Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Informace o udělených trestech jsou v patřičném důležitém tématu, více viz Pravidla.

Právě je po 27. červen 2016, 15:07

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 248 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  další
Autor Zpráva
 Předmět: Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
PříspěvekZaslal v: út 25. květen 2004, 23:23 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Uherské Hradiště
Nahoru
Konfigurace sdílení připojení k Internetu ve Windows

Sdílené připojení k Internetu poskytuje přístup do Internetu i ostatním počítačům připojeným do vnitřní sítě. Funguje na principu překladu IP adres (NAT - Network Adress Translation), takže poslouží podobně jako např: Kerio WinrouteLite. Navíc je stdandartní součástí Windows, takže to má legálně každý, kdo má legálně Windows.


Tuto funkci lze použít ve Windows 98SE,ME,2000,XP.


Postup konfigurace:

Windows 2000, XP:

- zprovozněte připojení k Internetu a také vnitřní síť tak aby na sebe počítače ve vnitřní síti viděly.
- otevřete si složku síťová přípojení (Start -> Nastavení -> Síťová
připojení)
- na vnějším rozhraní (tzn. na síťové kartě, která vede do Internetu) klikněte pravým tlačítkem, zvolte položku "vlastnosti", sdílení, označte
položku "Sdílení připojení k Internetu"
- objeví se varovné hlášení s informací o přečíslování vnitřního interface na 192.168.0.1
- po odklepnutí následuje restart PC
- to přečíslované vnitřního rozhraní je možno nastavit podle Vašich zvyklostí (např. 192.168.1.1/255.255.255.0)
- na jednotlivých počítačích ve vnitřní sítí nezapomeňte na nastavení brány a DNS (bude to IP adresa počítače připojeného na Internet)
- vyzkoušet ping např. na google.com

Windows 98SE, ME (v Win ME je postup mírně odlišný, je nutno sledovat průvodce):

- zprovoznit připojení k internetu i vnitřní síť, nastavit DNS
- Pro vnitřní síť je nutno použít adresy tvaru: 192.168.0.x/255.255.255.0,
brána: 192.168.0.1
- V ovládacích panelech zvolit "Přidat nebo odebrat programy"
- zvolit záložku "Instalace Windows"
- Ve Windows 98SE označit "Nástroje Internetu" a kliknout na
"Podrobnosti"
- Ve Windows ME označit "Komunikace" a kliknout na
"Podrobnosti"
- označit "sdílení připojení k Internetu" a potvrdit
"OK"
- spustí se "Průvodce programem Sdílení připojení k Internetu"
- postupujeme podle instrukcí, při výběru síťové karty je nutno zvolit tu,
která je připojena přímo do Internetu!
- na výzvu o vložení diskety můžeme odpovědět "Storno"
- dojde k přečíslování vnitřního interface na 192.168.0.1, toto nelze změnit
(resp. lze, ale pak to nefunguje :wink:
- vyzkoušet ping např. na google.com

Na stanicích je možno ponechat i přidělování parametrů pomoci
DHCP serverů. Windowsy si s tím poradí.

_________________
Toshiba Tecra A6


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 24. září 2004, 16:36 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 23. červenec 2003
Nahoru
a co kdyz mam internet pres mikrovlnku tudiz kabel do USB tudiz zadna sitovka?

_________________
Pentium 4 HT 2,4@3 1GB SDRAM


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 24. září 2004, 16:38 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
xchlade3 napsal:
a co kdyz mam internet pres mikrovlnku tudiz kabel do USB tudiz zadna sitovka?
to by mělo jít přes standardního průvodce instalací sítě, součást WinXP, ten vyrobí disketku pro ostatní mašiny a s ní je už jen oběhneš a hotovo

_________________
Pavel Minarik @ T420s


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 24. září 2004, 16:39 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 23. červenec 2003
Nahoru
jj ted me to napadlo a uz to bezi..ale dik za odpoved :)

_________________
Pentium 4 HT 2,4@3 1GB SDRAM


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. září 2004, 14:03 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Mám s tím tak trošku problém,
Moje situace:
PC1 IP 192.168.0.1
maska 255.255.255.0
připojení přes PCI wifi kartu, XP SP1
Integrovaná 10/100 LAN
PC2 IP 192.168.0.2
maska 255.255.255.0
karta PCI LAN10/100
nastavení podle návodu a nic. V nastavení IE6 mam zjišťovat konfiguraci automaticky. Při spuštění IE se zjišťuje nasavení proxy a pak hledá www.seznam.cz - nenajde.
Pokus 2 nastavím na PC2 IP podle DHCP a win vytvoří most mezi netem přes PC1 do PC2. Situace se ale opakuje - zjišťuje proxy a pak nic. Zkoušel jsem i vypnout FW Kerio PF ale nepomáhá. Nechce se mi spuštět toho win průvodce, protože stejně nic neřeší.Díky za případné rady

//Edit: Dělal jsem nějaké pokusy s nastavením a výsledky jsou pořád stejné. Spustil jsem průvodce nastavením sítě. Na pc1 jsem nastavil první volbu (že je připojeno k netu a ostatní se připojují přes něj) pak jsem nastavil které připojení k netu bude využívat a ono se něco nastavilo. Na pc2 jsem spustil průvodce taky. V síťových připojeních se objevila brána do internetu z pc1. Tak a co teď? Když jsem totéž zkoušel s ISDN tak pc1 na požádání vytočilo a zase isdn odpojilo. tady je háček. ICQ se v pohodě připojí a je možné odesílat a přijímat zprávy, ale IE nenajde stránku. Jak má vypadat nastavení IE?
stav: Nikdy nevytáčet připojení, v nastavení místí sítě mam zaškrtnuto "automaticky zjišťovat konfiguraci". stejně stránku nelze najít. pls help a díky za případně rady

_________________
note:Acer Aspire 5920G (t7300, 2gb, m8600gt, 750gb + HP 2465 OS: MS Windows 7 Home x64
Workstation: HP Z230: Intel Core i7 4790@3.6GHZ, 8gb, Quadro K620, 1x2TB, 2x NEC 241 OS: MS Windows 8.1 x64


Naposledy upravil karf dne po 27. září 2004, 00:21, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. září 2004, 20:52 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
to karf: průvodce to právě že řeší, tak ho pusť

situace se má asi tak: správně by to mělo chodit i nastaveno ručně, někdy to ale bohuže nechodí, pustíš průvodce a už to valí - přitom je vše nastaveno stejně :lol: blbý, ale je to tak

k tomu automatickému zjitování proxy - to má být pohopitelně NEzaškrtnuto, nebo snad máš na 1. PC spuštěný proxy server pro připojení (pak bys vůbec nepotřeboval MS sdílení netu a IE by se přes proxy dostal ven)

_________________
Pavel Minarik @ T420s


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 25. září 2004, 23:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. srpen 2004
Bydliště: okolo Prahy
Nahoru
mohl by mi dat nekdo navod jak rozsdilet net pomoci 602lan suite??

_________________
MacBook Pro 13" late 2010 - 8GB RAM - 500GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 15. únor 2005, 21:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2004
Bydliště: Kladno: Big City
Nahoru
Mám ADSL přes usb modem
Pruvodce jsem pustil a na druhym počítači taky,ale
na druhym počítači kterej je připojen přes Swith a síťovku se my sice zobrazí připojení ale nefunguje internet ani ICQ prostě nic
Napíše to SERVER NEBYL NALEZEN
o s tím???????

_________________
Muj Compik:
Amd Athlon A64 3000+(venice)1800@2334Mhz, 4x512Mb Kingmax DDR 433 (2,5-3-3-7) ,GigaByte MAYA GV-NX76T256D-RH 256MB, PCIE 560/1400 @ 651/1700, DFI LanParty UT NF4-D - nForce4, Maxtor 40GB IDE + Seagate S-ATA 160Gb NCQ + IDE Raid 2x5GB WD(jenom pro srandu kralikum) + WD320AAKS + Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS , Sound Blaster Audigy


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 16. únor 2005, 00:49 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 24. listopad 2004
Bydliště: Budvar City
Nahoru
me by zajimala takovahle situace:

Inet
II
II
PC1>192.168.0.1>==== PC2 (192.168.0.2)
V
192.168.1.1
(treti sitofka)
V
II
II
PC3 (192.168.1.2)

V PC1 by byly tri sitovky, jedna do netu, druha a treti k dalsim pc. PC2 je zapojeno a net je tam vesele sdilenej, ale jak to bude s PC3? Jaky IP na draze PC1-PC3? Jak mu nastavit DNS/branu aby se dostal na net? A bude moct "dosahnout" na PC2?
Pred casem sem se sice ptal na pravej opak (zabraneni PC3 k netu), ale je dobre znat obe varianty :oops:

_________________
Ti co si myslí že podnikatelé jsou:
- lidi co nemusí hrábnout, dvě audiny před vilou... ať začnou podnikat sami a uvidí jaký je to med
- hyeny co ohlodají své zaměstnance na kost... ať zkusí nepustit vše z ruky jen co zazní "padla" a podívají se kolik času tráví v práci majitelé firem
(btw... a takový ČEZ není typický podnik :roll:)
- špatní protože Bakala a Háva jsou špatní... ať jdou do prdele, ví o podnikání/podnikatelích s prominutím kulový :angry2:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 16. únor 2005, 02:51 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 17. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
NoTHX napsal:
...

