Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 10:53

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Pískající zdroje - ZDE UVÁDĚJTE KONFIGURACE PC
PříspěvekZaslal v: ne 27. duben 2008, 17:20 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Vzhledem ke stále častěji množícím se problémům si dovoluji založit toto téma. Většinou je to způsobenou nekompaktibilitou zdroje a základní desky. Přesněji řečeno, spínací kmitočet počítačového zdroje a zdroje na desce (převážně pro pro CPU a paměti) pracují na velmi podobných kmitočtech. Dochází k vzájemnému ovlivňování (interferencím) těchto kmitočtů a jejich harmonických složek na cívkách. Pokud se výsledný kmitočet pohybuje v pásmu 20Hz až 20KHz, slyšíme nepříjemný zvuk. Pokud se Vám stane něco podobného, snažte se prosím uvést, co nejpřesnější informace, určitě pomůžete mnoha uživatelům při výběru.

  • Přesný model zdroje a výrobce (+ UL number, revizi a datum výroby)
  • Procesor + OC
  • Základní deska - výrobce, přesné modelové značení, revize
  • Grafická karta - výrobce, přesné modelové označení, revize
  • Pevný disk - výrobce, přesné modelové označení, revize
  • STRUČNÝ popis, kdy se tato vlastnost projevuje

VZOR, jak to má vypadat:
  • SeaSonic SS-401HT Active PFC F3, Rev.: A1, E104405
    Obrázek
  • Asus P5K Deluxe Wifi-AP, Rev.: 1.00G
  • Intel C2D E4300, default
  • Sapphire ATI Radeon X1650XT 256MB GDR3, modré PCB
  • Seagate Barracuda IV 80GB, ST380021A, Configuration code: SVO-03
  • Následující vada se projevuje: při vcore nad 1.45V, Memtestu, Spuštění 3D Marku, hraní her. Po týdnu problémů shořela základní deska a zdroj :twisted:



//edit Wilik - nastaveno jako dulezite


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. duben 2008, 17:54 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 03. září 2006
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
* Fortron BlueStorm II 500W FSP500-60GLN U/N E190414
* DFI LanParty LT X38-T2R rev A1, DFI LanParty LT X48-T2R rev A1, ASUS P5N-T Deluxe, Gigabyte 965P-DS4 rev 2.0
* Intel C2Q Q6600, C2D E8200, E6400, default
* ASUS Geforce 8800GTS 512MB G92, PowerColor ATi Radeon HD3870
* WDC Raptor 74GB + Samsung HDKJ 320GB
* Následující vada se projevuje: při jakémkoliv 3D zatížení, 3D Mark, hraní her.. v zátěži CPU, RAM je klid

Zdroj jemně píská, ale spíše brutálně jakoby šumí v té 3D zátěži... hold cívky dostávaj asi zabrat.

Na staré sestavě AMD64 X2 3800+ 2x1GB RAM X1950GT no problem


Naposledy upravil Godzzila dne ne 27. duben 2008, 20:13, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. duben 2008, 18:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2005
Bydliště: Libice nad Cidlinou
Nahoru
Fortron 400W THN-P

Štítek:
Obrázek

C2D E6750 @ 3,6GHz
GA-P35-DS3 rev 1.0
Gigabyte 8800GTS 512MB
2x1GB A-Data 800 @ 1080MHz 5-5-5-5 2,2V
2x HDD (WD+Maxtor)
1x DVD-RW

Zdroj při zátěži bručí, bylo to znát při 3D akcích - při pohledu do nebe nevydá ani zvouček, ale při pohledu normálně dopředu při zátěži začně hučet. Větrák to samozřejmě není..
Pokud je CPU > 3,7GHz tak je hučení znát i v idle ve Windows...

//Na pokyn od -HoNY- doplněno... :)

//edit Wilik - promaz OT


 Profil  
 Předmět: Re:
PříspěvekZaslal v: čt 25. prosinec 2008, 10:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2008
Bydliště: SR
Nahoru
SpeedyGT napsal:
Fortron 400W THN-P

Štítek:
Obrázek

C2D E6750 @ 3,6GHz
GA-P35-DS3 rev 1.0
Gigabyte 8800GTS 512MB
2x1GB A-Data 800 @ 1080MHz 5-5-5-5 2,2V
2x HDD (WD+Maxtor)
1x DVD-RW

Zdroj při zátěži bručí, bylo to znát při 3D akcích - při pohledu do nebe nevydá ani zvouček, ale při pohledu normálně dopředu při zátěži začně hučet. Větrák to samozřejmě není..
Pokud je CPU > 3,7GHz tak je hučení znát i v idle ve Windows...

//Na pokyn od -HoNY- doplněno... :)

//edit Wilik - promaz OT

ahoj ja mam podobny problem asi... pri pokojnom stave ked som na nete v poho.. ale ked zacenm hrat hry narocne na grafiku abo tak tak po ani nie po polhodine zacne zdroj hucat aje to dost pocut... mam aj senzor na meranie teploty na zdroji aked zacne hucat ma okolo 38,39 stupnou.. viem ze ej to dane tym ze hram tu hru pocitac podava vykon ale ten zdroj no neviem...
zdoj-ATX 500W Froton,fsp500-60GLN,ATX,12cm,sata

_________________
MB:ASUS CROSSHAIR II FORMULA, AM2+ , InVidia 780a SLI,CPU:CPU AMD Phenon 9850 Quad-Core, SoAM2, Black Edition BOX,RAM:DDR2 4GB 1066MHZ PC8500,GPU:GIGABYTE 260GTX 896MB,HDD:640GB Seagate SATA II,Zdroj:ATX 500W Froton,FSP500-60GLN,ATX,12cm,SATA,DVD:samsung,SATA,CASE:Apevia X-Telstar - JR BK


 Profil  
 Předmět: Re: Pískající zdroje - ZDE UVÁDĚJTE KONFIGURACE PC
PříspěvekZaslal v: pá 30. leden 2009, 18:15 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. říjen 2008
Bydliště: Vratimov
Nahoru
Tagan 580W - U15

E5200 @ 3,6GHz
GA-EP31-DS3L rev 1.0
ASUS EN8800GTS (G92) 512MB
Kingston 2GB 800Mhz
DVD RW
Seagate 160GB 7200.10

Po zakoupeni a nainstalovani zdroj neprijemne jemne piska a po zapnuti 3D aplikaci i k piskotu se prida jemne bzuceni ... dela to i na DEF. napeti a taktu CPU .. predtim LC-PoWer 420W a bez problemu .. :( :( :(
Chci se zeptat zda se to da nejak vyresit krom Reklamace (vymenil jsme vetrak nepujde reklamovat) jedine zkouset jinou desku? a nebo je vada primo ve zdroji ?

_________________
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<


 Profil  
 Předmět: Re: Pískající zdroje - ZDE UVÁDĚJTE KONFIGURACE PC
PříspěvekZaslal v: čt 16. červenec 2009, 15:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. leden 2007
Nahoru
SEasonic oem 500W"ENERGY KNIGHT"
Intel C2D E7200/ @3,177Ghz 1.117V
Asus p5k SE/EPU rev. A2
3GB DDR2800mhz "2x1gb + 2x512mb"
Gigabyte 9800GTX 512MB DDR3
seagate barracuda 250gb
Vada: Projevuje se pouze v menu hry call of juarez bloud in blood zdroj jemne piska neni to nic strasneho ale jeto slyset celkem dost nemam se bat? jeto normalni jev?...

_________________
Můj notebook MSI EX610
CPU:AMD athlon x2 1.8ghzRAM:2gb DDR2 667mhz GK:Ati mobility radeon HD2400 256mb ddr3 HDD:160GB OS:Windows 7 ultimate


 Profil  
 Předmět: Re: Pískající zdroje - ZDE UVÁDĚJTE KONFIGURACE PC
PříspěvekZaslal v: út 26. leden 2010, 04:10 
Nováček
Nováček

Založen: 19. květen 2009
Nahoru
Ja mam taku skusenost, ze vacsinou tieto zvuky sposobuje graficka karta a ze tieto zvuky su len ked bezi nejaka 3D aplikacia. Myslim ze je to ciste zalezitost graf. karty a toho ake ma ta karta sama o sebe obvody na regulaciu a filtraciu napatia pre GPU, kvalita cievok, kondenzatorov a MOSFETov. Ked GK odobera prud zo zdroja z 12V vetvy, cez kabel pridavneho napajania GK a tento prud ktory odobera ma harmonicke zlozky na podobnych frekvenciach na akych pracuje zdroj, moze dochadzat k interferenciam.

Zdroj s tym nema nic spolocne. Ako vidno aj s prispevkov a aj ja som mal moznost sledovat ze tento problem bol aj s PC kde bol pouzity kvalitny zdroj (Seasonic S12, tagan atd.). Po vybrati GK a strceni do ineho PC piskal aj ten. A kde ste tu kartu pichli tak tam piskal zdroj.

Momentalne Gigabyte dost machruje s ich ultradurable 3 , ze pouzivaju kvalitne cievky, MOSFETy s nizkym Rdson, kondiky japonske s pevnym dielektrikom a pouzivaju hrubsie medene vrstvy v DPS. Ja mam s vecemi od Gigabyte dobre skusenosti. S doskou od Gigabyte som nemal este problem. NEdavno som kupil grafiku od nich a som maximalne spokojny.

Najviac takychto problemov som ja zazil s ATI grafikami od Shappire.

Rovnako ako je napajany CPU z 12V vetvy a ma nejake obvody, resp. regulator napatia niekolko stupnovy zlozeny z MOSFET tranzistorov, cievok (idealne kocky cierne alebo sede, zaliate) a kondenzatorov (idealne s pevnym dielektrikom, hlinnikove valceky). Tieto suciastky je mozne vidiet v blizkosti CPU na kope a pri nich je konektor pridavneho napajania CPU. Rovnako je to u GPU. Na GK je zhluk tychto komopnentov a to je regulator napatia, ktory z 12V vytvara napatie malicke pre napajanie GPU. No a rovnako je tam konektor na pridavne napajanie grafiky, do ktoreho sa zasunie kabel od zdroja. Teda piskanie moze sposobovat aj CPU aj GPU, resp. nevhodne riesenie napajacich obvodov pre CPU resp. GPU. A ak su CPU a GPU napajane z tej istej vetvy zdroja (ak zdroj nema viac vetiev), tak potom je sanca, ze vzniknu interferencie este vacsia, lebo interferuju harmonicke ktore sposobuje regulator CPU s tymi od GPU + este zdroj.

Este som nevidel aby piskalo nieco v PC, kde je nejaka smiesna GK, ktora nema nai pridavne napajanie, resp integrovana grafika.

Niektore extra lacine zdroje piskaju aj ked je PC vypnuty a je zdroj zapojeny len v sieti. Pomocny zdroj proste piska ked je malo zatazeny. Vo vypnutom stave tento pomocny zdroj dodava +5Vsb (fialovy kablik v ATX konektore ma +5V oproti ciernemu aj ked je PC vypnute, hned po zapnuti sietoveho vypinaca zdroja a zapojeni zdroja do 230VAC, to zabezpecuje pomocny zdroj, je schopny dodat 1 az 2A) napatie pre maticnu dosku aby ta mohla udrziavat stav CMOS baterky a aby bolo mozne zapnut PC, aby fungovali veci ako Wake on LAN, zapnutie klavesnicou atd. Doska musi mat napatie nepretrzite na toto. Ked sa PC zapne tak toto piskanie nepocut, elbo ho perhlisia ine veci, resp. je slabsie lebo vtedy pomocny zdroj dodava energiu aby bezal hlavny zdroj (napajanie pre napr. TL494 alebo nieco modernejsie), aj ked to by mal len chvilku, kym sa nerozbehne hlavny.

Aj niektore nabijacky pre NOKIE piskaju ked ich pichnete do zasuvky. Tichucko, ale ked je uplne ticho a ste blizko tak to pocujete, po zapojeni kablika do telefonu, ked sa zatazi, prestane piskat.


 Profil  
 Předmět: Re: Pískající zdroje - ZDE UVÁDĚJTE KONFIGURACE PC
PříspěvekZaslal v: út 14. prosinec 2010, 16:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. duben 2007
Nahoru
mám tuto sestavu

AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Arctic-Cooling Arctic F12 PWM
ASUS M4A77T/USB3
Cooler Master Elite 333
Cooler Master Hyper 212+
Kingston HyperX Genesis 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz
Samsung SH-S223C černá, OEM
Seagate Barracuda 7200.12 3.5" 500GB
Seasonic S12II-520 520W Bronze

a grafiku SAPPHIRE HD 3650, 512MB, Sapphire (bez přídavného napájení)

a zdroj občas bzučí/píská někdy to trvá pár vteřin někdy i pár minut. většinou to přejde ale dělá to i mimo 3D hry (asi win aero to způsobuje)

chystám se koupit MSI N460 Cyclone 768D5/OC 768MB DDR5 nebo Gigabyte GTX460 768MB DDR5 GV-N460OC-768I

pomůže mi to?


//edit Don: Promaz OT


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.