Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 6. prosinec 2019, 13:31

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: GE 7600GS s 256MB, problem bios nastaveni na 256MB?
PříspěvekZaslal v: st 20. květen 2015, 20:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. leden 2010
Nahoru
Dostal jsem kartu do slotu AGP GeForce 7600GS s 256MB pameti.
Problem je, pokud v biosu ponecham 128MB karta normalne najede do systemu Win 7 32bit.
Pokud tam prehodim na 256MB karta do systemu nenajede, najizdi jen logo windows 7 a potom to hodi BSOD dump... procenta a restart pc.
Je zajmavy ze ve win ale i napr v everestu to ukazuje ze karta ma skutecne 256MB pamet.
Tudiz ted me zajma, neosidil me nekdo a nedal mi kartu, kde upravil aby byla videt v systemu jako 256MB? Pripadne zda neni uz nejaka poskozena. Trochu ma prasklej plast na vetracku.
Biosu to sem tam hodilo takove cary pres obraz ale pak to zmizelo.

PC je Pentium 4 3Ghz, 4GB DDR2, SATA disk. Pred tim tam byla GeForce 6200 se 128MB pameti.
Driver pouzit 309.08 WHQL s tim ma vyzkouseno jak GeForce 6600GT i 6200.

_________________
Win 7 UL 64 EN, Core i5-750@4Ghz-OC, SSD Samsung 840 Pro 256GB, SSD Kingston KC400 512GB, Toshiba x300 5tb + Seagate Barracuda 7200.14 2TB 7200ot + WD Caviar Black 1TB. MB Asus P7P55D-E PRO - Intel P55 s1156, RAM Kingston 16GB DDR3 1600, CORSAIR TX650, Gainward Phoenix 1060 Golden-2126Mhz/9400Mhz-OC 6GB, CoolerMaster miditower HAF 922, LG BH10LS30 BD-RW. Monitor LED DELL S2740L


 Profil  
 Předmět: Re: GE 7600GS s 256MB, problem bios nastaveni na 256MB?
PříspěvekZaslal v: st 20. květen 2015, 20:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Paměť pro dedikovanou grafiku se opravdu v biosu nenastavuje. Pravděpodobně si nastavil paměť pro integrovanou.

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: GE 7600GS s 256MB, problem bios nastaveni na 256MB?
PříspěvekZaslal v: st 20. květen 2015, 20:45 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
To neni pamet pro integrovanou grafiku, nastavujes AGP aperture size. Jestli je tam 128 nebo 256MB nema na vykon vliv... spis me prekvapuje, ze kvuli tomu PC pada, to by se urcite stat nemelo.

Pokud karta obcas hodi caru pres obraz (cili artefakt), tak nejspis dlouho nevydrzi a odejde.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: GE 7600GS s 256MB, problem bios nastaveni na 256MB?
PříspěvekZaslal v: st 20. květen 2015, 21:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. leden 2010
Nahoru
Dekuji za odpovedi...
AllowedCry: ne urcite tam neni integrovana grafika tudiz tezko bych takovou nastavoval.

havli:co to vlastne znamena? Ja mel vzdy za to ze tam musi pro grafiku nastavit jeji pamet.
viz ukazka:
http://oi60.tinypic.com/5u4c42.jpg

jj delalo to ale ted uz to nabehlo do systemu i s tim nastavenim 256MB. Jen to porad jeste nejak dyl tam najizdelo jako kdyz to blokuje.
Zde je ten artefakt
http://oi61.tinypic.com/2q1cflw.jpg
a jeste je to videt na tomhle
http://oi60.tinypic.com/snm1ra.jpg
kde to pak zas nebylo a potom zas takhle bylo.

specifikace karty
http://oi62.tinypic.com/1zzm6c9.jpg

Jeste co me zarazilo, cekal jsem nejakej vykon ve stare hre Sherlock Holmes vs Jack the Ripper a proste u videa to seka. Zajmavy je ze to delalo i u starsi karty GF 6200 a tahle ma bejt vykonnejsi. Sice takty me prijdou skoro stejny.
6200 se 128MB - 400 jadro a pamet nak 500
7600GS 256MB - 400 jadro a pamet 800 efektivne
ale ma zas vic tech pipelines. Prilis ale narust vykonu jsem za tim nepoznal.
Navic jine hre to dopadlo tak, ze se pustila, rozjel se totalne vobraz a konec.
To u slabsi edice 6200 ta hra i kdyz krapet problematicka ustala 30 minut hrani.
Tudiz zajmavej poznatek.

_________________
Win 7 UL 64 EN, Core i5-750@4Ghz-OC, SSD Samsung 840 Pro 256GB, SSD Kingston KC400 512GB, Toshiba x300 5tb + Seagate Barracuda 7200.14 2TB 7200ot + WD Caviar Black 1TB. MB Asus P7P55D-E PRO - Intel P55 s1156, RAM Kingston 16GB DDR3 1600, CORSAIR TX650, Gainward Phoenix 1060 Golden-2126Mhz/9400Mhz-OC 6GB, CoolerMaster miditower HAF 922, LG BH10LS30 BD-RW. Monitor LED DELL S2740L


 Profil  
 Předmět: Re: GE 7600GS s 256MB, problem bios nastaveni na 256MB?
PříspěvekZaslal v: čt 21. květen 2015, 10:06 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Spíš než zajímavej poznatek to vpyadá že jsi koupil vadnou kartu. Tyhle artefakty co jsi vyfotil jsou jednoznačně vadná paměť.

AGP apecture size je max velikost rezervované paměti pro AGP texturing pokud kartě dojde Vram, ihmo nemá to smysl vůbec hrotit a už vůbec ne nastavovat velký čásla, já to většinou nechával sedět na 64MB, protože pokud by k AGP texturingu došlo je výkon stejně nepoužitelnej.


 Profil  
 Předmět: Re: GE 7600GS s 256MB, problem bios nastaveni na 256MB?
PříspěvekZaslal v: čt 21. květen 2015, 14:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. leden 2010
Nahoru
Koupena nebyla, poslal me ji clovek ze at ji vyzkousim a potom ze mi pripadne bude verit kdyby byla vadna. Pokud ho obelham, tak ze bude mit aspon zkusenost. Aspon mam pro nej vysvetleni, tak dekuji za info a pomoc :)

_________________
Win 7 UL 64 EN, Core i5-750@4Ghz-OC, SSD Samsung 840 Pro 256GB, SSD Kingston KC400 512GB, Toshiba x300 5tb + Seagate Barracuda 7200.14 2TB 7200ot + WD Caviar Black 1TB. MB Asus P7P55D-E PRO - Intel P55 s1156, RAM Kingston 16GB DDR3 1600, CORSAIR TX650, Gainward Phoenix 1060 Golden-2126Mhz/9400Mhz-OC 6GB, CoolerMaster miditower HAF 922, LG BH10LS30 BD-RW. Monitor LED DELL S2740L


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.