Samotný wokna tohle neuměj, třeba pod linuxem to jde...brána pro pc2 je 192.168.0.1 a pro pc3 192.168.1.1


Chaindler napsal:
mohl by mi dat nekdo navod jak rozsdilet net pomoci 602lan suite??


V založce NAT zašktneš "Share internet conection with NAT" a vybereš vnější a vnitřní rozhraní, jinak je postup stejnej jak popisoval Bajgy, ale nevidim důvod proč nepoužít to co je ve woknech, jedině že bys zrovna pomocí toho programu z toho koplu udělal DHCP server, pak by to mělo smysl.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 16. únor 2005, 16:14 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. listopad 2004
Bydliště: Hradecký Kraj
Nahoru
no taky jsem si s tim dost hral... a nejak extra to nefungovalo.. :/ hlavne kdyz klient byl linux.. to je tam fakt potreba ten pruvodce I U KLIENTA ???

_________________
Vše o mně najdete na http://www.skodik.info


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. únor 2005, 15:54 
Nováček
Nováček

Založen: 16. červenec 2004
Nahoru
Konfigurace: Win98se v 1. PC, síťová karta propojená s 2. PC, přístup na net je přes mobil a USB kabel na 1. PC (Eurotel Data NonStop).
Jak nakonfigurovat sdílení, aby i u 2. PC šlo současně. Prozatím se mi to nepodařilo zprovoznit. Děkuji.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. únor 2005, 17:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. prosinec 2003
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Nahoru
Bajgy napsal:
Na stanicích je možno ponechat i přidělování parametrů pomoci
DHCP serverů. Windowsy si s tím poradí.

tedy PC1 dej jako server DHCP s IP adresou 192.168.0.1 a masou podsite 255.255.255.0 a PC2 nech priradit IP serverem DHCP. a do serveru DNS (na 2.poci) napis IP PC1. to uz by se meli spojit a sdileni pripojeni mas nahore pekne popsany :)
//edit: takhle mi W98 non-SE samy nasly pripojeni na wXP. stacilo jim nastavit aby ziskaly IP z DHCP a o net se postaraly samy :-D

_________________
ASUS F3T


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. březen 2005, 20:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2003
Bydliště: LONDON, UK
Nahoru
a aku mam nastavit branu???


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. březen 2005, 20:36 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 17. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Tommi napsal:
a aku mam nastavit branu???

IP adresa brany=Vnitřní IP adresa počítače připojeného k internetu tj. 192.168.0.x


Naposledy upravil mhl dne čt 10. březen 2005, 20:46, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. březen 2005, 20:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2003
Bydliště: LONDON, UK
Nahoru
mhl napsal:
Tommi napsal:
a aku mam nastavit branu???

IP adresa brany=Vnitřní IP adresa počítače připojeného k internetu

ano a ktora??? jeho zakladna alebo ta 192.168.0.1???


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. březen 2005, 20:47 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 17. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Tommi napsal:
mhl napsal:
Tommi napsal:
a aku mam nastavit branu???

IP adresa brany=Vnitřní IP adresa počítače připojeného k internetu

ano a ktora??? jeho zakladna alebo ta 192.168.0.1???

192.168.0.1


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. březen 2005, 16:06 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2003
Bydliště: LONDON, UK
Nahoru
a na PC2 mam nastavit aku IP adresu???


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. březen 2005, 17:39 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 17. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Tommi napsal:
a na PC2 mam nastavit aku IP adresu???

třeba 192.168.0.2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 13. březen 2005, 14:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. červen 2003
Bydliště: CV
Nahoru
Jak odstraním připojení, vytvořené průvodcem? Omylem jsem dal na obou pc stejný název a ono to teď při každém naběhnutí win vyhazuje hlášku o systémové chybě.

_________________
AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.; Sparkle GF4 Ti4200 128 345/620; Hercules DigiFire 7.1; WD 80GB, SG 120GB; DVD RW LG 4165B, DVD RW LG 4165B; Enermax 465W; SELTZ 20II(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 248 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum