Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 •  Správná adresa fóra je pctforum.tyden.cz, již od dubna roku 2008.

Právě je pá 31. říjen 2014, 18:36

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Pravidla PCT fóra


Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.

Odpovědět na téma  [ 130 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  další
Autor Zpráva
 Předmět: FAQ: Jak instalovat 2 operační systémy na jeden disk
PříspěvekZaslal v: so 20. březen 2004, 21:40 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Popíšu velmi stručně a jasně nejlepší postup:

1. rozmyslet si jaké OS, předpokládejme zde pro jednoduchost, že jeden bude 9x nebo ME a druhý 2K nebo XP (což odpovídá většině případů)

2. vytvořit si primární oddíl na disku pomocí FDISKu nebo jiného vhodného nástroje

3. kompletně nainstalovat 9x nebo ME

4. spustit instalaci 2K nebo XP, při ní vytvořit pro tento systém oddíl no a to je celé, 2K nebo XP detekují starší OS (jiný), vytvoří BOOT menu a umožní pří startu počítače zvolit, který systém bootovat


Pokud chcete instalovat Windows (libovolnou verzi) a Linux, nahraďte si ve výše uvedených bodech řetězec "9x nebo ME" řetězcem "Windows" a řetězec "2K nebo XP" řetězcem "Linux" a návod platí.

(kdo to chce vhodně doplnit, může, ovšem pouze seriózní podnětné myšlenky)

_________________
Pavel Minarik @ T420s


Naposledy upravil pavel.minarik dne ne 21. březen 2004, 8:08, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 9. duben 2004, 23:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. leden 2004
Bydliště: Bratislava
Nahoru
len taka mala otazka zaujimalo by ma kebyze chces mat nie dvoje wokna ani win a linux ale co tak mat os2warp a win alebo linux co potom ako to riesit ale bez pomoci boot managera :? :? :?

_________________
PCforum.sk | Jan.Fecik.sk


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 10. duben 2004, 13:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
můj FAQ řeší jen situaci Wokna, Linux

jsou to ty nejčastější, jak se to řeší s jinými systémy jinak než pomocí boot manažerů naprosto netuším

_________________
Pavel Minarik @ T420s


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 10. duben 2004, 14:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. leden 2004
Bydliště: Bratislava
Nahoru
no ale bolo by to zaujimave zistit,na buduci vykend to asi vyskusam dam tam linux win a os2 som zvedavy co to bude robit :roll:

_________________
PCforum.sk | Jan.Fecik.sk


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 10. duben 2004, 15:53 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
OS2 ma vlastny zavadzac systemu ( boot manager... podobne ako win nt/2000/xp ).... takze sa vpohode da pouzivat naraz z windowsom... ( ale trochu zabavi pri instalacii clovek preca zazije... ) ..... skusal som ho spolu s win 98/me ( bez problemu... ) ale s win 2000/xp som zatial nemal tu moznost.... ( a s linuxom je to podobne... )

_________________
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 10. duben 2004, 18:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. leden 2004
Bydliště: Bratislava
Nahoru
random napsal:
OS2 ma vlastny zavadzac systemu ( boot manager... podobne ako win nt/2000/xp ).... takze sa vpohode da pouzivat naraz z windowsom... ( ale trochu zabavi pri instalacii clovek preca zazije... ) ..... skusal som ho spolu s win 98/me ( bez problemu... ) ale s win 2000/xp som zatial nemal tu moznost.... ( a s linuxom je to podobne... )
no ja typujem ze asi bude pouzity linuxacky zavadzat, na winxp alebo win2k sa moc nespolieham ten jeho zavadza je naprd tak akurat ked chce clovek mat win9x a 2k alebo xp a to os2 to tiez typujem ze neuvidi linux win sa my zda ze dokaze videiet ale linuxx pochybujem takze to asi prenecham na GRUB z linux lilo je naprd take onicom GRUB ma lebsiu grafiku :roll:

_________________
PCforum.sk | Jan.Fecik.sk


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 10. květen 2004, 19:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2003
Bydliště: u Ostravy
Nahoru
mam dotaz cu si kupit 120GB SATA HD a druhej budu mit 10GB PATA
jak mam vytvorit oddily ... chtel bych asi 98ky na te SATE ale to asi nepude :(
a jeste mam si dat systemovemu disku XP NTFS a datovemu take nebi muzu nechat FAT32 ??? diky

_________________
NB: Samsung 730U
PC: Intel Core i7-3770k @ 4,3GHz, MSI Geforce GTX 760, MSI Z77A-G45, 16GB DDR3-1600, Samsung SSD 830 256GB, 2x WD Black 2TB, Win7 x64 Pro
NAS: Synology DS1812+ (5x WD 3TB)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 10. květen 2004, 20:02 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: Burešovo
Nahoru
YELNATS-STANLEY napsal:
mam si dat systemovemu disku XP NTFS a datovemu take nebi muzu nechat FAT32 ??? diky


datovému je to jedno, ale pokud na něj chceš přistupovat z Win98 tak musí bejt FAT32. tím si zase znemožníš pracovat s velkými soubory, image z DVD na FAT32 přece jen neuděláš...

_________________
Obrázek
Saab 9-5 SE 2,3T (AT, Mitsubishi TD04 HOT turbo / Aero/E85 FFV ECU, Speedparts open-air kit, JT 3" downpipe / sport cat / Maptun 2,5" catback), Pioneer/Harman-Kardon. Tuning: ~245BHP/310Nm by RS Motorsport. Posilovač řízení: Monster, Rockstar Xdurance


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. květen 2004, 14:27 
Nováček
Nováček

Založen: 04. červenec 2003
Nahoru
Měl bych dotaz. Dejme tomu, že mám notebook na kterém je hdd rozdělený na 2 části. Na první části jsou již winXP s programy. Můžu nějakým způsobem přiinstalovat na druhou část disku např. windows ME? (Např. pomocí nějakého programu)???


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. květen 2004, 14:42 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
Jde to, ale lepší je to obráceně :-D První Me a pak XP detekujou Me a vytvoří boot meny.Jde to obejít a hlavně zazálohovat Ghostem.Zkus nainstalovat Me a pak u XP nabutuj z Instal CD a spusť opravnou konsol.
Ne vždy se to tak podaří!!!

_________________
CPU: AMD Barton 2600Mobile@3512+ 205x11,5 2360MHz, Cooling: Arctic-Cooling Copper Silent 2L, RAM: Geil Ultra Dual Channel 2x512MB 11-3-3-2 MB: Epox 8RDA3+(nforce2,rev.2.x) VGA: Gainward 8248-Bliss 7600GT GPU 668 DDR 1560, HDD: SATA Baracuda 80GB, SATA WD 160GB, DVD RW: Teac DV-W516D, CD RW: BENQ CRW4816P, TV karta: LeadtekWinFast, Sat.karta: SkyStar 2, Monitor: LCD AOC LM 729, Case: Neon Light, 2xSharkoon Fan, Repro: Hercules XPS 2100, Zdroj: Fortron 350W, OS: Win: ME,XP, Linux: SuSEPřes ICQ a SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět: jak se zbavit boot mng.XP ?
PříspěvekZaslal v: pá 21. květen 2004, 13:45 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2004
Bydliště: Kolín
Nahoru
Nevíte někdo jak se zbavit boot mang. XP. V současnosti požívám tuto knfiguraci : 1 x W98 + 2 x XP + 1 x data.
Boot manager používám od Boot magic od powerquestu. Při volbě W98 je vše tak jak má být, ale pokud si vyberu jedno z XP, tak se mi tam vecpe ještě jeich boot mng. Jak to provést ??? :(


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. květen 2004, 14:10 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: okr. Mělník
Nahoru
zkrať si interval zobrazení menu v souboru boot.ini na 0 a máš po problému

_________________
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D


 Profil  
 Předmět: boot XP to dony
PříspěvekZaslal v: po 24. květen 2004, 14:07 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2004
Bydliště: Kolín
Nahoru
díky, sice to funguje, ale pořád to není ono - choděj jenom jedny XP, ty druhý se mi neznámo proč zasmyčkujou s nějakou hláškou že nemůžou provést autocheck. problém XP kontra W98 se mi vyřešil, ale problém XP kontra XP zůstává. Co vlastně znamenají všechny řádky v boot.ini - pokud jsem změnil něco jiného než čas, třeba ( snad ) pořadové číslo partition, tak se XP opět kously. A to i přesto že byly na dvou partition ( tedy bráno od začátku 2. a 3.) dvě identické instalace.
Začínám v tom mít chaos.
Podle toho co jsem se zatím dozvěděl, tak se boot mng. XP aktivuje automaticky jakmile je při instalaci zjištěn jiny OS. Jak tuto funkci vypnout ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. květen 2004, 7:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2004
Bydliště: Trutnov
Nahoru
Jednoduše: ovládací panel-sytém-upřesnit-spuštění a zotavení systému - z nabídky výchozích systémů prostě odmázni co nepotřebuješ - bacha nevyhoď si ten co používáš (jako jednou já) - jsou tam v tom pořadí jako v seznamu na bootscreenu 8)

_________________
hasta la vista


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. únor 2005, 7:25 
Nováček
Nováček

Založen: 12. říjen 2004
Nahoru
Nainstalovat 2xWIN(ME a Oem XPHome) se mi nepodařilo.Bod 4 mi neprobíhal tak, jak je popsáno.XP detekovaly ME, ale nenabídly žádné BOOT menu, poze oznamily,že nedopoučují na starší verzi WIN ME instalaci XP.Návrat ale nebyl mproveditelný a tak nainstalované XP jsou nestabilní(mnohem víc než ME) a ME zmizely, i když v adresáři na HDD jsou. Má někdo radu, co je špatně??


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. únor 2005, 9:21 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
Mefule napsal:
Nainstalovat 2xWIN(ME a Oem XPHome) se mi nepodařilo.Bod 4 mi neprobíhal tak, jak je popsáno.XP detekovaly ME, ale nenabídly žádné BOOT menu, poze oznamily,že nedopoučují na starší verzi WIN ME instalaci XP.Návrat ale nebyl mproveditelný a tak nainstalované XP jsou nestabilní(mnohem víc než ME) a ME zmizely, i když v adresáři na HDD jsou. Má někdo radu, co je špatně??



Máš na disku jen jednu partition? Udělej 2. a jednu naformátuj jako NTFS a tam dej XP, bude to lepší, stačí 5GB, mělo by to jet...... :)

_________________
CPU: AMD Barton 2600Mobile@3512+ 205x11,5 2360MHz, Cooling: Arctic-Cooling Copper Silent 2L, RAM: Geil Ultra Dual Channel 2x512MB 11-3-3-2 MB: Epox 8RDA3+(nforce2,rev.2.x) VGA: Gainward 8248-Bliss 7600GT GPU 668 DDR 1560, HDD: SATA Baracuda 80GB, SATA WD 160GB, DVD RW: Teac DV-W516D, CD RW: BENQ CRW4816P, TV karta: LeadtekWinFast, Sat.karta: SkyStar 2, Monitor: LCD AOC LM 729, Case: Neon Light, 2xSharkoon Fan, Repro: Hercules XPS 2100, Zdroj: Fortron 350W, OS: Win: ME,XP, Linux: SuSEPřes ICQ a SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. únor 2005, 16:56 
Nováček
Nováček

Založen: 12. říjen 2004
Nahoru
Jakým programem mám partition udělat - partition magic myslím není free a když dám NTFS, tak nebude oboustraně kompatibilní s ME.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. únor 2005, 18:20 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Stačí wokenní soft :) Jeden oddíl (bootovací) na FAT32 (WMe) a druhý oddíl na NTFS (WXP).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. únor 2005, 6:40 
Nováček
Nováček

Založen: 12. říjen 2004
Nahoru
Dobře, ale jak se k němu dostanu, při instalaci XP žádná taková nabídka nebyla, naopak hláška, že MS nedoporučuje k ME nainstalovat XP(možná proto, že mám OEM XP Home).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. únor 2005, 18:48 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Nejdřív nainstaluješ W9x (na FAT32) a pak novou instalaci WXP do druhýho oddílu, kterej si zformátuješ z WXP na NTFS.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 130 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum