Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 02:02

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 63 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: st 6. květen 2020, 22:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
U toho co jsem vypsal by nemělo až tak záležet na celé sestavě, stačí to porovnat s recenzí na konkrétní kus HW. Snad jen kromě 3d mark, ale to stačí zadat do googlu (CPU+GPU) a vždy to něco najde, testů je tam hromada.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2020, 08:16 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 10. srpen 2005
Nahoru
eman07 napsal:
....Rozlišení displeje mám 1680/1050....

Tak při tomhle rozlišení musí lítat hry 60fps stable furt....
Dej si od OSD v afterburneru CPU fekvenci ať vidíš ve hře zda furt drží max. frekvenci a když ne, tak je něco nastaveno v biosu špatně... Dále v Nvidia panelu dát v nastavení u každé hry výkon na maximální, dále vsync na adaptive a triplebufering na On a taky maxFPS na 60Hz (podle monitoru).


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2020, 08:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
CPU drží stále frekvenci 3400Mhz, ale je využíván tak na max 50%.
Teď jsem zkusil nainstalovat hru Grid na klasický HDD a nastavil detaily na max a tam se drží stabilně na 60Fps a běží bez záseku.
Zkusím hru nainstalovat na SSD a uvidím.

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2020, 08:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
Pepa1 díky a prosím tě to triplebufering je v češtině trojité vyrovnání?

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2020, 09:40 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 10. srpen 2005
Nahoru
eman07 napsal:
Pepa1 díky a prosím tě to triplebufering je v češtině trojité vyrovnání?

jo


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2020, 09:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
Myslím že už se to zdá být lepší.

A můžu poprosit jak nastavit v Nvidia panelu v global nastavení parametry aby byla hra co nejhezčí?
Děkuji

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2020, 11:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 10. srpen 2005
Nahoru
eman07 napsal:
Myslím že už se to zdá být lepší.

A můžu poprosit jak nastavit v Nvidia panelu v global nastavení parametry aby byla hra co nejhezčí?
Děkuji


stačí jenom kvalitu na vysoká kvalita a anizotropní filtrování na 16x a to je vše, ostatní ve volbách samotné hry na max + vypnout rozmazávací volby (motion blur apod.) a pokud chceš opravdu něco navíc tak reshade - viz. článek na pctuningu.... já už si hru bez reshade ani neumim představit :)
https://pctuning.tyden.cz/index.php?opt ... &Itemid=91


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2020, 12:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
Díky moc
a ještě bych poprosil kterou přesně položku kvalita?

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2020, 13:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Nech vše na výchozích hodnotách. Ty změny co ti tady radí jsou k ničemu.


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2020, 13:43 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Tak vynucením 16x AF + Vysoká kvalita nic nezkazí. Ne každá hra využívá maximální AF... Reshade a freestyle je samozřejmě volovina (možná max. sharpenig filtr na hry, co mají místo antialiasingu rozmazávač obrazu).

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2020, 14:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
Tak mě ale připadá po upravení parametrů v nVidia panelu je to lepší.
Třeba Grid je úplně bez záškubů na Ultra a přitom grafika a ani procesor nejsou vytíženy na max.
A u Far Cry 5 se sem tam malý záškub objeví. Myslíte že to je prostě hrou?

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: čt 7. květen 2020, 16:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
Tak jsem trochu goglil a připadá mě to na problém s stutteringem.
Jenže jak se to pokusit co nejmíň eliminovat? Vyřešil by to monitor s Gsync nebo Amd sync?

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: so 9. květen 2020, 13:10 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 10. srpen 2005
Nahoru
Ache napsal:
... Reshade a freestyle je samozřejmě volovina (možná max. sharpenig filtr na hry, co mají místo antialiasingu rozmazávač obrazu).


Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: so 9. květen 2020, 13:24 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
Slusne presaturovany humus s prepalenyma barvama. Vesmes potvrzeni Acheho slov. :)

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: so 9. květen 2020, 16:43 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 10. srpen 2005
Nahoru
Hladis napsal:
Slusne presaturovany humus s prepalenyma barvama. Vesmes potvrzeni Acheho slov. :)
njn, nikomu to nenutim :)


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: so 9. květen 2020, 16:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Hladis: Souhlas, vůbec se mi nelibi po te uprave.


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: so 9. květen 2020, 20:38 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Pepa1 napsal:
Ache napsal:
... Reshade a freestyle je samozřejmě volovina (možná max. sharpenig filtr na hry, co mají místo antialiasingu rozmazávač obrazu).


Obrázek

Obrázek
Jestli jsou reshadovaný tyhle dva obrázky, tak pak ok. ;-)
Ale předpokládám, že je to naopak. Lentilky jsou reshade a tyhle "nature colors" jsou originál bez zprznění. :-D

eman07 napsal:
Tak jsem trochu goglil a připadá mě to na problém s stutteringem.
Jenže jak se to pokusit co nejmíň eliminovat? Vyřešil by to monitor s Gsync nebo Amd sync?
Dělá jestli se ti to občas škube i úplně bez V-syncu, tak problém G-sync, nebo freesync nevyřeší. Problém jen je zjistit, co nějaký náhodný záškuby dělá. Kdysi dávno sem měl taky podobný problém. Hrával jsem hodně Tracmanii nations (ještě nějaká sestava s Core Q6600), a při vysokých rychlostech sem pozoroval občas náhodný mikro zaseknutí obrazu. A čím to bylo? Zvukovkou. Když sem pořídil Auzen Bravura - problem solved. :-D

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


Naposledy upravil Ache dne so 9. květen 2020, 20:51, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: so 9. květen 2020, 20:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tohle mi připomíná snahu vytahnout aspoň ňáké barvy z monitoru se slabým gamutem, obvykle je to ale zoufalá strategie která neni řešení.


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: so 9. květen 2020, 21:05 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Nejlepší je, že na takový barvičky ani nemusíš používat re-shade (a riskovat pády hry kvůli injektování dll - to sice řeší freestyle, ale ten zase nefunguje všude - musí profil pro hru posvětit nvidia). Většina monitorů má různý "Game, Movie..." profily, a dost často se tam takový přesaturovaný barvy dají nastavit. :-D

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: GTX 1070 Ti - slabý výkon
PříspěvekZaslal v: st 13. květen 2020, 18:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. leden 2009
Bydliště: Zlínsko
Nahoru
Nainstaloval jsem hru Gears 5 a ta je skoro nehratelná i na low detaily.Mezi low a ultra není skoro žádný rozdíl ve fps.Přitom na minulé slabší sestavě hra běžela v pohodě i na high.Na youtube jsou videa s mojí sestavou a běží jim to v pohodě na ultra.
Odinstaloval jsem komplet ovladače grafiky,i staré a nové vyzkoušel,resetoval bios,nainstaloval hru na ssd i normální hardisk a nic nepomohlo.Hra běží na direct 12,tak nevím zda to má vliv.Třeba Forza 4 nebo Far cry 5 běží normálně.
Mám sto chutí hodit pc do popelnice :sad:

jo a využití grafiky v Gears 5 je sotva 30% a na youtube mají skoro 100% využití

_________________
Ryzen 5 1600,gtx MSI 1070,GSKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16,gigabyte b450m s2h, ADATA XPG SX8200 Pro SSD 512GB,win 10


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 63 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.