PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Zprávy, novinky a zajímavosti nejen z oblasti AMD procesorů
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=1&t=81670
Stránka 1 z 138

Autor:  EfineSS [ ne 3. prosinec 2006, 19:20 ]
Předmět:  Zprávy, novinky a zajímavosti nejen z oblasti AMD procesorů

Nutno dodat ze me inspiroval no-Xuv thread v sekci graficke karty, doufam ze se to tu uchyti a bude se zde na vyse uvedene tema rozumne diskutovat. Prosim abyste vzdycky uvadeli zdroj informaci, dekuji.

Autor:  EfineSS [ ne 3. prosinec 2006, 19:25 ]
Předmět: 

Na stránkách inquireru.net se objevil clanek, ktery poukazuje na zmenu cen AMD procesoru. Jedna se samozrejme o zlevneni - to by melo byt kolem 10-20$.

Citace:
The 754 pin S3000+ will cost $44 from $50, the S3200+ AM2 will cost $56 from $66 and fall to $51 on the 22nd of January 2007.

Other AM2 chips affected are the 3800+ down to $138 from $152, the X2 4200+ and EE down from $186 to $173 and the X2 4600+ down to $215 from $240.

The X2 5000+ drops from $300 to $285, along with the EE version, while X2 5200+ drop from $403 to $296.

As far as the Opterons go, it is the 939 versions that get their instant rebate.

The 144 drops by $8, the 146 by $12, the 148 by $24, the 150 by $19, the 152 by $9, the 154 by $37, the 165 by $11, the 170 by $17, the 175 by $26, the 180 by $32 and the 185 by $21.


Cely clanek najdete TADY a TADY.

Autor:  rochne [ ne 3. prosinec 2006, 21:38 ]
Předmět: 

Dobrej napad :)
Ty slevy nejsou az zas tak drasticky... Docela by me zajimalo, jestli se AMD pochlubi nejakejma testama tech Quad Opteronu, nebo jestli se nema cim chlubit :?

Autor:  EfineSS [ po 4. prosinec 2006, 15:02 ]
Předmět: 

Bohuzel to asi jeste potrva dlouho, AMD planuje tento procesor vydat az zhruba v polovine roku..

Autor:  rochne [ po 4. prosinec 2006, 18:52 ]
Předmět: 

EfineSS napsal:
Bohuzel to asi jeste potrva dlouho, AMD planuje tento procesor vydat az zhruba v polovine roku..

Chvastaj se tim, ze maj prvni "plnohodnotny" quadcore a ne zadnyho slepence, ale nez to vydaj, tak tu intel bude mit uz svuj :x

Jinak co sem cet, tak procaky do AM2+ maj mit nejaky oddeleny napajeni (nevym v jakym smyslu) a to ma castecne vyresit problem s vykonostnim stropem. Taky prechod na 65nm prihodi posune strop o kousek vys a nejaky dalsi drobnosti, ktery to ovlivnej se jeste najdou :) nanestesti ma intel o 26% vyssi realnej vykon na 1MHz, takze by se pro plnohodnotnou konkurenci musel strop u nejlepsich kousku posunout alespon na 4,41GHz, coz je opravdu nemozne :lol:
(Kdyby se nekdo ptal, jak sem prisel na 4,41GHz, tak sem vynasobil 3,5GHz (frekvence na ktere spousta lidi provozuje E6600) a pricetl k nemu tech 26% ;-))

Autor:  EfineSS [ po 4. prosinec 2006, 18:57 ]
Předmět: 

No nejak mi to nedava smysl.. Jak by mohly dejme tomu dve vetve napajeni CPU zvysit jeho vykon? To zni jak kdybych chtel od sveho procesoru vyssi vykon, tak zvednu napeti.. :roll: Co se tyce prechodu na 65nm proces tak to pri architekture K8 prinese predpokladam nizsi ceny, urcite nizsi spotrebu a par MHz navic, na Core2Duo to ale s jistotou tezko bude stacit..

Autor:  rochne [ po 4. prosinec 2006, 18:59 ]
Předmět: 

EfineSS napsal:
No nejak mi to nedava smysl.. Jak by mohly dejme tomu dve vetve napajeni CPU zvysit jeho vykon? To zni jak kdybych chtel od sveho procesoru vyssi vykon, tak zvednu napeti.. :roll:

To s tim napajenim sem si nevycucal z prstu, to mam z nejaky novinky a dokonce nejspis odsud ;)

Autor:  Flegy [ po 4. prosinec 2006, 19:20 ]
Předmět: 

mozna ze to bylo zamysleno tak, ze vylepsene napajeni muze dopomoct vetsi stabilite cpu => moznost dosahnout vyssi frekvence :)

Autor:  rochne [ po 4. prosinec 2006, 19:27 ]
Předmět: 

Flegy napsal:
mozna ze to bylo zamysleno tak, ze vylepsene napajeni muze dopomoct vetsi stabilite cpu => moznost dosahnout vyssi frekvence :)

To je dost mozny a to ze to bude taky utvrzuje skutecnost, ze z toho duvodu nepujdou stary procaky do desek AM2+ Bze to nebudou podporovat ! :)

Autor:  fanik [ po 4. prosinec 2006, 23:18 ]
Předmět: 

No já mám na jedné desce nf3 tzv. DPS (dual power system) a pravdou je že je s tím všechno stabilnější(hlavně cpu), ale zase bych nedal ruku do ohně za to že na novějších chipsetech to už třeba je standard.

Autor:  EfineSS [ út 5. prosinec 2006, 15:13 ]
Předmět: 

Stabilnejsi mozna, ale stabilni napajeni proste nemuze zarucit vyssi takty - to je blbost proste.

Autor:  Highlander [ út 5. prosinec 2006, 15:59 ]
Předmět: 

EfineSS napsal:
Stabilnejsi mozna, ale stabilni napajeni proste nemuze zarucit vyssi takty - to je blbost proste.

No nekdy muze,jestli si pamatujes tak na starych KT400 atd... bylo vetsinou dvoufazovy napajeni pro Athlony XP a napeti na tech deskach litalo v rozmezi 1.5-1.65V uplne bez problemu....Potom kdyz clovek presel na nejakou kvalitni Nforce2 treba Abit,DFI tak tam se napeti drzelo celkem stabilne(napr. 1.62-1.65V) a ja dosahoval cca o 50 mhz lepsich taktu...
Kvalitni napajeni je velice dulezite k maximalnimu OC,proto se ve dnesni dobe neustale zdokonaluje napajeci kaskada na zakladnich deskach.

Autor:  fanik [ út 5. prosinec 2006, 16:16 ]
Předmět: 

EfineSS napsal:
Stabilnejsi mozna, ale stabilni napajeni proste nemuze zarucit vyssi takty - to je blbost proste.


To si trošku protiřečí nemyslíš... je rozdil když ti CPU na default dá 2,4GHz nebo 2,6GHz - nebo zvedneš strop při rozumném napětí o 400MHz, mě nepřijde 400MHz zanedbatelných.

Autor:  EfineSS [ út 5. prosinec 2006, 16:23 ]
Předmět: 

Souhlasim s highlanderem, ale i tak je 50MHz zanedbatelnych.. A i kdyby to K8 architekture prineslo 100MHz, tak tim rozhodne Core2Duo nedozenou..

2 fanik: Vubec si neprotirecim - tady je rec o stabilite napeti, ne jeho zvedani.. :wink:

Autor:  fanik [ út 5. prosinec 2006, 16:42 ]
Předmět: 

EfineSS napsal:
2 fanik: Vubec si neprotirecim - tady je rec o stabilite napeti, ne jeho zvedani.. :wink:


No já mluvil o stabilitě při přetaktování... jen jsem nenapsal že je to na nf3 ultra sc939... nicméně uvedu příklad - s vypnutým DPS je 100% stabilní strop na defaultní napětí 2,4GHz a se zapnutým DPS je 2,6GHz. Totéž při zvednutém napětí (tam je rozdíl dokonce větší), tak to bylo myšleno, ale jak jsem řekl - nevím jestli toto (nebo něco na tento způsob) novější chipsety už běžně neobsahují

/ed/ zdá se mi to nebo jsi protivnej, dneska je mikuláš a ty se bojíš čerta...? :D

Autor:  EfineSS [ út 5. prosinec 2006, 16:53 ]
Předmět: 

fanik napsal:
s vypnutým DPS je 100% stabilní strop na defaultní napětí 2,4GHz a se zapnutým DPS je 2,6GHz


Mozna si me presvedcil.. :roll: Rad bych ale vedel jak tohle funguje - nemas nekde blizsi popis? Protivny nejsem, to se ti jen zda, ale dost OT.. :wink:

//edit: Pokud zapnes DPS na default, je teplota CPU stejna jak bez DPS?

Autor:  fanik [ út 5. prosinec 2006, 16:59 ]
Předmět: 

tohle je jediné co k tomu je... můžu to zapnout nebo vypnout

Kód:
Specially designed for AthlonTM64 platform, the Dual Power System delivers a total of 6-phase power circuit to provide more solid and durable power supply for the new generation AMD platform. Ensuring a more secure and stable platform than ever before.


ed/ ještě něco z manuálu
Kód:
DPS Gold - The Dual Power System-Gold
(DPS-Gold) is an onboard six-phase power circuit
aimed at providing a more durable and stable
power circuit to the CPU for increased system
stability. With an additional 3-phase power circuit
DPVRM (Dual Power Voltage Regulator Module), a platform is able to effectively sustain a
larger electric current of up to 150A. The new generation DPS-Gold is designed based on
the VRM10 specification and is able to support the latest Intel P4 Prescott processor.
Working mode in a Dual Power System-Gold:
Parallel Mode:
Both DPS-Gold and onboard power circuit working simultaneously, providing a total of 6-phase
power circuit. If any power circuit fails, the remaining power circuit will keep working as main
power circuit.


ad/ no zdá se mi že o 1-2°C povyskočí, ale nejsem si 100% jistý - ta odchylka je moc malá

Autor:  rochne [ čt 7. prosinec 2006, 22:01 ]
Předmět: 

Jak to vidite s procakem s integrovanym GPU ? Jak ted prodavaj ty upraveny grafarny pro vypocet tech jednoduchejch matematickejch operaci (financnictvi, geologie ...) Kdyby mel nekdo tenhle procak v deskopu a grafarnu samostatne, tak by to slo urco nejak vyuzit :)

Autor:  EfineSS [ so 9. prosinec 2006, 11:20 ]
Předmět: 

Procesory architektury K8 vyrobene 65nm technologii jsou dostupne jiz tento rok - avsak siroce dostupne budou az rok pristi..

AMD Athlon 64 X2 Brisbane

Frequency / L2 Cache /TDP / Pricing
5000+ 2.6 GHz 2x512KB 65W $301
4800+ 2.5 GHz 2x512KB 65W $271
4400+ 2.3 GHz 2x512KB 65W $214
4000+ 2.1 GHz 2x512KB 65W $169

zdroj PCT

Autor:  EfineSS [ so 9. prosinec 2006, 11:22 ]
Předmět: 

rochne napsal:
Jak to vidite s procakem s integrovanym GPU ? Jak ted prodavaj ty upraveny grafarny pro vypocet tech jednoduchejch matematickejch operaci (financnictvi, geologie ...) Kdyby mel nekdo tenhle procak v deskopu a grafarnu samostatne, tak by to slo urco nejak vyuzit :)


Zalezi jak vykonne to GPU bude - mimoochodem to by me docela zajimalo..

Stránka 1 z 138 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/