PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=109&t=22823
Stránka 2 z 3

Autor:  DivX [ čt 21. duben 2005, 14:36 ]
Předmět: 

ty vypinače, o kterých se tu zmiňujete, to jsou ty, "vzadu" na zdroji - když to to vyple... tak nic nenaběhne? (nemaji to všechny zdroje)
muže se něco stát, když spojim blbe piny (dirky.') Kolik de do toho (konektoru) štávy?

Ještě by mě zajímalo... kdy máte vy umistěný 2.zdroj?

2srna: skus to třeba u jineho zdroje...

Autor:  sAd [ so 23. duben 2005, 12:56 ]
Předmět: 

ThomasTT napsal:
někdy je potřeba ten zdroj alespoň trochu zatížit. mělo by stačit 0.5A. tj. pro 12V větev rezistor 24 ohmů 6W, pro 3.3V 6 ohmů 2W.


s tím plně souhlasím...

u kvalitních zdrojů je VŽDY NUTNÉ je zatížit... pokud je zdroj zapnut bez zatížení, tak se automaticky vypne, aby nevyhořel...

Autor:  Highlander [ so 9. červenec 2005, 22:05 ]
Předmět: 

sAd napsal:
ThomasTT napsal:
někdy je potřeba ten zdroj alespoň trochu zatížit. mělo by stačit 0.5A. tj. pro 12V větev rezistor 24 ohmů 6W, pro 3.3V 6 ohmů 2W.


s tím plně souhlasím...

u kvalitních zdrojů je VŽDY NUTNÉ je zatížit... pokud je zdroj zapnut bez zatížení, tak se automaticky vypne, aby nevyhořel...


cože??a proč by měl vyhořet když není zatíženej?? nějakej LOL ne? :lol:

Autor:  JendaLinda [ st 10. srpen 2005, 14:28 ]
Předmět: 

ThomasTT napsal:
někdy je potřeba ten zdroj alespoň trochu zatížit. mělo by stačit 0.5A. tj. pro 12V větev rezistor 24 ohmů 6W, pro 3.3V 6 ohmů 2W.

Já jako zátěž používám žárovky.

Autor:  mbing [ so 29. říjen 2005, 22:34 ]
Předmět: 

JendaLinda napsal:
Já jako zátěž používám žárovky.

To jsi celý ty, když zátěž, tak svítící, pípací :-D .

Autor:  Trinom [ so 26. listopad 2005, 14:16 ]
Předmět: 

JendaLinda napsal:
Já jako zátěž používám žárovky.

Matně si vzpomínám, že na ATčkách stačilo zatížit 5V větev a rozběhnul se (jak je to u ATXek nevím)...

Autor:  Bubaaak [ po 16. leden 2006, 17:43 ]
Předmět: 

musi se jeste spojit PWR_OK (sedy , cislo nevim,dodam) v +5Voltama (normalnima,ne SB) .. tim zdroj dostane signal ze neapeti sou ok a ze se muze spustit.. nevim jak noname shit ale znacky to maj urcite... pak teda ece protpijit 4 a 5 pin a zatizit a jestli se nerozbehne tak je vadnej :down:

Autor:  SpeedyGT [ út 17. leden 2006, 12:51 ]
Předmět: 

Prej by se zdroj naprázdno pouštět neměl...alespoň by tam běl bejt jako zátěž třeba HDD... :wink:

Autor:  303ik [ so 10. červen 2006, 15:40 ]
Předmět:  Zdroj na prázdno

Studoval jsem elektrotechnickou průmku a i bez ní vím na 1000% že nezatížený zdroj neshoří, to by pak musela shořet nabíjačka k mobilu jak vytáhnete mobil z konektoru od nabíječky :)Prostě větší hovadinu jsem nečetl :) Jestli shoří tak tím že ho přemostíte ,pokud nemá ochranu proti velkému proudu. Údaj ve watech na vašem zdroji znamená maximální výkon ,který může zdroj dodat do obvodu ,pokud jej zatížíte moc - čili malým odporem nebo skratem ,pak teprve může něco shořet .
Todle počítají i děcka na základce P=U x I a ohmův zákon I=U/R když je zátěž malá ,znamená to že součástka má velký odpor a tudíž do ní teče malý výkon. :-D Jo a běh zdroje naprázdno zdroji neuškodí .

Jinak atx zdroj jde spustit i bez PC viz :
http://www.hw.cz/Teorie-a-praxe/Dokumentace/ART379-Vyuziti-PC-ATX-zdroje-pro-napajeni-zarizeni.html

čest a mnoho ůspěchů v elektronice :)

Autor:  syrrius [ st 30. květen 2007, 11:36 ]
Předmět: 

omlouvam se ze otviram stare tema.
dosly mi doma AT zdroje tak jsem poprve sahl po ATX.delam tatikovemu sefovi z prace zdroj na nabijecku (12v).u AT zdroju jsem vzdy vysekal 5-ti voltovou vetev(vsecky soucastky.pridalo to tak cca 1,5 A).pujde to take u ATX zdroju???jenikoz pokud tu 5V vystriham jak na ni pak zapojit zatez kdyz tam nebude???vim krapet lama dotaz ale ted tech zdroju uz moc nemam tak bych o nej nerad prisel...
diky za odpovedi

Autor:  Jan16 [ po 18. únor 2008, 18:41 ]
Předmět:  Povedlo se to zapnout??

Tak co, povedlo se ti ten zdroj konečně zapnout? Kdyžtak mi písni PM, určitě na to přijdu. (teda pokud to neni fakt nějakej hybridozdroj).

Autor:  Jan16 [ po 18. únor 2008, 18:44 ]
Předmět:  Vystrihat??!

syrrius napsal:
omlouvam se ze otviram stare tema.
dosly mi doma AT zdroje tak jsem poprve sahl po ATX.delam tatikovemu sefovi z prace zdroj na nabijecku (12v).u AT zdroju jsem vzdy vysekal 5-ti voltovou vetev(vsecky soucastky.pridalo to tak cca 1,5 A).pujde to take u ATX zdroju???jenikoz pokud tu 5V vystriham jak na ni pak zapojit zatez kdyz tam nebude???vim krapet lama dotaz ale ted tech zdroju uz moc nemam tak bych o nej nerad prisel...
diky za odpovedi

Co si myslel tim "vysekat"?? a taky "pridalo to 1.5A" co je to za blbosti?

Autor:  Jan16 [ po 18. únor 2008, 18:58 ]
Předmět:  Nechci dělat reklamu, ale:

Docela dobře popsané, jak spustit ATX zdroj, je na mém webu. NEberte to jako reklamu na můj web, ale článek se někomu může hodit. Pokud by mu někdo nerozuměl, napíšu nový, a udělám tam podrobný návod pro lamy.

Poznámka: Největší hybridozdroje vyrábí firma compaq. 2 takové kousky mám. Jeden funguje (jakš takš) :) a druhý se spálil asi po dvou týdnech v provozu. :D (holt kwalita)

Autor:  Delorean [ pá 28. březen 2008, 21:25 ]
Předmět: 

Něco o nabíječce aku z ATX zdroje jetady (až na ten jazyk).

Autor:  Ekkar Zvídavý [ pá 1. srpen 2008, 18:30 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

Podívej se sem: http://www.elektroworld.info/modules.ph%20...%20ic&t=13088 a případně i sem: http://www.elektroworld.info/modules.ph%20...%20ic&t=22046 .

Autor:  Maxximm [ pá 8. srpen 2008, 23:26 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

Už je to asi pasé, ale ATX zdroj se dá rozběhnout tak, že na 12V větev pověsíš autožárovku, např. potkávačku z předního světla, která má cca kolem 40W (jen odhad). Pak to nahodit půjde. Ale skoro si říkám, jak to tak čtu; je to vůbec ATX zdroj? :wink:

Autor:  romanciko [ út 7. květen 2013, 14:54 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

mužu nahradit zdroj lc-b300atx za zdroj atx-450 JSP

Autor:  kitos309 [ po 19. srpen 2013, 19:21 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

cavte mam doma zdroj lc power typ lc6550 a skusal som zapojit vselijako mal som uz aj prepojeny ten zeleny kabel s ciernym a popritom zatazenu vetvu 12V a 5V a stale nic...... viete mi nejako poradit??? dakujem.

Autor:  eLzyx [ út 20. srpen 2013, 07:42 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

zkus na něj připojit nějakou zátěž - třeba starou nepotřebnou DVD mechaniku. Některé zdroje se bez zátěže nerozjedou

Autor:  kitos309 [ út 20. srpen 2013, 17:58 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

Je tam nejaka minimalna hranica zataze?? Napr. 1A alebo staci hocico?? Dik

Stránka 2 z 3 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/