Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 •  Správná adresa fóra je pctforum.tyden.cz, již od dubna roku 2008.

Právě je čt 24. duben 2014, 20:12

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: pá 21. leden 2011, 20:35 
Nováček
Nováček

Založen: 21. leden 2011
Nahoru
Zdravim. Mam tu jeden náročnější problém. Nepodařilo se mi nikde najít co s tím, tak jsem se zaregistroval tady. Snad mi někdo pomůže.

Základní deska: K8N Neo2 Platinum
Grafická karta: ATI Radeon 9600
OS: windows 7, 32bit

A teď problém: koupil jsem si procesor Athlon 64 x2 4400+, ale po jeho nainstalování mi nenaběhne grafická karta. Windows se spustí v nízkém rozlišení a ve správci zařízení je u grafické karty napsána chyba "Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)". Na předchozím jednojádrovém procesoru funguje vše normálně a po jeho vrácení taktéž.
Mám nejnovější bios i ovladače grafické karty. Deska má tento procesor podporovat. Slabý zdroj by to způsobovat taky neměl. Zkoušel jsem zapojit do napájecího konektoru pro procesor na desce druhý zdroj (350 + 400 W). Grafická karta je napájena jen přes AGP slot.
Tuto základní desku mám dvakrát a je to stejné na obou. Dokonce když jsem měl starší bios, který nepodporoval nové procesory, naběhlo vše v pořádku - grafická karta a procesor běžel na jedno jádro. Po nahrání nového biosu naběhli dvě jádra, ale bez grafárny.

Našel jsem tady docela dlouhou diskuzi na toto téma, ale anglicky moc neumim, takže jsem z toho řešení nevyčet.. http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/itprovistasetup/thread/0c134ac5-6228-4c31-a4e7-01ffa8c48909/

Možná by to vyřešilo nějaký nastavení v biosu. Pár věcí jsem tam zkoušel, ale nejsem na to úplně odborník..
Pokud budete potřebovat nějaké další informace, tak je doplním.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: pá 21. leden 2011, 21:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
aktualizuj ovladace desky a grafiky

_________________
CPU: Intel core i5 760@4GHz CPU Cooler: Coolink Corator DS │ MB: ASUS P7P55D-Evo │ RAM: 4*2GB Kingston DDR3 │ VGA: GIGABYTE GTX 770 Windforce 3X@1320/7400MHz │HDD: WD 500GB - 7200rpm │ PSU: Corsair TX650 V2 │ Case: HAF 912 Plus │ OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit3DMark11 P10149


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: pá 21. leden 2011, 21:15 
Nováček
Nováček

Založen: 21. leden 2011
Nahoru
to jsem zkoušel na všechny možné způsoby


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: pá 21. leden 2011, 23:31 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno, Záchlumí
Nahoru
Nainstaluj poslední Catalyst Legacy drivery. Stáhnout je lze přes vyběr v menu Graphics Drivers & Software na stránkách support.amd.com nebo pomocí přiloženého odkazu.

Catalyst Legacy Driver - Windows Vista

Drivery pro Win 7 by mělo být možno nainstalovat pomocí balíku pro Win Vista i přes rozdílnou verzi WDM.


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: so 22. leden 2011, 0:24 
Nováček
Nováček

Založen: 21. leden 2011
Nahoru
děkuji, vyzkouším za pár dní - počítač mám jinde


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: st 16. březen 2011, 14:00 
Nováček
Nováček

Založen: 21. leden 2011
Nahoru
tak jsem si pořídil novou grafickou kartu SAPPHIRE HD 3650 512MB DDR2 AGP, ale vůbec nic se tím nevyřešilo. Po instalaci dvou-jádrového procesoru pořád ta samá chyba: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43). Ovladače samozřejmě nejnovější možné k této kartě (AMD Catalyst 11.2 AGP Hotfix for Windows 7 / Windows Vista 32-bit Edition for Windows 7 32-bit Edition), ale zkoušel jsem i starší 10.10. Už jsem z toho docela zoufalej, mam chuť celí to hodit do popelnice, poraďte někdo prosím..


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: st 16. březen 2011, 14:16 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno, Záchlumí
Nahoru
Zálohovat data a reinstalovat OS.


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: st 16. březen 2011, 15:04 
Nováček
Nováček

Založen: 21. leden 2011
Nahoru
zkoušel na jiný disk novou instalaci win s 9600 ale nepomohlo to. s hd3650 jsem nezkoušel ale předpokládám že to bude stejné, zatím se obě karty chovají stějně


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: st 16. březen 2011, 15:23 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno, Záchlumí
Nahoru
Máš možnost karty odzkoušet na jiné desce?


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: st 16. březen 2011, 15:34 
Nováček
Nováček

Založen: 21. leden 2011
Nahoru
nevim, možná u kámoše. ale obě karty s jednojádrovým procesorem fungujou naprosto normálně. a kámoš má stopro jednojádro a myslim že intel, takže svuj procesor tam nevyzkouším.

na jiným fóru mi teď poradili zkusit kartu od nvidie, tak jestli bude ochotnej mi jí půjčit tak zkusim to..


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: st 16. březen 2011, 17:16 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 08. květen 2010
Nahoru
Jde o chipset. Jakej máš chipset na té desce? Nemáš možnost zkusit NV kartu ?


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: st 16. březen 2011, 17:37 
Nováček
Nováček

Založen: 21. leden 2011
Nahoru
jestli hledám správně tak by měl být: NVIDIA nForce3 Ultra
pokud seženu gk nvidia tak jí zkusim


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: st 16. březen 2011, 18:28 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 08. květen 2010
Nahoru
Na NF3 U by to mělo bejt ok. Zkus ten reinstall.


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: st 16. březen 2011, 20:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Grafika (HD3650) chce přídavné napájení máš ho zapojené?Ovladače AGP slotu jsi instaloval?

_________________
i5 2500 3300Mhz | 16GB | ASUS P8P67M-PRO | Sapphire HD 6950 FleX | SSD Kingston V100 96GB | 1TB WD Green | 520W Seasonic | Cooler Master N200 | 27" BenQ GW2760 | Win8 Pro | Synology DS213j | 2x 1TB Seagate 6G RAID1 | Comrend VR-3026e | D-Link DGS-108 | TP-Link WR841ND | | Linksys WR54GL | xDSL experienced | truth addicted


 Profil  
 Předmět: Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)
PříspěvekZaslal v: čt 17. březen 2011, 17:58 
Nováček
Nováček

Založen: 21. leden 2011
Nahoru
tak jsem vyzkoušel zas hromadu driverů, novou instalaci win, a další kde co, ale nic. Karty od ATI se prostě nerozběhnout.
co fungovalo naprosto normálně je Asus V9570/TD 256MB neboli nVidia GeForce FX 5700, kterou jsem měl půjčenou od kámoše..
takže mě teď čeká shánění další grafický karty, tentokrát od nVidie :-(

děkuji všem za pomoc.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum