Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 12:08

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 603 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 31  další
Autor Zpráva
 Předmět: Výpočet potřebného výkonu zdroje
PříspěvekZaslal v: ne 15. únor 2004, 21:21 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Myslím, že miho dneska šikovně vyřešil otázku, kolikawattový zdroj je potřeba na jakou sestavu. :

-------------------

Tady: http://takaman.jp/psu_calc.html?english

je skvela stranka, kde si spocitate uplne vse. Jaky potrebujete celkovy vykon, kolik amperu na jednotlivych vetvich atd.

Pro Intelaky a AMDckare, kteri maji na desce dodatecny konektor se 4mi piny neni prilis dulezity vykon na 3.3V + 5V ale spise na 12V vetvi protoze v takovem pripade se procesor napaji prave z 12V.

Mne (hlavne kvuli ctyrem diskum) vyslo, ze potrebuju 16A na 12V vetvi (z velke casti kvuli ctyrem diskum) coz nemam (Fortron 400W ma 15A 12V vetev... ale hlavne ze zvladne 28A na 3.3V vetvi, ze ktere potrebuju necele 4A :roll: ).

Jeste tady jsem nasel nejakou kalkulacku ale neni tak vychytana:
http://www.adecy.com/psu/


//edit Jája: další kalkulačka THX Max Casper http://www.extreme.outervision.com/index.jsp

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2004, 20:36 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Jůůů, to je vychytávka.
Tak přesně tohle bylo třeba.
No jo, ale budu potřebovat na +12V 20,4A, můj Fortron 350W má jen 16A. To jsou teda věci. A ty ceny lepších zdrojů, fuj. Zkusím Q-TEC 550W, dává trvale 16A, špičkově až 20A, asi někde ušetřím.
Miho, díky!!! :-D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2004, 20:38 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
JirkaH napsal:
Jůůů, to je vychytávka.
Tak přesně tohle bylo třeba.
No jo, ale budu potřebovat na +12V 20,4A, můj Fortron 350W má jen 16A. To jsou teda věci. A ty ceny lepších zdrojů, fuj. Zkusím Q-TEC 550W, dává trvale 16A, špičkově až 20A, asi někde ušetřím.
Miho, díky!!! :-D
Páni... Co ti sežere 20A na 12V ?

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2004, 20:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. prosinec 2003
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Nahoru
no nevim.. nic moc tam nemaj, ale spocetlo mi to za mi chybi 20W :) .. to je ale zajimavy ze vono to nespadne i kdyz pridam 1 HDD, nabijim mobil pres USB,... :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2004, 20:52 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
TomV napsal:
Páni... Co ti sežere 20A na 12V ? :oops:

CPU AMD Barton2500@3200 při 1,75V, FX5900oc(počítána pro sichr 5800), 3+1HDD, 3*CDRW/DVD/DVDRW, 10 větráků, různá bižuterie... Jistá rezerva je žádoucí. A hlavně, kritickým okamžikem je start PC, to je ten nejhorší okamžik, pak už to tak kritické nebude.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2004, 22:22 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
JirkaH napsal:
TomV napsal:
Páni... Co ti sežere 20A na 12V ? :oops:

CPU AMD Barton2500@3200 při 1,75V, FX5900oc(počítána pro sichr 5800), 3+1HDD, 3*CDRW/DVD/DVDRW, 10 větráků, různá bižuterie... Jistá rezerva je žádoucí. A hlavně, kritickým okamžikem je start PC, to je ten nejhorší okamžik, pak už to tak kritické nebude.


To je pěkný, ale já bych si z toho hlavu nedělal - už jsi někdy pálil na všech třech vypalkách zároveň a ktomu to tahal z image ze třech disku a k tomu ještě hrál nějakou hru? Asi ne. :wink:

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2004, 10:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Hlavu dělal - nedělal...
Na třech jednotkách samo nepálíš najednou. Ale je dobré vědět, jak na tom jsi. Když jsem zkoušel přetaktovat CPU a GK, mašina stabilní, ale byly problémy se startem studeného PC. Prostě ten okamžik zapnutí je kritický. A třeba HDD při startu berou podstatně více, než za provozu. Dost záleží i na typech disků, zkus si do té kalkulačky zadat různé disky nebo i jiné komponenty a uvidíš. A zdroj je třeba nadimenzovat tak, aby měl jistou rezervu, pokud pojedeš trvale na 100% nebo i výš, tak to moc dobře není.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2004, 11:13 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 29. květen 2003
Bydliště: Orlová-Lutyně
Nahoru
Jeste jedno doplneni - jsou tam pomerne nadsazene (resp. maximalni tedy v dobe, kdy se roztaci) odbery disku na 12V vetvi. Doporucuju opsat primo z disku hodnoty pro "seek". Treba WD 120JB 12V = 0.9A kdezto pri roztaceni az 2A.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2004, 11:39 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
miho napsal:
Jeste jedno doplneni - jsou tam pomerne nadsazene (resp. maximalni tedy v dobe, kdy se roztaci) odbery disku na 12V vetvi. Doporucuju opsat primo z disku hodnoty pro "seek". Treba WD 120JB 12V = 0.9A kdezto pri roztaceni az 2A.

No díky za doplnění. Nedávno kdesi na webu byla informace, že HDD při startu bere cca 30W.
A ještě něco - pulsní zdroje mají v okamžiku zapnutí dost značnou odběrovou špičku - většina MB si dnes např. napětí pro CPU dělá právě z +12V.
Jde mi tedy o zjištění potřeb napájení PC a rozumné dimenzování zdroje. Kvalitní značkové zdroje vyšších výkonů jsou taky patřičně drahé. Stačí kouknout do ceníků. Co však uváděno není, kolik je zdroj schopen dát při zapnutí. Kvalitní zdroje na tom asi budou o něco lépe.
A další poznatek - řada obchodníků a prodejců o prodávaných zdrojích není schopna říci vůbec nic, jen výkon zdroje. A sehnat informace na webu je u řady "neznačkových výrobců" nemožné.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2004, 11:58 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2004
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
mě to vyšlo přesně 299.9 (+- něco jsem mírně nadsadil, třeba CPU fan a G4Ti4600),
hmm, jetě že pro větroně chystám special input :-)))))

hlavně +12V mám 15 A místo 10 A (Eurocase 300 W), PC Health mám indikované napětí cca 11,5 - 11,7 V, tak doufám, že to není nic, co bych musel řešit...

díky za super link !!!

_________________
Brno: i7 920, 6GB RAM, GTX580
Chalupa: Q6600 2.4@3.0, 8GB RAM, GTX580


 Profil  
 Předmět: Oléé, tak to je ten kámen úrazu...
PříspěvekZaslal v: ne 14. březen 2004, 21:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. březen 2004
Bydliště: Praha, Přelouč
Nahoru
Čauky, tak původně jsem se trošku zlobil na "Draka", že mě vykopl ze sekce AMD, kde jsem si chtěl ověřit, jaký zdroj na přetaktovaného Bartona, ale tady jsem fakt našel přesně to, co jsem potřeboval vědět. :D

Po vyměně procáku Duron 1300Mhz za Bartona 2500+@3200+ (1,775Vcore) jsem při resetu a pádu Win XP a celého PC dostal podezření na zdroj EMKO 300W. Jenže asi nejde o značku, ale i o sílu. Z kalkulačky mi vyšlo, že potřebuju 365W!!! No,zvažoval jsem tichý Fortron 350W, ale ani ten to asi do budoucna nejistí :sad: Tak půjdu výš - díky za super link!!! :wink: V normáním prodeji je to v tomhle segmentu bída, tak asi nakoupím tady na PCshopu.

_________________
CPU: XP-M 2600+@2,3Ghz (11,5*200Mhz)/1,575V, Chladič: Zalman 7000B AlCu, MB: ASUS A7N8X-E Deluxe nForce2 400 Ultra + MCP-T, BIOS v. 1012 2T Moded RAM: CorsairTwinXC2 Dual Channel Kit 2x512MB DDR400 11-2-2-CL2@2,7V, HDD1: 400GB WD Caviar SE (AAKS) SATAII@SATAI, HDD2: 300GB Maxtor DiamondMax10 SATAI, Grafika: LeadTek WinFast A350XT-TDH (FX5900XT@Ultra) 390/700@450/850, TV/FM: LeadTek WinFast 2000XP-Deluxe, DVD-RW: NEC 3500, DVD: Teac DV-516E, Power: Nexus NX3500 (350W/idle 19,2dB), Case: Evercase ECE 4252 + 2x case fan Nexus 17,6dB - Reinstalace WinXP :) 2004: 6x, 2005-2006: 0x, 2007: 2x


 Profil  
 Předmět: Re: Oléé, tak to je ten kámen úrazu...
PříspěvekZaslal v: ne 14. březen 2004, 21:57 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
*Jose* napsal:
Čauky, tak původně jsem se trošku zlobil na "Draka", že mě vykopl ze sekce AMD, kde jsem si chtěl ověřit, jaký zdroj na přetaktovaného Bartona, ale tady jsem fakt našel přesně to, co jsem potřeboval vědět. :D


Nemáš důvod se na Jirku zlobit. On tě odnikud nevykopl, jen přesunul tvůj dotaz do vhodnější sekce - zdroje se řeší tady. Podobné přesouvání je tady na denním pořádku. A jelikož 99% uživatelů na DF čte všechny sekce, o pozornost tvůj dotaz rozhodně nepřišel...

Pokud bys k tomu měl ještě nějaké připomínky, tak prosím na SZ. :-)

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět: Re: Oléé, tak to je ten kámen úrazu...
PříspěvekZaslal v: út 16. březen 2004, 13:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. březen 2004
Bydliště: Praha, Přelouč
Nahoru
TomV napsal:
Nemáš důvod se na Jirku zlobit. On tě odnikud nevykopl, jen přesunul tvůj dotaz do vhodnější sekce - zdroje se řeší tady. Podobné přesouvání je tady na denním pořádku. A jelikož 99% uživatelů na DF čte všechny sekce, o pozornost tvůj dotaz rozhodně nepřišel...

Pokud bys k tomu měl ještě nějaké připomínky, tak prosím na SZ. :-)


Tome ,necituj jen dva řádky, ale celé!!!

Myslím to opravdu jako velké poděkování!!! Marně jsem hledal jakýkoli comment ke zdrojům a v sekci ostatní hardware mě to hledat nenapadlo :oops: A pak jsem zase chvíli hledal, kam zmizel můj dotaz...
No a zmizel sem, kam mě Drak správně PŘESUNUL :) a tím mi pomohl vyřešit můj problém - potvrzení, že je slabý zdroj (viz podpis + řada věcí na USB). Toť vše. Ještě jednou díky! :wink:

_________________
CPU: XP-M 2600+@2,3Ghz (11,5*200Mhz)/1,575V, Chladič: Zalman 7000B AlCu, MB: ASUS A7N8X-E Deluxe nForce2 400 Ultra + MCP-T, BIOS v. 1012 2T Moded RAM: CorsairTwinXC2 Dual Channel Kit 2x512MB DDR400 11-2-2-CL2@2,7V, HDD1: 400GB WD Caviar SE (AAKS) SATAII@SATAI, HDD2: 300GB Maxtor DiamondMax10 SATAI, Grafika: LeadTek WinFast A350XT-TDH (FX5900XT@Ultra) 390/700@450/850, TV/FM: LeadTek WinFast 2000XP-Deluxe, DVD-RW: NEC 3500, DVD: Teac DV-516E, Power: Nexus NX3500 (350W/idle 19,2dB), Case: Evercase ECE 4252 + 2x case fan Nexus 17,6dB - Reinstalace WinXP :) 2004: 6x, 2005-2006: 0x, 2007: 2x


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 16. březen 2004, 18:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2003
Bydliště: Světlá n.S.
Nahoru
no to jsem teda na tom jeste dobre. Vyslo mi 286,9W na 300W zdroji. Jen me zarazi, ze gdyz zapnu za behu zesilovac (ten v podpise) napajenej z 12V vetve, tak mi poc vytuhne. Nechce se mi verit, ze by zral 3A, dyt je tam jen jeden integrak a 2x TDA 2030 nebo tak nejak. A se starou deskou mi to nedelalo.

_________________
CPU:AMD Barton2500+,chladič PrimeCooler HyperCooling II+, MB: Soltek 75-FRN2-L, RAM: 512MB DDR400 VM dual (11:3:3:2), HDD:Hitachi Deskstar 120GB/8MB + Segate Barracuda 80GB + IBM 40GB (rámeček), GK: GeForce 4 Ti4200 Abit Siluro 128MB DDR + modded Titan D3TB, SB Audigy ES Player, DVD±R/RW LG 4163B, CD-RW Samsung 24x10x48x, IBM P260 21" flat trinitron, homemade: stereo zesik do 5 1/4, regul. 3x fan + osvetleni R/G/B do 5 1/4, big tower mod 350W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 16. březen 2004, 23:50 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Buddha napsal:
no to jsem teda na tom jeste dobre. Vyslo mi 286,9W na 300W zdroji. Jen me zarazi, ze gdyz zapnu za behu zesilovac (ten v podpise) napajenej z 12V vetve, tak mi poc vytuhne. Nechce se mi verit, ze by zral 3A, dyt je tam jen jeden integrak a 2x TDA 2030 nebo tak nejak. A se starou deskou mi to nedelalo.


To přece nemůžeš, napájet takovýhle věci z kompu a ještě s 300W zdrojem... :shock: Při zapnutí toho zesilovače vznikne proudovej ráz, kterej může opravdu krátkodobě přetížit zdroj a způsobit podlětí na skoro všech větvích, které pak rozhodí elektroniku a vytuhne to...

Takže buď udělej zesíku separátní napájení, nebo ho zapni ještě před startem kompu, to by měl ten zdroj po zapnutí rozdejchat... A nebo kup silnější (a tvrdší - noname zdroje jsou strašně měkký) zdroj.

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 22. březen 2004, 08:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. prosinec 2003
Nahoru
ja som si to ratal tak s mojou P4 2.4 a 300W zdroj to mam tak na knap, ale zas nikdy nehram narocne hry a zaroven napalujem RW a naraz kopirujem medzi HDD takze tych 270W co mi vyratalo nikdy nevyuzivam, typujem tak max 230-250W, mimochodom neviete kolko v skutocnosti ma spotrebu zakl doska MSI s chipol 865?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. květen 2004, 14:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2004
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
odkaz nefachčí, přesměrovává se to někam do riti...

_________________
Brno: i7 920, 6GB RAM, GTX580
Chalupa: Q6600 2.4@3.0, 8GB RAM, GTX580


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. květen 2004, 15:42 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Slezman(CZE) napsal:
odkaz nefachčí, přesměrovává se to někam do riti...

A napsal jsi ho správně? http://takaman.jp/D/?english
Já jsem to teď zkoušel a funguje.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. květen 2004, 15:45 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2004
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
JirkaH napsal:
A napsal jsi ho správně? http://takaman.jp/D/?english
Já jsem to teď zkoušel a funguje.


no mě to zobrazí toto (klikám na odkaz v úvodu toho threadu:

http://www.squadraneggra.wz.cz/takaman.jpg

_________________
Brno: i7 920, 6GB RAM, GTX580
Chalupa: Q6600 2.4@3.0, 8GB RAM, GTX580


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. květen 2004, 15:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkus to, co jsem ti napsal, mám pocit, že tvůj odkaz je na obrázek stránky a ne na vlastní stránku.
Ještě můžeš zkusit http://takaman.jp/psu_calc.html?english
Je to funkční.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 603 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 31  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.