Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 20:15

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 33 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: AMD Ryzen a Windows 7 - jak nainstalovat
PříspěvekZaslal v: po 19. listopad 2018, 10:10 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Jak dostat Windows 7 na AMD Ryzen?

1. složitější způsob
Budete potřebovat instalačku Win7 na DVD + SATA mechaniku + PS2 klávesnici (alternativou je PCIe kartička s USBčky do slotu PCIe - pak můžete použít i USB klávesnici a myš)
-nainstalujte Win7 pomocí klávesnice PS2
-poté přes další DVD nainstalujte předem vypálené drivery čipsetu X370/X470/B450 (ty již obsahují USB drivery)
-základ máte hotový, myška a i klávesnice vám jede, drivery čipsetu máte v PC taky :) Nevýhoda tohoto postupu je, že je zdlouhavý a pracný, ale zároveň funkční

2.ne vždy funkční způsob - pomocí utilit Asus, Gigabyte USB instalace Win7
ASUS EZ Installer
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/misc ... 1514806239

Gigabyte Windows USB Install. Tool http://download.gigabyte.ru/utility/mb_ ... ol_am4.zip

Pomocí těchto utilit byste měli zvládnout přidat k vašemu Win7 ISO potřebné drivery pro bootování z flashky.

3.vytvořte si vlastní upravené ISO
Budete potřebovat Windows 7 a editovací software jako například NTlite. Plnou verzi. Můžete si dále osekat Windows dle vlastní potřeby. Celý postup je v odkazu níže vytvořený mým kanadským kamarádem.
https://www.overclockers.com/forums/sho ... -ISO-Guide

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7 - jak nainstalovat
PříspěvekZaslal v: út 20. listopad 2018, 15:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2003
Bydliště: Vysoké Mýto, Pardubice
Nahoru
když jsem měl ještě W7, tak jsem u desky s X370 a Ryzenem 2600 použil Asus EZ Installer a fungovalo to bez problému, kamarádovi to ale na desce s B350 nešlo (obě mb od asusu)

_________________
Ryzen 5 3600, NOCTUA NH-D14, 2x16Gb Crucial Ballistix 3200 Mhz CL 16 @ 3600 Mhz CL 16, Asus Prime X370 Pro, AMD Sapphire RX470 8Gb,
SSD Adata XPG Gammix S11 480, WD RE4 1TB, WD Green 1,5TB & 2x 2TB, WD Red 3TB, WD Blue 4TB, Seagate Backup+ Desk 2TB,
SEASONIC S12II-620, Chieftec Aegis + Noctua, Benq GW2470HP


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7 - jak nainstalovat
PříspěvekZaslal v: pá 28. prosinec 2018, 09:39 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Ta čipová sada B350 mne zajímá.
Provozuje někdo Windows 7 na PC s MB Asus Prime B350 Plus a CPU Ryzen 5 2600?

Pozn. Klávesnici i myš mám PS/2.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7 - jak nainstalovat
PříspěvekZaslal v: pá 28. prosinec 2018, 11:09 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Já to měl na Crosshair VI Hero (tedy na X370, mělo by to jít pak i na B350....)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7 - jak nainstalovat
PříspěvekZaslal v: pá 28. prosinec 2018, 14:22 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
No, já se zatím rozhoduju mezi Asus PRIME B350-PLUS a Asus PRIME X370-A.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7 - jak nainstalovat
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2018, 12:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
Ja mam Asus PRIME B350 PLUS s 1700X a mam Windows 7. Instaloval som cez modifikaciu instalacky zahrnutim USB ovladacov. Aj ked som pouzil PS2 klavesnicu tak aj tak mi to nechcelo tusim nainstalovat.


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7 - jak nainstalovat
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2018, 15:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
??? Na tý samý desce jsem win7 na launchday Ryzenu nabootoval naprosto bez problémů.


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7 - jak nainstalovat
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 14:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
Ono to bootovalo ale kvoli niecomu som tam tie USB ovladace daval len si uz nespominam preco.


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7 - jak nainstalovat
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2018, 20:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. červenec 2004
Bydliště: Praha4
Nahoru
Mám ASUS PRIME B350-PLUS + Ryzen 5 1600 aWindows 7 x64.Jsou občas problémy s ovladači Pro USB 3.0 Laserová myš se občas zasekává.Řešil jsem to tak,že místo myši Logitech G400s používám
optickou myš Logitech G203 Prodigy.No a ještě by se našlo pár zádrhelů,ale vcelku to jde.
Osobně nesnáším "desítky"...


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7 - jak nainstalovat
PříspěvekZaslal v: út 16. červenec 2019, 10:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Má někdo už odzkoušeno, že tohle platí i pro 3rd Gen Ryzen? Objednal jsem Ryzen 3 3200G, a rád bych na něj pro někoho bouchnul Win7. USB a grafika jsou asi hlavní strašáci.

_________________
R5 3700X, Scythe Ninja 5, ASUS TUF B450-Pro Gaming, 32GB DDR4 3200MHz@CL14 Crucial Ballistix Sport, Gainward RTX 2070 Super Phantom @ 2055/15600MHz , Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7 - jak nainstalovat
PříspěvekZaslal v: út 16. červenec 2019, 11:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. říjen 2005
Nahoru
Ale tohle platí jen pro Ryzeny bez grafiky. Na 2200G/2400G prostě Win7 nejdou, a pochybuji že se to změnilo s příchodem 3xxx.


