Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 20. říjen 2019, 05:03

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 11:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
Ahojte

Mam novy comp cca mesiac a objavuju sa mi v hrach blikajuce ciary (vyzera to v principe takto)

https://www.youtube.com/watch?v=maOt8CJ2OLk

https://www.youtube.com/watch?v=Z07Hs1duaJQ

https://www.youtube.com/watch?v=e3hawiRLXcg

Co som pozeral na nete tento problem ja znamy aj viac ako 5 rokov dozadu a nejake jednoznacne riesenie nie je - v podstate to vraj moze byt (sietovym napetim, zdrojom, monitorom Hz, kablami alebo sa pohrabat v nastaveni nvidia settings) ale k vysledku sa nemusite dostat. Dokonca tym trpia aj konzoly a notebooky.

naviac to vidiet na hranach objektov (ploty, kolajnice, rebrik, kable) v pozadi v hre 3D (t.j. cim su vyssie k hornej casti monitora)

moja zostava je
i5 9600K
RTX 2060 Super gaming OC
monitor mam TV Sony 60Hz z roku 2011, hram 1080p Full HD
W10

idem vyskusat postupne stary comp, potom to zoberem mimo domu a este nejako novy monitor.
nvidia settings som skusal ale to vobec nepomoze

Dakujem za akukolvek radu


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 11:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Nemáš vadný kabel nebo lcd? Mě nic nebliká.


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 11:49 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
To vypadá jak standardní aliasing. Jaké máš nastavení anti-aliasingu v těch hrách?


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 11:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
na MAX

hovorim o hrach FIFA 18, Sniper Ghost Warrior 3, AC Unity (tuto to je masivne)

najmenej to vidiet na Watch Dogs 2

nvidia settings mam vyhladzovanie nastavene na KVALITA

nie je to len blikanie ale ako keby vlnenie, hlavne ked sa pohybujete v hre


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 12:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. říjen 2012
Nahoru
Nenastavoval si v nvidia control panelu některý ty mody antialiasingu dole v 3D nastavení pro průhlednost a další takový věci?

Zkusil bych resetovat nastavení 3D v nvidia control panelu.


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 12:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
nie pojmom nvidia control panel som zacal studovat, modifikovat az ked sa mi to objavilo

uz som aj dal nove ovladace grafiky ale ziadna zmena

aj resetovane nastavenie nvidia control panel


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 13:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. říjen 2012
Nahoru
Jako abych řekl pravdu, ty videa jsem jen rychle shlédl a nenašel jsem žádný problém. Ale nezkoumal jsem to pořádně s lupou atd :-D

To co ty popisuješ je asi jen běžný kostičkování na hranách objektů atd z důvodu malýho rolišení zobrazovaného obrazu atd...
Toho se dá zbavit asi jen masivním rozlišením, upscalingem, antialiasing a bůh ví čím dalším ještě :-D ale to je žrout výkonu strašnej. Nebo lze použít post process antiaiasingy jako FXA který ale udělaj obraz celkově rozmazanější.

Je to normální všeobecně- Jinak nevím na co jiného u videí narážíš.


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 14:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
Barnews napsal:
Jako abych řekl pravdu, ty videa jsem jen rychle shlédl a nenašel jsem žádný problém. Ale nezkoumal jsem to pořádně s lupou atd :-D

To co ty popisuješ je asi jen běžný kostičkování na hranách objektů atd z důvodu malýho rolišení zobrazovaného obrazu atd...
Toho se dá zbavit asi jen masivním rozlišením, upscalingem, antialiasing a bůh ví čím dalším ještě :-D ale to je žrout výkonu strašnej. Nebo lze použít post process antiaiasingy jako FXA který ale udělaj obraz celkově rozmazanější.

Je to normální všeobecně- Jinak nevím na co jiného u videí narážíš.


nemusis hladat lupou - pozri toto

https://www.youtube.com/watch?v=akiJ4pTIuT8[/b][/b]


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 14:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. říjen 2012
Nahoru
Jj vidím, to je zubatost okrajů, dost výrazná. Předpokládám, že jí chceš nějak zmírnit. Pokud teda myslíš ty plaňky v mostě :D


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 14:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. říjen 2012
Nahoru
Ono sou hry kde jsou hrany zubatý i s velkým rozlišením a antiliasingem :-D


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 14:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Nepřijde mi to moc ok. Zkus udělat screen v plné kvalitě, jestli tam vůbec nějaké AA je.

