Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 9. prosinec 2019, 04:00

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 46 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 21. duben 2005, 14:36 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
ty vypinače, o kterých se tu zmiňujete, to jsou ty, "vzadu" na zdroji - když to to vyple... tak nic nenaběhne? (nemaji to všechny zdroje)
muže se něco stát, když spojim blbe piny (dirky.') Kolik de do toho (konektoru) štávy?

Ještě by mě zajímalo... kdy máte vy umistěný 2.zdroj?

2srna: skus to třeba u jineho zdroje...

_________________
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 23. duben 2005, 12:56 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
ThomasTT napsal:
někdy je potřeba ten zdroj alespoň trochu zatížit. mělo by stačit 0.5A. tj. pro 12V větev rezistor 24 ohmů 6W, pro 3.3V 6 ohmů 2W.


s tím plně souhlasím...

u kvalitních zdrojů je VŽDY NUTNÉ je zatížit... pokud je zdroj zapnut bez zatížení, tak se automaticky vypne, aby nevyhořel...

_________________
< CPU: AMD mobile (by knife&CPU MSR) Athlon XP AROIA 1396@1575 MHz (1600+@1900+) (150x10,5 1.75V) >< MB: ECS K7VTA3.x ><
COOL:
AQcool AQX3000P modded>< MEM: 1×256MB unnamed DDR 266@300, 1×256MB Nanya DDR 333@300, both 6-2-2 CL2 >< POWER: JouJye 300W >< CASE: minitower self-modded >< VGA: GAINWARD GF4Ti4200 64 MB, gpu: 250@305 mem:250@310 (500@620 DDR) >< MONITOR: 17" Hyundai IQ F790D >< HDD: SAMSUNG SP0802N 80GB 2MB ATA133 7200rpm >< ODD: NEC ND-3520A, NEC CD-3002A>< SOUND: SB Live! 5.1 digital, kX drivers>


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červenec 2005, 22:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
sAd napsal:
ThomasTT napsal:
někdy je potřeba ten zdroj alespoň trochu zatížit. mělo by stačit 0.5A. tj. pro 12V větev rezistor 24 ohmů 6W, pro 3.3V 6 ohmů 2W.


s tím plně souhlasím...

u kvalitních zdrojů je VŽDY NUTNÉ je zatížit... pokud je zdroj zapnut bez zatížení, tak se automaticky vypne, aby nevyhořel...


cože??a proč by měl vyhořet když není zatíženej?? nějakej LOL ne? :lol:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 10. srpen 2005, 14:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. červenec 2005
Bydliště: Liberec
Nahoru
ThomasTT napsal:
někdy je potřeba ten zdroj alespoň trochu zatížit. mělo by stačit 0.5A. tj. pro 12V větev rezistor 24 ohmů 6W, pro 3.3V 6 ohmů 2W.

Já jako zátěž používám žárovky.

_________________
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 29. říjen 2005, 22:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. duben 2005
Nahoru
JendaLinda napsal:
Já jako zátěž používám žárovky.

To jsi celý ty, když zátěž, tak svítící, pípací :-D .

_________________
|| Moderátor diskuzního fóra forum.PAUZA.cz ||

| Přátelství spočívá ve výběru člověka, kterého jsem si zvolil pro jeho povahu a dal mu provždy přednost. |


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 26. listopad 2005, 14:16 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
JendaLinda napsal:
Já jako zátěž používám žárovky.

Matně si vzpomínám, že na ATčkách stačilo zatížit 5V větev a rozběhnul se (jak je to u ATXek nevím)...

_________________
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. leden 2006, 17:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2005
Nahoru
musi se jeste spojit PWR_OK (sedy , cislo nevim,dodam) v +5Voltama (normalnima,ne SB) .. tim zdroj dostane signal ze neapeti sou ok a ze se muze spustit.. nevim jak noname shit ale znacky to maj urcite... pak teda ece protpijit 4 a 5 pin a zatizit a jestli se nerozbehne tak je vadnej :down:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. leden 2006, 12:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2005
Bydliště: Libice nad Cidlinou
Nahoru
Prej by se zdroj naprázdno pouštět neměl...alespoň by tam běl bejt jako zátěž třeba HDD... :wink:


 Profil  
 Předmět: Zdroj na prázdno
PříspěvekZaslal v: so 10. červen 2006, 15:40 
Nováček
Nováček

Založen: 10. červen 2006
Nahoru
Studoval jsem elektrotechnickou průmku a i bez ní vím na 1000% že nezatížený zdroj neshoří, to by pak musela shořet nabíjačka k mobilu jak vytáhnete mobil z konektoru od nabíječky :)Prostě větší hovadinu jsem nečetl :) Jestli shoří tak tím že ho přemostíte ,pokud nemá ochranu proti velkému proudu. Údaj ve watech na vašem zdroji znamená maximální výkon ,který může zdroj dodat do obvodu ,pokud jej zatížíte moc - čili malým odporem nebo skratem ,pak teprve může něco shořet .
Todle počítají i děcka na základce P=U x I a ohmův zákon I=U/R když je zátěž malá ,znamená to že součástka má velký odpor a tudíž do ní teče malý výkon. :-D Jo a běh zdroje naprázdno zdroji neuškodí .

Jinak atx zdroj jde spustit i bez PC viz :
http://www.hw.cz/Teorie-a-praxe/Dokumentace/ART379-Vyuziti-PC-ATX-zdroje-pro-napajeni-zarizeni.html

čest a mnoho ůspěchů v elektronice :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 30. květen 2007, 11:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2006
Bydliště: Methan City/ostrava
Nahoru
omlouvam se ze otviram stare tema.
dosly mi doma AT zdroje tak jsem poprve sahl po ATX.delam tatikovemu sefovi z prace zdroj na nabijecku (12v).u AT zdroju jsem vzdy vysekal 5-ti voltovou vetev(vsecky soucastky.pridalo to tak cca 1,5 A).pujde to take u ATX zdroju???jenikoz pokud tu 5V vystriham jak na ni pak zapojit zatez kdyz tam nebude???vim krapet lama dotaz ale ted tech zdroju uz moc nemam tak bych o nej nerad prisel...
diky za odpovedi

_________________
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition 2,6GHz(13x200) 5000+ MB:Asus M2A-VM HDMI RAM:2942 MB(2x512+2x1024) A-Data 800MHz HDD: 298,1GB(2x160GB samsung SATAII) GK: ATI Radeon X1250 series.


 Profil  
 Předmět: Povedlo se to zapnout??
PříspěvekZaslal v: po 18. únor 2008, 18:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2008
Bydliště: Čelákovice
Nahoru
Tak co, povedlo se ti ten zdroj konečně zapnout? Kdyžtak mi písni PM, určitě na to přijdu. (teda pokud to neni fakt nějakej hybridozdroj).

_________________
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/


 Profil  
 Předmět: Vystrihat??!
PříspěvekZaslal v: po 18. únor 2008, 18:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2008
Bydliště: Čelákovice
Nahoru
syrrius napsal:
omlouvam se ze otviram stare tema.
dosly mi doma AT zdroje tak jsem poprve sahl po ATX.delam tatikovemu sefovi z prace zdroj na nabijecku (12v).u AT zdroju jsem vzdy vysekal 5-ti voltovou vetev(vsecky soucastky.pridalo to tak cca 1,5 A).pujde to take u ATX zdroju???jenikoz pokud tu 5V vystriham jak na ni pak zapojit zatez kdyz tam nebude???vim krapet lama dotaz ale ted tech zdroju uz moc nemam tak bych o nej nerad prisel...
diky za odpovedi

Co si myslel tim "vysekat"?? a taky "pridalo to 1.5A" co je to za blbosti?

_________________
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/


 Profil  
 Předmět: Nechci dělat reklamu, ale:
PříspěvekZaslal v: po 18. únor 2008, 18:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2008
Bydliště: Čelákovice
Nahoru
Docela dobře popsané, jak spustit ATX zdroj, je na mém webu. NEberte to jako reklamu na můj web, ale článek se někomu může hodit. Pokud by mu někdo nerozuměl, napíšu nový, a udělám tam podrobný návod pro lamy.

Poznámka: Největší hybridozdroje vyrábí firma compaq. 2 takové kousky mám. Jeden funguje (jakš takš) :) a druhý se spálil asi po dvou týdnech v provozu. :D (holt kwalita)

_________________
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. březen 2008, 21:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. únor 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Něco o nabíječce aku z ATX zdroje jetady (až na ten jazyk).

_________________
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty


 Profil  
 Předmět: Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2008, 18:30 
Nováček
Nováček

Založen: 22. duben 2007
Bydliště: ještě mám
Nahoru
Podívej se sem: http://www.elektroworld.info/modules.ph%20...%20ic&t=13088 a případně i sem: http://www.elektroworld.info/modules.ph%20...%20ic&t=22046 .

_________________
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...


 Profil  
 Předmět: Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno
PříspěvekZaslal v: pá 8. srpen 2008, 23:26 
Nováček
Nováček

Založen: 24. prosinec 2005
Nahoru
Už je to asi pasé, ale ATX zdroj se dá rozběhnout tak, že na 12V větev pověsíš autožárovku, např. potkávačku z předního světla, která má cca kolem 40W (jen odhad). Pak to nahodit půjde. Ale skoro si říkám, jak to tak čtu; je to vůbec ATX zdroj? :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno
PříspěvekZaslal v: út 7. květen 2013, 14:54 
Nováček
Nováček

Založen: 07. květen 2013
Nahoru
mužu nahradit zdroj lc-b300atx za zdroj atx-450 JSP


 Profil  
 Předmět: Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno
PříspěvekZaslal v: po 19. srpen 2013, 19:21 
Nováček
Nováček

Založen: 19. srpen 2013
Nahoru
cavte mam doma zdroj lc power typ lc6550 a skusal som zapojit vselijako mal som uz aj prepojeny ten zeleny kabel s ciernym a popritom zatazenu vetvu 12V a 5V a stale nic...... viete mi nejako poradit??? dakujem.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno
PříspěvekZaslal v: út 20. srpen 2013, 07:42 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 30. červenec 2005
Bydliště: Bílina / Teplice
Nahoru
zkus na něj připojit nějakou zátěž - třeba starou nepotřebnou DVD mechaniku. Některé zdroje se bez zátěže nerozjedou

_________________
i7-4790K chlazený pasivně Scythe Orochi, Asus Sabertooth Mark2, 12GB DDR3, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, R9 270X, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+


 Profil  
 Předmět: Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno
PříspěvekZaslal v: út 20. srpen 2013, 17:58 
Nováček
Nováček

Založen: 19. srpen 2013
Nahoru
Je tam nejaka minimalna hranica zataze?? Napr. 1A alebo staci hocico?? Dik


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 46 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.