz Pravidla.

Právě je ne 22. říjen 2017, 19:27

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 98 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Upgrade RAM (dual channel)
PříspěvekZaslal v: po 22. únor 2016, 13:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Dle me tedy 16GB nema pro net, film a hry zadny vyznam. Neupradoval bych. Realny prinos 0.

_________________
Aktualne Asus RoG laptop. Soon® Ryzen (zruseno) navrat zpet k Intelu * 1060 * 1kW * U3014 -> C32HG70 (?) * voda * Win10 64b


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade RAM (dual channel)
PříspěvekZaslal v: po 22. únor 2016, 14:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Pro dnešní hry už 16GB význam má. Některé už jsou s 8GB na hraně. Kor když se použijou win10 a WDDM2.0 sdílení paměti.


Naposledy upravil DOC_ZENITH dne po 22. únor 2016, 14:41, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade RAM (dual channel)
PříspěvekZaslal v: po 22. únor 2016, 14:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. srpen 2006
Bydliště: Trhové Sviny
Nahoru
Takže zůstat u 8 GB ?

_________________
Intel i5-2500K,Asus P8P67, Sasmung SSD 850 Pro, Kingston 8GB Ram 1333Mhz, MSI R9 380 2GD5T OC.


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade RAM (dual channel)
PříspěvekZaslal v: po 22. únor 2016, 14:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne kor pokud ten PC nechceš brzy měnit tak určitě jdi do 16GB ideálně ty co jsem ti linknul.


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade RAM (dual channel)
PříspěvekZaslal v: po 22. únor 2016, 14:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
nechat 8GB... nevidim v tom problem.
http://www.techspot.com/article/1043-8gb-vs-16gb-ram/page3.html

_________________
Aktualne Asus RoG laptop. Soon® Ryzen (zruseno) navrat zpet k Intelu * 1060 * 1kW * U3014 -> C32HG70 (?) * voda * Win10 64b


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade RAM (dual channel)
PříspěvekZaslal v: po 22. únor 2016, 15:10 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Zkoumat vliv kapacity RAM na prumernych fps? omg :roll:

_________________
Core i7-7700K @ 4,8 GHz ; Asus Maximus VIII Ranger ; 32 GB DDR4 3100 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 3 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium 233 MMX - i430HX, Voodoo2 12MB, 64MB EDO, AWE32 8MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: Kompatibilita RAMek
PříspěvekZaslal v: čt 3. březen 2016, 13:41 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2011
Nahoru
Dobrý den,

Dnes jsem rozšiřoval kapacitu RAM z 8GB RAM na 16GB. Z důvodu nesehnání stejného kitu, který jsem kupoval před 3 lety, tak jsem byl nucen koupit jiný.

V BIOSU jsem u položky AI OVERCLOCKER SUITE nastavil profil z auto na X.M.P. z důvodu nastavení původních pamětí na XMP2 profil, kde pamětí běží na 1600MHz. Napětí jsem zvýšil z původních 1,35V na 1,5V, protože nový kit má XMP profil na 1600MHz a napětí 1,5V. Vím, že paměti mají běžet na stejné frekvenci, časování i napětí, tak jsem chtěl nastavit původní, aby byly shodné s novými RAM.

Paměti jsem nainstaloval ob slot, tak jak to má být. Původní jsem vyndal a posunul. Na jejich místo jsem dal nové. Může to být příčina? Bojím se, že profilem X.M.P. v BIOSU a tímto vypojení jsem udělal chybu.

PC se zapne, PC speaker pípne, ale nezobrazí se mi žádný signál. Na post display je zobrazeno 55, což znamená MEMORY IS NOT INSTALLED. Paměti jsou ale pořádně zaklaplé ve slotu. Zkoušel jsem i resetovat CMOS a tlačítko GO_BUTTON, opět bez úspěchu. Paměti jsem vyndal a dal jsem tam jen ty původní, zase nic. Vyzkoušel jsem samostatně i ty nové a zase žádný signál. BIOS mám aktuální a procesor je Intel Sandy Bridge 2500K.


Zákaldní deska
http://www.czc.cz/asus-maximus-v-formul ... 6/produktm

Původní kit pamětí
http://www.czc.cz/kingston-hyperx-lovo- ... 24/produkt

Nový kit pamětí
http://www.czc.cz/kingston-hyperx-savag ... 33/produkt


Děkuji za případnou pomoc :D


 Profil  
 Předmět: Re: Dokoupení RAM
PříspěvekZaslal v: st 29. červen 2016, 18:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. září 2004
Nahoru
Tiez riesim kupu novych ramiek.Momentalne mam 2x4gb,ale jeden modul sa pokazil (neprechadza cez memtest).Mal som v dual channel.Mozem kupit novy kit tej istej znacky a frekvencie,dat do dual chnl a k nim pridat treti modul z predchadzajuceho kitu?


