Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Informace o udělených trestech jsou v patřičném důležitém tématu, více viz Pravidla.

Právě je ne 22. říjen 2017, 19:21

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Notebook 2 sloty max. 8GB, 2x4GB, nebo jeden modul 8GB ?
PříspěvekZaslal v: ne 2. duben 2017, 15:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. duben 2005
Nahoru
Mám notebook co pracuje s osazeným jedním slotem o velikosti 4GB DDR3L 1 600 MHz a chtěl bych jít na velikost 8GB DDR3L ? Teď jsou 4GB RAM v jednom slotu a NB má použitelné dva sloty o maximální velikosti 8GB a teď má otázka.

Jak se to počítá, musím koupit 2x 4GB RAM a osadit oba sloty o celkové velikosti 8GB, nebo lze použít jeden slot s maximální velikostí 8GB RAM ? Jak to detekuje deska ? 2x4GB na dva sloty, nebo dva sloty s osazeným jedním o velikosti 8GB ? Musí být 2x 4GB = 8GB, nebo mohu mít jeden slot o velikosti 8GB RAM osazených v jednom slotu ? Prostě vidí deska 8GB maximum a je jí jedno kolik je osazených slotů ?

Poradíte prosím, děkuji předem.

_________________
.
HTC


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook 2 sloty max. 8GB, 2x4GB, nebo jeden modul 8GB ?
PříspěvekZaslal v: ne 2. duben 2017, 16:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Bude to fungovat tak i tak. Je lepší mít osazený 2 sloty aby ti jel dual-channel (trochu to zvedá výkon), ale 1 taky pojede bez ohledu na velikost. Pokud chceš 8GB a máš už osazenou jednu 4GB z výroby a volnej slot, tak jen dokup další 4GB modul do druhýho slotu a je to.


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook 2 sloty max. 8GB, 2x4GB, nebo jeden modul 8GB ?
PříspěvekZaslal v: ne 2. duben 2017, 16:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. duben 2005
Nahoru
To není vůbec špatný nápad, ale před lety bylo lepší, když byla jedna značka dvou modulů. Super koupím stejné parametry 4GB RAM, jeden modul. Snad se nehraje značky, ale na stejné parametry modulů. Díkas.

_________________
.
HTC


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook 2 sloty max. 8GB, 2x4GB, nebo jeden modul 8GB ?
PříspěvekZaslal v: ne 2. duben 2017, 21:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Na to se hrálo naposledy v dobách DDR1 (i tam to ale fungovalo skrz značky), dnes je to fuk jaká značka, prostě kup nejlevnější stejně velkej a rychlej modul co najdeš a je to (ani nemusí bejt stejně rychlej, neni to podmínka, frekvenci to nastaví dle toho pomalejšího z páru.)


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook 2 sloty max. 8GB, 2x4GB, nebo jeden modul 8GB ?
PříspěvekZaslal v: po 3. duben 2017, 06:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Taky muzes zjistit, ze ti nebude fungovat 99% prodavanych pameti...ale to bez modelu notebooku nezjistime.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 12GB RAM, HD3000, 120GB mSata Crucial M4 + HDD 250GB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook 2 sloty max. 8GB, 2x4GB, nebo jeden modul 8GB ?
PříspěvekZaslal v: po 3. duben 2017, 17:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Je to model kde byla default 1x4GB DDR3 paměť tzn je to cokoliv mezi Sandy a Broadwellem, tzn fungujou tam běžné paměti.


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook 2 sloty max. 8GB, 2x4GB, nebo jeden modul 8GB ?
PříspěvekZaslal v: út 4. duben 2017, 09:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Pise, ze ten notebook s jednim modulem pracuje, ne ze s nim byl i koupeny :)

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 12GB RAM, HD3000, 120GB mSata Crucial M4 + HDD 250GB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook 2 sloty max. 8GB, 2x4GB, nebo jeden modul 8GB ?
PříspěvekZaslal v: st 5. duben 2017, 10:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. duben 2005
Nahoru
Díky všem za odpovědi. NB byl zakoupený s jedním modulem 4GB RAM DDR3L 1600Mhz, takže jsem přikoupil ještě jeden modul od Kingston se stejnými parametry a v NB je 8GB RAM DDR3L 1600Mhz a paměti fungují bezchybně. Zkusil jsem různé utilitky pro test pamětí a vždy to dobře dopadlo, takže si holky sedly.

_________________
.
HTC


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum