Ahoj, dnes jsem trošku měnil HW a zajímá mě jedna věc. U desky MSI B450 Tomahawk Max ( BIOS jsem updatoval na nejnovější ) s procesorem Ryzen 7 2700x když zapnu Game Boost v BIOSU, aplikace a hry jedou v pohodě....ale když jsem ze zvědavosti zapnul AIDA64 Extreme a dal test stability systému s tím, že jsem vytížil všechny ostatní kompomenty, jak je možné, že teplota CPU skočila třeba z 51 stupňů během 3 vteřin na 70...pak na 80..pak na 95 a pak na 102 ..... a během 4-5 minut se mi pc vypnul ..... Chladič na procesoru mám Noctua Nh-D14, teplovodivou pastu nanáším stylem, že jí rozetřu kreditkou v minimální vrstvě po celé ploše CPU ( Noctua NOCTUA NT-H2 ),V Case mám 3 ventilátory vepředu a 1 výfuk vzadu jinak nic víc. Když jsem Game Boost vypnul, tak v Aida64 při testu stability mám max teplotu CPU 79-83 stupňú.
A zbytek sestavy:
GPU: GTX 1080 Aero
RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX
Zdroj: EVGA SuperNOVA 650 G+
1x SSD + 1x HDD
Je to vlastnost procesoru a nebo je třeba upravit v BIOSU napětí a poštelovat ho ? Zatím jsem jel na AMD FX-8320 a ten jsem měl asi 4 roky na 4,9GHz stabilně ale u Ryzenu jsem " lama " ..... díky za případné odpovědi