Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Informace o udělených trestech jsou v patřičném důležitém tématu, více viz Pravidla.

Právě je čt 30. březen 2017, 02:42

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 143 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  další
Autor Zpráva
 Předmět: Norton Ghost 2003 - Jak na to ?
PříspěvekZaslal v: út 1. červen 2004, 23:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. srpen 2003
Bydliště: Klatovy
Nahoru
Prosim o stručný návod jak na to ?


Předem děkuji .

_________________
MS-6337LE5, Celeron(tulen) 1300MHz@1830MHz(FSB140):: Spire Falcon Rock 5F271B1L3 , ATI 9600(128mb),SBlive 5,1, Sag..bar- 160GB(8mb)+Maxtor 80GB ,512RAM,Teac CD-W552E ,LiteOn LDW-451S , Samsung SyncMaster 959NF. OS: XP home

IBM ThinkPad - T30 OS:XP home


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 2. červen 2004, 08:35 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Takže.
Nejdřív doporučuju mít disk rozdělen na dva oddíly.
systémový-kolem 10GB (pro:Windows+ovladače+programy apod...)
datový-zbytek kapacity disku(pro:filmy, hry...)

Rozdělení disku je tu popsáno už ve více threadech.
Jinak slouží na to Fdisk, Partition magic(doporučuju v PQM udělat boot diskety a disk rozdělit v dosu, zabere to pár sekund), WINXP boot cd a nějaký interní soft ve WIN)

Image se nemůže zálohovat na oddíl, ze kterého je dělaná záloha.
Může se samozřejmě také zálohovat na druhý disk.

Nainstalovat windows + všechny důležité programy, ovladače, kodeky na první oddíl.

no a teď se můžeme pustit do zálohy.
1)Nainstalovat Ghost
2)vytvořit v něm boot disketu(nejlépe pak z ní udělat boot cd v neru)
3)vložit disketu(nebo cd)
4)restartovat PC
5)zvolit volbu partition to image
6)pak se volí jaká partition se bude zálohovat kam(tzn. systémový oddíl zálohovat na datový)
7)taky se nastavuje komprese(dát co největší)
8)nechat provézt zálohu


Obnova:(to když budeš chtít vyzkoušet funkčnost image)

1)vložit disketu či CD
2)restart
3)volba partition from image

samo tě to navede

Hlavní je mít přehled o tom, jakej disk chceš zálohovat a jakej obnovovat.

Psal jsem to po paměti a mám verzi 2002, ale myslím, že by to mělo být stejné.
Zálohu zvládne i laik, protože ghost tě sám navede.

Pokud bys měl nějaký problém, napiš a vyřešíme.

Ten ghost a programy tohodle ražení jsou fakt best.
Normálně člověk instaluje WIN + ovladače...a kupu dalších věcí, tak kolem 3 hodin.

Obnova image však trvá pár minut(záleží na objemu dat, u mě cca 5 minut). Osobně mám první fatku 10GB a data na ní mají kolem 5GB. Ghost udělá imagi o celkové velikosti cca 2,6GB(při volbě největší komprese)

Je to super, když člověk experimentuje s různými programy či drivery a nemusí se bát, že budě řešit reinstall WIN....prostě když se něco podělá, máš za pět minut Windows ve stavu, jaký jsi zálohoval.

_________________
Intel i5 2500K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z,AMD Sapphire 7950 OC, 8GB RAM Kingston, SSD Intel 320 120GB, Samsung F3 3x1TB, WD GREEN 2x1TB,Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech MX518,Logitech Z-2300, Logitech F710, Logitech G11, Icemat 2nd ed, Lian-Li BZ-H06


Naposledy upravil Butch dne pá 18. červen 2004, 08:46, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 2. červen 2004, 12:43 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 02. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
funguje to i pro win 2003 server? :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 2. červen 2004, 12:47 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
ICE napsal:
funguje to i pro win 2003 server? :)


musí

Ghostu nezáleží na tom co je na disku za data...prostě celou partition zazálohuje a pak taky dokáže obnovit.

Můžeš mít třeba WIN 3.1 a pomocí diskety disk zazálohovat i obnovit(tam by byl jen problém s instalací sw do win)
No nic ti ale nebrání tomu udělat boot disketu na jiným PC.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 2. červen 2004, 13:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: Nový Jičín
Nahoru
Ghost je je jeddnoduchý a velmi spolehliví,ale má jednu chybu a to že neumí pracovat se SATA disky přímo ze sys.Jde to puze s diskety.

_________________
Barton2500+@3200+[11*220],EPOX 8RDA3+ rev.2.1 ,2xSegate SATA 80GB RAID-0,Western Digital 40GB,2x256MB DDR 400,PROLINK FX 5700,SB audigy2 PLATINIUM PRO,AOC 17K+.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 2. červen 2004, 14:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. srpen 2003
Bydliště: Klatovy
Nahoru
:-D Jsem to ,ale Mates. DISKETA


Problem je jasný DISKETA . mam nefunkční řadič na disketovce.(ulamane čurapajtlíky)

Ne a ne ji načíst . Pozor ,když jsem dělal tenkrát boot disketu musel jsem udělat 2.


Prosim POMOC !!! Kdo má Norton Ghost 2003 ???
A poslal mi obsah disket na mail ? (Udělam si boot CD)

Předem děkuji

_________________
MS-6337LE5, Celeron(tulen) 1300MHz@1830MHz(FSB140):: Spire Falcon Rock 5F271B1L3 , ATI 9600(128mb),SBlive 5,1, Sag..bar- 160GB(8mb)+Maxtor 80GB ,512RAM,Teac CD-W552E ,LiteOn LDW-451S , Samsung SyncMaster 959NF. OS: XP home

IBM ThinkPad - T30 OS:XP home


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 2. červen 2004, 16:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. srpen 2003
Bydliště: Klatovy
Nahoru
Butch: Asi bude rozdíl mezi 2002 a 2003.

Udělal jsem zalohu :lol: na DVD. Vypnul jsem PC a odpojil Jsem raději oba moje 2 disky. (2x80GB) Oprášil jsem 10Gb disk a zapojil. V biosu jsem nastavil 1boot CD. Vložil jsem DVD . Bot proběhl normal . Zadal jsem obnova (našlo to jen 10gb disk ) ENTER a už to jelo . Sice ne 5-10min jak si psal ,ale 25min ------ 100% reset : A ejhle OS naskočil a vše funguje jak ma. 100% SPOKOJENOST.

PS: Taková pitomost : kolik se vejde na zalohu DVD ? V programu N.Ghost 2003 ? :wink: 4,4GB jsem zalohoval na DVD ale je vypaleno do 1/4 !! Proč ??

_________________
MS-6337LE5, Celeron(tulen) 1300MHz@1830MHz(FSB140):: Spire Falcon Rock 5F271B1L3 , ATI 9600(128mb),SBlive 5,1, Sag..bar- 160GB(8mb)+Maxtor 80GB ,512RAM,Teac CD-W552E ,LiteOn LDW-451S , Samsung SyncMaster 959NF. OS: XP home

IBM ThinkPad - T30 OS:XP home


Naposledy upravil vivalin dne st 2. červen 2004, 17:44, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 2. červen 2004, 17:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. srpen 2003
Bydliště: Klatovy
Nahoru
vivalin napsal:
Butch: Asi bude rozdíl mezi 2002 a 2003.

Udělal jsem zalohu :lol: na DVD. Vypnul jsem PC a odpojil Jsem raději oba moje 2 disky. (2x80GB) Oprášil jsem 10Gb disk a zapojil. V biosu jsem nastavil 1boot CD. Vložil jsem DVD . Bot proběhl normal . Zadal jsem obnova (našlo to jen 10gb disk ) ENTER a už to jelo . Sice ne 5-10min jak si psal ,ale 25min ------ 100% reset : A ejhle OS naskočil a vše funguje jak ma. 100% SPOKOJENOST.

PS: Taková pitomost : kolik se vejde na zalohu DVD ? V programu N.Ghost 2003 ? :wink: 4,4GB jsem zalohoval na DVD ale je vypaleno do 1/4 !! Proč ??

_________________
MS-6337LE5, Celeron(tulen) 1300MHz@1830MHz(FSB140):: Spire Falcon Rock 5F271B1L3 , ATI 9600(128mb),SBlive 5,1, Sag..bar- 160GB(8mb)+Maxtor 80GB ,512RAM,Teac CD-W552E ,LiteOn LDW-451S , Samsung SyncMaster 959NF. OS: XP home

IBM ThinkPad - T30 OS:XP home


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 2. červen 2004, 22:36 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 08. červen 2003
Nahoru
vivalin napsal:
PS: Taková pitomost : kolik se vejde na zalohu DVD ? V programu N.Ghost 2003 ? :wink: 4,4GB jsem zalohoval na DVD ale je vypaleno do 1/4 !! Proč ??

No přece kvůli té kompresi, ne? Vždyť o tom Butch píše...

_________________
Veterán


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. červen 2004, 09:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. srpen 2003
Bydliště: Klatovy
Nahoru
Butch: DĚKUJI ZA POSTUP . :) (manual)

_________________
MS-6337LE5, Celeron(tulen) 1300MHz@1830MHz(FSB140):: Spire Falcon Rock 5F271B1L3 , ATI 9600(128mb),SBlive 5,1, Sag..bar- 160GB(8mb)+Maxtor 80GB ,512RAM,Teac CD-W552E ,LiteOn LDW-451S , Samsung SyncMaster 959NF. OS: XP home

IBM ThinkPad - T30 OS:XP home


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. červen 2004, 15:00 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Na něco jsem přišel.

Zálohoval jsem disk v ghostu 12GB(bylo na něm 3GB dat)

Normálně jsem tu imagi "rozbalil" na menší 10GB disk a v pohodě to najelo.

Takže při obnově se velikost fatek nemusí shodovat a může se dát i větší do menší. Musí se tam ale samozřejmě vejít ty data. V mém případě to bylo 3GB, takže nebyl problém.

Ani Win XP nehlásili žádnej problém při starování z jiného disku(na stejném PC)

Takže s ghostem není problém, při výměně disku v PC.
Nemusí se přeinstalovávat O.S. Stačí jen zazálohovat do image a pak rozbalit na novej HDD. :wink:


Pokud tu neříkám žádnou novinku, tak mě nekamenujte.
Jde mi o to, aby to věděli ostatní. :wink:

_________________
Intel i5 2500K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z,AMD Sapphire 7950 OC, 8GB RAM Kingston, SSD Intel 320 120GB, Samsung F3 3x1TB, WD GREEN 2x1TB,Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech MX518,Logitech Z-2300, Logitech F710, Logitech G11, Icemat 2nd ed, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. červen 2004, 15:13 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2004
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
no pro mě to novinka je a rozhodně příjemná.
Pokud platí pouze podmínky:
1/stejný systém souborů
2/cílová partyšna musí být větší velikosti než objem dat, které byly ve zdrojové partišně uloženy v okamžiku tvorby ghost-image,
tak je to super

_________________
Brno: i7 920, 6GB RAM, GTX580
Chalupa: Q6600 2.4@3.0, 8GB RAM, GTX580


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. červen 2004, 15:15 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. leden 2004
Bydliště: Borg Cube
Nahoru
A co když obnovuješ data z menšího disku na větší? Udělá to partition na celým disku, nebo jenom takovou jaká byla na tom menším disku?

_________________
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. červen 2004, 15:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. srpen 2003
Bydliště: Klatovy
Nahoru
Butch : jj. Už jsem to zkoušel. (nahoře)

1 disk (80gb) kde bylo 4,5gb.-OS+driver+nějakej programek. Pak jsem udělal boot DVD . kopíroval na 10gb disk. Vše naběhlo OK.(OS) hlavně vše makalo na 100%

_________________
MS-6337LE5, Celeron(tulen) 1300MHz@1830MHz(FSB140):: Spire Falcon Rock 5F271B1L3 , ATI 9600(128mb),SBlive 5,1, Sag..bar- 160GB(8mb)+Maxtor 80GB ,512RAM,Teac CD-W552E ,LiteOn LDW-451S , Samsung SyncMaster 959NF. OS: XP home

IBM ThinkPad - T30 OS:XP home


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. červen 2004, 15:24 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2004
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Borg napsal:
A co když obnovuješ data z menšího disku na větší? Udělá to partition na celým disku, nebo jenom takovou jaká byla na tom menším disku?


další podnět k experimentu, co Butchi? Můj tip: zabere pouze vel. oddílu, zbytek ponechá bez oddílů

_________________
Brno: i7 920, 6GB RAM, GTX580
Chalupa: Q6600 2.4@3.0, 8GB RAM, GTX580


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. červen 2004, 15:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. srpen 2003
Bydliště: Klatovy
Nahoru
Borg napsal:
A co když obnovuješ data z menšího disku na větší? Udělá to partition na celým disku, nebo jenom takovou jaká byla na tom menším disku?


Myslim si ,že to musí fungovat i opačně. Až bude čas tak to mohu prubnout

_________________
MS-6337LE5, Celeron(tulen) 1300MHz@1830MHz(FSB140):: Spire Falcon Rock 5F271B1L3 , ATI 9600(128mb),SBlive 5,1, Sag..bar- 160GB(8mb)+Maxtor 80GB ,512RAM,Teac CD-W552E ,LiteOn LDW-451S , Samsung SyncMaster 959NF. OS: XP home

IBM ThinkPad - T30 OS:XP home


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. červen 2004, 15:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. srpen 2003
Bydliště: Klatovy
Nahoru

_________________
MS-6337LE5, Celeron(tulen) 1300MHz@1830MHz(FSB140):: Spire Falcon Rock 5F271B1L3 , ATI 9600(128mb),SBlive 5,1, Sag..bar- 160GB(8mb)+Maxtor 80GB ,512RAM,Teac CD-W552E ,LiteOn LDW-451S , Samsung SyncMaster 959NF. OS: XP home

IBM ThinkPad - T30 OS:XP home


Naposledy upravil vivalin dne pá 18. červen 2004, 14:25, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. červen 2004, 15:40 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. leden 2004
Bydliště: Borg Cube
Nahoru
Ale rozdíl je v tom, jestli zálohuješ (obnovuješ) celej disk nebo jen jednu partition. :wink:

edit: Ikdyž pokud zálohuješ disk, kde je jedna partition, tak to je snad i jedno. :?

_________________
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. červen 2004, 15:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. srpen 2003
Bydliště: Klatovy
Nahoru

_________________
MS-6337LE5, Celeron(tulen) 1300MHz@1830MHz(FSB140):: Spire Falcon Rock 5F271B1L3 , ATI 9600(128mb),SBlive 5,1, Sag..bar- 160GB(8mb)+Maxtor 80GB ,512RAM,Teac CD-W552E ,LiteOn LDW-451S , Samsung SyncMaster 959NF. OS: XP home

IBM ThinkPad - T30 OS:XP home


Naposledy upravil vivalin dne pá 18. červen 2004, 14:24, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 17. červen 2004, 22:34 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. září 2003
Nahoru
Já jsem na tenhle thread nezapomněl... prosím všechny zúčastněný, aby svoje příspěvky graficky/obsahově upravili na minimální a sdílnou formu, případně nic neříkající posty smázli, a potom to přesunu mezi FAQ - myslím, že si to obsah zaslouží.

Díky všem za čas.

_________________
..


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 143 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum