Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 26. leden 2020, 15:00

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 98 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 06:31 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
Zdravím, PC sestavené na CzC mi hází modré smrti.
Měl jsem podezření na CPU - Dělá to náhodně někdy co půl dne. V Zatížení AC Odyssey na max mi to třeba nepadlo ani po 8 hodinách.
Teploty CPU cca 40 stupňů při 600 RPM otáček ventilátoru (Silentuim Fera 3 )
Vše mám aktualizované.

To bylo na okraj. Rozebral jsem PC a sejmul chladič CPU. Našel jsem CPU v tomto stavu - viz obrázek.
Má někdo zkušenost ? Vymění takto zdeformovaný CPU okamžitě ?


Děkuji


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 06:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. květen 2007
Bydliště: Havířov/Ostrava/Brno
Nahoru
To ze je umazane ihsko od pasty je sice prasarna, ale to by problem byt nemel. Spise bych zkontroloval piny.

_________________
ASUS Maximus VIII Impact ~ Intel i7 7700k ~ MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G ~ 2x8GB Kingston 3000MHz CL15 ~ Corsair SF600W ~ Fractal Design Core 500 ~ BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 06:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Jakou chybu to hlasi?


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 06:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
tiez si myslim, ze pasta sa dostala aj medzi piny, tiez sa mi to podarilo parkrat zababrat

_________________
R7 3700X,16GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX, RX 5700XT Sapphire Pulse, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 06:45 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
Teplo - vodivá Pasta byla tmavě šedá. Navíc žádná složka , bílá ani černá nejdou seškrábnout.

Nevím jestli pasta mění barvu při přehřání, to si ale nemyslím.

Chybu to hlásí nic neříkající Kernell power 41 /63


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 06:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Co mas za zdroj? Zameril bych se na tohle.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 07:02 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
Zdroj mám tento:
Corsair RMx Series RM650x (v.2018) - 650W
To abych jim to celé rozebral a dal reklamovat po kusech všechno. Takto můžu slepě hádat co to je :(

No já jsem na netu našel různé Hot fixy typu blokace one drivu, zakázání fast bootu, zakázání auto vypínání disků, atp.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 07:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Zkus nechat v pc pouze jeden modul ram. Zdroj vypada cajk ale i rmka se muzou srat.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 07:14 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
Díky za tip, taktéž jsem to měl na mysli. Ten PC padne cca po 12 hodinách používání je to celkem dlouhá záležitost testování, což na novém PC hledat, co je špatného mě celkem vytáčí...

Tady na PC tuningu jsem našel test RAMky, který doporučujete nechat běžet dlouho, což bych mohl zkusit každý modul ramky zvlášť na základní a OC frekvenci a zjistit nějaká data.
Lze z memtestu získat protokol, ze kterého lze zjistit, zda to jsou opravdu ramky?
Různě jsem totiž na netu našel, že ikdyž memtest držel celý den, tak to chybnou ramku neodhalilo.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 07:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Memtest je k hovnu. Ja mel nekolikrat vadnou ram, ktera sestrelila pc behem bootu a memtest nic neodhalil. Musi se jit vylucovaci metodou. Ocistit cpu isopropanolem, ocistit socket, pokud je zapraseny a pustit pc jen s minimem komponent.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 07:37 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
Minimum komponent pro mě znamená pouze přehazování ramek z 2x 8 GB kitu :D

Jako takto jsem to dělával kdysi, já jen jestli nejsou už lepší nástroje.
Já to nyní mám složené a nastavené na 2 400 MHZ Ramky, zkusím zda to vydrží běžet aspoň 24 Hodin.
Pokud ano zkusím každou ramku zvlášť na 3200. Což je jejich maximum. Pak bych zkusil něco lehce pod 3000 ručně nahodit.
Poněkud chci využívat jejich plnou frekvenci (nepřiplácel jsem peníze aby běžely na 2 400 :D )

Jinak Komponenty Jsou :
Ryzen 5 3600
MSi Trio Gaming RTX 2080 OC 8GB na základní frekvenci
Corsair RMx Series RM650x (v.2018) - 650W
ADATA XPG SX8200 PRO, M.2 - 512GB
Crucial Ballistix Sport AT 16GB (2x8GB) DDR4 3200 s chladičem
GIGABYTE B450 AORUS ELITE - AMD B450


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 08:22 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 12. srpen 2019
Nahoru
rondil napsal:
Zdravím, PC sestavené na CzC mi hází modré smrti.
Měl jsem podezření na CPU - Dělá to náhodně někdy co půl dne. V Zatížení AC Odyssey na max mi to třeba nepadlo ani po 8 hodinách.
Teploty CPU cca 40 stupňů při 600 RPM otáček ventilátoru (Silentuim Fera 3 )
Vše mám aktualizované.

To bylo na okraj. Rozebral jsem PC a sejmul chladič CPU. Našel jsem CPU v tomto stavu - viz obrázek.
Má někdo zkušenost ? Vymění takto zdeformovaný CPU okamžitě ?


Děkuji


Tych 40 stupnov bolo nameranych kedy (pocas hrania, ...)? Ako je zdeformovany ten CPU (ja to z tej fotky nevidim, ze je zdeformovany)? K paste naokolo je aj skoda nieco povedat :sleepy:

_________________
cpu AMD Ryzen 7 3700X, mb ASUS Crosshair VI Hero, ram ADATA Gammix D10 32GB, gpu MSI RX580 Gaming X 8GB


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 08:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2006
Bydliště: Vsetín
Nahoru
Co tady resite? Kdyz to sestavili v czc, tak jim to bez omlatit o hlavu, at to vyresi. Okradas se zbytecne o svuj cas.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 08:38 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
Opravdu je to pasta ? Protože byla nanesená tmavě šedá. Zkusím to lihem vyčistit. 40 Stupňů to má max při brouzdání netem. Mám tam snížené otáčky na 15% kvůli tichosti. Pokud nechám defaultní křivku ventilátoru na chladiči CPU, tak mám nějakých 32 stupňů v Iddle.

Při hraní je cca 56% při 30 % RPM ventilátoru na chladiči. Při defaultní křivce je to cca 52 % stupňů.
No přijde mi to jako nějaký laciný kus, hrany jsou otrhané, na povrchu je jakýsi důlek. prostě mi ten vzhled nepřijde věrohodný , vždycky jsem měl procesor, který vapadal ,,dokonale,,.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 08:39 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Sice to u nás není moc známá věc, ale jakoukoli nestabilitu prvně řeším WD Contact Cleaner. U nás se neprodává, ale je to fakt zázračnej nástroj. Doporučuju každýmu mít alespoň jednu plechovku vždy doma.

Propláchnout CPU i patici. Mám pár desek, který jsou dost háklivý na sebemenší smítko a nepostnou.

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00 ... UTF8&psc=1

Podobných spreju sice existuje hromada, ale nic nefunguje jako tohle. Navíc nestabilita sem tam po 6h random se bude imo špatně reklamovat.

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, crypto etc...


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 08:46 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
fmx rider napsal:
Co tady resite? Kdyz to sestavili v czc, tak jim to bez omlatit o hlavu, at to vyresi. Okradas se zbytecne o svuj cas.


Řekl bych, že napíšou, že závada se neprojevila. Nebo tam pustí ten svůj test, ze kterého jsem dostal papír, že provedli zátěžový test a já zabiju měsíc za nic. Ten papír z toho testu jsem dostal při převzetí PC.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 08:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
fmx rider napsal:
Co tady resite? Kdyz to sestavili v czc, tak jim to bez omlatit o hlavu, at to vyresi. Okradas se zbytecne o svuj cas.


problem je ze do tech stavenejch PC sestav jde kolikrat hromada rozbalenyho nebo vracenyho zbozi.. Je to celkem zavedena praktika proto bych si nikdy PC nenechal slozit a radsi si to udelal sam, klidne i za pomoci nekoho dalsiho a zkusenejsiho v pripade ze kupec neni v tomto sikovny.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 09:04 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
Stratos napsal:
fmx rider napsal:
Co tady resite? Kdyz to sestavili v czc, tak jim to bez omlatit o hlavu, at to vyresi. Okradas se zbytecne o svuj cas.


problem je ze do tech stavenejch PC sestav jde kolikrat hromada rozbalenyho nebo vracenyho zbozi.. Je to celkem zavedena praktika proto bych si nikdy PC nenechal slozit a radsi si to udelal sam, klidne i za pomoci nekoho dalsiho a zkusenejsiho v pripade ze kupec neni v tomto sikovny.


Já jsem to nechával složit z důvodu, že mi to dají otestované a funkční. Nemám totiž už více počítačů, abych si mohl přesouvat komponenty a hádat co nefunguje. Jinak bych neměl problém to poskládat.
Tomu problému , který řeším teď jsme se chtěl vyvarovat tím, že si to nechám složit. Hold nevyšlo.

Ostatně jsem to měl celé rozebrané a skládal znovu, protože jsem měnil základní chladič za tu FERU 3.
Komponenty jsem nevybíral rozbalené / vrácené.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 09:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
hele stavel sem stovky sestav z noveho nerozbaleneho zbozi a jestli jsem mel za tu dobu problem s 2-4 vecma co od vyroby nefungovaly? Ta sance je dneska celkem mala tj tohle je podle me blbost resit.. nehlede na to ze na sestavvani u CZC si posledni roky lidi dost stezuji, proste to neni co to byvalo v dobach kdy CZC zacinal a proste si zakladal na kvalite... Ono taky pokud tem lidem tam platej skoro minimalni mzdu a delaj to tedy ne moc zkuseni lidi z IT protoze takovyhle lidi maj trosku jiny naroky na plat..

Moc dobre to vim protoze ty lidi sem osobne znal co tam driv na montazi delali a vsichni odesli kvuli nizkemu platu.. nebo presli na jine lepe placene pozice v ramci firmy pokud ji to bylo nabidnuto.. Montaze obecne sou hned po skladníkovi nejhure placeny pozice a proto tam zadny "odborniky" neocekavej.. + to testovani taky neni nejak "horké" oni to tam rozhodne nezapinaj a netestuji dlouhe hodiny zda je vse stabilni...


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 09:13 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tohle je bohužel pravda, pokud na CPU byly stopy 2 různejch teplovodivenjh past tak si myslim že je to jasné, byla to jasná vratka které se zbavily do tvého kompu.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 98 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.