PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

GE 7600GS s 256MB, problem bios nastaveni na 256MB?
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=10&t=225293
Stránka 1 z 1

Autor:  Ripper6 [ st 20. květen 2015, 20:19 ]
Předmět:  GE 7600GS s 256MB, problem bios nastaveni na 256MB?

Dostal jsem kartu do slotu AGP GeForce 7600GS s 256MB pameti.
Problem je, pokud v biosu ponecham 128MB karta normalne najede do systemu Win 7 32bit.
Pokud tam prehodim na 256MB karta do systemu nenajede, najizdi jen logo windows 7 a potom to hodi BSOD dump... procenta a restart pc.
Je zajmavy ze ve win ale i napr v everestu to ukazuje ze karta ma skutecne 256MB pamet.
Tudiz ted me zajma, neosidil me nekdo a nedal mi kartu, kde upravil aby byla videt v systemu jako 256MB? Pripadne zda neni uz nejaka poskozena. Trochu ma prasklej plast na vetracku.
Biosu to sem tam hodilo takove cary pres obraz ale pak to zmizelo.

PC je Pentium 4 3Ghz, 4GB DDR2, SATA disk. Pred tim tam byla GeForce 6200 se 128MB pameti.
Driver pouzit 309.08 WHQL s tim ma vyzkouseno jak GeForce 6600GT i 6200.

Autor:  AllowedCry [ st 20. květen 2015, 20:21 ]
Předmět:  Re: GE 7600GS s 256MB, problem bios nastaveni na 256MB?

Paměť pro dedikovanou grafiku se opravdu v biosu nenastavuje. Pravděpodobně si nastavil paměť pro integrovanou.

Autor:  havli [ st 20. květen 2015, 20:45 ]
Předmět:  Re: GE 7600GS s 256MB, problem bios nastaveni na 256MB?

To neni pamet pro integrovanou grafiku, nastavujes AGP aperture size. Jestli je tam 128 nebo 256MB nema na vykon vliv... spis me prekvapuje, ze kvuli tomu PC pada, to by se urcite stat nemelo.

Pokud karta obcas hodi caru pres obraz (cili artefakt), tak nejspis dlouho nevydrzi a odejde.

Autor:  Ripper6 [ st 20. květen 2015, 21:52 ]
Předmět:  Re: GE 7600GS s 256MB, problem bios nastaveni na 256MB?

Dekuji za odpovedi...
AllowedCry: ne urcite tam neni integrovana grafika tudiz tezko bych takovou nastavoval.

havli:co to vlastne znamena? Ja mel vzdy za to ze tam musi pro grafiku nastavit jeji pamet.
viz ukazka:
http://oi60.tinypic.com/5u4c42.jpg

jj delalo to ale ted uz to nabehlo do systemu i s tim nastavenim 256MB. Jen to porad jeste nejak dyl tam najizdelo jako kdyz to blokuje.
Zde je ten artefakt
http://oi61.tinypic.com/2q1cflw.jpg
a jeste je to videt na tomhle
http://oi60.tinypic.com/snm1ra.jpg
kde to pak zas nebylo a potom zas takhle bylo.

specifikace karty
http://oi62.tinypic.com/1zzm6c9.jpg

Jeste co me zarazilo, cekal jsem nejakej vykon ve stare hre Sherlock Holmes vs Jack the Ripper a proste u videa to seka. Zajmavy je ze to delalo i u starsi karty GF 6200 a tahle ma bejt vykonnejsi. Sice takty me prijdou skoro stejny.
6200 se 128MB - 400 jadro a pamet nak 500
7600GS 256MB - 400 jadro a pamet 800 efektivne
ale ma zas vic tech pipelines. Prilis ale narust vykonu jsem za tim nepoznal.
Navic jine hre to dopadlo tak, ze se pustila, rozjel se totalne vobraz a konec.
To u slabsi edice 6200 ta hra i kdyz krapet problematicka ustala 30 minut hrani.
Tudiz zajmavej poznatek.

Autor:  DOC_ZENITH [ čt 21. květen 2015, 10:06 ]
Předmět:  Re: GE 7600GS s 256MB, problem bios nastaveni na 256MB?

Spíš než zajímavej poznatek to vpyadá že jsi koupil vadnou kartu. Tyhle artefakty co jsi vyfotil jsou jednoznačně vadná paměť.

AGP apecture size je max velikost rezervované paměti pro AGP texturing pokud kartě dojde Vram, ihmo nemá to smysl vůbec hrotit a už vůbec ne nastavovat velký čásla, já to většinou nechával sedět na 64MB, protože pokud by k AGP texturingu došlo je výkon stejně nepoužitelnej.

Autor:  Ripper6 [ čt 21. květen 2015, 14:30 ]
Předmět:  Re: GE 7600GS s 256MB, problem bios nastaveni na 256MB?

Koupena nebyla, poslal me ji clovek ze at ji vyzkousim a potom ze mi pripadne bude verit kdyby byla vadna. Pokud ho obelham, tak ze bude mit aspon zkusenost. Aspon mam pro nej vysvetleni, tak dekuji za info a pomoc :)

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/