Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 1. červen 2020, 07:47

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE
PříspěvekZaslal v: čt 29. říjen 2015, 14:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. listopad 2010
Bydliště: Žiar nad Hronom(SVK)
Nahoru
Ja by som to na tvojom mieste nehrotil a nehal 4GHz z dvovodu dosky.
Pri akom napeti to mas a aky mas takt NB?

_________________
PC:CPU:delid i5 3470@3,9/4,1GHz+2×CLU+Gelid Tranq. rev.2, MB:Asrock Z77Pro3, VGA:Gainward GTX750Ti GS2@1,4/6,7GHz+CLU+AC AcceleroMonoPlus, RAM:4×4GB 1,3@1,8GHz/cl9, PSU:Seasonic M12II-520, CASE:Zalman Z1+3×AC F12/400ot, SSD:Crucial BX100/250GB, HDD:S.Bar 7200.12 1TB, WiFi:TendaW302P(pci), LCD:19"Philips 190C(1440×900), OS:Win10, DVD/RW:lg
Book1:Asus A9Rp:Core2DuoT5300(2×1,73GHz-0,975V),2×1GB,60GB ata 5400ot,WiFi Edimax,WinXPh
Book2:Acer Aspire E1-410 white:ADATA Premier Pro SP600 128GB+4GB ram,Win7


 Profil  
 Předmět: Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE
PříspěvekZaslal v: čt 29. říjen 2015, 14:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. listopad 2010
Bydliště: Žiar nad Hronom(SVK)
Nahoru
Ja by som to na tvojom mieste nehrotil a nehal 4GHz z dvovodu dosky.
Pri akom napeti to mas a aky mas takt NB?

_________________
PC:CPU:delid i5 3470@3,9/4,1GHz+2×CLU+Gelid Tranq. rev.2, MB:Asrock Z77Pro3, VGA:Gainward GTX750Ti GS2@1,4/6,7GHz+CLU+AC AcceleroMonoPlus, RAM:4×4GB 1,3@1,8GHz/cl9, PSU:Seasonic M12II-520, CASE:Zalman Z1+3×AC F12/400ot, SSD:Crucial BX100/250GB, HDD:S.Bar 7200.12 1TB, WiFi:TendaW302P(pci), LCD:19"Philips 190C(1440×900), OS:Win10, DVD/RW:lg
Book1:Asus A9Rp:Core2DuoT5300(2×1,73GHz-0,975V),2×1GB,60GB ata 5400ot,WiFi Edimax,WinXPh
Book2:Acer Aspire E1-410 white:ADATA Premier Pro SP600 128GB+4GB ram,Win7


 Profil  
 Předmět: Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE
PříspěvekZaslal v: po 14. prosinec 2015, 13:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2008
Bydliště: Benešov u Práglu
Nahoru
mě se teda ta teplota moc nezdá měl jsem na 4Ghz u 955 bečka noctua U12 a měl jsem v zátěži stěží 60°C konkrétně v BF3, hlavně už je divný jestli to drží bez zvýšení voltáže. A jak čtu tu diskuzi v ostatních příspěvcích od tebe tak to vypadá žes navalil moc vysokou voltáž na NB a ten se ti upek...

_________________
Kdo neskáče není Čech, tak mi skoč pro pivo a nevejrej!


 Profil  
 Předmět: Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE
PříspěvekZaslal v: čt 31. prosinec 2015, 10:02 
Nováček
Nováček

Založen: 02. březen 2010
Nahoru
Delší dobu jsem provozoval Phenom 955 BE Rev C3 na 3,6 Ghz (tovární takt 3,2) s voltáží 1,4. Ta je dost vysoká na to, abych to popohnal minimálně na 3,8, jenže když v Biosu zvednu násobič z 18 na 19 (při nezměněné frekvenci 200 Mhz je to onen posun z 3600 na 3800), tak procesor sice jede na 3800, ale ve Windows se nepodtaktovává při nečinnosti a ani se nepodvoltovává. Takže to víc topí, funí a žere.

Moc mi to nedává logiku, že při násobiči 18× to funguje normálně, při násobiči 19× to najednou nefunguje. Říkám si, jestli to nemůže být tím, že upgrade na W10 jsem prováděl při 3,6 Ghz, což je teď chápáno jako výchozí frekvence a při jiných prostě podtaktování nefunguje. Můžete někdo poradit?

Deska je Gigabyte GA-970A-D3, hraje-li to roli. Systém W10 Home 64b.

Díky


 Profil  
 Předmět: Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE
PříspěvekZaslal v: čt 31. prosinec 2015, 11:40 
Nováček
Nováček

Založen: 02. březen 2010
Nahoru
Tak je to nějaký poskákaný jen od násobiče 19 a výš. Když dám 18,5 a frekvenci 205 (takt lehce pod 3800 Ghz), tak to funguje normálně, podtaktovává i podvoltovává se.


 Profil  
 Předmět: Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE
PříspěvekZaslal v: čt 31. prosinec 2015, 14:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. květen 2005
Nahoru
To same sem pozoroval i ja kdyz sem mel jeste PII 955BE. Cim to bylo nevim, ale chovalo se to naprosto stejne (pod frekvenci 3800 se to podtaktovalo v necinnosti a nad touto frekvenci uz ne).
Provozoval sem ho na nejakych 3750MHz, vys uz sem mel stejne problemy s nestabilitou a teplotama.

_________________
MB: Asus Z97-A CPU: Intel i7-4790K @ 4.7GHz 1.185v (AVX 1.236v) RAM: Crucial Ballistix Tactical 4x4GB DDR3 1866 @ 2133 CL9 VGA: Asus R9-290 DC II OC HDD: Intel SSD 320 120GB, WD Black 1TB, WD Blue 1TB AUDIO: SB X-Fi Titanium, SB Tactic Sigma, Logitech Z-5500 PSU: Enermax Infinity 720W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, 4x Noctua NF-S12B redux


 Profil  
 Předmět: Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE
PříspěvekZaslal v: čt 31. prosinec 2015, 14:41 
Nováček
Nováček

Založen: 02. březen 2010
Nahoru
Tak to bude asi vlastnost :-)

Hm, tak to já bych svůj kousek mohl při 1.4 V (víc bych neuchladil s Arctic Freezerem 13) provozovat i při nějakých 3850 Mhz, ale těch 100 Mhz mi nestojí za to, aby to furt jelo naplno.

Tak díky moc :-)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.