PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Alternativní ovladače pro zvukové karty Creative
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=108&t=9039
Stránka 1 z 5

Autor:  HADES [ út 30. březen 2004, 18:33 ]
Předmět:  Alternativní ovladače pro zvukové karty Creative

Kolega mě upozornil že bych sem mohl dát odkaz na alternativní ovladače ke zvukovkám od Creative. A právě tak činím :)
Jde o KX Project, link: http://www.kx.webz.cz/

Sám je doma používám na svojí SB Live! a nemůžu si vynachválit, oprvdu doporučuji k vyzkoušení

Autor:  TomV [ so 3. duben 2004, 15:39 ]
Předmět: 

Upozornění pro všechny uživatele ovladačů kX.
Po instalaci ovladačů nVidia IDE verze 4.12 (nejnovější) došlo k nestabilitě ovladače zvuku (neplatná operace) a ke kompletní ztrátě nastavení efektů a propojení v routingové tabulce DSP (uživatelé kX vědí :-) ). Po vrácení změn IDE ovladače zpět na verzi obsaženou v nForce packu 3.13 to jede normálně.

Bylo by celkem dobré, kdyby i ostatní uživatelé těchto ovladačů s deskama s nForce2 čipsetem otestovali instalaci nových IDE ovladačů a případně potvrdili moje podezření.

Ovladače kX mám v nejnovější verzi 3537.

Autor:  Vizi [ ne 4. duben 2004, 20:16 ]
Předmět: 

hele ty ovladače od kx jsou jakesi čudné maji divnej zvuk neobsahuji efekt jako Dance ,Pop ,Rok ...atd nev ale zas od creativ nejsou žadné nové :x :x sere mě u creativ ovladaču jakesi praskání v pisníčkách a ve hrach :?

Autor:  TomV [ ne 4. duben 2004, 20:52 ]
Předmět: 

Visitors napsal:
hele ty ovladače od kx jsou jakesi čudné maji divnej zvuk neobsahuji efekt jako Dance ,Pop ,Rok ...atd nev ale zas od creativ nejsou žadné nové :x :x sere mě u creativ ovladaču jakesi praskání v pisníčkách a ve hrach :?
Dance, pop , rock, atd..., nejsou žádný efekty ! To jsou jenom předvolby ekvalizéru. To má umět přehrávač, ne ovladače.

//Edit : Nehledě na to, že to, jak říká Marian, opravdu mají...

Autor:  Marian [ ne 4. duben 2004, 21:54 ]
Předmět: 

KX ovladace maju aj Dance, Pop, Rock.
Tretim na ikonku u hodinek.....Effects.....10 Band EQ
heh

Autor:  J@N [ so 10. duben 2004, 19:14 ]
Předmět:  Terratec...

Sic se to netyka techto ovladacu ale je mou povinosti upozornit.... :)
Sem zpokojeny majitel zvuk. karty od Terratecu a po nainstalovani ovladacu IDE i aktualizovane verze z www nvidie...sem mel problem pri hardwarove podpore zvuku pri Far Cry ... Castle Strike ... a 3D mark03.
vypnuto vse ok...ale po zapnuti modra obrazovka a konec.Tech sem hledal a delal co se dalo.Delete IDE driver a voala vse beha jak ma...
Sic nevim jakej vliv ma na zvuk ide driver ale zel bohu asi jo...:)
Takze to neni problem pouze kx ale i ovladacu od Terratecu ...

Autor:  TomV [ so 10. duben 2004, 23:20 ]
Předmět:  Re: Terratec...

J@N napsal:
...


No, tak to má nVidia dost průser. :-( Schválně, kolik dalších případů se ještě objeví...

Autor:  bigbalu [ ne 11. duben 2004, 10:42 ]
Předmět: 

chtěl bych je vyzkoušet, jsou opravdu o tolik lepší než original ovladače od Creative?

Autor:  TomV [ ne 11. duben 2004, 11:30 ]
Předmět: 

bigbalu napsal:
chtěl bych je vyzkoušet, jsou opravdu o tolik lepší než original ovladače od Creative?


Jak v čem. Pokud hraješ hlavně hry, tak si Creativácký ovladače nech, protože tyhle nemají ještě dodělanou podporu EAX. Ale jestli chceš dělat hudbu, tak ber všema deseti... :wink:

Autor:  Sleyo [ po 19. duben 2004, 09:18 ]
Předmět: 

Ja som reinstaloval Win a dal rovno nove IDE a aj nove kX a vsetko ide OK - resp ako predtym....[/u]

Autor:  Iguka [ so 8. květen 2004, 08:17 ]
Předmět: 

Já jsem si tedy nainstaloval KX ovladače. Mám zvukovku SoundBlaster Live 5.1 a repro Genius 5.1. V mixeru se mi ale nedaří zprovoznit všechny repro, při testu hrají buď přední nebo zadní repro. Poradí někdo jak to nastavit?

Autor:  Marian [ so 8. květen 2004, 08:32 ]
Předmět: 

1.Najprv odfajkni toggle rear/front v mixeru tusim v 1. alebo v 2. bode...na malom obrazku su 2 repraky a 2 sipky
2. Chod do Effects pak Surrounder a tam si nastav 5.1+use subwoofer+bass redirection

Autor:  Iguka [ po 10. květen 2004, 05:13 ]
Předmět: 

Všechno, tak jak jsi říkal nastaveno mám, ale problém odstraněn není. Když zaškrtnu políčko toggle front/rear, tak hrají pouze zadní repráky + woofer, když toto políčko odškrtnu, tak hrají přední repro +centrál+woofer . V surround mám nastaveno 5.1. Tak snad někdo poradí

Autor:  Stnly [ po 17. květen 2004, 19:46 ]
Předmět:  sluchatka

Poradite mi nekdo prosim, jak mam nastavit ovladace kx k sb live 5.1, kdyz pouzivam pouze sluchatka (pripojil jsem je do zeleneho konektoru LIN_OUT1). Ale kx manager mi vzdy po startu vyhodi otaznik s obrazkem reproduktoru nebo sluchatek. V menu to pak vypada, ze se ovladace domnivaji, ze mam pripojenou soustavu 5.1 (ovladani hlasitosti funguje prez predni repro a ne headphones, speaker test taky vyhazuje 5.1).

Autor:  Matius [ po 17. květen 2004, 20:13 ]
Předmět: 

v čom konkrétne sú KX lepšie?

Autor:  Sleyo [ út 18. květen 2004, 08:29 ]
Předmět: 

kvalita zvuku - subjektivne a aj ked si to prejdes dakym testom skreslenie a ine parametre sa dost vylepsia.
podpora ASIO 1,2 MIDI... perfektny mixer... maju par MB - skus a uvidis

Autor:  Marian [ út 18. květen 2004, 10:04 ]
Předmět: 

Matius napsal:
v čom konkrétne sú KX lepšie?

Pekne si to vyskusaj a uvidis.....stoji to za to a nemas co stratit :wink:

Autor:  Stnly [ út 18. květen 2004, 10:36 ]
Předmět:  Re: sluchatka

Stnly napsal:
Poradite mi nekdo prosim, jak mam nastavit ovladace kx k sb live 5.1, kdyz pouzivam pouze sluchatka (pripojil jsem je do zeleneho konektoru LIN_OUT1). Ale kx manager mi vzdy po startu vyhodi otaznik s obrazkem reproduktoru nebo sluchatek. V menu to pak vypada, ze se ovladace domnivaji, ze mam pripojenou soustavu 5.1 (ovladani hlasitosti funguje prez predni repro a ne headphones, speaker test taky vyhazuje 5.1).


me nikdo neodpovi? :( :sad: :cry:

Autor:  Marian [ út 18. květen 2004, 11:19 ]
Předmět:  Re: sluchatka

Stnly napsal:
Stnly napsal:
Poradite mi nekdo prosim, jak mam nastavit ovladace kx k sb live 5.1, kdyz pouzivam pouze sluchatka (pripojil jsem je do zeleneho konektoru LIN_OUT1). Ale kx manager mi vzdy po startu vyhodi otaznik s obrazkem reproduktoru nebo sluchatek. V menu to pak vypada, ze se ovladace domnivaji, ze mam pripojenou soustavu 5.1 (ovladani hlasitosti funguje prez predni repro a ne headphones, speaker test taky vyhazuje 5.1).


me nikdo neodpovi? :( :sad: :cry:

Chod do Effects pak Surrounder a tam si nastav...ale neviem co je najmenej...tusim 2.0

Autor:  Stnly [ út 18. květen 2004, 13:51 ]
Předmět:  zvuk

Tam to mam nastavene na 2.0 stereo only a stejne se to chova, jak jsem popsal vyse.

Stránka 1 z 5 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/