Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 2. červenec 2020, 08:11

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 09:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
Ahoj,poprvé v životě jsem se rozhodl přejít od Intelu k AMD.Koupil jsem procesor Ryzen 3 3200g a desku gigabyte B450m s2h.
Chtěl bych se zeptat,proč se mě neukazují teploty cpu v programu cpuid hwmonitor,když u intelu to fungovalo?
A jestli je potřeba něco nastavovat v biosu nebo ho nechat na defalut ohledně přetaktování na těch 4GHz co má běžet,ale zatím tak neběžel.Zdá se mi pc nějaké zamrzlé.
Disk mám tento ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB je potřeba nainstalovat nějaký driver?

Děkuji moc

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 10:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
Jaké máš ramky? Zapnul jsi XMP? U Ryzenu mi to ale nikdy nefungovalo, musel jsem zvedat frekvenci ručně... Zkus HWInfo, tam by teploty měly být vidět.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|MSI GTX 1060 6GB|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 15:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
ramky mám zatím tyhle Goodram DDR4 8GB 2666MHz CL19

Jak dobře a čím otestovat PC jestli je stabilní?

Grafiku mám zatím gigabyte r9 380 gaming 4g,jak je na tom s výkonem?Je jak gtx 1050ti?

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 15:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
Ahoj, to budeš provozovat s tou rx 570 nebo to je jiný PC? Osobně tu volbu moc nechápu, momentálně můžeš mít za 5,5 tisíce b450 max s r5 3600 díky msi akci https://msi-promotions.com/cz/cs/pages/ ... hback/home
3200g má pokud vím zen+, nemá moc smysl ho brát, pokud nebudeš využívat jeho grafiku. Máš to víceméně jako přetaktovaný ryzen 1200, ten je po OC jen o pár procent pomalejší (rozdíl mezi zen a zen+ a možná nějakých 100 MHz)... Jestli jsi přešel na tohle z nějakého čtyřjádra intelu (v tvojí historii jsem našel že jsi měl asi přetaktovaný 4670k), tak sis vůbec nepomohl, spíš naopak je to ještě horší než ta i5, to se ti nedivím že se ti PC zdá pomalejší, nejspíš totiž je.
Jestli to chceš jako herní PC s dedikovanou grafikou, tak to chce opravdu přinejhorším nějaký ryzen 2600, respektive rovnou ten 3600, díky tý akci to výjde téměř nastejno a máš základ co zvládne v pohodě všechny hry.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 16:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Ty RAMky take nejsou zadny zazrak, protože mají malou rychlost a velkou latenci.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 17:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
Mě právě klekla deska na tu i5(socket 1150) a potřeboval jsem rychle funkční pc.Tenhle AMD komplet jsem sehnal náhodou ještě v den co odešla deska a byl za dobrou cenu,tak jsem ho vzal.
Lákalo mě že má procesor integrovanou a docela výkonnou grafickou kartu oproti Intelu.Takže když se pokazí dedikovaná,tak pc funguje dál.

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 17:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
To sice jo, ale kromě toho je to na dnešní poměry low-end, horší než kdejaká stará i5/i7. Přetaktovat na ty 4 GHz to můžeš, ale moc ti to nepřidá, už na defaultu by to mělo boostovat běžně okolo 3,8 GHz.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 21:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
A integrovaná grafika se sama deaktivuje když mám dedikovanou nebo se to musí i v biosu nastavit?

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 21:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
Můžeš mrknout ve správci zařízení, jestli tam je jenom r9 380, nebo jestli tam toho je víc.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 21:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
A ještě se zeptám,jestli nevíte čím by mohlo být malé nepravidelné záškuby ve hrách?Dělá to i když snížím detaily a FPS mám třeba 60s a procesor i ram nejsou vytížené na max.

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 21:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
Jak kdy... někde málo ram, málo vram, málo výkonu procesoru (v některých hrách je prostě čtyřjádro bez HT už málo).

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 22:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
Já využití procesoru,grafiky,vram i ram sledoval přímo ve hře a mám detaily nastaveny tak,aby tam byla dost rezerva a stejně tam ty záškuby jsou.

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: po 9. březen 2020, 23:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
A kde ti to dělá? Všude? Já si pamatuju s i5 2500K mi některý hry takhle sekaly a to i když jsem měl fps naprosto v pohodě okolo 100, jmenovitě třeba f1 2019 a nebo forza. Co jsem přešel na ryzen 3600 (6 jader 12 vláken) jsem se s tím zatím nesetkal, takže asi tak... Starší hry samozřejmě běhaly ok, třeba CS GO, starcraft 2, OW,...
Dost mi na to pomohl upgrade ram (z 8 na 16), ale i tak se to tam sekalo, jen míň často. S tím jak jsou moderní hry náročnější, tak bude čtyřjádro čím dál tím víc out.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: út 10. březen 2020, 07:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. září 2003
Bydliště: Kladno
Nahoru
Jestli jsi to kupoval nové, tak vrat CPU a kup místo něj R5 1600. Cena je stejná, jako je u toho s grafikou. A dokup 8GB RAM a uvidis.

_________________
PC: Ryzen 5 1600, Asus B350 PRIME PLUS, Kingston HyperX 2 x 8GB DDR4 3000 MHz , Crucial MP510 480GB PCIe 4x, SAPPHIRE NITRO RX570 4GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Inspirion 3737


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: út 10. březen 2020, 09:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
Má cenu nastavovat paměti v biosu manuálně nebo to nechat na auto?

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: út 10. březen 2020, 11:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
Ještě bych se chtěl zeptat,když v biosu nastavím cpu ratio na 40,tak poběží pořád na 4GHz že?Bude to vadit?
V core při zátěži ukazuje 1.388V a bez 0.380V.
A core performance boost mám vypnout nebo nechat na auto?
Děkuji

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: st 11. březen 2020, 12:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
Je to jen cca 200 MHz navíc, takže pravděpodobně to vadit nebude, ale možná taky jo. Nastavuješ CPU mimo jeho specifikace, takže by to chtělo si načíst aspoň nějaké základy o přetaktování aby ses pak nedivil že ti to blbne, má ještě horší výkon než předtím, nebo se vypíná, což se všechno klidně může stát.
PBO se pokud vím vypne automaticky při přetaktování, no kdyžtak můžeš boosty vypnout i manuálně.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: ne 29. březen 2020, 11:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. květen 2011
Bydliště: Dačice (JH)
Nahoru
Nejsou nejake problemy treba s funkcnosti,kompatibilitou her na 3200g ?
Ted mam v PC Ryzen 1200,GTX 650 a 1x8gb modul premyslim,ze bych tam dal ten 3200g,co jsem koukal na testy tak graficka cast je stejne vykonnejsi nez 650ka,akorat mam jen ten 1 RAM modul.Laka me to prave proto ze by to bylo pekne kompaktni reseni,navic na CPU mam dost vykonny chladic a PC by tak bylo tiche i pri zatezi ve 3D.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: ne 29. březen 2020, 11:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
Ještě bys musel dokoupit další RAM, iGPU si z ní ukrojí. Vyplatí se ti to? Imho ne, CPU část není o tolik lepší, raději bych ty prachy vrazil do nějaké levné Nvidie.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|MSI GTX 1060 6GB|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 3 3200g-pár rad
PříspěvekZaslal v: ne 29. březen 2020, 11:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Druhy RAM modul be to chtelo stejne. Spise bych u tak nenarocneo PC pockal na novou generaci APU.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Barnews, DAVEmon, Majestic-12 [Bot] a 8 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.