PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Ryzen 3 3200G - žádný DP signál ve W10
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=1&t=279871
Stránka 1 z 1

Autor:  werygood [ so 25. leden 2020, 14:47 ]
Předmět:  Ryzen 3 3200G - žádný DP signál ve W10

Zdar, dostala se mi do ruky sestava na míru složená v CZC, abych tam nahodil W10 a celkově to rozjel.

Celá instalace proběhla na mém starém monitoru, připojeném skrz DP - DVI kabel, vše proběhlo OK. Po bootu do Windows 10 ovšem signál do displayportu zmizel, druhý monitor na HDMI funguje.

Vyměnil jsem tři verze ovladačů k iGPU (poslední z ledna, poslední WHQL z prosince, a nějaké k desce ze září), ani v jednom případě to nefungovalo. Při poslední instalaci ovladačů (kdy jsem provedl čistou instalaci skrz Adrenalin instalátor, to jejich "tovární nastavení" či co) to chvíli běželo na displayportu ve W10 normálně - než se ovladače doinstalovaly a jsem tam, kde jsem byl předtím. Podotýkám, že post probíhá normálně přes DP, BIOS se mi taky zobrazuje na DP, signál se ztratí až naskočí W10. AMD chipset drivery nainstalované mám, zkoušel jsem i maximum performance profil, ale nic.

Sestava:
Ryzen 3 3200G
Asrock B450 Gaming-ITX/ac s biosem P3.50, což je poslední s Agesou 1.0.0.3. Je jen jeden novější, s Agesou 1.0.0.4
HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3000 (běží na default 2400) HX430C15PB3K2/16
Crucial MX500 250GB
Seagate 2TB
Seasonic M12II Bronze Evo - 520W
W10 1909

//po použití DDU systém naskočil jen přes DP. Asi za 30 sekund - po přeskoku z MS Driveru na AMD - to přeskočilo zase na HDMI.

//přesně toto https://community.amd.com/thread/245010

Autor:  Natural [ so 25. leden 2020, 17:23 ]
Předmět:  Re: Ryzen 3 3200G - žádný DP signál ve W10

Teoreticky bys mohl zkusit nastavit napevno rozlišení a refresh rate. Nic moc další mě nenapadá...

Autor:  werygood [ so 25. leden 2020, 17:40 ]
Předmět:  Re: Ryzen 3 3200G - žádný DP signál ve W10

To nemůžu, protože ten monitor vůbec není nikde vidět... Asi na to kašlu, stejně k tomu bude jen jeden monitor, nechám to přes HDMI a v budoucnu zkusím update ovladačů, zda to už AMD vyřešilo... podle jejich fór na community.amd.com s tím zápasí víc lidí, všichni cca na konci prosince.

Update biosu na P3.70 s poslední Agesou 1.0.0.4 Patch B taky žádná změna.

Autor:  werygood [ út 28. leden 2020, 16:25 ]
Předmět:  Re: Ryzen 3 3200G - žádný DP signál ve W10

Update - po připojení jiného (v pořadí třetího) monitoru přes DP obraz funguje.

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/