Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Informace o udělených trestech jsou v patřičném důležitém tématu, více viz Pravidla.

Právě je ne 22. říjen 2017, 19:28

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2016, 05:08 
Nováček
Nováček

Založen: 18. září 2013
Nahoru
Zdravím,
četl jsem snad už na 4 fórech ale nic mi zatím nepomohlo. Problém je takový že mám kit 2x4gb HyperX Fury s taktem (1600Mhz) a dále jsem přidal obyčejné 4gb (1333Mhz) a 2gb(1333mhz) tyto dvě nejsou od HyperX ale od Zeppelinu. Vím, že mi asi řeknete že to nepůjde nebude to kompatibilní, ale kdyby tomu tak bylo tak by to systém ani nespustilo natož to detekovalo jako funkční. Dokáže mi někdo poradit a rozchodit tento problém ? Přidávám screen, a info o PC
Asus P7P55D-E, I7-860, GTX 770, windows 7 x64. Byl bych hrozně rád kdyby to šlo nějako rozjet jinak Bios verzi jsem nekontroloval jestli je aktuální, CMOS jsem také neresetoval, MSConfig je vše jak má být, a sloty ramek jsem vyzkoušel snad už milionkrát. Pořadí RAM od procesoru: 1. a 2. slot HyperX Fury (8gb) a 3. a 4. Zeppelin 2gb a poslední 4gb. Předem děkuji ještě jednou za každou pomoc Enox

http://i.imgur.com/tVEMTIz.png


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2016, 08:02 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
V biosu je polozka Memory Remap feature, tak ji zkus vypnout, pripadne zapnout, jestli je disabled.

_________________
Asus Z-170P bios version 8001 + Intel Core i5 6400 @ 4.2 Ghz + 8GB Team-Elite DDR4 RAM - 2133Mhz
MSI GTX 1060 3GT OC on 23" LCD Samsung S23C650 + SilentiumPC Vero L1 500W


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2016, 16:34 
Nováček
Nováček

Založen: 18. září 2013
Nahoru
spajdr napsal:
V biosu je polozka Memory Remap feature, tak ji zkus vypnout, pripadne zapnout, jestli je disabled.

Remap Memory Feature jsem měl zapnutý zkusil jsem ho vypnout a teď mi to píše že mám použitelné pouze 3,62gb


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2016, 16:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Přesné označení nových modulů HyperX Fury?

Nespíše jsou single rank, čili potenciálně nekompatibilní. Projevuje se to tak, že buď PC vůbec nepostne, nebo se zpřístupní pouze polovina kapacity (tvůj případ).

Máš na desce poslední dostupný BIOS?

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2016, 16:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Nehalem/lynfield by default nepodporujou 8GB moduly a nepodporujou ani 4GB single ranked moduly. Max byl 2GB single-rank nebo 4GB dual-rank. Neni to limitace HW ale tehdejších pamětí protože jiné neexistovaly versus biosy. Některé desky dostaly s biosama podporu pro 4GB single rank, některé i 8GB moduly, ale neni to obecné. Flashni poslední bios a pak otestuj paměti jednotlivě, jestli je to obecně podporuje, pak se je teprve pokoušej různě kombinovat.


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2016, 17:50 
Nováček
Nováček

Založen: 18. září 2013
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Nehalem/lynfield by default nepodporujou 8GB moduly a nepodporujou ani 4GB single ranked moduly. Max byl 2GB single-rank nebo 4GB dual-rank. Neni to limitace HW ale tehdejších pamětí protože jiné neexistovaly versus biosy. Některé desky dostaly s biosama podporu pro 4GB single rank, některé i 8GB moduly, ale neni to obecné. Flashni poslední bios a pak otestuj paměti jednotlivě, jestli je to obecně podporuje, pak se je teprve pokoušej různě kombinovat.

Super děkuji za info, ještě bych se chtěl zeptat jestli by jste mi mohl poradit jak sehnat poslední bios update ?


Naposledy upravil Enox dne čt 15. prosinec 2016, 17:53, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2016, 17:52 
Nováček
Nováček

Založen: 18. září 2013
Nahoru
r34ktor napsal:
Přesné označení nových modulů HyperX Fury?

Nespíše jsou single rank, čili potenciálně nekompatibilní. Projevuje se to tak, že buď PC vůbec nepostne, nebo se zpřístupní pouze polovina kapacity (tvůj případ).

Máš na desce poslední dostupný BIOS?

Nevím jestli mohu postovat link, ale jsou to tyhle paměti: https://www.czc.cz/kingston-hyperx-sava ... 26/produkt


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2016, 18:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Enox napsal:
Super děkuji za info, ještě bych se chtěl zeptat jestli by jste mi mohl poradit jak sehnat poslední bios update ?

Na stránce podpory desky: https://www.asus.com/Motherboards/P7P55 ... _Download/

Enox napsal:
Nevím jestli mohu postovat link, ale jsou to tyhle paměti: https://www.czc.cz/kingston-hyperx-sava ... 26/produkt

Datasheet: http://www.kingston.com/dataSheets/HX316C9SRK2_8.pdf (1Rx8 = single rank)

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2016, 21:03 
Nováček
Nováček

Založen: 18. září 2013
Nahoru
Tak jsem chtěl updatovat BIOS ale píše mi to tuhle chybu nevím proč když je to správná verze.
http://i.imgur.com/2jYSoG8.jpg


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2016, 21:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Máš jinou desku, než si uvedl - P7P55D EVO.

https://www.asus.com/Motherboards/P7P55 ... _Download/

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2016, 21:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Stahuješ vůbec ten správnej bios? V prvnim postu jsi řikal P7P55D-E, ale screenshot řiká P7P55D-EVO.

http://www.asus.com/supportonly/P7P55D% ... _Download/


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2016, 23:19 
Nováček
Nováček

Založen: 18. září 2013
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Stahuješ vůbec ten správnej bios? V prvnim postu jsi řikal P7P55D-E, ale screenshot řiká P7P55D-EVO.

http://www.asus.com/supportonly/P7P55D% ... _Download/


Aha tak to se omlouvám, já myslel že je to E jako zkratka EVO omlouvám se
Jdu to teda zkusit teď a napíšu jak jsem dopadl.


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: pá 16. prosinec 2016, 00:18 
Nováček
Nováček

Založen: 18. září 2013
Nahoru
Tak jsem zde BIOS updatován na nejnovější verzi, Ramky jsem prohodil všemi způsoby dopadlo to tak, že to prostě nejde buď komunikují dvě od zeppelinu jako 14gb (6gb použitelné) a nebo jako HyperX 14gb (8gb použitelné), takže už vážně nevím co s tím.
Ještě mě tak napadá jestli to nemůže být časováním což je ale asi kravina. Jediné co jsem našel bylo latency k Zeppelinu
Evolveo Zeppelin (1333mhz) CL 9 (9-9-9-24), ale k Hyper X jsem našel jen informaci CL 9 nic víc...


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: pá 16. prosinec 2016, 06:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. říjen 2008
Nahoru
Podle mně je nesmysl paměti takhle kombinovat protože přijdeš o výhodu dvoukanálového přenosu.
Zkoušel si kombinaci 1 a 3. Hyper X Fury 4G, 2. Zeppelin 4G a 4. Zeppelin 2G ?

_________________
P8Z68-V - i5-2500K @ 4,2 - 16 GB DDR3 2133 CL9 - GTX 970 3.5 GB - SSD SAMSUNG 850 EVO - EIZO FG2421 - Xonar DX


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: pá 16. prosinec 2016, 10:58 
Nováček
Nováček

Založen: 18. září 2013
Nahoru
certes napsal:
Podle mně je nesmysl paměti takhle kombinovat protože přijdeš o výhodu dvoukanálového přenosu.
Zkoušel si kombinaci 1 a 3. Hyper X Fury 4G, 2. Zeppelin 4G a 4. Zeppelin 2G ?

Ano zkousel nefunguje a myslite, ze kdybych prikoupil misto 2gb jestejednu 4gb zeppelin ze by to fungovalo ?


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: pá 16. prosinec 2016, 17:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Neodpověděl jsi na můj původní dotaz, separé všechny paměti fungujou? Musíme vyloučit jestli je deska s některými z nich nekompatibilní (mohli by být i vadné.).


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: pá 16. prosinec 2016, 22:11 
Nováček
Nováček

Založen: 18. září 2013
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Neodpověděl jsi na můj původní dotaz, separé všechny paměti fungujou? Musíme vyloučit jestli je deska s některými z nich nekompatibilní (mohli by být i vadné.).

Omlouvám se, ano všechny paměti fungujou myslím, že jsem to už psal zapojil jsem společně Zeppelin 2 a 4 gb bez HyperX a ty šli jako 6gb, a potom jsem zkusil HyperX společně bez Zeppelinu a ty taky šli.


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: so 17. prosinec 2016, 12:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jestliže ti každá paměť separé chodí a na plné kapacitě, tak si spolu nerozumněj, nic jiného nejde dodat, můžeš jen zkoušet různě prohazovat pořadí a páry.


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: so 17. prosinec 2016, 15:26 
Nováček
Nováček

Založen: 18. září 2013
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Jestliže ti každá paměť separé chodí a na plné kapacitě, tak si spolu nerozumněj, nic jiného nejde dodat, můžeš jen zkoušet různě prohazovat pořadí a páry.

Samostatne(separé) jsem jeste nezkousel. vyzkousim az budu doma zkousel jsem je pouze po dvou.nevim jestli to na to ma nejaky vliv. kazdopadne pokud nepujdou tak bych sehnal jeste tu samou kapacitu a frekvenci potom by to nemel byt problem ze ?


 Profil  
 Předmět: Re: 14GB (použitelné 8GB)
PříspěvekZaslal v: so 17. prosinec 2016, 15:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ten problem nebude v tom, ze jedna pamet ma jen 2GB a ostatni 4GB. Takze ne, dokoupenim 4GB Zeppelinu asi nezacnou vsechny 4GB moduly zazracne fungovat.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 12GB RAM, HD3000, 120GB mSata Crucial M4 + HDD 250GB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum