Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Informace o udělených trestech jsou v patřičném důležitém tématu, více viz Pravidla.

Právě je čt 19. říjen 2017, 07:37

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: st 2. srpen 2017, 21:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
z niceho nic se me posledni tejden deje zvlastni vec, uplne vytuhne pripojeni k netu, aniz by se cokoliv "stalo", zadna chyba se neobjevi, jen proste uplne prestane jit komunikace, web se nenacita, ale ikona site je stale funkcni(blika), nejde poslat ping pres cmd, zustane viset na "odesílání", opet zadna chyba (skype zustane pripojenej, ale nejde nic poslat/prijmout)

v tu chvili nejde delat se siti vubec nic, nejde restartovat adapter ani ho zakazat, pokud ho zkusim vypnout, napise tuhle chybu - https://abload.de/img/chybaodpojovanip8s1n.png

pc nejde restartovat ani vypnout, zustane zaseknuty na "...odhlašování...", jediny reseni je hard reset

deje se to naprosto nahodne, nekdy minutu po zapnuti pc, nekdy hodinu, nezda se, ze by to bylo jakkoliv navazany na nejakou konkretni cinnost

deska Gigabyte GA-Z77-D3H s integrovanou sitovkou atheros ar8151, firewall ESS10 ale problem nastane i s uplne vypnutym firewallem i antivirem, drivery na sitovku reinstalovany

nejakej napad, kde by mohl bejt problem?

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: čt 3. srpen 2017, 09:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Když to nastane zkus do CMD napsat ipconfig /release a potom ipconfig /renew
https://www.cs.cmu.edu/~help/networking/IP_renew.html
Případně si zkontroluj, jestli nemáš načatej Lan kabel.


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: čt 3. srpen 2017, 13:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
/release konfiguraci vymaze, ale ikona dole u hodin se porad tvari, ze je ok, centrum pripojeni hlasi, ze "pripojeno k internetu" a nasledny /renew se zasekne na "konfigurace protokolu" viz https://abload.de/img/cmd_nic0yso7.png

a jeste jsem si vsiml, ze tomu obcas predchazi chyba "obecna chyba" v pingu, pak jeste 4-5 odesle a potom se zasekne

kabel se na pohled zda v poradku a routerem to neni, druhy pc a wifi jedou bez problemu (zkusil jsem i prohodit porty), komunikace stale "blika" i u tohodle zaseknutyho pc a u ty statistiky "prijato a odeslano bajtu" u sitovyho adapteru obe cisla stale narustaji, jako kdyby komunikace fungovala, ale nic se neodesle (i podle zaznamu ve firewallu zadna komunikace neprobiha)

/edit > zkusil jsem restartovat router z druhyho pc a po tom, co najel, uz zaseknuty pc nebylo videt v pripojenejch zarizenich, ani nedostalo novou ip... takze chyba bude nejspis nekde v OS

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: čt 10. srpen 2017, 15:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
nejakej tip?

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: ne 10. září 2017, 00:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
problem porad trva, zkusim koupit novou sitovou kartu, mozna je te v desce vadna

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: ne 10. září 2017, 08:18 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Jo, tou síťovkou bych asi začal, může být načatá po nějaké letní bouřce.

Asi před týdnem, byla nová aktualizace Eset Smart Security 10, nemohla tam nějaké problémové chování zanést ona?
Z mých zkušeností není chování s vypnutým ESS10 stejné jako s naprosto odinstalovaným.
Máš v tom ESS10 zapnuté LiveGrid?
(Mělo by být, jednou se neměl a dostala se mi tam nějaká "havěť".)

_________________
ASUS P8Z77-V LX2, Intel Core i5-3470S, 2x 2GB RAM DDR3/1333 Kingston, SSD Intel 335 80GB, HDD WD RED 2TB , HDD WD Green 2TB, Samsung SH-224DB, NEC ND-4551A, Pioneer DVR-112, I-TEC PCESATA3, IEEE1394b PCI-E, Seasonic SSP-350GT, skříň AVANCE 007; MS Windows 7 Home Premium CZ 32-bit; Vodafone B3000 (Vodafone Internet bez kabelu+)


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: ne 10. září 2017, 09:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
problem mam uz mesic, takze tou aktualizaci to nebude, zkusil jsme doinstalovat i aktualizace OS, ale bez zmeny
live grid je zapnutej, navic se to stalo i s uplne smazanym esetem

ted jsem zjistil, ze pokud je ta sit v tomhle "zaseknutym stavu", nefunguje temer nic - napriklad kdyz pripojim usb zarizeni, nepripoji se, pc nereaguje na pripojeni sluchatek, takze to vypada, ze je neco nakopnuty na desce :(

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Zaseknuté připojení, nefunkční komunikace
PříspěvekZaslal v: ne 17. září 2017, 16:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
tak se to deje i po vymene sitovky, tzn ze problem je nekde v software :(

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum