Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 23:43

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 26 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: výpadky proudu
PříspěvekZaslal v: po 30. srpen 2004, 18:01 
Černá karta
Černá karta

Založen: 11. srpen 2004
Bydliště: -Plzeň-
Nahoru
Potřeboval bych poradit.Poslední dobou u nás vypadne tak 1x za 14 dní prou, vždy když začíná bouřka)většinou).Co mohou ty výpadky způsobit pc ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 30. srpen 2004, 18:46 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Ztrátu rozpracovaných dat, ztrátu právě ukládaných dat (z cache disků) a v extrémním případě (nekvalitní zdroj) i možnost poškození hardware. :wink:

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět: njn
PříspěvekZaslal v: po 30. srpen 2004, 18:49 
Černá karta
Černá karta

Založen: 11. srpen 2004
Bydliště: -Plzeň-
Nahoru
docela to nahani hruzu, vypdek proudu = poskozedni hardwaru


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 30. srpen 2004, 18:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2004
Nahoru
z mojich skusenosti ked vypadne prud tak to noname zdroje nepreziju :( ...takze zdroj :wink:


Naposledy upravil johny128 dne po 30. srpen 2004, 18:51, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 30. srpen 2004, 18:51 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
JJ napsal:
z mojich skusenosti ked vypadni prud a mas v pc noname zdroj tak ide zvacsa prec :) ...takze zdroj :wink:

jj, obcas sebou vezme i desku :twisted:

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 30. srpen 2004, 18:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2004
Nahoru
Jiri Drak napsal:
JJ napsal:
z mojich skusenosti ked vypadni prud a mas v pc noname zdroj tak ide zvacsa prec :) ...takze zdroj :wink:

jj, obcas sebou vezme i desku :twisted:


no pri vypadoch prudu som sa stretol len s znicenym zdrojom(nastastie)..ale raz sa mi stalo ze kamosovi odpalilo zdroj, dym v celej izbe, on este zapol ten pocitac a ked ten zdroj napumpoval do dosky prud tak odisla aj ta :))


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 30. srpen 2004, 19:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2003
Bydliště: u Ostravy
Nahoru
no to by me technicky zajimalo jak je mozne pri vypadku proudu aby vyhorel zdroj, u nas proud taky vypadava a mam OEM zdroj a zadne potize :? :?[/i]

_________________
NB: Samsung 730U
PC: AMD Ryzen 7 3700X, MSI Geforce GTX 1060, ASUS X470-PRO, 32GB DDR4-3533, Samsung SSD 960 2TB, WD Black 2TB, Win10 x64 Pro
NAS: Synology DS1812+ (8x HDD 4-8TB)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 30. srpen 2004, 19:26 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
no možné to je, ale řešení je prosté - kup si záložák nebo používej notebook (to první je levnější)

_________________
Pavel Minarik @ T420s


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 30. srpen 2004, 19:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. listopad 2003
Bydliště: Matička měst, Michle
Nahoru
Krevety napsal:
no to by me technicky zajimalo jak je mozne pri vypadku proudu aby vyhorel zdroj, u nas proud taky vypadava a mam OEM zdroj a zadne potize :? :?[/i]

mě to tedy taky do palice neleze :?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 30. srpen 2004, 19:34 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
tak aby to lezlo:
výpadek proudu při bouřce není to stejné jako výpadek když shodíš jistič, tam se může klidně stát, že vteřinu velice divoce kolísá napětí než to úplně sletí no a to je pro ty levný šmejdový zdroje s blbejma ochranama smrt

_________________
Pavel Minarik @ T420s


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 31. srpen 2004, 10:10 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Jiri Drak napsal:
JJ napsal:
z mojich skusenosti ked vypadni prud a mas v pc noname zdroj tak ide zvacsa prec :) ...takze zdroj :wink:

jj, obcas sebou vezme i desku :twisted:

Ktera s sebou občas vezme i CPU a grafiku :roll:

Osobne mam nejvic zkušeností, ze neprezije "jen" ten levnej zdroj...

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 31. srpen 2004, 10:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2003
Bydliště: u Ostravy
Nahoru
kdyz mam prepetovou zasuvku tak neni mozne aby tam neco odeslo dusledkem nizkeho napeti maximalne selzou periferie ktere ke svemu radnemu ukonceni chcou stavu /rekneme pripustil bych vadne sektory na disku apod. ale aby odesla deska to fakt ne a zdroj jak ma nedopeti tak nemuze odejit maximalne snad nejaka pojistka ktera se bude dat vymenit ...
jinak UPS ma taky naky cas za ktery pri detekci nedopeti nebo vypadku sepne neni to hned, tomu zdroji to vadit nemuze ... nebo sem asi uplne blbej :lol:

_________________
NB: Samsung 730U
PC: AMD Ryzen 7 3700X, MSI Geforce GTX 1060, ASUS X470-PRO, 32GB DDR4-3533, Samsung SSD 960 2TB, WD Black 2TB, Win10 x64 Pro
NAS: Synology DS1812+ (8x HDD 4-8TB)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 31. srpen 2004, 11:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2004
Bydliště: okolie BA
Nahoru
no ja mam dve skusenosti:odisiel len zdroj a potom odisiel cely komp okrem FDD :lol:

_________________
Intel Core 2 Duo E6300@3220Mhz,Asus P5B Deluxe,2GB DDR2 800MHz CORSAIR TWINX XMS2@1150MhzCL4,MSI OC 8800GT,250GB 7200.10 16MB Seagate SATA2,320GB 16 MB Samsung Sata2,Audigy 4+Logitech Z5500,DSL 4 MB 1:1
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 31. srpen 2004, 12:03 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
to Krevety: no blbej nejseš, ale já už jsem takovýhle zvěrstva viděl a ne jednou, kdysi dokonce kompletně vyhořený úplně všecko kromě FDD a RAM, jinaks to mohl vyhodit, levný zdroje jsou holt levný zdroje

BTW: přepěťová ochrana zabrání přepětí ale ničemu jinýmu! záložák zabrání třeba i malému napětí

_________________
Pavel Minarik @ T420s


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 31. srpen 2004, 12:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. březen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
:shock: a proc to je v oper. s. microsoft??? :stupid: :devil:

_________________
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 31. srpen 2004, 13:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2003
Bydliště: u Ostravy
Nahoru
pavel.minarik napsal:
to Krevety: no blbej nejseš, ale já už jsem takovýhle zvěrstva viděl a ne jednou, kdysi dokonce kompletně vyhořený úplně všecko kromě FDD a RAM, jinaks to mohl vyhodit, levný zdroje jsou holt levný zdroje

BTW: přepěťová ochrana zabrání přepětí ale ničemu jinýmu! záložák zabrání třeba i malému napětí


no to jo ale male napeti tomu preci nemuze ublizit, jednoduse se to vypne a hotovka, ne?

treba sem si ve svojem kompu hral s vetraky a omylem sem si spojil dva spatny dratky na par sec., komp zapipal, ale jel dal uplne v poho, v monitoru sem pak mel vyjetou 5 a 12vetev do cervenyho nic vic :roll:

_________________
NB: Samsung 730U
PC: AMD Ryzen 7 3700X, MSI Geforce GTX 1060, ASUS X470-PRO, 32GB DDR4-3533, Samsung SSD 960 2TB, WD Black 2TB, Win10 x64 Pro
NAS: Synology DS1812+ (8x HDD 4-8TB)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 31. srpen 2004, 13:47 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
Soused v bytovce je kutil a každou chvíli vyhodí pojstky a aby měl jistotu tak nás vždycky schodil všechny partaje a nahodil aby se neřeklo a tak každý 3 kolaps byl na reinstal win. :x
UPS rulezzzzzzzz :wink:
Takovejch možná 30 schození jističů a noname zdroj pohoda a 5x při bouřce a taky pohoda. Teď mám UPS a značkovej zdroj a ještě větší pohoda :lol:

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 31. srpen 2004, 15:49 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
téma přesunuto do vhodnější sekce pro případnou další diskusi

_________________
Pavel Minarik @ T420s


 Profil  
 Předmět: Re: výpadky proudu
PříspěvekZaslal v: po 29. leden 2018, 08:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Může výpadek proudu během najetých Windows 7 způsobit ztrátu nastavení BIOSu (resp. UEFI Setupu)?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: výpadky proudu
PříspěvekZaslal v: po 29. leden 2018, 09:00 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
To bys musel mít uplne mrtvou baterii na MB. Ikdyž UEFI by asi nemel si myslím.

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 26 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.