Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 14. listopad 2019, 14:50

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 161 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: út 22. říjen 2019, 16:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2009
Nahoru
Čo je na tom ťažké pochopiť? Na default to BSODuje, na TPU je to rock stable... Zároveň pri TPU ešte zapnem ram na 3600 CL16, IF 1800, Vram 1,39V a je to stable...


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: út 22. říjen 2019, 17:07 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Citace:
Na default to BSODuje

Tak zjisti proč, pokud to bude dělat i s nízkou frekvencí RAM tak ihmo reklamace.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: út 22. říjen 2019, 18:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2009
Nahoru
Spravil som clear CMOS, ram sú na 2400 JEDEC. Po reboote do Windows hneď BSOD. Tak som pridal Vcore + offset 0,01250, chvíľu to vydržalo, ale napokon BSOD.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: út 22. říjen 2019, 18:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. září 2010
Nahoru
Nemohlo by to být náhodou tímto? Zkus odinstalovat aktualizaci

https://www.svethardware.cz/aktualizace ... m=z-boxiku


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: út 22. říjen 2019, 20:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2009
Nahoru
Pochybujem, predmetné KB by spôsobovalo bsod aj pri TPU profile, avšak u mňa sa to nedeje. Default = mám bsod, TPU = nemám bsod. Pritom TPU je len prednastavený OC profil (jeden 3950 MHz, druhý 4050 MHz).


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: út 22. říjen 2019, 22:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. únor 2018
Nahoru
Zkoušel jsi moji radu s vyndáním a znovuvložením komponent?


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 23. říjen 2019, 13:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2009
Nahoru
Nie, pravdupovediac nevidím v tom zmysel. Zvýšil som Vcore offset až na +0,03125 a zatiaľ bez pádu. Je možné, že CPU nie je schopný fungovať na default napätí (= reklamácia), alebo je chyba na strane dosky, že dáva menej šťavy a preto CPU pri pokuse o boost zamrzne (a tento nedostatok kompenzuje TPU, ktorý dá viac šťavy oproti default a preto CPU nemrzne).


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 23. říjen 2019, 14:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
Reklamaci bych zatím asi nehrotil a počkal, zda se to opraví v dalších biosech.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|MSI GTX 1060 6GB|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 23. říjen 2019, 14:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Je to vadný, reklamace. Nevím na co čekat. :?

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Proč není EVO dobrý disk? -> http://bit.ly/2tnhOuq


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 23. říjen 2019, 15:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
A ty vis, co je vadne? Deska, BIOS nebo CPU?

Comby: A zkusil si třeba jen na test na nejaky jiny disk nainstalovat ciste Windows s aktuálními chipset ovladaci? Ja jen jestli něco není shnilého v soucasne instalaci.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: po 28. říjen 2019, 07:10 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
https://www.cnews.cz/msi-biosy-pro-am4-desky-agesa-1004-patch-b-opravy-rychlejsi-boost

Heade, můžeš porovna tenhle bios s tím tvým od Stilta ?

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: út 29. říjen 2019, 09:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
To je jen pro x570.

_________________
CPU-Ryzen 3700x,MB-MSI B450 Tomahawk,PAMET-2x16GB Kingston HyperX Predator 3333Mhz@3733Mhz CL16 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,Zvuk-Sound Blaster Z,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: út 29. říjen 2019, 09:33 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
HEAD napsal:
To je jen pro x570.


ne je to i pro tvou desku jen to vydají pozdějc

https://www.cnews.cz/wp-content/uploads/2019/10/MSI-AGESA-1004-Patch-B-terminy.jpg

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: út 29. říjen 2019, 12:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
Jo ale to bude az za mesic.

_________________
CPU-Ryzen 3700x,MB-MSI B450 Tomahawk,PAMET-2x16GB Kingston HyperX Predator 3333Mhz@3733Mhz CL16 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,Zvuk-Sound Blaster Z,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: st 30. říjen 2019, 11:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2009
Nahoru
Update k mojim problémom s 3600:
Na default to BSODuje stále, nepomohla žiadna rada, ktoré sa objavujú aj na zahraničných fórach (odpojenie/zapojenie všetkých káblov, čistá inštalácia windows/linux, vybratie/vloženie do socketu, vypnutie global c-state control, vypnutie power supply idle control, vypnutie PCIe šetriacich funkcií v napájacom profile...). Počkám na 1.0.0.4 bios a keď to bude robiť stále, tak ho dám na reklamáciu. Inak nie som sám s podobnými problémami, vyskytuje sa to aj s inými 3000 modelmi a aj na iných doskách.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: čt 7. listopad 2019, 12:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
Tema s 3700x je zamknute a tak to napisu sem.Agesa 1004 umoznuje oc jednotlivych ccx.Zkousel to nekdo?Ja jsem to zkousel a ccx s nejlepsim jadrem jsem dal na 4.4ghz a to druhy ccx jsem nechal na defaultu.Zda se ze to funguje, ale napeti je hrozne nizky a druhy ccx vubec neboostuje i kdyz to mam na auto v biosu.Jak to mam nastavit aby to davalo normalni napeti a druhy ccx boostovalo?
Obrázek

_________________
CPU-Ryzen 3700x,MB-MSI B450 Tomahawk,PAMET-2x16GB Kingston HyperX Predator 3333Mhz@3733Mhz CL16 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,Zvuk-Sound Blaster Z,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: po 11. listopad 2019, 14:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
Nema nekdo info co dela scalar?V biosu se pise, ze to prodluzuje boost za cenu mozne degradace cpu?To je naka blbost ne?Proc by davali neco takoveho do biosu?
Muze se to zapnout na 24/7?

_________________
CPU-Ryzen 3700x,MB-MSI B450 Tomahawk,PAMET-2x16GB Kingston HyperX Predator 3333Mhz@3733Mhz CL16 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,Zvuk-Sound Blaster Z,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: po 11. listopad 2019, 15:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
No s tím delším boostem by to tam mělo cpát i větší napětí, asi proto (já u toho ale žádnou takovou hlášku nemám). U mě mi ten rozdíl přišel naprosto minimální, jestli vůbec nějakej (cinebench o 10 lepší score a cpu-z stejný takže...), ale mám tam jen starou noctuu nh-c12p, možná s vodníkem by se to dalo využít líp, těžko říct.
CCX oc jsem taky zkoušel, ale nechápu moc to napětí CPU - podle ryzen masteru do toho teče na automat (bez ohledu na scalar) nějakejch 1,4 V a při single core 1,5 V, přitom píšou všude že safe pro zen 2 je nějakejch 1,325 nebo kolik, tak já nevim... :roll: Jinak jako jo, i tak jsem se v multi dostal o dost vejš než normálně, ale zas tak dramatickej přírůstek to nebyl a chtělo by to aspoň ten aio vodník. To co chceš ty si myslím nejde, když musíš vybrat buď manual a nebo auto a nejde to mixovat dohromady (jakmile do toho hrábneš, tak se vypne pbo a tak pro celý CPU)...

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: po 11. listopad 2019, 16:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2009
Nahoru
Mali by to byť stupne, o koľko sa pridáva vcore. Priklad (z brucha, presne hodnoty neviem): single/multi stock 1,35/1,45, scalar 10X 1,4/1,5. Stupne su medzi tým.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 a 3600X
PříspěvekZaslal v: po 11. listopad 2019, 17:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
A pouzivate to?Ja jsem to dal na 3x a cpuz single 536 a multi 5700

_________________
CPU-Ryzen 3700x,MB-MSI B450 Tomahawk,PAMET-2x16GB Kingston HyperX Predator 3333Mhz@3733Mhz CL16 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-MSI 1080TI gamingx@2038/12600,Zvuk-Sound Blaster Z,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 161 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.