PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Taktování AMD Phenom II X4 955 BE
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=1&t=232923
Stránka 2 z 2

Autor:  tridem [ čt 29. říjen 2015, 14:05 ]
Předmět:  Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE

Ja by som to na tvojom mieste nehrotil a nehal 4GHz z dvovodu dosky.
Pri akom napeti to mas a aky mas takt NB?

Autor:  tridem [ čt 29. říjen 2015, 14:06 ]
Předmět:  Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE

Ja by som to na tvojom mieste nehrotil a nehal 4GHz z dvovodu dosky.
Pri akom napeti to mas a aky mas takt NB?

Autor:  *obelix* [ po 14. prosinec 2015, 13:26 ]
Předmět:  Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE

mě se teda ta teplota moc nezdá měl jsem na 4Ghz u 955 bečka noctua U12 a měl jsem v zátěži stěží 60°C konkrétně v BF3, hlavně už je divný jestli to drží bez zvýšení voltáže. A jak čtu tu diskuzi v ostatních příspěvcích od tebe tak to vypadá žes navalil moc vysokou voltáž na NB a ten se ti upek...

Autor:  Sasakr [ čt 31. prosinec 2015, 10:02 ]
Předmět:  Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE

Delší dobu jsem provozoval Phenom 955 BE Rev C3 na 3,6 Ghz (tovární takt 3,2) s voltáží 1,4. Ta je dost vysoká na to, abych to popohnal minimálně na 3,8, jenže když v Biosu zvednu násobič z 18 na 19 (při nezměněné frekvenci 200 Mhz je to onen posun z 3600 na 3800), tak procesor sice jede na 3800, ale ve Windows se nepodtaktovává při nečinnosti a ani se nepodvoltovává. Takže to víc topí, funí a žere.

Moc mi to nedává logiku, že při násobiči 18× to funguje normálně, při násobiči 19× to najednou nefunguje. Říkám si, jestli to nemůže být tím, že upgrade na W10 jsem prováděl při 3,6 Ghz, což je teď chápáno jako výchozí frekvence a při jiných prostě podtaktování nefunguje. Můžete někdo poradit?

Deska je Gigabyte GA-970A-D3, hraje-li to roli. Systém W10 Home 64b.

Díky

Autor:  Sasakr [ čt 31. prosinec 2015, 11:40 ]
Předmět:  Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE

Tak je to nějaký poskákaný jen od násobiče 19 a výš. Když dám 18,5 a frekvenci 205 (takt lehce pod 3800 Ghz), tak to funguje normálně, podtaktovává i podvoltovává se.

Autor:  laginoo [ čt 31. prosinec 2015, 14:04 ]
Předmět:  Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE

To same sem pozoroval i ja kdyz sem mel jeste PII 955BE. Cim to bylo nevim, ale chovalo se to naprosto stejne (pod frekvenci 3800 se to podtaktovalo v necinnosti a nad touto frekvenci uz ne).
Provozoval sem ho na nejakych 3750MHz, vys uz sem mel stejne problemy s nestabilitou a teplotama.

Autor:  Sasakr [ čt 31. prosinec 2015, 14:41 ]
Předmět:  Re: Taktování AMD Phenom II X4 955 BE

Tak to bude asi vlastnost :-)

Hm, tak to já bych svůj kousek mohl při 1.4 V (víc bych neuchladil s Arctic Freezerem 13) provozovat i při nějakých 3850 Mhz, ale těch 100 Mhz mi nestojí za to, aby to furt jelo naplno.

Tak díky moc :-)

Stránka 2 z 2 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/