PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=109&t=22823
Stránka 1 z 3

Autor:  david99 [ so 4. prosinec 2004, 19:18 ]
Předmět:  Jak rozběhnout ATX zdroj naprázdno

Ahojte potreboval by som poradit ako by som mohol zapnut ATX zdroj bez toho aby som ho musel zapojit do dosky.

Dakujem

//Jája: upraven název a označeno jako důležité

Autor:  Stoobi [ so 4. prosinec 2004, 19:36 ]
Předmět: 

Vem ATX konektor a najdi si nějakej silnější drátek a tím spojíš 4. a 5. pin, tady na obrázku to je asi jasný...::)

Obrázek

Autor:  jago [ so 4. prosinec 2004, 19:37 ]
Předmět: 

Propojíš vzájemně zelený a sousední černý pin. Pokud máš manuál k desce, tak tam je konektor nakreslený, takže piny PS ON a GND.

Autor:  david99 [ so 4. prosinec 2004, 20:09 ]
Předmět: 

No to som si tiez myslel ze to staci spojit teto dva piny lenze ono to tak nejde vetracik v zdroji sa par krat pretoci a to je vsetko nezapne sa. Pritom zdroj je plne funkcny.

Autor:  Stoobi [ st 23. únor 2005, 19:18 ]
Předmět: 

Jen bych chtěl požádat nějakého z modů, jestli by tento thread nemohl přejmenovat a zařadit mezi DŮLEŽITÉ, jelikož se dotazy tohoto typu dost kupí... :wink:

//Jája done

Autor:  srna [ st 23. únor 2005, 19:43 ]
Předmět: 

tak jo...lockli ste mi thread :( ja na starym atx zdroji ten zelenej kabel nemam....jak ho teda zapnout?

Autor:  Stoobi [ st 23. únor 2005, 20:01 ]
Předmět: 

Pokud tam máš standardní ATX 20 pin konektor, tak prostě spoj 4. a 5. pin jak je to na obrázku a pojede to, o barvu nejde...

Autor:  srna [ st 23. únor 2005, 20:26 ]
Předmět: 

pin 4 tam NENI je tam jenom dira

Autor:  pavel.minarik [ st 23. únor 2005, 22:30 ]
Předmět: 

srna napsal:
pin 4 tam NENI je tam jenom dira

spojíš tedy ten zelený s libovolným jiným černým drátem

Autor:  srna [ čt 24. únor 2005, 16:11 ]
Předmět: 

http://mujweb.cz/www/photoz/
kouknete sem a pochopite o co mi jde. pin 4 (kde ma bejt zelenej drat PS_ON) neni zapojenej. jak to teda zapnout :jaw: kdyby byl zapojenej tak vim co a jak.....

Autor:  Jája [ čt 24. únor 2005, 19:41 ]
Předmět: 

srna napsal:
vali se mi tu starej 200W compaq ATX zdroj. jak ho ale zapnout bez zbytku kompa kdyz NEMA tamten zelenej PWR_OK drat ? kdyby ho mel tak vim co a jak....:(
ale ma spinac skoro jako mely AT zdroje. a kdyz se sepne, tak se na 1 vterinu zatoci vetrak a pak se zdroj vypne. zdroj je funkcni

Problem bude asi v tom spínači, - předpokládám že je tam ve skutečnosti vyvedenej chybjející "zelenej" drát. Jak vypadá? je to jen mikrospínač? zkus ho nechat pořád zmáčknutej.

Autor:  srna [ pá 25. únor 2005, 20:03 ]
Předmět: 

je to normalni spinac a ne mikro.....kdyz ho zapnu a necham zaplej tak se na 2 vteriny roztoci vetrak a pak se zase zdroj vypne

Autor:  TomV [ pá 25. únor 2005, 20:27 ]
Předmět: 

srna napsal:
http://mujweb.cz/www/photoz/
kouknete sem a pochopite o co mi jde. pin 4 (kde ma bejt zelenej drat PS_ON) neni zapojenej. jak to teda zapnout :jaw: kdyby byl zapojenej tak vim co a jak.....


Tak tohle jsem ještě neviděl... :shock: :o Co to je proboha za zdroj ?

Autor:  srna [ pá 25. únor 2005, 20:57 ]
Předmět: 

compaq...ATX...typ : PS-5201-4B 200W je z nejakyho pentia 166MHZ a nema ani standartni rozmery
héélp :jaw: jak ho zapnout :jaw:


nikdo? :sad:

Autor:  martin2600 [ pá 25. březen 2005, 21:02 ]
Předmět: 

Mě to fungovalo i s když jsem propojil jiné piny než 4 a 5. Například 4 a 13.

Autor:  srna [ pá 1. duben 2005, 09:47 ]
Předmět: 

ja tam ale nemam ten pin 4 zapojenej.....viz vyse uvedenej odkaz

Autor:  ThomasTT [ út 5. duben 2005, 18:53 ]
Předmět: 

někdy je potřeba ten zdroj alespoň trochu zatížit. mělo by stačit 0.5A. tj. pro 12V větev rezistor 24 ohmů 6W, pro 3.3V 6 ohmů 2W.

Autor:  TomV [ út 5. duben 2005, 21:53 ]
Předmět: 

martin2600 napsal:
Mě to fungovalo i s když jsem propojil jiné piny než 4 a 5. Například 4 a 13.
Pin 13 a pin 4 je to samý - zem... :roll:

Autor:  Martinsix [ st 6. duben 2005, 18:58 ]
Předmět: 

Tak propojuj vsechno mozny a on se za chvili nejak zapne :-D .

A jeste neni nahodou zdroj rozbitej? Spinac musi byt porad seplej jinak se nic nestane. :-D

Autor:  srna [ pá 8. duben 2005, 00:13 ]
Předmět: 

takze abych to uved na pravou miru...zdroj je PLNE FUNKCNI. ruzne propojovani nepomuze, odskouseno kdysi davno....jinak s tim zatizenim to skusim....doufam ze najdu doma nejaky hodne W odpory :twisted:

Stránka 1 z 3 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/