Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 3. březen 2021, 03:56

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 1999 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 96, 97, 98, 99, 100  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: út 10. květen 2016, 09:07 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
deska je lowend, a ve spojení s náročným CPU na napájení je to ne ideální volba. Nicméně napsal si to tka zmateně, že vůbec enchápu co tím přesně myslíš. Zda ti to dělá v zátěži a nebo v běžné činnosti (je zcela normální, že CPU takty skákají nahoru a dolů při webování a obyčejných věcech)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: út 10. květen 2016, 09:24 
Nováček
Nováček

Založen: 01. březen 2016
Nahoru
Ahoj, dělá to ten program. Nakonec jsem dal i ventilátor na kaskádovité napájení základní desky ( pokud to píšu dobře ), ale dělá to stejně. Teď má přijít nějaký upgrade toho programu, tak to snad už poběží dobře.
Děkuji za reakci.


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: út 10. květen 2016, 12:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Já jsem tuhle desku měl v ruce, je to deska ještě s klasik biosem, ne EFI, má minimální support a neumí vyřadit APM master mode, tzn FX tam throtlujou i když jsou teploty jak CPU tak kaskády OK. Sorry ale tohle pod FX nepatří, tohle je deska pro Phenomy, ideálně jen 95W modely. Tuhle desky jsem před pár lety střelil s PII 960T a to byla dobrá kombinace (dokonce se mi povedlo unlocknout jádra), ale s FX to prostě byl horror.

Ono throtlování by se dalo vyřadit, obvykle stačí pohnout s frekvencí přes CCC z win, ale, v tu chvíli tu budeš mít FX8350 bez TDP limiteru a ta ve full loadu je schopná tuhle desku odpálit.


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: út 10. květen 2016, 19:47 
Nováček
Nováček

Založen: 01. březen 2016
Nahoru
Můžeš mi poradit, jakou desku tam mám tedy osadit? Tuto bych pak prodal.


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: so 6. květen 2017, 13:52 
Nováček
Nováček

Založen: 21. říjen 2015
Bydliště: Brno
Nahoru
Zdravím, nevím jestli mi dneska v době ryzenu ještě někdo odpoví.
Mám špatný kousek cpu? Prošel jsem snad celý internet a všude vidím že lidi mají vyšší teplotu SOCKET CPU než CORE TEMP. Já at dělám co dělám, tak je to opačně. Jádra dosahujou klidně přes 70° a netrhotlujou a drží frekvenci ale na socketu to stěží dosáhne na 42°, tím pádem ventilátor nějak moc nereaguje(funguje až od 40°) Deskou to není, zkoušel jsem jiný model a bylo to úplně stejné. Mám vůbec zkoušet vyšší teploty? Celé mi to přijde nějaké divné.

_________________
MB: msi 970 gaming, CPU: amd fx 4130, COOLER: scythe ninja 4, GK: msi r7 260x ocv1 2gb, RAM: 8gb kingston hyperx rage 1600 cl 9, PSU: BeQuiet! Pure Power L8 630w cm 80+ bronze, SSD: samsung 850 evo 120 gb, HDD: 3x, ATAPI:DVD rw, CASE: Silentium Pc M45w, Windows 10 64b


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 11. květen 2017, 14:43 
Nováček
Nováček

Založen: 19. listopad 2016
Nahoru
Čau hoši, můžete mi poradit? Zvednul jsem turbo u fx 8300 z 3600mhz na 4000mhz ale nejsem si jist zda-li na 4000mhz běží všechny jádra, popř. jak to zjistim? Díky.


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 28. listopad 2019, 12:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. prosinec 2005
Nahoru
Ahoj,

prosím o radu jak zvýšit PPT (Total Power Socket) z 87W na víc a EDC Peak Current Limit z 90A na víc) ?

mám Ryzen 2600 a desku Gigabyte B450 Pro. Co jsem našel na internetu tak já v biosu nemám (aktuální bios s Agesa 1.0.0.4

tzn XFR nastavení
PBO nastavení

V Ryzen Masteru máím u PBO také, že to bude pouze budoucí funkce (přitom ostatním to přepnout jde)
a taktovat bych mohl jen stylem, že natvrdo nastavím napětí. Samotný limit PPT a EDC tam vypnout nejde.

V zásadě bych to chtěl nechat všechno tak jak je (tzn ať si CPU řídí napětí sám) ale jen posunout limity maximální spotřeby a maxiální spotřeby na 1. jádro který jsou hodně agresivní. Pak by CPU mohl krásně jet v Boostu na 3,9 který má z výroby nastavený... jenže se na něj téměř nemá šanci kvůli limitům dostat.

díky


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 28. listopad 2019, 12:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
CPU nepodporuje PBO ani XFR tzn taktuješ jen změnou napětí a násobiče.
A boost 3.9Ghz je pro jedno jádro. V průměru mi ten CPU na stock jel 3.6-3.7Ghz na všechna jádra.

Můžeš zkusit ručně nastavit 3.9Ghz bez změny napětí, ale osobně si myslím, že offset budeš muset nastavit. Šetřící funkce po OC budou fungovat dál, doporučuji používat AMD balanced v napájení win. CPU se bude v nečinnosti podtaktovávat ke 3Ghz a spotřeba dle AIDA je v nečinnosti pod 15W.

Jinak Agesa 1.0.0.4 nepřináší pro zen+ nic, já jedu na 1.0.0.2 kvůli vyššímu rozlišení v biosu :D

Co se napětí CPU týče, nad 1.4V uchladíš už jen s vodníkem.


 Profil  
 Předmět: AMD ATHLON II X4 651 BLACK EDITION
PříspěvekZaslal v: út 4. únor 2020, 12:51 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 08. červenec 2017
Bydliště: UH
Nahoru
Ahoj,

jdu si opět pro radu.

Na kolik se dá zruba vytáhnout CPU - AMD ATHLON II X4 651 BLACK EDITION v MB co mám v podpisu dole ?
Hraju převážně BF3 a multi FPS hry, tak se mi každé FPS hodí.

Jinak uchladit to s tou Noctuou není problém, je tak ?

No a vůbec, s taktováním nemám zkušenosti, pročítám především google a rád bych slyšel někoho zkušenějšího zde na fóru, nebo někoho kdo to měl/má doma a taktoval to, přece jenom diskutovat a ptát se je k nezaplacení.. :D

Klidně všeobecně k taktování zvedání napětí a tak všeljak, rád si vezmu každou radu.
btw jde taktovat cpu do nějaké míry bez zvedání napětí ?
Je ta deska vhodná k lehčímu taktování cpu ?

Jo a v jakém programu testujete stabilitu cpu, pamětí a celku ?
Našel jsem Core Temp, Cinebench, CPU-Z, jinak jediné na co sem doposud koukal byla AIDA64.

Btw zvedal jsem dnes takty pamětí v BIOSu a všiml jsem si, že tam je i to CPU.
BIOS mám klasický DOSácký, ne UEFI.
Jak ho vlastně můžu začít používat (UEFI) ? Přijde mi to komfortnější, ale asi né nutné.
Spíš bych chtěl jen přetaktovat CPU a když by to bylo stabilní, tak nemám potřebu se v tak starém PC zbytečně rýpat.

Díky Všem za trpělivost, doposud jsem jen pařil hry, no začlo mě to celkem zajímat jak tu čtu nějaký zajímavý thready :)

_________________
OS: Win 8.1 Pro 64bit GPU: MSI GTX 960 GAMING 2G CPU: AMD Athlon II X4 651 Black Edition FAN:Noctua NH-D14 MB: Gigabyte GA-A75-D3H RAM: Kingston HyperX Beast 8GB 1866MHz PSU: be quiet! system power 9 - 400W|80+bronze SSD: Crucial MX500 250GB CASE: Cooler Master Elite 333 MONITOR: 24" BenQ GL2460(1080p,75Hz TN) PERIFERIE: Roccat Kone Pure Core ROC-11-710, HyperX FURY S Pro, Marshall Major III CONSOLE: PlayStation 1 TELEFON: iPhone SE 4", Sony Ericsson K800i


