Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 22. leden 2021, 22:54

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 41 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: po 29. září 2008, 13:06 
Nováček
Nováček

Založen: 24. září 2008
Nahoru
Cao lidi jen jestli by mi nekdo mohl pomoct s nataktovanim tohoto drobka teda mam AMD Phenom 8450 s extreme AC chaldicem. tak mi napiste nejake info diky moooc :oops: :D :)


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: po 29. září 2008, 16:54 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
stačí si přečíst toto
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=1&t=130183

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: pá 23. leden 2009, 22:43 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
přidávám pro zajímavost výsledek v 64bit-Cinebench, jak je vidět, narůst mám více než 1000b, AMD K10 škáluje poměrově v 64bit lépe než Intel.
Obrázek

7567bodů

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: pá 24. duben 2009, 12:02 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 11. duben 2005
Nahoru
Bedas napsal:
nešel by udělat následující test?:
Phenom X3 vrazit do AM2 desky a změřit
Phenom X3 vrazit do AM2+ desky a změřit

no a zajímal by mě ten výkonnostní rozdíl právě :roll:
tím se chcu zeptat, zda má cenu upgradovat z X2 5000+ na Phenom X4 9850 BE, když mám desku s AM2, viz podpis.

Tohle by mě taky zajímalo :!:
ale šel bych ještě dál jestli do desky AM2 (Gigabyte GA-MA69G-S3H bios F7 tedy podpora tam je!)
má smysl ??? koupit :
Phenom II X3 710 (AM3)
nebo
Phenom X4 9650 (AM2+)
jde o to zda poznám rozdíl oproti AMD Athlon64 X2 5200+ ???
příkladem mám Grafiku ATI 3870 (OC 820/1980 stabilně) a v 3Dmark06 to dalo 8118bodů -možná že díky procesoru bych šel i nad 10 000 bodů - je to možné?
jde o to zda výměna procesoru pomůže pro práci s videem a muzikou a poznám to na hrách?
testy jsou u těch novějších procesorů jen na deskách AM2+ a zda HT má opravdu takový dopad na výkon celého PC (tedy dilema koupit či nekoupit? - s pohledem na to že deska ještě poslouží nějaký měsíc)
děkujem za info :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: pá 24. duben 2009, 13:06 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Vymena se urcite vyplati, kvuli hram bych bral rozhodne radeji X3 710 nez starej Phenom X4. Na praci s videem apod je citelny zvyseni vykonu bez diskuze, ve hrach to bude hlavne v titulech, ktery jsou hodne zavisly na CPU (GTA4, World in Conflict apod.). V 3Dmarku by ses na 10k taky mohl dostat, ale celkovy score neni moc zavisly na CPU, to bych nebral jako podstatny. V CPU testu score stoupne vyrazne, ale porad je to jen 3Dmark, podle jeho vysledku bych nevybiral :)
Toho ze mas desku jen na AM2 bych se nebal, rozdil je jen ve frekvenci HyperTransportu a vliv na vykon je minimalni.

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: pá 24. duben 2009, 18:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. srpen 2007
Bydliště: Dresden
Nahoru
Jenom bych si ale ověřil, zda vůbec PhenomII v AM2 desce rozjedeš.Pokud si správně pamatuju,tak to nejde.


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: pá 24. duben 2009, 18:41 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 11. duben 2005
Nahoru
Pokud výrobce nelže tak na jeho stránkách je vidět podpora procesorů a ten bios už mám na desce (F7)
http://www.gigabyte.cz/products/mb/cpulist/ga-ma69g-s3h_10.html
phenom II X3 710
podle mě nebude problém jelikož jeden člověk na jiném podobném fóru ho již má na téhle desce a funguje spolehlivě dokonce je taktovaný na 3.1GHz a drží v pohodě. :razz:


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: pá 24. duben 2009, 21:21 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
poznáš, jin ak omezení HT AM2 desek není velký limit, možná tak do 5% celkového výkonu...Podívej se na http://www.madshrimps.com/ tam někd eje test přímo myslím x3 720 nebo x4 810, teď nevím, ale měřili tam i vliv HT, NB apod...A je to vyneseno v grafu.

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: po 27. duben 2009, 22:43 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 11. duben 2005
Nahoru
8) tak a poslední věc je tohle a možná to někomu pomůže se přesně orientovat :
pro moji desku která podporuje phenom II mám instalovaný bios F7 kde můžu pracovat s těmito hodnotami :
CPU Clock ratio - Auto
CPU NorthBridge Freq. - Auto
CPU Host Clock Control - Auto
CPU Frequency MHz - 200
PCIE Clock - 100
NS/SB Voltage - normal
v kompu už mám Phenom II X3 720BE (AMD Overdrive - nefunguje,Easytune 5 -taky ne,K10STAT - taky ne)
jaké hodnoty mám zvednout a na co si dát pozor ?
tedy +- kam až jít (vím že někde na netu kolega na stejné desce při stejném procesoru nadával že voltáž už nejde zdvihnout a stabilní to má na 3.1GHz )
může mi někdo prosím napsat jaké hodnoty tam můžu nacpat?
projížděl jsem net ale jsem s toho uplný blbec navíc v taktování jak popisují jinde to je děs nechci moc zvedat FSB jde mi o násobič pokud je to možné - dík za pomoc