 Profil  
 Předmět: Info
PříspěvekZaslal v: ne 31. červenec 2016, 09:05 
Nováček
Nováček

Založen: 31. červenec 2016
Nahoru
ahoj mohu do pc kde mám ram KINGSTON HYPERX PREDATOR 1866mhz cl10 přidat ty samé ram ale CL9 díky moc za radu


 Profil  
 Předmět: Re: Info
PříspěvekZaslal v: pá 5. srpen 2016, 16:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. únor 2005
Bydliště: Most
Nahoru
vždy je to o vyzkoušení, ale většinou to jde


 Profil  
 Předmět: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: st 17. srpen 2016, 12:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. srpen 2012
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
Zdravím, plánuji přidat RAMky
- deska Gigabyte B75-D3V, i5-3570 chlazeno boxem, gigabyte hd 7770
- 2 ze 4 slotů zaplněné Kingston HyperX 1600 MHz 4 GB CL9 1,5V XMP

https://www.tsbohemia.cz/kingston-hyperx-savage-8gb-kit-2x4gb-1600mhz-ddr3-hx316c9srk2-8-_d201738.html vs https://www.tsbohemia.cz/kingston-hyperx-savage-8gb-1600mhz-ddr3-hx316c9sr-8-_d201737.html

nebo 2x https://www.tsbohemia.cz/kingston-hyperx-savage-8gb-1600mhz-ddr3-hx316c9sr-8-_d201737.html vs https://www.tsbohemia.cz/hyperx-savage-16gb-kit-2x8gb-1600mhz-ddr3-hx316c9srk2-16-_d201745.html

Díky za váš čas

_________________
Intel Core i5-3570 3,4GHz @ 3,8GHz chlazeno BOXem, Gigabyte RX 470, Kingston HyperX 4x4GB 1600MHz, Samsung 850 EVO 240 GB, Samsung 320 GB 7200ot., Gigabyte B75-D3V, Seasonic SS-500ET T3


 Profil  
 Předmět: Společná Kompatibilita
PříspěvekZaslal v: po 22. srpen 2016, 11:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. říjen 2014
Nahoru
Mohl bych k těmto pamětím: https://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury ... 92/produkt
Na této desce: https://www.czc.cz/gigabyte-ga-b150-hd3 ... 85/produkt
Přidat tyto paměti?: https://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury ... 10/produkt


 Profil  
 Předmět: Re: Společná Kompatibilita
PříspěvekZaslal v: po 22. srpen 2016, 12:46 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Ano klidně.

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM
PříspěvekZaslal v: pá 26. srpen 2016, 23:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. červenec 2013
Nahoru
Pokud máš 2x4, doplň znova 2x4. Pokud nestačí, prodej a kup 4x8 stejné.


 Profil  
 Předmět: Dodání trochu jiných pamětí
PříspěvekZaslal v: čt 22. září 2016, 20:46 
Nováček
Nováček

Založen: 08. prosinec 2013
Bydliště: Karviná 6
Nahoru
Ahoj, mám desku: https://www.alza.cz/asus-sabertooth-990fx-r2-0-d355441.htm?kampan=adw1_dsa-alza_Komponenty-Zakladni-desky&gclid=CNX3_PLQo88CFVdsGwodjZ8ExQ
a v ní osazeny tyto paměti: https://www.czc.cz/kingston-hyperx-blu-8gb-2x4gb-ddr3-1600-xmp/93440/produkt
Mám teď možnost koupit za pár peněz tyto paměti: https://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury-blue-8gb-2x4gb-ddr3-1600/150136/produkt
Budou mi fungovat ? Vidím tám rozdíl v časování a i max. prac. voltáž .....


 Profil  
 Předmět: Re: Dodání trochu jiných pamětí
PříspěvekZaslal v: čt 22. září 2016, 21:03 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2009
Bydliště: Háj ve Slezsku
Nahoru
Ty paměti jsou stejné, jedny cl9 1,65V, druhé cl10 1,5V. Při zvýšení cl9 na cl10 bude stačit 1,5V.

_________________
PC: I7-4770K, Gigabyte Z87X-D3H,
EVGA GTX 980, Crucial Ballistix 16 GB, Corsair AX750, SSD Samsung 840 Pro 128 GB/850 EVO 500 GB, Noctua NH-D14, Lian Li PC-7FNW
Zvuk: Foobar2000 → ASIO → ASUS Xonar Essence STX II → Chord C-line → NAD C 356BEE → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2


 Profil  
 Předmět: Re: Dodání trochu jiných pamětí
PříspěvekZaslal v: čt 22. září 2016, 21:07 
Nováček
Nováček

Založen: 08. prosinec 2013
Bydliště: Karviná 6
Nahoru
Dobrá, díky za radu....chci dalších 8gb ale ty moje uz nejsou v prodeji .... nasel jsem prave ty zminovane Fury za 500,- coz je dobra cena :)


 Profil  
 Předmět: Re: Dokoupení RAM
PříspěvekZaslal v: ne 25. září 2016, 21:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. září 2007
Nahoru
Zdravím,
mohl by mi někdo poradit s rozšířením paměti. Mám na své desce Asus P8P67 vložen kit 2 x 4gb - těchto pamětí: https://www.tsbohemia.cz/hyperx-blu-8gb ... 30994.html
a chtěl bych stávající RAM rozšířit na 16Gb, tedy zda mám koupit další kit 2 x 4Gb - případně jaký vzhledem k časování atd., moc se v tom nevyznám. Anebo zda koupit nový kit 2 x 8Gb? Raději bych tedy vzhledem k ceně spíš jen doplnil dalších 8gb. Díky za radu


 Profil  
 Předmět: Nestačí 8gb ram -> rada jaké přikoupit
PříspěvekZaslal v: pá 9. prosinec 2016, 01:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2007
Bydliště: Praha
Nahoru
Mám v pc tento kit:
https://www.czc.cz/kingston-hyperx-blu- ... 40/produkt

A jelikož se tyhle už neprodávaj, tak bych potřeboval podobné... nebude to v PC dělat bordel?. Díky :)


 Profil  
 Předmět: Re: Nestačí 8gb ram -> rada jaké přikoupit
PříspěvekZaslal v: pá 9. prosinec 2016, 02:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2007
Bydliště: Praha
Nahoru
Deska je MSI Z77A-G45


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 98 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum