Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 1. březen 2021, 08:26

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 1999 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 100  další
Autor Zpráva
 Předmět: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: pá 23. červen 2006, 17:18 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 12. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Jelikož se tu poslední dobou množí dotazy ohledně problemů s přetaktováním, rozhodl jsem se tomu věnovat samostatný thread, poněvadž se mi zdá, že díky těmto dotazům ztrácí tato sekce na přehlednosti. Určite take přijde vhod, že všechny dotazy a tipy pro přetaktování budou pohromadě, učitě to usnadní i případné hledání. Od této chvíle tedy prosím směřujte všechny dotazy týkající se přetaktování CPU sem, dotazy tohoto typu položené ve zvlášt založených threadech budou bez upozornění zamykány.

_________________
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC


Naposledy upravil EfineSS dne pá 21. září 2007, 14:09, celkem upraveno 5x.

 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: so 24. červen 2006, 16:33 
Nováček
Nováček

Založen: 03. březen 2006
Nahoru
Dobrý den,
přetaktoval jsem procesor AMD Athlon64 3500+ (Venice) z 2,2Ghz na 2,4Ghz a byl nestabilní,dokonce byl nestabilní i při 2,3Ghz - moje deska:Gigabyte K8NF-9ultra. Nastavení BIOSu:HT Frekqvency ratio 3x , CPU Freqvency 210 (při 2,4Ghz 220), K8 CPU Clock ratio x11 ,CPU/DDR Clock ratio 2/1,66, Refresh rate 166 7,8us. Nevíte,v čem by mohla být chyba? Děkuji


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: so 24. červen 2006, 16:39 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Zlín
Nahoru
Lok3n_? napsal:
Dobrý den,
přetaktoval jsem procesor AMD Athlon64 3500+ (Venice) z 2,2Ghz na 2,4Ghz a byl nestabilní,dokonce byl nestabilní i při 2,3Ghz - moje deska:Gigabyte K8NF-9ultra. Nastavení BIOSu:HT Frekqvency ratio 3x , CPU Freqvency 210 (při 2,4Ghz 220), K8 CPU Clock ratio x11 ,CPU/DDR Clock ratio 2/1,66, Refresh rate 166 7,8us. Nevíte,v čem by mohla být chyba? Děkuji


Jake mas pameti? Docela casto je problem prave v nich

_________________
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: so 24. červen 2006, 16:43 
Nováček
Nováček

Založen: 03. březen 2006
Nahoru
Geeker napsal:
Jake mas pameti? Docela casto je problem prave v nich


Mam Kingston HyperX DDR400 CL2.


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: so 24. červen 2006, 16:52 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Zlín
Nahoru
Lok3n_? napsal:
Geeker napsal:
Jake mas pameti? Docela casto je problem prave v nich


Mam Kingston HyperX DDR400 CL2.


Zkus tam nechat jen jeden modul. A pak taktuj. Me to delalo taky. Nebo muzes zkusit pameti do jinych dual chan. slotu

_________________
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. červen 2006, 17:50 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 12. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
A co malinko zvysit napeti? Treba to neni moc povedeny kousek na OC..

_________________
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. červen 2006, 17:56 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Zlín
Nahoru
EfineSS napsal:
A co malinko zvysit napeti? Treba to neni moc povedeny kousek na OC..


200 mhz to musi dat i naprosta sunka. Bracha ma 3000+ a Dostal jsem ho na 2500 (puvodnich 1800) NP. takze na 2600 to musi jet

_________________
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. červen 2006, 18:23 
Nováček
Nováček

Založen: 03. březen 2006
Nahoru
EfineSS napsal:
A co malinko zvysit napeti? Treba to neni moc povedeny kousek na OC..

Já taky nevim,jestli to mam dobře nastavený-ten BIOS,myslíte,že je to dobře nastavený?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. červen 2006, 19:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. říjen 2005
Bydliště: praha
Nahoru
ja mam problem mam A64 3000+ na Gigabyte GA-K8NS Ultra-939 - nForce3 Ultra. a kdyz taktnu jen o 1 mhz tak mi to napise ''please press delete key before over clock and into cmos setup'' a sekne se pc, pomuze jen reset cmos. nevim nekdo co stim?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. červen 2006, 20:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. říjen 2004
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Tak stručně

AMD Athlon 64 3000+ Venice BOX, 939
Paměti 2x Samsung cl 2.5 (2.5/3/3/6) ( 512Mb 400MHz)
ZK Gigabyte GA-K8NSC-939 - nForce3 250

1) Ten procesor je jak s násobičem?? Takhle? 9x200MHz ???

2) Jak ho mám přetaktovat když nechci zvyšovat MHz u pamětí? Má ta deska třeba AGP/PCI lock? (teprave mě přijde tak ji doma nemám, nevím?!

Nezlob te se na mě, mám zkušenosti s AMD 2500 barton který jsem dostam na 3500 pomocí "drátku" v socketu tj. zvýšil jsem násobič.

Lze tedy i u Athlon 64 3000+ Venice dosáhnout nějakým způsobem vyšší násobič? Jak??? nebo pomocí toho AGP/PCI loc ??

Děkuji za odpověď popřípadě návod.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 25. červen 2006, 14:02 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
2Gizmo_CZ: Zkus hledat o thread níž a odpověď najdeš...

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 26. červen 2006, 14:16 
Nováček
Nováček

Založen: 26. červen 2006
Nahoru
zdravim, mám problém s přetaktováváním svého Opteronu 144.
Přetaktuji ho maximálně na 2.1 GHz, což mi u tohoto procesoru přijde docela chabé. Stačí zvýšit třeba na 2.2 GHz, přičemž vše funguje do doby, než třeba zapnu jenom jednu aplikaci navíc, poté následuje "modrá smrt" a restart. Do té doby se teploty pohybuje v rámci 40 °C, takže nepředpokládám, že by byl problém v přehřívání. Taktuji přes program Clockgen, takže problém, že bych něco špatně nastavil v BIOSu asi taky není pravděpodobný. Ptám se tedy, co udělat proto, abych mohl přetaktovat o víc? Předem díky za odpověd

btw moje sestava:
AMD Opteron 144 (socket 939),VGA ASUS EN7600GT/2DHT/256MB DDR3,GF7600GT, MSI K8N Neo4 Platinum (Nvidia nforce4 ultra, AMD Hammer), 2x512MB DDR400 A-DATA Retail Pack double


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 26. červen 2006, 14:31 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
2RTFM: co nejvíc podtaktuj ramky

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 26. červen 2006, 18:18 
Nováček
Nováček

Založen: 26. červen 2006
Nahoru
Zatím to vypadá, že to pomohlo. Díky. Akorát jsem všechno musel udělat ručně a ne přes ten pitomej program (Clockgen).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 27. červen 2006, 07:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. březen 2005
Bydliště: Veselí nad Lužnicí
Nahoru
Ja jsem se u Opteronu 144 dostal na 9x 280 a dal uz to neslo, ale pameti musim mit porad na uplnym minimu, jinak si neskrtam... Bude to problem v pametech? Nebo by moh pomoct flash BIOSu? Dik za radu

_________________
Intel Core i5-2500K@default, 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance XMP 1866MHz, Sapphire AMD HD7970, Gigabyte Z68XP-UD4, CORSAIR Force 3 Series 120GB + 320GB a 250GB WD, CORSAIR AX850

AMD Opteron 144 1800@2500, 2x512 Corsair, HIS ATi X800 GTO, DFI LanParty UT nF4 Ultra - D, 250 GB Hitachi SATA2, Fortron 500W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 27. červen 2006, 13:45 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2006
Bydliště: World of METAL
Nahoru
2RTFM: Bios je lepší než nějaké utility ve Win. :)

2Edems: Asi špatný kus ( Opterony jsou čím dál horší co se týče OC ), ramkama ani ničím jiným to těžko bude.

_________________
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 27. červen 2006, 16:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červen 2006
Nahoru
Mam procesor, co je v popisu, pretaktoval jsem ho (na zacatek :) ) ze 166 na 180 mhz fsb. Pri torture testu na 10 minut vysplhal na 58 °C, v stojicim stavu 53,5°C. Puvodni hodnota stojiciho stavu byla 51 °C. Planuji koupit chladic scythe katana, ted mam nejaky zakladni model titan, ktery ani moc nechladi (viz teplotu vyse). Jsou takove teploty primerene? Mozna bych mel jeste podat teploty pri vyssich fsb?

A myslite, ze teplotu procesoru mohou ovplyvnit tyhle vysoke teploty venku?
(u nas v bratislave je 30°C v stinu!!!)

EDIT:

Ted jsem dal frekvenci dal na 182, to slo v pohode. 185 a uz se to zdalo byt nestabilni, nemam PCI lock muze to byt tim? Nastesti mam odemknuty nasobic, ale po jeho zmene, rekneme z 11 na 12 a ulozeni (v BIOSu) sa frekvence nijak nezmeni. Skousel jsem i jine hodnoty (11.5, 13), ale frekvence je stale stejna. :(

EDIT2: Maximalne co jsem z nehy vykopl bylo 2.03 GHz, nevim, jaka vysoka hodnota je to u athlonu, ale myslim, ze by to slo i vyse, jen potrebuju trosku poradit :oops:

EDIT3: Pri sebemensim zdvizeni frekvence nad 182 se PC chova velmi divne. Budto se nespusti vubec, zasekne se pri analyzovani RAM pri bootovani, nenabehne Win, kdyz nabehne tak se hned zasekne.

_________________

CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 27. červen 2006, 19:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červen 2006
Nahoru
Mozna je to trochu neprehledny, tak to zkratim na jednotlive problemy:

1. Kdyz zvysuji/znizuji nasobic (muj CPU ma urcite otevren nasobic) a ulozim to v biosu, tak se jakoby vubec frekvence nemeni.

Tohle je velky problem, prosim pomooooooooooc :( :( :(

_________________

CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 27. červen 2006, 19:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. prosinec 2003
Nahoru
No neni divu ze se ti pri FSB nad 180 pc chova divne. Jak jsi spravne poznamenal KT400 nema PCI lock a grafice a disku to zjevne nedela dobre.
Btw. podle ceho soudis ze mas urcite odemceny nasobic na tom Bartonu ?

_________________
~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 27. červen 2006, 20:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červen 2006
Nahoru
ctrl_j napsal:
Btw. podle ceho soudis ze mas urcite odemceny nasobic na tom Bartonu ?


1. V biosu se da nastavit, neni ta volby zamknuta. Jmenuje se to CPU ratio, normalne je tam "Auto" pak jine nasobky od 4x do 24x

2. Muj procesor byl vyroben pred 39. tydnem 2003, konkretne nekdy na zacatku 2002, nebo 2003, nepamatuji si, ale kupoval jsem to 18.2.2002/3.

_________________

CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 1999 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 100  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.