Naposledy upravil pMiii dne út 4. únor 2020, 13:46, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: út 4. únor 2020, 13:48 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Návod na taktování Llano třeba zde: https://www.cnews.cz/amd-a8-3870k-jak-s ... ute-llano/

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: út 4. únor 2020, 22:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
No jestli na tom máš D14, tak to zvládne v pohodě i vyšší napětí si myslím a na test osobně pouštím stále prime95.
UEFI tam jen tak nedáš, buď máš ještě starý bios nebo máš už nové uefi, nejde to jen tak vyměnit. Na některých deskách výrobce vydal aktualizaci biosu na uefi (teda aspoň na intelu, jak tady nevím), ale bylo to často dost zabugovaný, takže bych tam nechal to co tam je, downgrade zpátky na bios bývá často pak dost problémovej (pokud doma nemáš programátor).

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 6. únor 2020, 11:30 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 08. červenec 2017
Bydliště: UH
Nahoru
Zkoušel jsem to taktovat až na 3400Mhz se stejným napětím nebo sem přidával napětí až do max +0,75V .. nestabilni i 3300Mhz-3200Mhz. Něco dělám špatně. Na 3400MHz sem "fungoval", ale ne při hraní BF3.

3DMARK to projelo v Xkrat v pohodě i path of exile sem na tom hrál, ale od doby co jsem to zkusil v BF3, tak po 20min to spadlo do modre obrazovky "že se stala chyba" a resetoval sem, pak už to hazelo rovnou chyby místo načítaní WIN. Musel sem dát základní takt 3000Mhz, abych to vůbec spustil. Ale je fakt, že to spadlo zrovna, když byla i nataktovaná GK (core clock +144MHz a memory clock +244MHz, zkoušel jsem i vyšší takty u karty, ale nespustil jsem ani FIRE STRIKE v 3DMARK, který vzápětí spadl. Napětí sem nezvedal.

Domnívám se, že za velkou nestabilitu při různých hodnotách při taktování GTX 960, může zastaralá základní deska vůči GK a celkově ostantí komponenty. Do karty už nereju.

Když teď zvednu takt CPU třeba na 3400MHz a dám i +0,25V až do 0,75V nebo to nezvednu vůbec, tak to hodí stejně hlášku a rovnou to spadne jak vyjedu z BIOSu, ani se nedostanu k načítání WIN.

Ale na taktování CPU by ta deska měla stačit, ne ?

U toho CPU nevím co jinýho tam nastavit, aby to bylo ve hrách stabilní.
Kartu asi nemá smysl taktovat, už tak je nejspíš předimenzovaná na tu sestavu, a kdo ví na kolik je její potenciál vůbec využit již v základu. Je to možné ?

Mají na stabilitu přetaktovaného CPU vliv i paměti ?

_________________
OS: Win 8.1 Pro 64bit GPU: MSI GTX 960 GAMING 2G CPU: AMD Athlon II X4 651 Black Edition FAN:Noctua NH-D14 MB: Gigabyte GA-A75-D3H RAM: Kingston HyperX Beast 8GB 1866MHz PSU: be quiet! system power 9 - 400W|80+bronze SSD: Crucial MX500 250GB CASE: Cooler Master Elite 333 MONITOR: 24" BenQ GL2460(1080p,75Hz TN) PERIFERIE: Roccat Kone Pure Core ROC-11-710, HyperX FURY S Pro, Marshall Major III CONSOLE: PlayStation 1 TELEFON: iPhone SE 4", Sony Ericsson K800i


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 6. únor 2020, 18:56 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 08. červenec 2017
Bydliště: UH
Nahoru
Když taktuji procesor přes odemčený násobič a nechám napětí stejné tak to spadne.
Když tomu přidávám napětí od 0.25V do 1.00V tak to padá taky.
Zkoušel jsem od 3200MHz po 3600MHz a nic nejde pod žádným napětím.
Co se v takovém případě ještě přepisuje v BIOSu ?
Jinak násobič má maximum x47.
:D

_________________
OS: Win 8.1 Pro 64bit GPU: MSI GTX 960 GAMING 2G CPU: AMD Athlon II X4 651 Black Edition FAN:Noctua NH-D14 MB: Gigabyte GA-A75-D3H RAM: Kingston HyperX Beast 8GB 1866MHz PSU: be quiet! system power 9 - 400W|80+bronze SSD: Crucial MX500 250GB CASE: Cooler Master Elite 333 MONITOR: 24" BenQ GL2460(1080p,75Hz TN) PERIFERIE: Roccat Kone Pure Core ROC-11-710, HyperX FURY S Pro, Marshall Major III CONSOLE: PlayStation 1 TELEFON: iPhone SE 4", Sony Ericsson K800i


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 6. únor 2020, 19:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Nastav 1.4V a zkoušej kam se dostaneš, chladič na to máš.


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 6. únor 2020, 20:01 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 08. červenec 2017
Bydliště: UH
Nahoru
AllowedCry napsal:
Co se napětí CPU týče, nad 1.4V uchladíš už jen s vodníkem.


Schválně cituji.

To jsi myslel konkrétně k tomu R5 2600 od kolegy nahoře, nebo všeobecně ?

Rád bych to zkusil, není to moc vysoké napětí na vzduch ?

:? :idea:

_________________
OS: Win 8.1 Pro 64bit GPU: MSI GTX 960 GAMING 2G CPU: AMD Athlon II X4 651 Black Edition FAN:Noctua NH-D14 MB: Gigabyte GA-A75-D3H RAM: Kingston HyperX Beast 8GB 1866MHz PSU: be quiet! system power 9 - 400W|80+bronze SSD: Crucial MX500 250GB CASE: Cooler Master Elite 333 MONITOR: 24" BenQ GL2460(1080p,75Hz TN) PERIFERIE: Roccat Kone Pure Core ROC-11-710, HyperX FURY S Pro, Marshall Major III CONSOLE: PlayStation 1 TELEFON: iPhone SE 4", Sony Ericsson K800i


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: čt 6. únor 2020, 22:09 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Jasně, máš starší CPU na 32nm procesu, co snese na vzduchu 1.4V v pohodě. Víc bych nedával kvůli desce, ale CPU snese i kolem 1,5V. U novějšího Ryzenu už je to moc, tam se dává max kolem 1,3V na vzduchu.

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: pá 7. únor 2020, 11:09 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 08. červenec 2017
Bydliště: UH
Nahoru
Aby jsem se špatně nepochopili.

V základu je již nastaveno:

# Normal CPU Vcore: 1.4125V
# CPU Voltage Control: +0.025V, +0.050V, +0.75V, +0.100V to jsem vše zkoušel a šel sem až do 1.5V, vše padalo) maximum tam je +0.400V (tohle jediné sem měnil + násobič z x30 až do x34, vše padalo)
#CPU NB Voltage Contro: Normal (stejné hodnoty přidávání jako u CPU Voltage Control, na to sem nesahal.)
#CPU PLL Voltage Control: 2.500V (bez zásahu)
#FCH Voltage Control: 1.100V (bez zásahu)
#APU VDDP Voltage Control: 1.200V (bez zásahu)
#CPU Frequency (MHz): 100 (bez zásahu, je to nastavená hodnota jako AUTO)
PCIe Spread Spectrum: ENABLED (bez zásahu) .. (je možnost dát DISABLED) *Co to vůbec je ?

PS: jediné co jsem ještě měnil jsou RAM podle XMP Profilu1, kde se automaticky sami načasovaly od výrobce. Z 1333Mhz se dali na 1866Mhz. Pak je tam ještě možnost XMP Profilu2 kde budou na 1600Mhz.

jak jsi to myslel, že to snesou v poho 1.4V eventuelně max 1.5V, když už tam je 1.4V v základu a na 1.5V sem se dostal a padalo to ? :-?

sem nob :( :)

_________________
OS: Win 8.1 Pro 64bit GPU: MSI GTX 960 GAMING 2G CPU: AMD Athlon II X4 651 Black Edition FAN:Noctua NH-D14 MB: Gigabyte GA-A75-D3H RAM: Kingston HyperX Beast 8GB 1866MHz PSU: be quiet! system power 9 - 400W|80+bronze SSD: Crucial MX500 250GB CASE: Cooler Master Elite 333 MONITOR: 24" BenQ GL2460(1080p,75Hz TN) PERIFERIE: Roccat Kone Pure Core ROC-11-710, HyperX FURY S Pro, Marshall Major III CONSOLE: PlayStation 1 TELEFON: iPhone SE 4", Sony Ericsson K800i


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: pá 7. únor 2020, 16:16 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 08. červenec 2017
Bydliště: UH
Nahoru
Noctua mně jela jen na 450RPM, možná proto to pořád padalo.
Přepojil sem ji ze SYS_FAN na PWM_FAN a nastavil v BIOSu na Voltage regulaci. Jede ale nonstop na full.

Ted jedu na 1340RPM a zatím stabilní na 3400Mhz po 30min v OCCT 40°C na jadru.

Normal CPU Vcore: 1.4125V
CPU NB Voltage Contro: +0.025V
CPU Voltage Control: +0.75V

:D

_________________
OS: Win 8.1 Pro 64bit GPU: MSI GTX 960 GAMING 2G CPU: AMD Athlon II X4 651 Black Edition FAN:Noctua NH-D14 MB: Gigabyte GA-A75-D3H RAM: Kingston HyperX Beast 8GB 1866MHz PSU: be quiet! system power 9 - 400W|80+bronze SSD: Crucial MX500 250GB CASE: Cooler Master Elite 333 MONITOR: 24" BenQ GL2460(1080p,75Hz TN) PERIFERIE: Roccat Kone Pure Core ROC-11-710, HyperX FURY S Pro, Marshall Major III CONSOLE: PlayStation 1 TELEFON: iPhone SE 4", Sony Ericsson K800i


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: so 8. únor 2020, 12:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
Jako že tam máš při 2,16 V teploty 40 °C nebo jak to mám chápat? :lol: To je totiž napětí leda tak pro tekutej dusík. :roll: Kolik ukazuje napětí core třeba CPU-Z? Kdyžtak třeba vyfoť ten bios a hoď na imgur nebo někam.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
PříspěvekZaslal v: so 8. únor 2020, 20:15 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 08. červenec 2017
Bydliště: UH
Nahoru
Jedu 3400MHz na 1.475V + sem navýšil můstek o minimálních 0.025V a je to stable.

Btw ted testuji kartu v Kombustoru, tam to už vypadá že sem našel strop a není to vůbec špatný s minimálním navýšením Core Voltage, zítra to nahodím to do threadu s kartama, tak mužem podebatovat
:roll:

2.16V né, i když sem byl zmatenej moc to jo :D

_________________
OS: Win 8.1 Pro 64bit GPU: MSI GTX 960 GAMING 2G CPU: AMD Athlon II X4 651 Black Edition FAN:Noctua NH-D14 MB: Gigabyte GA-A75-D3H RAM: Kingston HyperX Beast 8GB 1866MHz PSU: be quiet! system power 9 - 400W|80+bronze SSD: Crucial MX500 250GB CASE: Cooler Master Elite 333 MONITOR: 24" BenQ GL2460(1080p,75Hz TN) PERIFERIE: Roccat Kone Pure Core ROC-11-710, HyperX FURY S Pro, Marshall Major III CONSOLE: PlayStation 1 TELEFON: iPhone SE 4", Sony Ericsson K800i


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 1999 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 96, 97, 98, 99, 100  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.