Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 05:39

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 106 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 5. prosinec 2007, 21:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. duben 2004
Bydliště: Vysocina- Havlickuv Brod
Nahoru
Trosku podrobnejsi popis, jinak mereno podle odpoctu v hodinach.

1. Core Duo T 2250-1733Mhz@0.950v, Aopen I975Xa-Ydg, 2x 512 DDR2 800 Kingmax@DDR 333@1.8v, Ati X600@ 200/200, 3x Hdd,Pcie-Audigy+3com lan card, Repro 5.1 CL encore, 3x 80 mm@ 5v , 1x 92 mm,
Monitor 17 Crt @ 1024x768x32x100hz
Idle , monitor off - cca 115 W

2. load cpu dual core Orthos +monitor = 199w.

Zda se mi to moc.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 8. prosinec 2007, 08:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 08. prosinec 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Spotreba sestavy bez monitoru a jinych periferii.

CPU: Athlon64@2GHz (Venice)
RAM: 1GB DDR 400MHz
VGA: nVidia 6600 256MB
HDD: 80GB + 250GB

Vypnuty pocitac - 3,1W

Jen Windows XP (CnQ = A64@1GHz) - 75W

Zatizeni samotneho procesoru (Super Pi) - 100W

Maximalni zatez (hry, benchmarky) - 125W

Mereno s Energy Check 3000


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 13. prosinec 2007, 23:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. leden 2004
Bydliště: Výsluní - Chomutovsko
Nahoru
Gigabyte P965-DS3P
Core2 Duo E4300@3000MHz 1.375V
Sapphire Radeon HD3870@default
4x1GB DDR2 A-Data 800MHz@833MHz
3xHDD Seagate
1xDVD
2 neon.trubice
Fortron Epsilon 700W

Mereno pouze pc bez monitoru.

Idle (plocha) : 112W
Burn (Prime95 + 3D Mark06) : 230-250W
Burn (Prime95) : 170W

_________________
Zalman R1 | GigaByte Z87-HD3 | Core i5 4670k 3.4GHz@4GHz | 8GB Kingston HyperX Beast DDR3 1600MHz | Sapphire HD7950 3GB | 240GB SSD SP| WD 640GB AAKS | WD 1TB WD10EADS| ext. Toshiba 3TB | Corsair TX650 | BluRay LG BH08LS |


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. duben 2008, 21:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. duben 2004
Bydliště: Vysocina- Havlickuv Brod
Nahoru
Moje 2 sestavicka.

Msi Speedster i915 + Pentium M Dothan 1,86Ghz - 0.8@0,75v, 2x512 mb Kingmax, int. vga + audio, Seagate 200gb Ata, Fortron GLN 350w.

Idle - 40w
Load 3dMark 2001 Nature looping - 55w

Jeste k te debate o zdrojich. Po vymene za zeleny Fortron mi proti Thermaltake 480w spotreba klesla o 15w .

Lcd Samsung 17' - 18-20w


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 22. duben 2008, 08:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. leden 2004
Nahoru
C2Q9300@3 GHz (chlazeno pasivne+boinc ktery bezi furt) (lehce pridano napeti (1,2375 V) kvuli obrimu v-droopu desky, takze ve vysledku v zatezi bezi na 1,19+-0,01 V z defaultnich 1,225 V)
Gigabyte P35 DS3
Ati x1950gt@pro
1 disk 1 mechnika 2x2GB


mereno W-metrem z tesca
Zdroj Seasonic S12 380W (80+)

Idle
85W
2xOrthos
135W
3Dmark06 + 2xOrthos (low priority)
280W


PS. I kdyby mel ten zdroj ucinnost 85% a merak meril o 10% lepsi (nizsi spotrebu) vysledky, tak je maximalni dodavany výkon zdroje 265 W, takze se musim smat kdyz se tu na forech doporucuji do DC sestav 520W zdroje, zvlast kdyz ucinnost zdroje byva nejvetsi v 60-80% jeho zatizeni


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 30. duben 2008, 19:24 
Nováček
Nováček

Založen: 23. březen 2005
Nahoru
Gigabyte P35-DS4 rev.1.1
Core2 Duo E6750
2x2GB DDR2 EXCELERAM 800MHz CL5
1xHDD Seagate
1xDVD
Seasonic 500W
Monitor SAMSUNG 206BW


Idle (plocha) : 135W (monitor OFF - 105W)
Burn (Orthos) : 195W
Burn (Crysis nebo 3DMark06) : 220-230W

_________________
C2D 6750+Noctua NH-U12F ,Gigabyte P35-DS4 v1.1, 4GB (EXCELRAM) DDR2-800, , Geforce 8800GT , Seagate 320GB , Samsung 203D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 2. květen 2008, 06:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. srpen 2006
Nahoru
Thellwin napsal:
Možná by bylo dobré si ujasnit co znamená pojem účinnost. Také v tom mám trochu bordel.

Vypůjčím si kousek z jednoho článku na SHW

Citace:
Neméně důležitým parametrem je účinnost zdroje. V tabulce jsou uvedeny minimální hodnoty, kterých musí zdroj dle specifikace dosahovat. Například pokud zatížíte 400W zdroj na plný výkon, tak při účinnosti 70% bude odebírat ve skutečnosti 520W a 120W se promění na teplo, což je nežádoucí.


Zdroj : http://www.svethardware.cz/art_doc-40F4362FB0FBF90DC125714E004CADB1.html


Zdravím. Podle mě by ta hodnota, kterou má na sobě uvednený zdroj by měla být výsledná hodnota, která může být dodávána.

_________________
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
"Fatherland - Tragedies. Tragedies written in snow.
Fatherland - Poetry. Poetry written in blood"


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 7. červen 2008, 09:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
Idle plocha bez monitoru 105W
Plocha s monitorem 170W
3Dmark 2006 + monitor 250W- vykyvy až na 280W
Bežná 3d hra 220W

Zdroj fortron 500W

ale zdaji se mi ty hodnoty celkem dost vysoke- meřeno wattmetrem FKtechnics..,,na to že mam E8200..tak mam spotřebu jako ti kteři uvadeji že maji procaky s 65nm jadrem

Mohl bych porosit o reakce do pošty??? zda je to ok

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
 Předmět: Re: Mereni spotreby el. energie - tentokrat praxe
PříspěvekZaslal v: st 23. červenec 2008, 22:01 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Udělal jsem stránku s naměřenými hodnotami mnou postavených sestav.
V tabulce se dozvíte o příkonu v Idle i Load, v Default i Přetaktovaném stavu
V tabulce se během pár dnů bude nacházet cca 20 ukázkových sestav a pak je budu jednou za čas doplňovat.
http://www.x-computers.eu/recenze/zdroj ... ecenze.php

_________________
Threadripper 1950X @4GHz, RTX2080 Ti, 64GB RAM, 512GB SATA SSD RAID 5, 1TB NVMe SSD RAID 0, 40TB RAID 6


 Profil  
 Předmět: Re: Mereni spotreby el. energie - tentokrat praxe
PříspěvekZaslal v: čt 24. červenec 2008, 13:43 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Díky, podobne veci sa hodia. Časom to určite zaradím do výber zdroju v RaDsVK.


 Profil  
 Předmět: Re: Mereni spotreby el. energie - tentokrat praxe
PříspěvekZaslal v: po 25. srpen 2008, 12:57 
Nováček
Nováček

Založen: 13. listopad 2005
Nahoru
Predem se omlouvam za male OT. Vsiml jsem si, ze na mereni spotreby nekteri pouzivate Energy Check popr. Energy Monitor. Ty ale maji, podle fotek na internetu, nemeckou zasuvky (bez zemniciho koliku). Jakou to ma vydlici? Predpokladam ze taky nemeckou, tzn. ze se zemnici kolik neprenasi na ty zenmici pruziny. Jak to tedy resite, pouzivate redukci? Existuje nejaky schopny, tim myslim s podobnymi funkcemi jako Energy Monitor, wattmetr s ceskymi zasuvkami?

Diky.


 Profil  
 Předmět: Re: Mereni spotreby el. energie - tentokrat praxe
PříspěvekZaslal v: po 25. srpen 2008, 19:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. květen 2007
Bydliště: Rožnov p.R., Loukov
Nahoru
jj, má to německou vIdlici, takže je potřeba redukce.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Mereni spotreby el. energie - tentokrat praxe
PříspěvekZaslal v: ne 7. září 2008, 22:47 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Malý poštřeh: Bratr měl asi dva roky starý kancelářský počítač Celeron 3,2GHz netaktovaný, integrovaná grafárna a nějaký nejhorší noname zdroj (skřín se zdrojem stála nová asi 600Kč...). Pak se rozhodnul, že chce hrát hry, tak jsem mu tam vrznul Radeon 3850.
A co se nestalo onen noname 300W zdroj nestíhal. Občas počítač nebootoval, občas se kousnul.
Protože jsem věděl, že budu měnit zdroj, změřil jsem příkon v idle i loadu.
Po výměně zdroje jsem opět změřil příkony s očekáváním že náhradou za Fortron THN-P350W si nějak výrazně polepší v efektivitě.
A velký kulový. Rozdíl byl na 100 až 200W mezi 1 a 4W, takže zanedbatelné.

