Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je ne 23. září 2018, 01:25

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2018, 12:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2009
Bydliště: Rokycany
Nahoru
Zdravím,
chystám se koupit Ryzen 3 2200G s deskou ASROCK AB350 Pro4.
Problém je, že na té desce bude nejspíš starý BIOS a budu potřebovat nějaký Ryzen bez GPU na flashnutí.
Přemýšlím, jak to vymyslet.
Jak takovéto věci řešíte vy?
Myslíte, že eshop by mi to mohl flashnout nebo zapůjčit klasického Ryzena?
Děkuji.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2018, 12:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2010
Nahoru
já bych to řešil s prodejcem, někde ochotný budou ne? Pokud ne tak nemusíš mít Ryzena bez GPU a řešit ještě GPU ale použij Bristol Ridge APU a vrať ho ve 14dení lhůtě, sice tohle půjčování nesnáším, ale pokud nebudou ochotný tak co zbejvá že. Třetí cesta je nějaký ofiko zapůjčení od AMD, oni to nějak nabízejí ale neznám podrobnosti.

_________________
Ryzen 7 1700, Wraith Spire LED, ASRock X370 Taichi, 16GB G.Skill TridentZ@3333MHz 14-14-14-34-51-1T 1.4V, Sapphire HD5850 Extreme 1GB, Corsair Crystal Series 460X Tempered Glass finální sestava - http://imgur.com/a/Luzwo
Playstation 4 Pro + Sony Bravia KD-55XE9005(4k/HDR) + Sound BlasterX Katana


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2018, 13:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Pokud to kupuješ u slušnějšího většího shopu (ala maj fyzické pobočky) tak by ti to na požádání mněli flashnout.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2018, 14:32 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Ja to udelal jak napsal Arg, jelikoz v Ostrave (kupovano pres alfa/TS bohemia) mi rekli ze mi to flashnou na centrale v Opave a jeste to bude stat 400,- Takze jsem si ten samy den nechal dorucit nejlevnejsi Bristol Bridge CPU a druhy den vratil. Nakonec mi to doporucil sam servisak, jak jsem se na to byl ptat na pobocce.

_________________
Uz zase nic nemam :-)


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2018, 20:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2009
Bydliště: Rokycany
Nahoru
V tom mám trošku problém, že to budu nakupovat na firmu, ale kdyžtak ten bristol ridge nakoupím teda přímo na sebe. Napřed ale zkusím sehnat eshop, kde by mi to flashnuli.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2018, 20:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
https://www.root.cz/zpravicky/pokud-pot ... -procesor/

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 128GB mSata Crucial M4 + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: út 13. březen 2018, 21:03 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Jeste je otazka jak rychle to AMD posle, ale pokud na to nespecha :-) tak proc ne.

_________________
Uz zase nic nemam :-)


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: čt 22. březen 2018, 12:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2009
Bydliště: Rokycany
Nahoru
Nakonec nikdo nebyl schopný mi to flashnout, tak jsem si koupil a6-9500 a flashnul to. Teď nevím, co mám dělat s pastou na chladiči a procesoru, když to chci vrátit do 14 dnů.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: čt 22. březen 2018, 13:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Procesor ocistis a chladic jsi nepouzil z toho Ryzena?

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 128GB mSata Crucial M4 + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: čt 22. březen 2018, 13:47 
Nováček
Nováček

Založen: 09. březen 2018
Nahoru
Darkhunter napsal:
Nakonec nikdo nebyl schopný mi to flashnout, tak jsem si koupil a6-9500 a flashnul to. Teď nevím, co mám dělat s pastou na chladiči a procesoru, když to chci vrátit do 14 dnů.


Alza dělá flash biosu za 100Kč..


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: čt 22. březen 2018, 16:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2009
Bydliště: Rokycany
Nahoru
Na Alzu jsem volal a že bych si to musel koupit a pak poslat zpátky do servisu.
To se mi moc nelíbilo.
No nepoužil. To mě nenapadlo...


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: čt 22. březen 2018, 20:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Predpokladam, ze chladic u Ryzenu je jiny. No tak ocistit chladic a pockat, kolik ti strhnou?

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 128GB mSata Crucial M4 + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: čt 22. březen 2018, 20:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Proč jsi ten chladič proboha použil když máš ready jinej pro svůj Ryzen... WTF...


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: pá 23. březen 2018, 01:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2009
Bydliště: Rokycany
Nahoru
Protože jsem ho nechtěl znova přepastovávat :( A až pak mi došlo, že se asi nedá vrátit bez pasty...


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: pá 23. březen 2018, 18:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Co by nedal, to jsou potom ty položky rozbaleno a zánovní... Uvidíš co ti řeknou no. :)


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: pá 23. březen 2018, 18:18 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Meli by ti to vzit i tak, ale minus nejake mensi penize.

_________________
Uz zase nic nemam :-)


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: po 2. duben 2018, 21:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2009
Bydliště: Rokycany
Nahoru
No já ho právě už bral jako zánovní.
Nakonec mi to vzali bez keců a nic po mně nechtěli.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 2200G a starý BIOS na desce
PříspěvekZaslal v: po 2. duben 2018, 22:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
No jo, pokud jsi ho uz kupoval jako zanovni, tak si asi nikdo nebyl jisty, jestli tam ta pasta pri prodeji byla.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 128GB mSata Crucial M4 + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 5 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.