Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 23. leden 2021, 17:45

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 37 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. duben 2008, 17:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
UFo napsal:
jestli to tedy chapu sprave a bude ho mit doma

Doma uz byl a za cca hodinu jeste bude.. skladal jsem znamymu PC a prave tuhle case jsem nemohl nevzit.. resp. rozhodnuti o novem casu prislo az po te, co uz komponenty lezely doma, tak jsme vyrazili do mesta, co levnyho tady sezenem a nasel jsem prave rebela.. stala bez cca 5ti korun rovnou tisicovku.. na vyber byly dve verze.. bez a s tim nemoznym obrovskym vetrakem v bocnici.. vzal jsem samozrejme bez..

UFo napsal:
jo proto jsem tu take daval info co bylo u te Economy soucasti dodavky, sice jsem mel nejaky info z ocguru, ale vzhledem k tomu ze jsem spechal a bohemka mi neodpovedela na mail, tak jsem byl zvedavy zda tam vubec bude ten ramecek, stejne jsem si vzal 2 navic, jeden narvu asi jeste do toho sharkoona at se to trosicku zpevni a ty zaslepky nevypadavaji, a druhy mozna upotrebim v jinem kompu

Co se tyce dodavky.. krome par sroubku byl uvnitr jeden drzak 120mm ventilatoru do 5a1/4.. pak uz myslim jen jedna zaslepka pro montaz 3,5" zarizeni.. jo.. samozrejme 3,5" kolejnice.. 2x myslim..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. duben 2008, 18:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Maxtor napsal:
UFo napsal:
jestli to tedy chapu spravne a bude ho mit doma

stala bez cca 5ti korun rovnou tisicovku..

Tak to mas na mysli toho Rebela 9 ne? Ja myslel ze mluvis o Rebelu 12 ktereho tu zminoval Flegy.
Tu Value Edition s tim vetrakem samozrejme nema cenu kupovat, sice nekdo psal ze nema v bocnici ty 2 prolisy na 120mm a pujde tedy lepe zmodovat, ale protoze nemoduju tak tomu nerozumim :lol: (si to snad muze zakitovat).

_________________
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. duben 2008, 13:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
Jo takhle.. uz to vidim.. ja mel na mysli Rebela 9.. v kazdym pripade, jestli chcete fota, reknete, pac to mam jeste doma..
Jinak plechy jsou podle oka 0,6mm case (nicmene plna ohybu a perforaci, takze pevna) + 1mm bocnice..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. duben 2008, 14:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
pokud se to lisi od fotek zde:
http://forum.overclockers.pl/showthread.php?t=12296
tak to nafot.opravdu je bocnice 1mm? v te recenzi pisou 0.6mm

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. duben 2008, 18:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Tak panove priznejte se jak jste montovali ty vetraky na ten ramecek? Za ramecek nebo mezi front panel a ramecek?
Nakonec ty obavy ktery tu mel johny.last byly opravneny.
Protoze ted se s tim morduju a vypada to ze neni jina moznost nez ten ventak hodit az za ramecek :evil: .

Dokonce jsem odrezal ty 3 kusy plastu co vyztuzovaly ty plastovy boky front panelu (no asi vite o cem mluvim) abych se tam lepe dostal a je mi to k nicemu. Ne a ne to tam narvat. Mam tam Arctic-Cooling AF12025L a poprve v zivote jsem pouzil Anti Vibration Bolts. Ty zvetsujou vysku toho ventaku asi o 1mm, bohuzel i tak to vypada ze pokud bych se chtel trefit s tim rameckem na ty diry v sachtach tak to i bez tech antivibracnich drzaku nevyjde. Chybi tam odhadem tak 3 mm. Leda ze bych posunul ramecek trosicku dozadu ale pak uz nemuzu pouzit ty kolejnice protoze mi ramecek zakryje diry v sachtach. Takze takhle to nepujde. :cry:

No sranda se mnou :wink: , vypada to tak ze spravna pozice ventaku je az za rameckem, coz nakonec neni na skodu, bude to dal od front panelu a tedy nebudou zaslepky zpusobovat zbytecny aerodynamicky hluk, a ventak bude tesne u HDD, mozna taky dobre.

EDIT: Nakonec budu mozna jedina LAMA ktera se snazila ten vetrak narvat zepredu. Jsem zvedav jak se zmeni chovani tech zaslepek pote co jsem odrizl to plastove vyztuzeni, zatim muzu rict ze s tim vyztuzenim drzely fakt fest i kdyz jsem odmontoval ten ramecek. Snad krome vrchni casti skrine kde opravdu festovne vypadavaly, ale tam narvu stejne mechaniky.

_________________
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A


Naposledy upravil UFo dne pá 4. duben 2008, 19:33, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. duben 2008, 19:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
No.. tak uz jen co se chlazeni tyce, to sem narvu..

..Rebel 9 Economy..
Sestava:

- Gigabyte GA-P35-DS3L + C2D E6550 + 88GT + 4GB Transcend 800Mhz DDR2 @ FSB 450MHz x 7= RAM 900MHz (grafika zatim stabilne 610*1010 - neni jeste finalni)
- Pak uz jen sestava v podobe Accelero S1 rev. 2 + Katana II + Thermalright HR-05 / IFX + Noctua vetrone (slyset jde jen zdroj jinak absolutni ticho)

Zada a celo.. na cele neni co resit.. USB 2.0 + audio out.. co se tyce tlacitek, jsou plastova, ale drzej.. reaguji presne..
Zada potom jasny.. moznost montaze 1x 120 nebo 2x 80.. dole par zaslepek pryc, kvuli acceleru at jde vzduch kolem grafiky spodem ven..
Obrázek

Bocnice.. tyhle jsou k economy.. kvuli airflow jsem je otocil.. ta perforovana je za deskou, vlevo jsem nechal tu uzavrenou at me vzduch neutika, kudy nema..
Obrázek

Snad jedina vec, ktera mrzi - prinytovany plech pod desku.. :(
Obrázek

No.. 5a1/4 plno.. neni co resit.. ramecek naa 120 jsem dal tak, at jde pulka flow spodem pod grafikou.. pulka vrchem, kolem chipsetu, kterej byl s puvodnim pasivem i v klidu totalne rozpaleny do ruda..
Obrázek

Pohled smerem dozadu.. vsude spousta mista.. zdroje si nevsimat.. je tam jen docasne..
Obrázek

No.. at to teda shrnu.. vysledkem je, ze v klidu se vse pohybuje kolem 30°.. nemam tady ted presny cisla.. grafika myslim 32° CPU 30/31° apod..
Pokud CPU jen teplotne stresuju, dostane se na 60°.. v bezne zatezi aplikacemi ale jinak vse pod 55°.. vcetne grafiky, CPU, vseho..
HDD se v jakemkoli stavu nehne pres 34°..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. duben 2008, 19:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Koukam ze ten polak si to plastove vyztuzeni taky vylomil :P .

2 Maxtor:
Pekne, nenapadlo me umistit ten ramecek takto, mozna neco podobneho ve finale zrealizuju.
Jeste by to chtelo vyrezat tu zadni mrizku a pak zacpat vsechny prebytecne otvory. Jsem zvedavy jak na tom bude HDD v letnich vedrech, ja budu pro jistotu ofukovat, ale tech 34°C je opravdu peknych asi to pres 40°C ani v lete nepujde. Mozna by nebylo marne ten disk zavesit ja to planuji ale mozna pak uz bude treba v lete ofukovat.

No dost kecu... stejne tam zatim pouze narvu komponenty at to mam z krku (jsem linej) a hrat si s tim budu nekdy jindy. Jestli na to nezapomenu tak bych snad mohl zitra promerit ten plech bocnice, ale dneska na to prdim.

_________________
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 8. duben 2008, 16:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Tak jsem na to přece jenom zapoměl. :( Plech bočnice je tedy také pouze 0,6mm. Ale musím uznat že díky těm prolisům a zahnutým okrajům je opravdu krásně pevná.
Vzhledem k tuhosti jsem původně také předpokládal větší tloušťku. :wink:

_________________
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. duben 2008, 13:48 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 02. únor 2007
Nahoru
taky ji mam a spokojenost :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. duben 2008, 13:50 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 02. únor 2007
Nahoru
hehe akorat koukam ze jsem mohl otocit ty bocnice :)
sem si vytiskl kompletne cernou A4 a prilepil to zevnitr na plech, taky reseni no :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2008, 22:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
takze pokud bych do teto skrine chtel dat
Silentmaxx HDD Silencer blue
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45334
tak by asi bylo lepsi koupit toto,ze?
Scythe SCKB-1000BK Kama Bay
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37538

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 12. duben 2008, 12:02 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
maxtore, ty jses dobrej blazen... to radsi EC, trust je silenost :roll:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 12. duben 2008, 14:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Flegy napsal:
maxtore, ty jses dobrej blazen... to radsi EC, trust je silenost :roll:


Co ty vies, mozno ho uz ten jeho znamy vlastnil. Obcas s tym clovek nic nenarobi :-).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 12. duben 2008, 18:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
jj.. jak jsem psal.. ten je tam docasne.. to pc se stavi prubezne uz asi dva mesice stylem, kdy se koupilo vsechno okolo jako chladice atd.. po case prisly na radu komplet streva.. monitor atd.. posledni faze je jeste pred nama.. zdroj a disky..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 12. duben 2008, 18:22 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
promin, ja nic necet jen sem skouknul obrazky :oops: , sem cim dal vic linej :lol:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 13. duben 2008, 18:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Ostrava
Nahoru
johny.last napsal:
takze pokud bych do teto skrine chtel dat
Silentmaxx HDD Silencer blue
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45334
tak by asi bylo lepsi koupit toto,ze?
Scythe SCKB-1000BK Kama Bay
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37538

Jestli ti to pomůže tak disk mám na origoš kolejnicích v tom Sharkonu za ventilátorem a přesahuje přes ty šachty o cca 4cm. Mezi ventilátorem a HDD je cca 0,5 cm mezera, ale blíže to dát bez úpravy uchycení nejde.

Jsem líný teď zjišťovat o kolik je Silentmaxx delší než HDD jak tak koukám na obrázek tipuju cca 2cm, takže cca 6cm přesah přes šachty, což už jistě poleze nad MoBo, už teď jsem na hraně.

K tomu Scythe SCKB-1000BK Kama Bay mám ho doma v druhém kompu, na obrázku vypadá pěkně, ale instalovaný v kompu se to nemusí každému líbit, mě osobně se nelíbí ty tlusté plechové okraje, a v mé case to vyloženě bije do očí.
Pokud bys instaloval HDD v prostřední pozici tak je to OK, v opačném případě bys měl bez úpravy toho uchycení problém ještě větší než s tím rámečkem od Sharkoonu. Ty úchyty na tom Scythe se přichycují do stejných děr jako mechaniky. V mém případě mám disky na něčem podobném jako Nexus DiskTwin (akorát od Revoltecu - název si nevzpomenu), no a samozřejmě že bez převrtání děr nebo předělání uchycení toho Scythe to tam nejde namontovat. Spokojuju se s tím že to drží pouze třením a mám to vysunuté zhruba stejně jako v tom Sharkoonu. V případě použití Silentmaxxu budeš moct bez úprav použít pouze prostřední pozici, v opačném případě musíš šáhnout k úpravě toho uchycení Scythe.

To už ale rovnou múžeš uvažovat o úpravě toho originálního Sharkoon rámečku, nebudeš si hyzdit předek skříně a těch potřebných 5mm tam vykouzlíš. Jak jsem tu psal chyběly mi pouze asi 3mm aby se ten ventilátor vlezl mezi záslepky a rámeček (a to jsem tam měl ještě antivibrační podložky).

BTW na ocguru mi bylo řečeno že v těchto perforovaných skříních s dobrým airflow není třeba za použití Silentmaxxu už ty HDD chladit aktivně. Něco podobného de facto potvrzuje i Maxtor, ty teploty co tu postoval měl pěkné.
Osobně bych tam dával ventilátor pouze v případě že by ten HDD visel na gumičkách a nebyl tedy zabezpečen jiný odvod tepla než pouze proudícím vzduchem. V případě použití kolejnic nebo pasivních chladičů bych počkal na léto a o aktivním chlazení uvažoval pouze v případě že by to lezlo výrazně nad 40°C.

_________________
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A


 Profil  
 Předmět: Re: Sharkoon rebel 9 economy edition
PříspěvekZaslal v: po 19. leden 2015, 10:10 
Nováček
Nováček

Založen: 19. leden 2015
Nahoru
Zdravím, nemá někdo tento rámeček? http://www.tsbohemia.cz/col-sharkoon-ra ... 64714.html
Sháním a už není nikde k mání :(

_________________
CPU: Intel Core i9-9900k Coffee Lake Refresh @5GHz
CPU Cooler: EKWB Custom water loop (EK Supremacy EVO, CoolStream PE 360 + Corsair Magnetic Levitation 120mm fans, EK-XRES 140 Revo D5)
M/B: Gigabyte GA-Z390 AORUS MASTER
RAM: Kingston HyperX Savage 2x16GB DDR4 32 GB 2666Mhz (dual channel)
GPU:MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO 11GB GDDR5X
SSD1: Samsung SSD 950 Pro NVMe 256Gb
SSD2:Samsung SSD 850 Pro - 256GB
HDD1: Western Digital Black 1TB
HDD2: Seagate Barracuda 7200.14 2TB
PSU: CORSAIR HX850i 850W
Case: Fractal Design Define R6, tempered glass + LED CORSAIR Commander PRO a CORSAIR Lighting Node PRO
OS: Microsoft Windows 10 Pro 64bit
________________________________________________
Monitor: BenQ XL2411Z - LED 24" 144hz, 1ms, 3D
Mouse: Corsair Glaive RGB
Keyboard: Genius Manticore
Headset: Kingston HyperX Cloud II Red
Mousepad: Corsair MM800 RGB Polaris


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 37 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.