Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 2. srpen 2021, 11:09

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 167 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Ryzen 5 5600X - info, recenze
PříspěvekZaslal v: pá 16. duben 2021, 21:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. listopad 2003
Bydliště: Frenštát p.R.
Nahoru
Ahoj,
tak jsem pro sebe pořídil 5600x namísto R5 2600. Nárůst výkonu solidní. Chvíli jsem ho používal s tou atrapou chladiče od AMD a teploty v idle 50°C, hry až 82°C. Cinebench jsem se i bál spustit...
Teď jsem vyměnil za Noctua NH-D14 a teploty idle 30-35°C. Full load cinebench 58.9°C Max... solidní výkon...to jsem ani nečekal.

A teď se se chci zeptat, HW info mi ukazuje CPU CCD2, má snad 2 chiplety? Viděl recenzi. že 5800x s 2 chipletama podává podivné výkony, hlavně single core:
https://www.youtube.com/watch?v=NrizByt4znU&t=434s
Mám se obávat problému s výkonem? Zatím jsem na nic nenarazil.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 5600X - info, recenze
PříspěvekZaslal v: pá 16. duben 2021, 22:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Důležité je kolik ti v senzorech HWinfo ukazuje CCD, pokud jen 2 tak ok, pokud 1 i 2 tak fail.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 5600X - info, recenze
PříspěvekZaslal v: pá 16. duben 2021, 22:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. listopad 2003
Bydliště: Frenštát p.R.
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Důležité je kolik ti v senzorech HWinfo ukazuje CCD, pokud jen 2 tak ok, pokud 1 i 2 tak fail.


Myslim, že jen CCD2


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: ryzen 5600x problem s frekvenciou
PříspěvekZaslal v: čt 22. duben 2021, 20:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. leden 2018
Nahoru
čaute,

včera som osadil novy ryzen 5600x (zostava v popise) mam takýto problém pri nečinnosti a využití CPU 0-1% stále drží 5600x 3,90-4,6 ghz vôbec sa nechce pod taktovať na 2 ghz a pod ako to robila 2600x
preinstaloval som win, mam najnovší bios, resetol som bios na defalut, potom som vybral aj baterku,
nataktovaný ho nemám jedine čo mam nastavene je D.O.C.P. profil pre ram na 3200mhz...skúšal som ho vypnúť čiže bola frekvencia 2400mhz a stále nepomohlo

mate nejaké rady čo s tým ?

https://i.imgur.com/KnwOhMu.png

skúsil som stiahnuť ryzen master a porovnať údaje a tam sa to zdá byť v poriadku ak dobre vidím nevyznám sa v tom veľmi
ale že by správca win a hwmonitor klamal ?

https://i.imgur.com/0fFjFIi.png


 Profil  
 Předmět: Re: ryzen 5600x problem s frekvenciou
PříspěvekZaslal v: čt 22. duben 2021, 21:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. červenec 2004
Bydliště: Korova Milk Bar
Nahoru
Je to naprosto normální chování Ryzenu. Věř Ryzen Masteru, většina softu to není schopná pořádně změřit.

_________________
AMD Ryzen 5 3600@stock + Scythe Mugen 5 rev B -- Asus Crosshair VI Hero -- Asus TUF Gaming RTX 3070 OC@quiet bios -- G.Skill TridentZ 2x8GB@3600CL14 -- ADATA SX8200 PRO 1TB + Crucial MX200 500GB -- Corsair RM750x -- Fractal Design DEFINE R4 Black Pearl -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Gigabyte Aorus AD27QD -- WIN 10 Home 64-bit v20H2


 Profil  
 Předmět: Re: ryzen 5600x problem s frekvenciou
PříspěvekZaslal v: čt 22. duben 2021, 23:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. leden 2018
Nahoru
Myslíš lebo mne task Manager ukazoval včera vsetko v Pohode.. A dnes už takto neviem ci nejaká aktualizácia Windowsu alebo co tam je ináč

Vyzerá ten cpu ako keby sa nechcel podtaktovat.. Ale zasa Master ukazuje iné veci nechápem


 Profil  
 Předmět: Re: ryzen 5600x problem s frekvenciou
PříspěvekZaslal v: čt 22. duben 2021, 23:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
On je problem v tom, ze ty CPU meni frekvence tak casto, ze to vetsina monitoringu neodchyti, pokud se zrovna netrefi do spravenho okna. Zrovna spravce uloh sam o sobe generuje load na CPU. Zrovna sem to zkusil - spravce uloh na chvili na listu, pak do popredi a stihl sem zahlednout, ze jen po tomhle to skocilo o cca 300 Mhz nahoru.


 Profil  
 Předmět: Re: ryzen 5600x problem s frekvenciou
PříspěvekZaslal v: pá 23. duben 2021, 06:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
Vubec to neřeš, už zen2 se nedal měřit a zen3 nezměříš vůbec... Tam jediné co je dobré sledovat tak Hw info kam až ti boostuje turbo.
A pokud ti jde o takty a spotřebu tak si kup wattmetr a koukej na něj v nečinosti :D

_________________
Ryzen 5800X - Artic Liquid Freezer II 360 │ 16Gb 3800Mhz - CL18 │ MSI Trio 6800 XT │ MSI MPG B550 EDGE WIFI │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ Chieftec A90 650W Gold │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC2500, M.2 - 500GB + A2000, M.2 - 1TB │ Warzone


 Profil  
 Předmět: Re: ryzen 5600x problem s frekvenciou
PříspěvekZaslal v: pá 23. duben 2021, 07:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. leden 2018
Nahoru
Tak mal som 2600x a pri 0-1% nečinnosti mala 2.10-2,2 ghz preto mi to nejde do hlavy....ale asi to bude v poriadku


 Profil  
 Předmět: Re: ryzen 5600x problem s frekvenciou
PříspěvekZaslal v: pá 23. duben 2021, 07:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
zen +1 není zen 3 :)

_________________
Ryzen 5800X - Artic Liquid Freezer II 360 │ 16Gb 3800Mhz - CL18 │ MSI Trio 6800 XT │ MSI MPG B550 EDGE WIFI │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ Chieftec A90 650W Gold │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC2500, M.2 - 500GB + A2000, M.2 - 1TB │ Warzone


 Profil  
 Předmět: Re: ryzen 5600x problem s frekvenciou
PříspěvekZaslal v: pá 23. duben 2021, 09:29 
Nováček
Nováček

Založen: 08. říjen 2020
Nahoru
Možeš ešte skúsiť v napájacom schémate upraviť minimálnu hodnotu pre procesor, myslím že hneď po inštalácií ovládačov je v AMD Balanced pláne minimum na 90%. Ale súhlas s príspevkami hore, RM by mal odčítat hodnoty správne.


 Profil  
 Předmět: Re: ryzen 5600x problem s frekvenciou
PříspěvekZaslal v: pá 23. duben 2021, 09:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. leden 2018
Nahoru
Čiže koniec koncov... To správca zle vyhodnocuje? A ryzen Master dorbe?


 Profil  
 Předmět: Re: ryzen 5600x problem s frekvenciou
PříspěvekZaslal v: pá 23. duben 2021, 09:36 
Nováček
Nováček

Založen: 13. duben 2021
Nahoru
Ano presne tak, najlepsie je sa spolahnut na Ryzen Master, ten ti ukaze najpresnejsie udaje, ostatne programy vratane task manageru s tym maju problem, alebo ukazuju rovno max. frekvenciu CPU aj ked je v idle a automaticky sa podtaktuje.

_________________
CPU: AMD RYZEN 5 3600@ 4400Mhz| Cooler: Silverstone PF240W PermaFrost | MoBo: ASUS TUF Gaming B-550 Plus | RAM: Patriot Viper Steel Series 16 GB KIT DDR4 3733 Mhz CL17 | GPU: ASUS EXPEDITION RX570 OC 4GB | PSU: Seasonic Focus GX 650 W Gold | SSD1: ADATA XPG SX8200 Pro 1TB | SSD2: Kingston A400 240 GB | HDD: Samsung 1TB | Mouse: Logitech G3 | Case: Phanteks Eclipse P400A


 Profil  
 Předmět: Re: ryzen 5600x problem s frekvenciou
PříspěvekZaslal v: pá 23. duben 2021, 10:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. leden 2018
Nahoru
Zeschlan napsal:
Ano presne tak, najlepsie je sa spolahnut na Ryzen Master, ten ti ukaze najpresnejsie udaje, ostatne programy vratane task manageru s tym maju problem, alebo ukazuju rovno max. frekvenciu CPU aj ked je v idle a automaticky sa podtaktuje.


Super toto som chcel vediet
Mne len prišlo cudne ze to 2600x nerobila

A zasa po nainštalovaní Windowsu to ukazovalo tak ako ma sa mi zdá.. ale nejaké aktualizácie Windowsu apod. A uz to ukazuje správca takto .. skúsil som dva krát preinštalovať Windows a Reset bios a stále to isté...cize task ukazuje blbosti.. Ešte ze ten Master funguje dobre


 Profil  
 Předmět: prime95 ryzen
PříspěvekZaslal v: po 26. duben 2021, 13:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. leden 2018
Nahoru
čaute

dnes som skúšal záťažový test zostavy prime95 a aidu
pričom prime95 mi vyhodil chybu všetko slo super....teplota mi začala isť hore na 79-80C a zrazu mu prime vyhodil chybu:
FATAL ERROR: Final result was 00000000, expected: 85D18DAE. Hardware failure detected running 36K FFT size, consult stress.txt file.
robí to opakovane

Obrázek

aidu som mal zapnutú asi 15 minút a všetko v poriadku teplota max 73C

neviete čo to je za chybu alebo prime95 ma nejaké problémy s ryzenom a neriešiť to ?

//Baneshee - sloučeno. 5600X tu už téma má, není třeba zakládat nové kvůli každé blbině.


 Profil  
 Předmět: Re: prime95 ryzen
PříspěvekZaslal v: po 26. duben 2021, 13:23 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne, nemá problémy s Ryzenem, a tohle znamená že tvůj CPU je fakt v hraničních situacích unstable. Pokud to teda nebyl Blend test ten odhalí i nestabilitu RAM.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 5600X - info, recenze
PříspěvekZaslal v: po 26. duben 2021, 13:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. leden 2018
Nahoru
čiže koniec koncov to znamená čo ? niečo zle s cpu ?


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 5600X - info, recenze
PříspěvekZaslal v: po 26. duben 2021, 14:20 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Napřed se ujisti že problém neni v RAM a pokud ne tak ano reklamovat CPU.


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 5600X - info, recenze
PříspěvekZaslal v: po 26. duben 2021, 14:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. leden 2018
Nahoru
skušal som teraz prime95 staršiu verziu 30.3 build 6
a všetko v pohode 30 minútový test teplota cca 70C žiadna chyba skúšal som ho zapnúť 3 krát a aj blend test
a žiadny error


 Profil  
 Předmět: Re: Ryzen 5 5600X - info, recenze
PříspěvekZaslal v: út 27. duben 2021, 07:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak sám ale teď říkáš že teplota byla cca o 10C menší, tzn ano toto poukazuje na CPU.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 167 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 6 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.