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7 - jak nainstalovat
PříspěvekZaslal v: út 16. červenec 2019, 12:19 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
Možna modifikaci ovladačů by to šlo. Připsat podporu do nějakeho texťáku... ale nevím.

_________________
CPU: AMD Ryzen 3800X @ fix 4425 MHz 1,4V 1900MHz FCLK; MB: MSI B450I Gaming plus AC; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB @ 3800 MHz 17-18-18-18-2T; GK: Sapphire Radeon Vega 64 Nitro+; SSD: Corsair FORCE ML500 256 GB + EK-M.2 NVMe Heatsink - Nickel; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7 - jak nainstalovat
PříspěvekZaslal v: út 16. červenec 2019, 13:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Murun: díky, to jsem potřeboval asi slyšet. Vidím, že už při instalaci widlí to hází BSOD.

_________________
R5 3700X, Scythe Ninja 5, ASUS TUF B450-Pro Gaming, 32GB DDR4 3200MHz@CL14 Crucial Ballistix Sport, Gainward RTX 2070 Super Phantom @ 2055/15600MHz , Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: AMD Ryzen a Windows 7
PříspěvekZaslal v: pá 19. červenec 2019, 17:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. červenec 2004
Bydliště: Praha4
Nahoru
Existuje nějaký procesor řady Ryzen,který by podporoval Win 7 x64 ?


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7
PříspěvekZaslal v: pá 19. červenec 2019, 17:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano, Ryzeny 1xxx a 2xxx jedou na win7 společně s 300 řadou chipsetů. Co nejde jsou ale APUčka, na to pozor.

Obecně je to ale boj a může se i stát že "příliš novej bios" pokazí kompatibilitu. Já jsem třeba na launchday prvního ryzenu testoval úspěšně Ryzen 1700 a Asus X370 na win7 OK (samo sebou musely se tam dostat drivery aby fungovaly USB a pod). Ale teď ten samej board sbiosem pro Ryzen 3000... no.. už se mu moc win7 bootovat nechce.

Pro win7 doporučuji coffe lake a Z370, tam je podpora plná krom integrovanýho GPU. Případně starší HEDT X99 a tam je podpora i s USB a všim nativní.


Naposledy upravil DOC_ZENITH dne pá 19. červenec 2019, 20:27, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7
PříspěvekZaslal v: pá 19. červenec 2019, 20:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
DOCu, ked uz tak Z370 ;)

Inak, posledny plne podporovany Intel CPU na Win 7 je Skylake, kludne aj s Z270, Kaby Lake uz nepodporoval iGPU.

_________________
MTB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5, CPU: Intel Core i7-6700K@4,4GHz + Scythe Mugen 4, RAM: Patriot Viper 4 Series DDR4 16GB 3000MHz, GPU: MSI RX 470@570 4GB RAM, SSD: Intel 530 180GB + Kingston A400 480GB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: LG IPS277L
Moto Z Play, Nexus 7 (2013) 32GB


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7
PříspěvekZaslal v: pá 19. červenec 2019, 20:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano ale jsou beta drivery pro Windows server 200R2 který fungujou na win7, teoreticky by měly fungovat i na coffe protože to IGP je pořád stejné, ale nezkoušel jsem to.


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7
PříspěvekZaslal v: pá 2. srpen 2019, 07:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. říjen 2009
Nahoru
Upgrade na Win10 je stále zdarma, myslím že nejjednodušší je přejít. Také jsem Win7 držel co nejdéle, protože to pro mě byly nejspolehlivější Windows a měnit něco co funguje je zbytečný. Ale nakonec jsem přešel na Win10 také. Hlavně proto, že mnoho software se již na Win7 neladí a začaly se ukazovat problémy.

Upgrade zde https://web.archive.org/web/20170909104 ... s10upgrade


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7
PříspěvekZaslal v: pá 2. srpen 2019, 09:16 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tohle je rada jak mam xx problém co s tima odpověď - kup si novej komp. Asi tak.

Lidi maj důvody k provozu určitejch OS. Jsou lidi co stavěj co nejsilnější XP mašiny, lidi co stavěj co nejsilnější win9x mašiny a pod. Rada přejdi na win10 neni rada, na to se nikdo ani neptal.


 Profil  
 Předmět: Re: AMD Ryzen a Windows 7
PříspěvekZaslal v: pá 2. srpen 2019, 10:52 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Jenže většina lidí chce w7 protože jsou spokojení že vše šlape bez problému. Se starším hw určitě, ale s novým už to tak není. Win XP se taky všichni drželi zuby nehty. Nemůžu říct že jsem s win10 spokojený, trvalo hrozně dlouho se probojovat do stavu kde jsem teď. Měl jsem je hned od začátku, každá aktualizace něco "zlepšila" že jsem z toho byl na prášky. Ale dneska asi kvůli tlaku uživatelů zůstává většina nastavení nezměněna.
Něco jiného je třeba sw který na win10 nepracuje, to je asi jediný důvod proč jít do staršího os. Úplně opačný důvod co uvádí oldass...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 33 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Darkhunter a 5 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.