Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 1. březen 2021, 08:13

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 62 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 19:15 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Dalo by se říct, že můj 3700X tím hned stoupl na ceně. :-D

_________________
R9 5900X, Scythe Ninja 5, MSI RTX 3060Ti Ventus 2X OC, ASUS TUF Gaming B550M Plus, 32GB DDR4 3200MHz@3600MHz CL16 Crucial Ballistix Sport, Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 09:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: PRAG@FM
Nahoru
Já jsem skončil takto. :-D
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 12:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
To jsi dobrej. Ještě jsem nezačal, přijde mi to zdlouhavý. :sad:

_________________
R9 5900X, Scythe Ninja 5, MSI RTX 3060Ti Ventus 2X OC, ASUS TUF Gaming B550M Plus, 32GB DDR4 3200MHz@3600MHz CL16 Crucial Ballistix Sport, Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 13:10 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Jestli jsem to pochopil spravne, tak tohle vlastne zakaze boost a udela all-core OC. Cili ve finale muze byt v situacich mimo plnou zatez pretoceny CPU i pomalejsi nez default.

No kazdopadne vzhedem k nutnosti mit Ryzen Master to ja nemuzu ani zkusit, protoze mi z nejakeho zahadneho duvodu nejde nainstalovat.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gainward RTX 3080 ; MX500 500 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 13:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2005
Bydliště: Slaný
Nahoru
Takhle jsem to nepochopil. Jestli to tak je, tak nemá cenu ani začínat.

_________________
R9 5900X, Scythe Ninja 5, MSI RTX 3060Ti Ventus 2X OC, ASUS TUF Gaming B550M Plus, 32GB DDR4 3200MHz@3600MHz CL16 Crucial Ballistix Sport, Transcend MTE220S 1TB. Fractal Design Define C, Be Quiet! Pure Power 11 500W.

We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Canon and Nikon people should not get married to each other. How did you let this happen?!


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 14:09 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Není to allcore...
Návod resp. info je tu:
https://www.guru3d.com/articles-pages/c ... oad,3.html


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 14:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: PRAG@FM
Nahoru
Odladí ti to každý CCX zvlášť, hlavně aby Vám jel ryzen master, jsou tam třeba nějaké NET frameworky nainstalované. Mi taky RM nefungoval, ale po updatech systému se to rozjelo.
HLAVNĚ to CTR odladí s velmi nízkým napětím, jsem o deset stupňů dole a to fakt za to stojí.

Můj dosavadní max byl toto https://valid.x86.fr/944bfj tedy 4,5GHz/1,425V, nicméně to mi teploty atakovaly 90°C (mám sračku chladič, myslím 1024 Fera či co to je.
Po CTR jsem sice níže než na 4,5 ale teploty jsou úplně jinde.

_________________
Ryzen 3600@Radeon
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 15:38 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Aha, tak o to lip.

Nasel jsem sice navod, jak obejit tu chybu Ryzen Masteru, ale nebudu kvuli retardovanemu AMD SW teamu rozvrtavat polovinu registru, takze to radsi necham plavat. Ostatne chipset drivery stale nejdou nainstalovat a o te chybe se vi minimalne pul roku....

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gainward RTX 3080 ; MX500 500 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 15:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: PRAG@FM
Nahoru
havli napsal:
Aha, tak o to lip.

Nasel jsem sice navod, jak obejit tu chybu Ryzen Masteru, ale nebudu kvuli retardovanemu AMD SW teamu rozvrtavat polovinu registru, takze to radsi necham plavat. Ostatne chipset drivery stale nejdou nainstalovat a o te chybe se vi minimalne pul roku....


Zrovna u tebe bych čekal, že si to odladíš :-D A musím se jen smát, jak všude slyším jak je amd sw na hovno. Proč se s něčím takovým běžně nesetkávám?!
Jo aha, už to vidím x370+3700x, už je mi to jasné :P


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 15:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. červen 2008
Bydliště: Ústí nad Orlicí
Nahoru
No na 3700x a vylepseni desky jsem mel allcore boost ve hrach 4300, v syntetice tak 4 ghz, tahle vec mi ccx dala na max 4100 kazdy s napetim 1.25. Ve hre rozdil 15W a nizsi vykon, to se fakt nevyplati :D


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 15:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
mne hodilo BSOD pri testovani :)

_________________
R7 3700X,16GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX, RX 6800 Gigabyte Gaming OC, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 15:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2017
Bydliště: Mimoň
Nahoru
já jsem si ho nainstaloval začal jsem jet podle navodu a všechno dodělal a najednou jsem zjistil, že mi ryzen master přestal pracovat a už nejde ani spustit, tak jsem ho odinstaloval a nejde mi ani dat finish na odinstalaci, tak povedenej to je SW, snad se po reinstalaci zmatori a ja to dotestuju


Naposledy upravil Pajka dne st 30. září 2020, 15:54, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 15:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
liquidfunk napsal:
A musím se jen smát, jak všude slyším jak je amd sw na hovno. Proč se s něčím takovým běžně nesetkávám?!
Jo aha, už to vidím x370+3700x, už je mi to jasné :P

Ja se nesmeju, mne to prijde spis smutne... ale kazdy to ma jinak. Nastesti u CPU neni SW podpora moc dulezita. :roll:

Jen si to projdi:
https://www.reddit.com/r/AMDHelp/commen ... led_error/
https://community.amd.com/thread/241168

A jestli vidis X370 + 3700X, tak si vidis spatne. Mimo to, nefunkcnost RM nema zadnou souvislost s chipsetem. Pouze s neschopnosti AMD precist si z registru info o nainstalovanych programech a jejich verzich. Proto se to musi promazat... ackoliv v mem PC RM nikdy nebyl nainstalovan, tak to hlasi, ze mam novejsi verzi, nez se prave snazim davat.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gainward RTX 3080 ; MX500 500 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 15:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. červen 2008
Bydliště: Ústí nad Orlicí
Nahoru
Nemas moc velkej vdrop?


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 15:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
pise mi pri diagnostike, ze mam reduce LLC!, ale mam na LLC3, tj odporucane

_________________
R7 3700X,16GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX, RX 6800 Gigabyte Gaming OC, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 16:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2017
Bydliště: Mimoň
Nahoru
skaven321 napsal:
pise mi pri diagnostike, ze mam reduce LLC!, ale mam na LLC3, tj odporucane


mě to taky psalo, přitom jsem měl vše na default jinak mi to napsalo že mám golden sample

zkoušel jsem red dead redemtion 2 bench a před jsem měl 63fps a po jsem měl 59fps, takže vlastně se nic nezměnilo, možná něco dělám blbě, ale za těch 5 fps mi ten čas nestojí


Naposledy upravil Pajka dne st 30. září 2020, 16:14, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 16:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
zatial to necham tak, stale to je beta. Mne pisalo, ze mam Bronze sample...aspon ma nebude stvat ho vymenit za 5XXX :)

_________________
R7 3700X,16GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX, RX 6800 Gigabyte Gaming OC, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 16:18 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
U mě ROG VIII FORMULA LLC4, LLC změnu nechce, nárůst fajn jen CTR vůbec nevidí PPT/EDC/TDC a tak ani nic nemá v grafu eff. nárůst v CBR20 ale jinak hezkej.

Teď zkouším B550 AORUS MASTER a ať tomu dám jakýkoliv LLC, tak to hlásí, že ho to chce větší. Ani Ultra Extreme nestačí.

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, mining...


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 16:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: PRAG@FM
Nahoru
@Elkim A kdyz das auto, tak se to nezmeni?
@Havli Jo sorry, sem se prehlid, neni to x370. A navic by to nemelo mit vazne vliv.

Ja jsem za to rad, protoze jsem mel hlavne mizerny temp a tim se to vyresilo. Tedy mi slo hlavne o drop napajeni a to se podarilo.

_________________
Ryzen 3600@Radeon
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk


 Profil  
 Předmět: Re: ClockTuner for Ryzen
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 16:56 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
CTR s tou B550 AORUS MASTER na auto hlásí 8.5% Vdroop, na Ultra Extreme 5%.

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, mining...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 62 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Google [Bot] a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.