_________________
Threadripper 1950X @4GHz, RTX2080 Ti, 64GB RAM, 512GB SATA SSD RAID 5, 1TB NVMe SSD RAID 0, 40TB RAID 6


 Profil  
 Předmět: Re: Mereni spotreby el. energie - tentokrat praxe
PříspěvekZaslal v: so 11. říjen 2008, 08:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. únor 2007
Bydliště: Brno
Nahoru
Tak jsem si poridil meric spotreby z Lidla a provedl mereni sve sestavy :

MB : MA790X-DS4
CPU : AMD X 4000+ Brisbane 65nm
VGA : HD4850 512MB
LCD : 19" LG 1953TR-SF
2x sata HDD
1x sata DVDRW
1x Audigy2 Value
Zdroj : 500W BlueStorm II

PC ve Sleep mode : 3W
jen PC vse ostatni vytazeno ze spolecne prodluzky.Stejnou spotrebu ukazuje i kdyz PC uplne vypnu z nabidky "Start"


IDLE podtaktovan CPU :159W (0,78A) vcetne monitoru

CPU : @1,5G pri 1,20V
VGA : @160/500

IDLE OC CPU : 203W (0,90A)vcetne monitoru
CPU : @3,0G pri 1,376V
VGA : @160/500

BURN OC CPU+VGA : 350W (1.68A) vcetne monitoru
CPU : @3,0G pri 1,20V
VGA : @700/1100

Zatez simulovana soucasnym spusteni FurMarku a Orthosu abych vytizil CPU a VGA na 100%.

Monitor ma spotrebu ca. 40W aspon takovy je rozdil pri vypnuti/zapnuti.

Ve spolecne prodluzce je jeste : Cable modem, tiskarna, bedynky 2.1,

//EDIT : tak jsem blbe koukal.Ty puvodni hodnoty byly proudovy zatizeni.Doplneny spravne hodnoty a proud je ted v zavorce.

_________________
CPU:RYZEN 3 1200 +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte GTX 1060 OC 6GB
;
STEAM Acc.;BF:BC2


 Profil  
 Předmět: Re: Mereni spotreby el. energie - tentokrat praxe
PříspěvekZaslal v: út 21. říjen 2008, 15:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2005
Bydliště: Ostrava
Nahoru
A64 3200
800Mhz@1.1V idle
2000Mhz@1.23V load
Radeon 2400XT@160/206 2D, 700/700 peak
1GB DDR 400 (2x512)
Deska Nforce 4 4X,mATX
1XHDD
1x USB modem
Monitor 20 wide
zdroj Fortron 400PNF
2x120mm větráky (včetně zdroje)

idle:67W bez monitoru
přehrávání náročného videa:92W (CPU 100%)
monitor:47W
vypnutý PC: asi 3W

Spotřeba je vysoká nejspíš kvůli zdroji,který nemá nejlepší účinnost +nenažraný čipset Nforce 4.

_________________
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "


 Profil  
 Předmět: Re: Mereni spotreby el. energie - tentokrat praxe
PříspěvekZaslal v: so 15. listopad 2008, 01:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. duben 2005
Bydliště: Ostrava
Nahoru
AMD Athlon 64 X2 4000+ @2950 MHz
úspora CPU vypnuta v BIOSu
8800GTS 512MB DDR3 (Zotac)
4*1GB DDR 800 (A-Data)
Deska s Nforce 560 (Gigabyte s3)
2*1 HDD (WD 640GB, Samsung 250GB)
2*USB (myš, klávesnice)
Monitor 22 wide (Samsung 2253LW)
Audiotrack prodigy 7.1
Enermax MODU82+ 525W
1x120mm větrák (4V)

Tato sestava je pouze pro PC samotne, monitor je změřen zvlášť.
Spotřebu sestavy jsem měřil watmetrem "duwi" (typ vám neřeknu, zatím, pač měřím) s odchylkou měření na kWh +- 5%, přístroj počítal v úvahu i účiník cos fí.
Okamžitá spotřeba (měřeno okem na watmetru):

idle:105 W bez monitoru
brouzdání netem v době načítání stránek :125 - 135 W
burn: 135 - 175W - (Fallout3 při pohledu na postavy v místnostech, prostě čím větší prostranství tím spotřeba roste)
210 - 220W (při pohledu na volnou krajinu ve Falloutu3)
monitor:15 - 19 W
vypnuté PC (stand by): 16 W (docela žere ten ENERMAX) [Fortron BSII 400: 6W; 500: 9W]

_________________
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat


 Profil  
 Předmět: Re:
PříspěvekZaslal v: ne 28. prosinec 2008, 12:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. červenec 2007
Nahoru
Pořídil jsem si wattmetr Energy Check 3000 od konráda a ten na mou sestavu říká (5 x 12cm FANs).
IDLE 145W
LOAD CPU 200W
LOAD CPU+VGA 286W
LOAD VGA 252W
17" palcový monitor hyundai F790D 70W!
PC vypnutý, ale v zásuvce 3W

_________________
cpu: e5200 3,15GHz default napeti,cooler: Scythe Mugen, board: ep45-ud3r, ram: 2 x 2GB Patriot 1066, vga: zotac 8800gt 512 + accelero S1, hdd: 2x SATA2 400GB,SATA2 WD 750GB , psu: Enermax PRO82+ 425W, case: Sharkoon Rebel 9 *monitor: Dell 2209WA


 Profil  
 Předmět: Re: Mereni spotreby el. energie - tentokrat praxe
PříspěvekZaslal v: po 19. leden 2009, 21:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. leden 2007
Nahoru
kúpil som si merač spotreby moja zostava je v podpise, len ju aktualizujem: namerané výsledky som spravil tak že procák je na 3GHz bez zvýšenia napätia ram mám teraz 4GB kingston ktoré idú na 750MHz grafická je na default taktoch a neóny sú vypnuté operačný vista ultimate šetrenie energie vypnuté, procák zaťažujem OCCT a grafiku s Video Card Stability Test súčasne spustené. Meraná len zostava bez LCD a reprákov
Výsledky:
PC vypnuté 3W, vypínačom na zdroji 0.5W vypínač prepeťovky 0W :-D
IDLE EIST a úsporný režim 84W, rovnováha 85W(vyplo dva disky) rovnováha disky zapnuté 100W
IDLE bez EIST max. výkon: 105W
Load: 166W

EDIT:
Procák na defaul 1.6Ghz
IDLE EIST: rovnováha disky idú 100W
IDLE max. výkon 105W
Load: 145W
Čiže z meraní vyplýva že sa neoplatí kvôli spotrebe držať tento procák na 1.6GHz spotreba je rovnaká aj keď beží v idle EIST na 1.2GH a pri OC na 2.6 GHz a tak isto keď beží na 1.6GHz a 3GHz v idle ESIT off.

Nie je to na moju zostavu najmä v záťaži trocha veľa môže to robiť zdroj ktorý už má svoje roky a jeho účinnosť asi nie je bohvie čo?

_________________
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm


 Profil  
 Předmět: Re: Mereni spotreby el. energie - tentokrat praxe
PříspěvekZaslal v: út 24. únor 2009, 23:08 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Aktualizoval jsem článek s naměřenými spotřebami o nové sestavy.
http://www.x-computers.eu/recenze/zdroje/08-07-24spotreba-skutecnych-sestav/recenze.php

_________________
Threadripper 1950X @4GHz, RTX2080 Ti, 64GB RAM, 512GB SATA SSD RAID 5, 1TB NVMe SSD RAID 0, 40TB RAID 6


 Profil  
 Předmět: Re: Mereni spotreby el. energie - tentokrat praxe
PříspěvekZaslal v: út 24. únor 2009, 23:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 01. červenec 2007
Nahoru
to X-COM: pekne pekne. a to mi chces rict, ze mezi temi sestavami 18.2.2009 Herní počítač a 13.2.2009 Herní počítač je takovy velky rozdil? tak to je pak drsne! nahodou se to nezda, ale treba zvednutim napeti u ddr2 z 1,8v na treba 2,2v se zvedne spotreba i o nekolik wattu :o

_________________
cpu: e5200 3,15GHz default napeti,cooler: Scythe Mugen, board: ep45-ud3r, ram: 2 x 2GB Patriot 1066, vga: zotac 8800gt 512 + accelero S1, hdd: 2x SATA2 400GB,SATA2 WD 750GB , psu: Enermax PRO82+ 425W, case: Sharkoon Rebel 9 *monitor: Dell 2209WA


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 106 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.