Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 25. únor 2020, 13:32

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Výkyv napětí na +12.00
PříspěvekZaslal v: ne 24. duben 2005, 19:13 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. leden 2005
Bydliště: Kdo ví?
Nahoru
Dneska sem se po čase podival do prográmku Motherboard Monitor 5 a zděsil sem ze když u +12.00 mi píše maximální výchylku 12,54 a průměrnou 12,40. Neni to trochu moc???
Na +5.00 to má max. 5,27 a standart 5,18 to jetaky trochu dost ne?
A mohlo by to odpálit grafickou kartu připojenou na MOLEX?

_________________
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 24. duben 2005, 19:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Benešov u Semil
Nahoru
Já jsem jel na 12.78-13.01 asi 2 roky :roll:
Ale s tou grafikou nevim.....imho je to ještě dobrý.

_________________
CPU: Intel Core i7-8700K Cooler: Corsair H115i PRO RGB MB: ASUS ROG MAXIMUS XI GENE GPU: GAINWARD GeForce GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL 16GB DDR4 3600MHz Trident Z RGB HDD1: Samsung 960 PRO 512GB HDD2: Samsung 960 EVO 1TB PSU: OCZ Fatal1ty 750W Case: Fractal Design Meshify C LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro:: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 10 Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 24. duben 2005, 20:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. říjen 2004
Bydliště: K.Vary
Nahoru
No prostě Eurocase.Chce to lepší zdroj.

_________________
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 24. duben 2005, 20:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2005
Bydliště: Lomnice n. Pop.
Nahoru
je to v toleranci pokud to nepřeleze těch 13 nebo nebude to houpat (monitoring by tě varoval) tak OK

_________________
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 24. duben 2005, 21:19 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
tolerance je 5%, takže do 12,6 je to vpohodě.
Jinak to že to naměřil nějakej program ještě nic neznamená, většinou jsou tyhle softwarový hodnoty nepřesný, nejlepší je měřit hardwarově multimetrem - zkus to ať víš na čem doopravdy jseš.

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 24. duben 2005, 21:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. duben 2004
Bydliště: BRNEIN | BRNIE | БРНЕТ
Nahoru
Ja mam EC350W a +12V je ted momentalne 12,1V :) Kolisa to mezi 12,0 - 12,2... A u +5V 5,0 - 5,1.
Mereno SpeedFanem

_________________
Kód:
desktop: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 500G SSD NVMe | manjaro
ntb: T470s | i7 7600U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Pentium 3260 |  8GB DDR3 | 2x 4000G  HDD | debian


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 25. duben 2005, 16:49 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Nahoru
hodnoty z MBM alebo ineho softu byvaju velmi nepresne, pretoze citaju udaje z cidla ktore stoji za staru belu. Ja som napr. na mojom fortrone spravil merania digitalnym merakom a oproti MBM ukazoval velmi pekne hodnoty, kt. boli stabilne (merak 12V: 12.1, 5V: 5.0, MBM 12V:12.2-12.45, 5V: 5.15)
hodnoty okolo 12.4V su vpohode, hlavne ak mas komp stabilny. aj ked by stalo za to pouvazovat o nejakom enermaxe :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 25. duben 2005, 17:32 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2005
Bydliště: Lomnice n. Pop.
Nahoru
Jája napsal:
tolerance je 5%, takže do 12,6 je to vpohodě.
Jinak to že to naměřil nějakej program ještě nic neznamená, většinou jsou tyhle softwarový hodnoty nepřesný, nejlepší je měřit hardwarově multimetrem - zkus to ať víš na čem doopravdy jseš.

má pravdu ty čidla na deskách nejsou vůbec kalibrovaný, proto bez multimetru jsou to spíše hodně orientační data.

_________________
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 11. říjen 2007, 10:31 
Nováček
Nováček

Založen: 21. srpen 2007
Nahoru
mam chieftec 620w a speedfan mi ukazuje dost divny hodnoty napeti na +12V (1.02),-5V (-8,63),-12V (-16.64)
http://hidebehind.com/6827E8

everest mi ale ukazuje +12V docela ok (+12,39)
http://hidebehind.com/30D07B

motherboard monitor mi ukazuje u +12 taky 1.02 jako speedfan

da se temhle programum verit, mam se tim znepokojovat? Mam P35 DS4, takze tam mam zapojeno ATX12V, jeden molex do PCI-E a momentalne (v dobe mereni) 3 disky 2x500, 1x200. Grafika hd2900xt taktovane, cpu e4300 na 3GHz pri default napeti.

jako pokud by to byla pravda, tak 1,02V na +12V by ty 3 disky asi ani neroztocila a pritom vse funguje normal. Zdroj je chladny, nijak netopi, jinak jsem s nim spokojen za tu cenu, jen tohle mne znepokojuje.

Jinak muj zdroj se toci asi 1100rpm a ani pri zatezi neni hlucny. Je regulovan vlastnim cidlem (tedy ne pomoci biosu)

Mam to nak resit, popripadne reklamovat? Zdroj je 3 mesice stary.

PCI-e mam zapojeno na jednom kabelu jen s dvema 120mm vetracky (1000 a 1500rpm) a 250mm vetrakem v bocnici (800rpm), pak mam na dalsim kabelu 2x500GB sata (ty divny hodnoty to ukazovalo i kdyz tam bylo misto ty dalsi 500ky jen 250ka) a na dalsim kabelu 1xata 200GB, pak mam zapojene atx12v do desky, v grafice 2x6pin...nejsem si jisty co je ktera vetev a pro kterou co plati

povolene zatizeni (ne ze stranek vyrobce, tak za to nerucim:

+ 3,3 V – 30 A
+ 5 V – 28 A
+ 12 V 1 – 16 A
+ 12 V 2 – 25 A
+ 12 V 3 – 17 A
-12 V – 0,5 A
+ 5 V sb – 2,5 A
_________________

_________________
e8500@3834MHz (1,275v bios); hd4870 (790/950, w/Chillfactor); 4x1GB A-Data Vivesta EE 1066MHz 5-5-5-15; Samsung hd401lj, hd501lj,hd642jj,hd753lj,hd753lj; Gigabyte P35-DS4 rev 1.0; Thermalright Ultra 120 Extreme w/2x120mm fan & Chillfactor, Chieftec 620W, Sharkoon Rebel9 Value (3x120mm fan za prednim mesh panelem a za nima disky), Samsung 2243BW, Win7 Ultimate 64bit


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 11. říjen 2007, 11:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
to honny...no tak si zmer 3.3V vetev v zatezi :roll:


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.