Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 20. říjen 2019, 04:54

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 16:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
AllowedCry napsal:
O čem se tady sakra bavíme, když sám nedodal vlastní video :roll:

To co dodal, tam mi to nijak divné nepřijde, předpokládám, že TV bude do metru, úhlopříčka.

E// Co máš přesně za TV?

32 palcov


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 16:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak to řešíš blbosti. Takový rastr z blízky nesmaže žádný AA :)

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 16:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
AllowedCry napsal:
O čem se tady sakra bavíme, když sám nedodal vlastní video :roll:

To co dodal, tam mi to nijak divné nepřijde, předpokládám, že TV bude do metru, úhlopříčka.

E// Co máš přesně za TV?


Sony 32 palcov 60Hz


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 16:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
AllowedCry napsal:
Tak to řešíš blbosti. Takový rastr z blízky nesmaže žádný AA :)

ok

kolko palcov teda?


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 17:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Roman9 napsal:
no je tam mfaa, fxaa, priehladnost

co su to starsie hry?

to DSR mam aj kombinovat s nejakym nastavenim (mfaa, fxaa, priehladnost )?

Takový hry kde budeš mít dostatek výkonu pro DSR... tu hru to rendruje ve vyšším rozlišení (třeba 4k, podle nastavení) a potom přepočítává na full HD, takže to žere výkon stejně jako kdybys to pustil ve 4K... Kombinovat to je víceméně volovina, buď dsr nebo u náročnejch her nastav něco jiný bez toho, když na to není výkon.

Co se týče velikosti obrazovky, vidět to bude asi všude. I na 24 palcích hraju s AA, to bys musel přejít třeba na to 4K...

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 17:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
Atapi napsal:
Roman9 napsal:
no je tam mfaa, fxaa, priehladnost

co su to starsie hry?

to DSR mam aj kombinovat s nejakym nastavenim (mfaa, fxaa, priehladnost )?

Takový hry kde budeš mít dostatek výkonu pro DSR... tu hru to rendruje ve vyšším rozlišení (třeba 4k, podle nastavení) a potom přepočítává na full HD, takže to žere výkon stejně jako kdybys to pustil ve 4K... Kombinovat to je víceméně volovina, buď dsr nebo u náročnejch her nastav něco jiný bez toho, když na to není výkon.

Co se týče velikosti obrazovky, vidět to bude asi všude. I na 24 palcích hraju s AA, to bys musel přejít třeba na to 4K...

ok chapen to

cize su tam nasobky mojho rozlisenia

ekvivalent 4K je ked pri 1920x1080 dam nasobok 2x

najmensi je 1,2

no skusim to pri hrach

skoda ze sa to neda pre kazdu hru nastavit individualne vopred v tych programovych nastaveniach


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 17:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
4K upscale ti na 1080p 80cm fakt nepomůže.

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 17:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
AllowedCry napsal:
4K upscale ti na 1080p 80cm fakt nepomůže.

tam az necielim

napis mi co mi pomoze


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 17:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Pomůže a to dost zásadně (z vlastní zkušenosti), ale spíš jsem docela překvapenej s kym se to tu bavíme? S někym kdo nidky neviděl "nedluhy" real-time 3D renderu? Ala alliasing na geometrii? Jak může bejt tohle braný jako něco novýho nebo chyba eh, tohle je problém od Voodoo1 a paradoxně je jeho řešení dnes horší jak bylo před 15 lety, ale takhle to prostě je. Spíš si myslim že tohle je pokus o ňákou provokaci či dobrej troll.


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 17:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Já hraji native 1080p 80cm ze dvou metrů+ a tyhle neduhy nevidím :lol:

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 17:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Takže tvoje odborná rada zní odsednout si dál? :mrgreen: :thumbsup:

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 18:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Pomůže a to dost zásadně (z vlastní zkušenosti), ale spíš jsem docela překvapenej s kym se to tu bavíme? S někym kdo nidky neviděl "nedluhy" real-time 3D renderu? Ala alliasing na geometrii? Jak může bejt tohle braný jako něco novýho nebo chyba eh, tohle je problém od Voodoo1 a paradoxně je jeho řešení dnes horší jak bylo před 15 lety, ale takhle to prostě je. Spíš si myslim že tohle je pokus o ňákou provokaci či dobrej troll.

urcite nie

mam novy comp po 6 rokoch a teraz som z toho trochu "vyburany"

na starom compe i7 4770 GTX 780 3GB, W7 - som hral naposledy Sniper Elite 4, GTA 5, Dirt 4 a nemal som dojem z grafiky aky mam teraz, TV bola ta ista

vytiahnem ho zo skrini a porovnam tie obrazy aj na FIFA 18... tu tam mam aj nainstalovanu

horsie bude ked to nebude to iste


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 18:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Citace:
horsie bude ked to nebude to iste

To fakt nehrozí. Ještě nám prozraď z jaké blízky na to koukáš?

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 18:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
AllowedCry napsal:
Citace:
horsie bude ked to nebude to iste

To fakt nehrozí. Ještě nám prozraď z jaké blízky na to koukáš?

50 cm uz od roku 2011


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 18:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
AllowedCry napsal:
Citace:
horsie bude ked to nebude to iste

To fakt nehrozí. Ještě nám prozraď z jaké blízky na to koukáš?

ja som na grafiku velmi citlivy co sa tyka kvality obrazu

v roku 2004 som tu riesil s nou tiez problem - mal som novu a robila artefakty a to som si myslel ze je v poriadku nakoniec tri karty za sebou boli vadne az stvrta bola OK

preto sa cudujem ze poslednych 6 rokov nemal zly dojem a to nepijem uz 2 roky


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 19:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Citace:
ja som na grafiku velmi citlivy co sa tyka kvality obrazu

Citace:
50 cm

:mrgreen:

Tak to je fajn, já čučím na 24" 1200p cca z 80cm při gaming poloze.

Koukat z 50cm na 32" je totální peklo, na takový hnus bych se nedokázal dívat ani minutu :)

Atapi napsal:
Takže tvoje odborná rada zní odsednout si dál? :mrgreen: :thumbsup:

Stačí jen o kousek třeba metr a půl a už alespoň nepůjdou rozpoznat jednotlivé pixely :lol:

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 21:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
32" z 50 cm bych musel mit vetsi nez 4K rozliseni, abych nevnimal rastr.


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: čt 10. říjen 2019, 21:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2008
Nahoru
Roman9 napsal:
na MAX

AC Unity (tuto to je masivne)



To je len nedstatocny atialiasing..v Unity je to vidiet hlavne ak nemas zapnuty postproces AA a mas len MSAA..Takze si daj MSAA+ FXAA

_________________
#music project


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: ne 13. říjen 2019, 09:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
Atapi napsal:
Roman9 napsal:
pozri cas 0:46
https://www.youtube.com/watch?v=e3hawiRLXcg
myslis ze tie ciary pod oknami su graficky OK?

Vypadá to hnusně, ale jsou. Ten pruh světla nebo co to je, je z dálky tak tenký, že se to chvílema nevykresluje. Jakmile je šířka už dost velká aby to zabralo celej pixel nebo víc, tak to je mnohem lepší a nic nebliká. To je ten aliasing o kterým se tu mluví od začátku a nejvíc vidět to je právě na hranách a tenkejch objektech... Tady si pučím jeden obrázek, koukej na to pletivo třeba, taky tam kusy chybí a při pohybu by to blikalo a chybělo vždy v různých místech (je tam prostě málo pixelů na to, aby se tak tenkej plot dokonale vykreslil), proto je potřeba antialiasing.
Obrázek


tu je to tiez dobre ukazane
https://youtu.be/906EEPlB3Ao

prosim TA

1. ked nastavim DSR v nvidia control setings
2.
a)Musim aj zmenit nastavenie rozlisenia po novom na obrazovke (plocha) tiez v nvidia control setings
b) alebo staci si len v hre vybrat rozlisenie?

ta rezerva vo vykone GPU sa mysli ze ked nejaka hra dava napr. priemer 144 fps vo FHD tak je tam rezerva na QHD az k 60 fps?

Dakujem


 Profil  
 Předmět: Re: Blikajuce ciary v hrach
PříspěvekZaslal v: ne 13. říjen 2019, 10:33 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
ano iba v hre si potom vyberiš rozlíšenie aké máš na DSR
normálne sa v hre ukazuje max natív na lcd tj napr 1920x1080 ked nastavíš DSR na 4k, v hre sa objaví rozlíšenie 4k
ano tou rezervou sa myslí to čo píšeš akurát FHD 144 FPS je málo na 4k/60 , resp dosť to záleží od hry, treba si uvedomiť že stále sa max motáme pri top GK (5700xt/2080/2080ti) okolo 4k/60fps a to sa nebavíme o max detailoch ani
je spústa hier kde 2080ti dáva dosť hlboko pod 100FPS pri 3440*1440 a to je riadne daleko od 4k (cca 2x) :(

_________________
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500 DDR4, RTX2080Ti 2100/15900, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell 7590 + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X , Mate 20 Pro, HTPC


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.