Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Informace o udělených trestech jsou v patřičném důležitém tématu, více viz Pravidla.

Právě je st 18. říjen 2017, 18:25

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 3 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Upgrade na Ryzen 5 1600, PC nepostne
PříspěvekZaslal v: čt 15. červen 2017, 14:35 
Nováček
Nováček

Založen: 15. červen 2017
Nahoru
Dobrý den,
mám následující problém. Chtěl jsem upgradovat ze svého stávajícího i7 2700k na novou platformu od AMD. Objednal jsem si proto následující díly, které včera dorazily, a já je podle manuálu nainstaloval.

AMD Ryzen 5 1600 6core (3,4GHz) s chladičem Wraith Spire

ASRock MB Sc AM4 AB350M Pro4, AMD AB350, 4xDDR4, VGA, mATX
http://www.asrock.com/MB/AMD/AB350M%20Pro4/index.asp#Memory

DIMM DDR4 8GB 2666MHz CL15 KINGSTON HyperX FURY Black (P/N - HX426C15FB/8)

Po stisknutí tlačítka POWER se roztočí ventilátory na CPU a VGA, ale obrazovka zůstává ve standby. To trvá cca 1 minutu, poté se počítač restartuje a tak to jde dokola, dokud nevypnu zdroj. Zkoušel jsem ho nechat v tomhle "loopu" cca 30 minut, ale nic se nezměnilo, a problém stále přetrvává.

Zapojení jsem znovu zkontroloval, ačkoliv jsem při prvním sestavování postupoval důkladně, vše zapojil podle manuálu k MB a před prvním spuštěním to ještě znovu překontroloval.

Nekompatibilitou komponent by to být nemělo. Před koupí jsem si na stránkách ASROCK prošel sekci podporovaných pamětí a pak si ji podle "part number" v obchodě dohledal a objednal (HX426C15FB/8). Chtěl jsem tak předejít možným problémům, ačkoliv jsem si chtěl původně koupit paměti s ještě vyšší frekvencí, ale protože nebyly uvedeny na seznamu, tak jsem se rozhodnul pro tento modul, s tím, že později dokoupím druhý (chtěl jsem konfiguraci dvakrát 8 a ne čtyřikrát 4).

Provedl jsem také CMOS za pomoci jumperu a dokonce vyndal a vrátil z MB baterii, vše ale zůstalo při starém.

Můj dotaz je následující, která z komponent může být s největší pravděpodobností příčinou problémů?

Jak byste postupovali v mém případě. Vrátili byste všechno v 14denní lhůtě, nebo byste se to pokusili řešit jinak?

Zbytek sestavy:
PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2
VGA: GTX 1070 Asus Turbo
HDD 1 (systémový): Samsung SSD 850 EVO 500 GB
HDD 2: KINGSTON SV300S37A120G
HDD 3: SAMSUNG HD103SI
Monitor: iiyama - G-MASTER GB2788HS
Case: EVOLVEO T1
OS: Windows 10
Klávesnice: Medion wireless
Myš: Bloody R3A wireless

Předem děkuji za odpověď.

P. S.
Nainstaloval jsem nazpět svoji původní desku a CPU a PC funguje.


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Ryzen 5 1600, PC nepostne
PříspěvekZaslal v: po 19. červen 2017, 10:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
Myslím že to nemá cenu řešit, za mě je to deska. Vrať to a vyber si jinou kombinaci.

Trochu nerozumím proč asrock píše, že 3 procesory ryzen 5 jdou na biosu 2.10 a ostatních je all, že jdou na všech. Ale paradoxně první bios pro desku je 2.10, tudíž by všude mělo být ALL. Ale bojím se toho, že asrock tady má i chyby, kord když píše že tam jde narvat athlon X4 a řekl bych že máš desku s první biosem. Ale ryzen 5 vyšly až později a jejich kompatibilita může být až s následujícím biosem, který tam není, takže deska ten procesor nevidí. To je moje teorie, kterou jsem již viděl. Pokud máš dost času, zkusil bych vrátit asi jenom desku a vzít jinou. Pokud ani potom nic, tak spíše bych to vrátil celé a nešťastná kombinace.

A vzal bych jinou micro jako je : https://www.asus.com/cz/Motherboards/PR ... pDesk_CPU/ kde je jasně dáno že všechno jede s jedním biosem.


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Ryzen 5 1600, PC nepostne
PříspěvekZaslal v: po 19. červen 2017, 11:16 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2012
Bydliště: Staré Město
Nahoru
Bude to deskou určitě, nicméně nevidím důvod, proč by se neměla rozjet, ono taky záleží, když máš single chanell, kam tu paměť dáš, je to pěkně zobrazené v letáčku v krabici desky, takže jestli si nezkoušel jiné sloty tak šup do toho a pak update na nejnovější agesu... Pokud ani to nepomůže tak reklamace a kup nějakou jinou..

_________________
PC: Monitor:Samsung C24FG73 Quantum dot curved, Freesync 144Hz, Case: Fractal Design R4, CPU:Intel i5-6500, Cooler: Gelid Tranquillo r2, GPU: Sapphire RX470 8Gb MB: ASRock B150M Pro4, RAM: Corsair LPX DDR4 2x8Gb, SSD: Samsung 850 EVO 250Gb, OS: Windows 10 x64, HDD: 1000Gb WD Blue, PSU: Seasonic 500W EK


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 3 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum