Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 3. březen 2021, 03:04

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 1999 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: út 11. srpen 2015, 12:40 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jo nikdo, vzhledem k tvému chlazení a kousku to vypadá na tvůj strop. Vzhledem k tomu že deska co máš v podpise nemá chlazenou kaskádu bych se s tou voltáží bejt tebou krotil.


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: út 11. srpen 2015, 12:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. srpen 2014
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Tak přesně proto se tu ale ptám :-) tušil jsem, že to tak bude, ale lepší se zeptat.
Díky

_________________
Corsair 400R Carbide Series, EVGA SuperNova G2 750W, MSI Z170A KRAIT GAMING, Intel Core i7-6700K, Scythe SCMGD-1000 Mugen MAX, Sapphire Radeon RX 470 NITRO+ 8GB DDR5, CRUCIAL Ballistix Sport LT Single Ranked 2400MHz CL16 2x8GB, LG 23MP75HM, Trust GXT 280, ConnectIT CI-78


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: st 26. srpen 2015, 01:01 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2012
Nahoru
Ahoj mám problém...měl jsem v sestavě níže CPU FX 4300 který mi běžel v pohodě na 4000Ghz a teď jsem vyměnil za FX 8300 a a nedostanu se přes 3600Ghz jak je základ, když v BIOSU dám na 3800Mhz dám F10 uložím nabíhá mi WIN7 s SSD disku a u loga win7 hned na začátku mi zmodrá obraz a restart a pořád dokola :(

Hry moc často nehraju občas Batllefield 3,4 singleplayer, ale hlavně mi jde o čas převodu BLURAY 50GB na 25GB médium s FX4300 mi to přes DVBFAB trvalo cca 1:40 a teď cca 3 hoďky.

Myslím si že musím vyměnit desku !
Stačila by tahle ? GIGABYTE GA-990FXA-UD3 - AMD 990FX
http://www.czc.cz/gigabyte-ga-990fxa-ud ... 79/produkt

A už když bude nová deska prosím Vás radu na nějaké paměti,budou stačit ty co tam mám 1333Mhz nebo 1600Mhz,1866Mhz.
Díky všem za rady ;-)

PSU: 550Watt
M/B: Gigabyte GA-970A-D3
RAM: Kingston 4X2GB 1333Mhz
GPU: MSI Geforce 560GTX


Obrázek

_________________
CPU - AMD FX-8300,FAN/CPU - ARCTIC Freezer 13 Pro,RAM - 2x4GB 1866MHz Kingston,M/B - GA-970A-D3,PSU - 650W Corsair,SDD - OCZ 120GB - HDD - WD 2TB, GPU - MSI 560 GTX


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: st 26. srpen 2015, 02:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. listopad 2010
Bydliště: Žiar nad Hronom(SVK)
Nahoru
po vymene cpu si aj resetol bios/uefi? a mas aktualnu verziu?

_________________
PC:CPU:delid i5 3470@3,9/4,1GHz+2×CLU+Gelid Tranq. rev.2, MB:Asrock Z77Pro3, VGA:Gainward GTX750Ti GS2@1,4/6,7GHz+CLU+AC AcceleroMonoPlus, RAM:4×4GB 1,3@1,8GHz/cl9, PSU:Seasonic M12II-520, CASE:Zalman Z1+3×AC F12/400ot, SSD:Crucial BX100/250GB, HDD:S.Bar 7200.12 1TB, WiFi:TendaW302P(pci), LCD:19"Philips 190C(1440×900), OS:Win10, DVD/RW:lg
Book1:Asus A9Rp:Core2DuoT5300(2×1,73GHz-0,975V),2×1GB,60GB ata 5400ot,WiFi Edimax,WinXPh
Book2:Acer Aspire E1-410 white:ADATA Premier Pro SP600 128GB+4GB ram,Win7


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: st 26. srpen 2015, 08:42 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2012
Nahoru
tridem napsal:
po vymene cpu si aj resetol bios/uefi? a mas aktualnu verziu?

Ahoj nic jsem neresetoval...BIOS je aktuální F12.
Kde ajak se to resetuje.

_________________
CPU - AMD FX-8300,FAN/CPU - ARCTIC Freezer 13 Pro,RAM - 2x4GB 1866MHz Kingston,M/B - GA-970A-D3,PSU - 650W Corsair,SDD - OCZ 120GB - HDD - WD 2TB, GPU - MSI 560 GTX


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: st 26. srpen 2015, 08:48 
Moderátor - dovolená
Moderátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Reset lze buď vyndáním baterky při odpojeném PC od el. sítě.
Jumperem na desce při odpojeném PC od el. sítě.
Při odchodu z BIOSu místo uložit, zvolit načíst defaultní/optimální nastavení (angl. Load default settings/Load optimized defaults) nebo podobně (záleží na desce).

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: st 26. srpen 2015, 09:22 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2012
Nahoru
Teď jsem to skusil resetnout a to samé se deje po zvýšení multiplieru.

pomůže ta deska co jsem napsal že chci koupit...

_________________
CPU - AMD FX-8300,FAN/CPU - ARCTIC Freezer 13 Pro,RAM - 2x4GB 1866MHz Kingston,M/B - GA-970A-D3,PSU - 650W Corsair,SDD - OCZ 120GB - HDD - WD 2TB, GPU - MSI 560 GTX


 Profil  
 Předmět: Re: pretaktovani
PříspěvekZaslal v: ne 27. září 2015, 17:24 
Nováček
Nováček

Založen: 27. září 2015
Nahoru
Ahojte prosim o radu co sa tyka pretaktovania FX 8300 neviem kde na fore sa mozem opytat nenasiel som sekciu ale ide o to ze ked si ho pretaktujem cez program AMD overdrive z povodnych 3300 na 4000 skusal som aj menej tak zacnu sekat hry a netusim kvoli comu, chladenie mam dobre, zakladna doska je 970A SLI Krait Edition. Dakujem

_________________
CPU: AMD FX 8300 3,3 GHz MB: 970A SLI Krait Edition RAM: Kingstone 2x4 GB DDR3 1600 MHz GPU: MSI R9 380 4G HDD: WD Black 64mb cache 500 GB PSU: Seasonic S12II-620W OS: WIN 7 64-bit Monitror: BenQ 24 "


 Profil  
 Předmět: Re: pretaktovani
PříspěvekZaslal v: ne 27. září 2015, 18:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=189963&start=1880


 Profil  
 Předmět: Re: pretaktovani
PříspěvekZaslal v: ne 27. září 2015, 19:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. prosinec 2006
Nahoru
Vhodnější se bude ptát zde: viewtopic.php?f=1&t=68863

_________________
Knowledge is power


 Profil  
 Předmět: Re: pretaktovani
PříspěvekZaslal v: ne 27. září 2015, 19:16 
Nováček
Nováček

Založen: 27. září 2015
Nahoru
Dakujem

_________________
CPU: AMD FX 8300 3,3 GHz MB: 970A SLI Krait Edition RAM: Kingstone 2x4 GB DDR3 1600 MHz GPU: MSI R9 380 4G HDD: WD Black 64mb cache 500 GB PSU: Seasonic S12II-620W OS: WIN 7 64-bit Monitror: BenQ 24 "


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: ne 27. září 2015, 19:19 
Nováček
Nováček

Založen: 27. září 2015
Nahoru
Ahojte mam problem ked sa pokusim pretaktovat svoj procesor FX 8300 cez program AMD overdrive z 3300 na ktorukolvek hodnotu napr. 4000 tak sa mi zacnu sekat hry ( Wticher GTA atd. ) ked to potom vratim spat tak to ide normalne bez sekania sa. Moja zakladna doska je 970A SLI krait edition. Chladenie mam dobre teploty do 50 C. Neviete v com by mohol byt problem ? Dakujem

_________________
CPU: AMD FX 8300 3,3 GHz MB: 970A SLI Krait Edition RAM: Kingstone 2x4 GB DDR3 1600 MHz GPU: MSI R9 380 4G HDD: WD Black 64mb cache 500 GB PSU: Seasonic S12II-620W OS: WIN 7 64-bit Monitror: BenQ 24 "


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 8. říjen 2015, 09:46 
Nováček
Nováček

Založen: 08. říjen 2015
Nahoru
Ahoj chtěl bych se Vás zeptat mám CPU AMD Vishera FX-8370E desku MSI 970GAMING zkouším tento procesor taktovat přes AMD overdrive. Automatické taktování mi to dá CPU na 4200 Mhz a to je strop víc to automaticky nedá což mi příjde zbytečné když v turbu má procesor 4,3GHz i v benchmarku AMD overdrive to ukazuje zhruba o 100 méně. Tak jsem se dal na manuální nastavování a chtěl bych vás poprosit zda-li nemá někdo s tímto CPU zkušenosti, posunul jsem násobič na 22x Cpu Voltage na 1300 a nevím na jakou voltáž nastavit NB VID neboť se mi to po automatickém taktování rozhodilo každopádně to mám teď na 4,4 Ghz CPU VID 1.3000 V a NB VID 1,1750 V turbo off.

Otázka tedy zní kam jaké hodnoty zvednout a ba naopak které snížit (konkrétně NB VID) , chci zvednout maličko výkon ale v rámci možností, chladič mám Noctua NH-U12P SE2.Budu vděčný za každé rady či názory popřípadě kdyby mi to chtěl někdo vysvětlit a pomoct mi tak ať mi klidně napíše do SZ děkuji :)


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 14. leden 2016, 11:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
Vzhledem k tomu, že na zdejším fóru panuje dost rozšířený názor o údajném throttlingu procesorů FX na levných deskách, jsem jen pro zajímavost vyzkoušel přetaktovat FX-4300 na desce: http://www.czc.cz/asrock-980de3-u3s3-am ... 77/produkt
Navíc s obyčejným chladičem: http://www.czc.cz/arctic-cooling-alpine ... 22/produkt
Takže dámy a pánové. O žádném "throttlingu" nemůže být ani řeč. 8-)
Testováno pod OCCTPT: http://imgur.com/a/T7CtW


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 14. leden 2016, 11:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
OK, nethrotlilo ti 4 jádro na 4Ghz na téhle 5 fázová kaskádě, gratuluji. Jen doufám že tě nikdo nebude následovat a tuto desku nebo CPU pořizovat.


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 14. leden 2016, 12:07 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
Vidíš a kvůli tomu jsem právě vzal jen FX-4300. Mohl jsem mít klidně FX-6300, 8300. :cry:


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 14. leden 2016, 12:13 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
U spousty low-end desek neni problém jen kaskáda problém jso ujejich biosy co nedovedou vyřadit APM master mode a CPU tam throtlej i když kaskáda ještě neni přetížená. 4 jádrová FX maj mizernej poměr cena/výkon proto se nikdy nevyplácej kupovat.


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 14. leden 2016, 12:35 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
O nic nejde, jen jsem chtěl prostě vyzkoušet nějaký FX na levné desce, jestli bude throttlit, což se nestalo.
Konkrétně u téhle desky se při OC vypíná APM automaticky, popř. se dá vypnout v BIOS.


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: út 26. leden 2016, 23:25 
Nováček
Nováček

Založen: 21. říjen 2015
Bydliště: Brno
Nahoru
Zdarec, jakou by ste doporučili max teplotu v zátěži (np. hry) u fx4130. Momentálně to dává tak 63° coretemp a teplota cpu v BIOSu 41°.

_________________
MB: msi 970 gaming, CPU: amd fx 4130, COOLER: scythe ninja 4, GK: msi r7 260x ocv1 2gb, RAM: 8gb kingston hyperx rage 1600 cl 9, PSU: BeQuiet! Pure Power L8 630w cm 80+ bronze, SSD: samsung 850 evo 120 gb, HDD: 3x, ATAPI:DVD rw, CASE: Silentium Pc M45w, Windows 10 64b


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: út 1. březen 2016, 21:52 
Nováček
Nováček

Založen: 01. březen 2016
Nahoru
Zdar, mám problém viz obrázek:
Nevím co s tím mám dělat. Teplota CPU je nízká, teplota ve skříni je malá, ale když se podívám do AMD FX tak prostě teplota na CORE zastaví chod CPU a komp je v tu chvíli bez výkonu.
Mám problém, že pustím jednu aplikaci, procesor běží na 95-100% a najednou spadne výkon na 0-5% a tak to je třeba celou minutu. Můžete poradit?
Procesor: AMD Vishera FX-8350
Deska: ASUS M5A78L-M/USB3 - AMD 760G


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 1999 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.