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: út 28. duben 2009, 07:50 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 11. duben 2005
Nahoru
Takže do biosu jsem se zatím neodvážil vrtat (snad někdo pomůže jak jsem psal výše ) ale
K10STAT jsem rozjel a při
1.37 V jsem zatím na 3.2GHz a počítač jede stabilně i když teplota v klidu je 38-39stupňů(a to jen díky tomu že když jsem předělával CPU tak jsem to tam ty zbytky pasty mačkal prstem a podobně) :-D :oops:
bohužel u mé desky je vyplá možnost zvýšení voltáže na CPU tedy zvednout to jde jen z Win. přes soft.
posun u 3Dmark2006 1.2 je při default taktech . CPU X2 5200+ = 8118,CPU X3 720BE = 9570.
(sestava viz podpis)


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: st 29. duben 2009, 15:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2006
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
pro jarod72pm aspoň něco pro srovnání : při 1,37 jsem skončil asi na 3400Mhz
AMD Phenom II X3 710 na desce GA MA 790X-UD4 přes Bios 278*13=3614Mhz
NB-2224Mhz HT-1946Mhz při napětí 1,47 Idle 35 Burn 62 chlazeno boxem - stabilní
Ati 3870 850/2304
3Dmark 06 full test 1024*768 - 14873 , 1280*1024 - 12808 , 1680*1050 - 11536


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: ne 3. květen 2009, 10:06 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 11. duben 2005
Nahoru
Bohužel má deska pokud budu taktovat přes Bios (napevno) nemá možnost zvyšování napětí na procesoru je tam pouze základ a při něm je stabilní do 3.1GHZ víc už to nesnese a padá !(asi nedoladěný bios F7 !)


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: ne 3. květen 2009, 20:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2006
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
Ani ta volba v biosu CPU VOLTAGE CONTROL nefunguje? Je to škoda ten Cpu taktovací potenciál rozhodně má.


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2009, 19:44 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
racz:co tim myslíš, že v AM2 nehcodí? :?: (pokud myslíš Phenom, tak samozřejmě dfunguje v AM2 desce, viz i ten můj dosavadní)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2009, 19:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. říjen 2007
Bydliště: BA-5ržalka
Nahoru
musim to niekde zakricat...
MAM HO!!! :lol:
oddnes velky novy kamosko PII X3 720BE
HURAAAA :oops:

_________________
AMD Ryzen7 2700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Corsair Vengeance LPX 3000MHz 16GB
Gigabyte R9 270X(1100/5600) | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | 2x Samsung HD321KJ,320GB
CustomCooledCase| Seasonic S12II 430W(80+)| ASUS TUF VB259Q


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2009, 19:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. říjen 2007
Bydliště: BA-5ržalka
Nahoru
flanker napsal:
racz:co tim myslíš, že v AM2 nehcodí? :?: (pokud myslíš Phenom, tak samozřejmě dfunguje v AM2 desce, viz i ten můj dosavadní)




zaujimave a co potom to plusko? ma vobec vyznam? zase som zil v dezinformacii :lol:
v poslednej dobe sa mi to stava vo viacerych temach zivota ze zistujem ze niektore veci su inak ako som si roky myslel :P

_________________
AMD Ryzen7 2700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Corsair Vengeance LPX 3000MHz 16GB
Gigabyte R9 270X(1100/5600) | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | 2x Samsung HD321KJ,320GB
CustomCooledCase| Seasonic S12II 430W(80+)| ASUS TUF VB259Q


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2009, 19:58 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
AM2+ ti přinese CnQ2 a také ganged/unganged (ačkoliv něklteré AM2 to mají taky) a hlavně vyšší HT. Z 1000MHz na 1800-2000Mhz, výkon to sice přinese jen pár procent (do 5% max), ale proč to nemít. A hlavně, lepší chipset, tzn i vyšší taktovací potenciál.Na SB600 dosahuješ nižší výsledky tak o 200MHz.

mrkni sem, na první str http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=1&t=122844&st=0&sk=t&sd=a

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2009, 20:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. říjen 2007
Bydliště: BA-5ržalka
Nahoru
flanker napsal:
AM2+ ti přinese CnQ2 a také ganged/unganged



o co ide? uz som to postrehol a ukazuje ze 64Bit a 128 predpokladam ze ide i sirku pasma pamati...
ktore je lepsie dat?
fakt s K10.5 len zacinam. Musim si este vela precitat... :roll:

_________________
AMD Ryzen7 2700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Corsair Vengeance LPX 3000MHz 16GB
Gigabyte R9 270X(1100/5600) | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | 2x Samsung HD321KJ,320GB
CustomCooledCase| Seasonic S12II 430W(80+)| ASUS TUF VB259Q


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: pá 8. květen 2009, 11:27 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
je to specifický, někdy je lepší unganged (a častěji se používá) někdy ganged. Dá se to krásně vygooglit včetně testů :).

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: male preview AMD Phenom X3 v desce socketu AM2
PříspěvekZaslal v: út 9. březen 2010, 14:30 
Nováček
Nováček

Založen: 09. březen 2010
Nahoru
Chtěl by jsem vás poprosit o radu.Moc v tom nechodím tak nevím kudy kam....Mám zakl.desku Asus M2N4-Sli A porcák AMD Athlon 3000+ 1,81GHz grafiku mám Geforce 8800 320Mb a ramky mám 4x 512Mb dual chanel.A chtěl by jsem tam prozatím dát nějaký výkonnější procesor uvažoval jsem o http://www.aukro.cz/item948679911_amd_athlon_x_2_5200.html (kdyby to nešlo otevřít je to AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 5200+ 2600Mhz L1 Cache 128KB x2 L2 Cache 2MB,cena se vyšplhá kolem 1500,co myslíte?Mám koupit nový jiný?AM patic se moc sehnat nedá....nevím jestli tam můžu dám něco s AM2+...At to zase deska unese,prostě jsem mula :lol: Díky za pomoc...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 41 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Doer_cze a 6 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.