PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=109&t=22823
Stránka 3 z 3

Autor:  PcBuh [ pá 29. leden 2016, 13:43 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

Obrázek

Poradí někdo jak sepnout tento zdroj ? vyzkoušel jsem klasiku ATX a nic.

Děkuji

PS: Bude nějakou dobu napájet LED pásku.

Autor:  Mr Lucas [ pá 29. leden 2016, 13:54 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

Pokud nejde klasika spojeného zeleného a černého, tak asi neporadím, jen se obávám funkčnosti zamýšleného řešení. Neměl by být zdroj trochu více zatížen, než jen LED páskem, který bude mít spotřebu naprosto minimální?

Autor:  PcBuh [ pá 29. leden 2016, 14:50 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

Je to jen dočasné. A PINy které sepnou ATX zdroje jsou zde oba červené

Autor:  Blue Storm [ pá 29. leden 2016, 15:03 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

Mr Lucas napsal:
Pokud nejde klasika spojeného zeleného a černého, tak asi neporadím, jen se obávám funkčnosti zamýšleného řešení. Neměl by být zdroj trochu více zatížen, než jen LED páskem, který bude mít spotřebu naprosto minimální?

Záleží, co za LED pásek to má. Může mít nějaký dlouhý s vysokou svítivostí, který by si pár desítek wattů už vzít mohl.

Autor:  PcBuh [ pá 29. leden 2016, 18:09 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

Na adaptér je spotřeba 22W. Jenže adapter je KO a tak potřebuji dočasnou náhradu

Autor:  Behemot [ út 23. únor 2016, 11:49 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

Jo, tyhle no-name zdroje vod číňana… http://www.hardwareinsights.com/forum/v ... 3f4fc47ac2 Já už na to kašlu se v tom přehrabovat a hledat jestli tam náhodou zrovna nenarazím na něco trochu slušnějšího…začnem prodávat kvalitní a spolehlivý, jestli bude stát 60W pětikilo? Kdo chce něco slušnýho si to pořídí, kdo si chce podpálit barák nebo se nechat zabít, tak ať si nechá vrtat koleno. Já nebudu řešit proč se to celý sere při zátěži už hluboko pod nominální…

Každopádně na těch fotkách nejsou pořádně vidět vodiče, tak buď ze stran, nebo přihoď přímo schéma pinů.

Autor:  rosta [ so 14. prosinec 2019, 08:35 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

Ví někdo které piny spojit na 24pinu aby se zdroj corsair hx1200i spustil? Chtěl bych zapnout pumpy a napustit kapalinu. Mám dva kabely z toho jeden je custom opleteny a druhý originál a má všechny dráty černý. Dík za rady

Autor:  Behemot [ ne 29. prosinec 2019, 14:39 ]
Předmět:  Re: Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

Na wiki to je celkem pěkně popsaný https://en.wikipedia.org/wiki/ATX#Power_supply

Taky stačí multidementérem najít 3,3 V (na starších zdrojích něco mezi 3,3 a 5 V, ale pletlo se to se stand-by větví, tak asi proto je to později odlišený na 3,3).

Stránka 3 z 3 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/