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 14:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
Barnews napsal:
Ono sou hry kde jsou hrany zubatý i s velkým rozlišením a antiliasingem :-D


pozri cas 0:46
https://www.youtube.com/watch?v=e3hawiRLXcg

myslis ze tie ciary pod oknami su graficky OK?


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 14:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Používáš nějaký vyšší scale ve hrách? Postni ten obrázek.

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 15:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Roman9 napsal:
pozri cas 0:46
https://www.youtube.com/watch?v=e3hawiRLXcg
myslis ze tie ciary pod oknami su graficky OK?

Vypadá to hnusně, ale jsou. Ten pruh světla nebo co to je, je z dálky tak tenký, že se to chvílema nevykresluje. Jakmile je šířka už dost velká aby to zabralo celej pixel nebo víc, tak to je mnohem lepší a nic nebliká. To je ten aliasing o kterým se tu mluví od začátku a nejvíc vidět to je právě na hranách a tenkejch objektech... Tady si pučím jeden obrázek, koukej na to pletivo třeba, taky tam kusy chybí a při pohybu by to blikalo a chybělo vždy v různých místech (je tam prostě málo pixelů na to, aby se tak tenkej plot dokonale vykreslil), proto je potřeba antialiasing.
Obrázek

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 15:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
AllowedCry napsal:
Používáš nějaký vyšší scale ve hrách? Postni ten obrázek.


nie hram 1920x1080

tu som dal cerstve video (tocene mobilom ale je to tam vidiet) - pozrite ten stol

https://www.youtube.com/watch?v=9OytuE0 ... e=youtu.be


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 15:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. říjen 2012
Nahoru
Roman9 napsal:
...
nvidia settings mam vyhladzovanie nastavene na KVALITA
...


Mám ten dojem že to určuje kvalitu antialiasing jen když je zaplý, tohle ale z těch videí vypadá, že ho máš úplně vyplý, takže kvalita nehraje roli nebo ne?


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 16:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
Barnews napsal:
Roman9 napsal:
...
nvidia settings mam vyhladzovanie nastavene na KVALITA
...


Mám ten dojem že to určuje kvalitu antialiasing jen když je zaplý, tohle ale z těch videí vypadá, že ho máš úplně vyplý, takže kvalita nehraje roli nebo ne?

Zapnuty myslis kde v hre?
tam ma vsetko na max

a v nvidia setings - tam je rezim ... ovladane aplikaciou t.j.


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 16:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Ne no, ono co koukám u mě je "kvalita" u AF, vyhlazování tam jde taky samozřejmě zapnout, ale v defaultu si to řeší aplikace a "kvalita" tam teda nemám u AA.
Jestli to chceš zapnout skrz ovladače, tak si zapni DSR u starších her (bezvadnej obraz, teda podle nastavení že... ale taky velký nároky), nebo dát vyhlazování jako "potlačit nastavení aplikace" a dát vyhlazování na 4x, někdy to může bejt lepší než to ve hře a někdy to ani nebude fungovat. Pak je tam ještě FXAA, to funguje všude a je to nenáročný, ale je to hnusnej rozmaz... No a pak jsou ještě všelijaký různý a záleží na hře, co tam strčí. :)

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 16:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
Atapi napsal:
Ne no, ono co koukám u mě je "kvalita" u AF, vyhlazování tam jde taky samozřejmě zapnout, ale v defaultu si to řeší aplikace a "kvalita" tam teda nemám u AA.
Jestli to chceš zapnout skrz ovladače, tak si zapni DSR u starších her (bezvadnej obraz, teda podle nastavení že... ale taky velký nároky), nebo dát vyhlazování jako "potlačit nastavení aplikace" a dát vyhlazování na 4x, někdy to může bejt lepší než to ve hře a někdy to ani nebude fungovat. Pak je tam ještě FXAA, to funguje všude a je to nenáročný, ale je to hnusnej rozmaz... No a pak jsou ještě všelijaký různý a záleží na hře, co tam strčí. :)

no je tam mfaa, fxaa, priehladnost

co su to starsie hry?

to DSR mam aj kombinovat s nejakym nastavenim (mfaa, fxaa, priehladnost )?


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 16:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
O čem se tady sakra bavíme, když sám nedodal vlastní video :roll:

To co dodal, tam mi to nijak divné nepřijde, předpokládám, že TV bude do metru, úhlopříčka.

E// Co máš přesně za TV?

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.