Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 11:35

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: APC Back-UPS ES 700VA - při odpojení nejde
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2011, 11:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. leden 2009
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Zdravím,

mám již několik let tento záložní zdroj http://www.alza.cz/apc-back-ups-es-700-d140494.htm
Byl chvíli i ve firmě, kde fungoval bez problému, pak se vyměnil za větší.
V létě jsem do něj koupil novou baterii a v pořádku fungoval, ale jen do té doby, než vypadl el. proud.
To se všechno vyplo, a UPSka jen píská. Musím všechno ze zásuvek které jsou na baterii odpojit, počkat asi 5vteřin, cvakne UPSka (asi relé) UPS se zapne a můžu zapojovat do zásuvek na baterii.
Při odpojení ze zásuvky je to stejné.

Kde myslíte, že by mohl být problém?

Na UPS je napojen, monitor 24" HP, uspanej desktop, běžící NAS (35W) a vypnutý Z-5500...
Abych vyloužil možnost přetížení UPSky.

Díky za názory


 Profil  
 Předmět: Re: APC Back-UPS ES 700VA - při odpojení nejde
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2011, 12:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Co PowerChute rika nejaky problemy?

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: Re: APC Back-UPS ES 700VA - při odpojení nejde
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2011, 14:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. červen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Citace:
Jedna ze zálohovaných výstupních zásuvek je označena jako "Master", 3 zásuvky s přepěťovou ochranou jsou označeny jako "Slave". Úspora je dána tím, že při vypnutí zařízení, které je připojeno k zásuvce Master je vypnuto napájení zásuvek označených Slave. Tato funkce je aktivována stiskem tlačítka označeného jako "Master Enable button".

Co tohle? Nemohlo by to dělat nějaký problém? (nevim jeli to ta tvoje má nebo ne...)


 Profil  
 Předmět: Re: APC Back-UPS ES 700VA - při odpojení nejde
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2011, 15:14 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
Asi odešel.

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: APC Back-UPS ES 700VA - při odpojení nejde
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2011, 17:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. leden 2009
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
butch: screen - http://imageshack.us/photo/my-images/828/apcz.jpg/
S.h.I.t.: žádný takový tlačítko nemám, ani zásuvky takhle označený
Smith: nejspíš :(


 Profil  
 Předmět: Re: APC Back-UPS ES 700VA - při odpojení nejde
PříspěvekZaslal v: čt 15. prosinec 2011, 21:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. červen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Ok, asi to má jen novější model.
- Když ji s odpojenými zařízeními odpojíš od sítě, tak zůstane zapnutá?
- Kdy do ní pak něco připojí, napájí to z baterie?
- Bliká nějaká barva LEDky?
- Předpokládám, že tón je konstantní (nepřerušovaný).

Zkus pak ještě jednotlivá zařízení, jestli to nedělá některé z nich.
Podle http://www.apcmedia.com/salestools/ASTE-6Z7VC3_R0_CZ.pdf to vypadá právě na to přetížení (sice je to divný, ale zkusil bych to)


 Profil  
 Předmět: Re: APC Back-UPS ES 700VA - při odpojení nejde
PříspěvekZaslal v: út 4. září 2018, 13:35 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Podle čeho indikuje tato UPS, že je vadný akumulátor?

Mám tu jednu, zakoupenou před dvěma roky a 2 měsíci.
Po výpadku proudu nejde zapnout, pokud je odpojena od sítě, tak vůbec, pokud zapojena do sítě, svítí červená LED a UPS souvisle píská.
Aku je původní RBC, naprázdno má cca 13,1V, při zapojení do UPS do sítě je na ní cca 13,5V.
Je možné, že už nedá potřebný proud?
Vždy jsem se setkal spíš s tím, že vadný aku měl nízké napětí, tak 11,5V a míň.

Zkoušel jsem přehodit aku z jiné UPS stejného typu, po výměně UPS jede (a naopak na aku z nefunkční UPS nejede ani druhá).

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: APC Back-UPS ES 700VA - při odpojení nejde
PříspěvekZaslal v: út 4. září 2018, 19:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Posledni radek je jasny, ne?
Aku proste neprojde self-testem UPSky, napeti v nem zjevne nehraje takovou roli.


 Profil  
 Předmět: Re: APC Back-UPS ES 700VA - při odpojení nejde
PříspěvekZaslal v: út 4. září 2018, 19:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Ano, že je aku nevyhovující.

Mně by zajímalo, jak ten selftest funguje.
Jak to ta UPS pozná, zda to sama nějak dostatečně vnitřně zatíží a sleduje pokles napětí, nebo jak.

Mám tu jinou baterii 12V/9Ah, zkusím to s ní, teď ji radši dobíjím na nabíječce.
S tou původní RBC17 pak zkusím nějaký test, např. zda rozsvítí halogenku H4. V práci jsem dnes nic neměl, čím bych zkusil zatížit samotný aku.

Edit: Tak je to jasné :) , vadný aku dá do H4 proud 0,24A. Takový aku nemůže stačit opravdu na nic.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: APC Back-UPS ES 700VA - při odpojení nejde
PříspěvekZaslal v: po 24. září 2018, 08:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. prosinec 2007
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
Zdravím,
mám svojí PC sestavu vč monitoru a repráků a routeru napojenou na APC Back-UPS ES 700.
X let mi fungoval bez problémů, včera mi ovšem udělal doposud nevídanou věc.

Večer mi během hraní bez varování na hned komplet vypl a indikátor nesvítil a jen to trvale pískalo. Dle manuálu se jedná o stav: Vypnutí následkem přetížení – během provozu na baterii výstup napájený baterií zjistil přetížení.

Udělalo mi to 2x během půl hodiny. Jsem na takové věci naprostý laik, tak se případně omlouvám za neznalost a byl bych rád za pomoc :)

Děkuji.

_________________
CPU: Core i7 7700K (4,2GHz) ; Chladič CPU: SCYTHE SCNJ-4000 Ninja 4 ;MB: ASUS PRIME Z270-A ; Operační paměť: Kingston 16GB KIT DDR4 2666MHz CL15 HyperX Fury Black Series ;Grafická karta: ASUS ROG STRIX GAMING GeForce GTX 1080 Advanced Edition DirectCU III 8GB ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:SSD Kingston Now V+100 Series, 2,5" 96GB, SSD Kingston Now A400 480GB, Samsung 960 EVO 250GB, HDD WD 1TB, Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: EVGA SuperNOVA 750 G2 80 Plus Gold ;OS: Win 10 64bit. ;Case: Thermaltake XASER VI ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" ;Repro: Logitech Z-5500


 Profil  
 Předmět: Re: APC Back-UPS ES 700VA - při odpojení nejde
PříspěvekZaslal v: so 27. říjen 2018, 03:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. srpen 2006
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Nahoru
Neska je tu do Přerova do pivovaru na radioburzu, dovez mi to na repas, pak to pošlu kurýrem nebo něco. Tady to snad jezdí s vadnejma kondenzátorama už z linky, eště sem neviděl jedinej kus, kterej už by nějaký neměl špatný. Kontakty na webu.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.