PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Ovladač pro zvukovou kartu Realtek ALC862 HD Audio
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=108&t=153805
Stránka 1 z 1

Autor:  martin.efres [ ne 21. únor 2010, 21:56 ]
Předmět:  Ovladač pro zvukovou kartu Realtek ALC862 HD Audio

Ahoj , ještě donedávna jsem si nevěděl rady s BSOD ..ale dnes jsem zjistil příčinu. Mám špatně nainstalovaný ovladač pro moji zvukovou kartu Realtek. Chtěl bych se zeptat nevíte kde bych mohl stáhnout korektní ovladač pro tuhle zvukovou kartu? Vyzkoušel jsem už všechny ovladače na stahuj.cz a ani jeden mi nesel Děkuji za odpověd.

Zvukova karta : Realtek ALC 862 @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller
Operační systém : Windows XP Professional SP3 s 32bitovým procesorem
Zakladní deska : BIOSTAR P4M900-M4

Autor:  zombux [ ne 21. únor 2010, 22:03 ]
Předmět:  Re: Ovladač pro zvukovou kartu Realtek ALC862 HD Audio

jakýkoli Realtek HD Audio codec, tuším že poslední jsou R2.40 nebo tak nějak. na tohle staré peklo je to celkem jedno.

Autor:  martin.efres [ ne 21. únor 2010, 22:09 ]
Předmět:  Re: Ovladač pro zvukovou kartu Realtek ALC862 HD Audio

Sorry..ale NESOUHLASIM s tebou já jsem zkusil R2.42 ..pochybuju ,že půjde R2.40 ,když při R2.42 vyskočila BSOD ..

Autor:  zombux [ ne 21. únor 2010, 22:15 ]
Předmět:  Re: Ovladač pro zvukovou kartu Realtek ALC862 HD Audio

pokud za ten BSOD můžou opravdu drivery realteku, pak nebude problém v samotném ovladači ale v systému, eventuelně vadné základní desce. těch driverů jsem nainstaloval stovky a nikdy s nimi problém nebyl.

Autor:  martin.efres [ ne 21. únor 2010, 22:24 ]
Předmět:  Re: Ovladač pro zvukovou kartu Realtek ALC862 HD Audio

Dá se to otestovat nějakým programem? ..při BSOD se objeví nápis - rtkhdaud.sys - coz je ovladac na zvukovku ne? Ale když odinstaluju ovladac na zvukovku tak BSOD nevyskakuje. Zkoušel jsem taky ovladač od Zakladní desky (viz http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/driver.php?S_ID=402 ) Ale při instalaci mi to píše "We can"t find HD Audio Device" - díval jsem se do BIOSU a zvukova karta tam je povolena..taky jsem aktualizoval BIOS a PC na Service Pack 3 a stále mi to psalo.

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/