Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 3. březen 2021, 04:29

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 98 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 10:27 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
Tak to jsem zklamán no, PC za tolik peněz a jen problémy. Nemáte zkušenosti s možnosti vymáhat nějaký doklad / potvrzení, zda zboží bylo opravdu nové ? Bych to normálně dal na inspekci.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 12:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2004
Nahoru
třeba je ten cpu dost špatnej a potřebuje vyšší napětí?


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 16:40 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
No ten procesor je asi nyní nejprodávanější a koukal jsme různé weby, nemyslím si, že by bylo nutno měnit napětí. Při hraní mi jede cca na max 1,405 V Při relativně stabilních 4,1 Ghz na 53 stupních při 650 RPM (30%) na chladiči. (vytíženost 50-60%).
Divné je, že to padá normálně ve winu a při sledování youtube třeba.

RAM 2 x 8 GB nyní vydržely bez pádu 19 hodin při 2400 Mhz
Nyní zkouším 1x GB na 3200 Na předdefinovaný profil. Na chladiči Ram mají 45 stupňů.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 17:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. říjen 2012
Nahoru
Třeba to procesorem vůbec není a problém je například v ovladačích grafický karty, který si nerozuměj s youtube :-D

Dobrý by bylo si poznamenávat kdy a při čem to padlo. To je celkem důležitej údaj. Pokud to například opravdu padá jen u toho youtube například.

A za ten test ramek taky nic nedáš. Nejdřív jednu ramku a pak druhou, jestli to bude dělat. Je možný že je jedna prostě vadná, což vede k náhodným BSOD.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 17:53 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
No právě dělá při běžném brouzdání na netu, ale i v iddle. Nechám PC běžet přes noc s otevřeným chromem a stahuju, přitom to padá. Prostě spím a z rázu náhodný reset. Koukám seriál a reset.

Spadlo mi to i při stahování Doty / WoT přes launchery. Mám ještě podezření síťovky, takový problém jsem u žádných PC neměl.

Ovladače mám aktuální, v dalším kroku můžu zkusit dát starší. Beru to z té stránky, že jsem za to dal dost peněz na to abych ztrácel čas takovými nesmysly. Ty Ramky otestuju, otestuju všechny 3 přednastavené taktovací profily a pokud to bude blbnout, tak jim to tam plesknu. Nejspíše jim to rozeberu a všechno vrátím po 1 kuse. Nechal jsem si dodat všechny krabice.

Napsal jsem na czc podporu, až mi vysvětlí ten stav procesoru. Zprvu mě nenapadlo, že by si dovolili dát vratku.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 19:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Jestli jsi to kupoval v czc, tak preju hodne pevne nervy.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 19:42 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
No jo no už teďka mi došlo jaká to byla chyba. Kdybych to složil, tak to můžu vracet do 14 dnů no :/


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 19:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Spíše zdroj. Měl jsem podobné potíže s AMD sestavama. Jedna se nepravidelně vypínala na 600W zdroji od EVGA (ten zdroj mám v těžebním compu a jede už od ledna tuším, druhá zase padala do modré smrti, nekdy jednou za den jindy měsíc klid - taky zdroja taky v Intel compu jede... Pak sem měl desku co hlásila nesmyslné teploty, po updatu biosu najela jednou pak se vypla a zdechla. Prostě AMD no. Intelí sestavy mi takové věci prostě nedělají. Dal bych jiný zdroj a počítám, že potíže vymizí...

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 19:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Jenom dodám, je nutno změnit komplet zdroj za jiný model.

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 21:15 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
No já našel, že ten zdroj se právě používá hodně a má snad jedno z top hodnocení. Známý na něm má top I-9 a RTX 2080 ti nataktované oba komponenty na max a zdroj drží.

Moje sestava nemá přes 420 W odběr v max zátěži.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 21:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Dolní Domaslavice
Nahoru
Co jsem měl problémy se zdrojem tak to bylo v režimech malé zátěže. Ale bavím se tady JEN o ryzenu! Na intelech jsem podobné potíže nezaznamenal...

_________________
Core i9 10900, Asus B460 - Plus TUF Gaming , 32GB DDR4, Asus Strix GTX 1080 Ti 11GB, ADATA XPG 256GB NVME, 2x 512GB NVME RAID1, LCD Dell 29" + ViewSonic 32"


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 21:45 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Nejak nevidim duvod, proc by melo zdroji zalezet na typu CPU. Tam je zkratka jen odber x W z 12V vetve a tim to konci.

Btw ja mam RM650X v sestave viz podpis a bez potizi.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gainward RTX 3080 ; MX500 500 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: po 14. říjen 2019, 22:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Dal bych to czc do servisu, to se projeví.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: út 15. říjen 2019, 04:44 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
S 1x 8GB RAMKou na 3200 MHZ to zamrzlo za 9 hodin. Musel jsem tvrdý reset . (Před tím to padlo a hned dalo reset při 2x 8 GB ). Teďka jsem tam vložil druhou .


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: út 15. říjen 2019, 05:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. květen 2007
Bydliště: Havířov/Ostrava/Brno
Nahoru
AllowedCry napsal:
Dal bych to czc do servisu, to se projeví.


czc ti bude testovat neco 9 hodin? haha

_________________
ASUS ROG STRIX B350-I GAMING ~ AMD RYZEN 7 3700X 4300MHz @ 1.275V ~ EVGA GTX 1070 ~ HyperX Fury Black 32GB 3200MHz ~ Corsair SF600W ~ ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: út 15. říjen 2019, 07:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano. Stačí udělat dobrý popis, tady se s tím zbytečně jebe a stejně nic nevyřeší.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: st 16. říjen 2019, 06:28 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
Zdravím, padá to i na Ramkách zvlášť. Půjdu jim to reklamovat. Doufám, že se nebudou vykroucet s tím procesorem. Mám obavy, že budou tento vzhled svádět na mě, že já jsem ho takto poškodil.

Nemá někdo náhodou zkušenost, pokud mi to skládali - služba zdarma, za můžu jednotlivý komponent vrátit do 14 dní ? Píšou, že složenou sestavu nelze vrátit, ale jednotlivý komponent? Mám totiž ke všemu krabice.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: st 16. říjen 2019, 08:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Nelze. Možná po domluvě, ale musel by jsi to samozřejmě vše rozložit.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: st 16. říjen 2019, 09:07 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2013
Nahoru
Rozkládat to budu nejspíše i tak, jelikož mám vyměněný chladič na CPU za Feru 3. Abych jej vyměnil musím vytáhnout celou desku, protože přítlačný plech držáku chladiče ( ze zadní strany Desky) neprojde otvorem ve skříni. Takže to budu mít tak či tak celé rozebrané. Takže bych se s tím už neštval, plesknu to do krabic a dám jim to.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 3600 - Poškozený ? BSOD
PříspěvekZaslal v: st 16. říjen 2019, 09:30 
Červená karta
Červená karta

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
rondil napsal:
Zdravím, padá to i na Ramkách zvlášť. Půjdu jim to reklamovat. Doufám, že se nebudou vykroucet s tím procesorem. Mám obavy, že budou tento vzhled svádět na mě, že já jsem ho takto poškodil.

Nemá někdo náhodou zkušenost, pokud mi to skládali - služba zdarma, za můžu jednotlivý komponent vrátit do 14 dní ? Píšou, že složenou sestavu nelze vrátit, ale jednotlivý komponent? Mám totiž ke všemu krabice.

Znova.
1. Otestuj to po update biosu MOBO za aktualny ak je nejaky novsi dostupny.
2. Nereklamuj, pripravis sa o moznost vratenia tovaru do 14 dni. Ak ramky nemas v QVL zakladnej dosky pre matisse vobec takze ich vrat do 14 dni a vyber si ram ktore su otestovane v QVL ze s tou doskou na danej frekvencii realne funguju.

https://download.gigabyte.com/FileList/ ... atisse.pdf


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 98 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.