|
Zdravím pánové a dámy, potřeboval bych radu - chci si koupit bezdrátovou myš. Čekal jsem, že volba bude celkem jednoduchá a že myší, které by splňovaly mé potřebu, je na trhu spousta. Nemilé bylo ale zjištění, že tomu tak rozhodně není a že najít hlodavce, který by mi vyhovoval, je téměř nadlidský úkon. Prohlédl jsem nesčetně článků ať už zde na PCT nebo jinde, nechal se oblbovat superlativy na stránkách výrobců... K ničemu to nebylo. Rád bych vyměnil svoji starou a x-krát opravovanou Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 za něco podobného, ale co si vlastně vybrat, to vážně nevím.
Moje požadavky:
- minimálně stejná nebo velmi podobná velikost (12,5 a více cm, radši více než méně) - výdrž baterie v rozumné míře, cca měsíc a více (nechci ji každý týden nabíjet nebo měnit baterie) - ergonomické tvarování pro praváka - minimum ostatních tlačítek (dvě na levém boku bohatě stačí), není potřeba čtyřsměrné ani dotáčející se kolečko - USB přijímač minimální velikosti (plug & forget) - přesnost kurzoru při pohybu v rozumných mezích (hry už nehraji, ale pokud si někdy výjimečně něco zahraju, tak nechci myš utrhnout při tom nejpomalejším otočení, stejně tak bych se rád trefil napoprvé na odkazy na internetu) - není třeba dosah přijímače na deset metrů, dva bohatě stačí
Moje dosavadní poznatky a kandidáti, které jsem zavrhnul:
- Logitech Performance MX - výdrž max. týden - Logitech G700 - více tlačítek než na klávesnici - Logitech MX1100 - nesehnatelná, obrovský receiver - Logitech Revolution - dvě kolečka? ... - Logitech M705 - hrozný pohyb kurzoru
- Microsoft SideWinder X8 - nemožné kolečko, ergonomie spíš nic, než moc - ostatní Microsoft - malé nebo obouruké
- Trust MaxTrack Wireless Mouse - levný, ale vzhledově zajímavý kandidát, nicméně nedostatek jakýchkoliv informací mě dost odrazuje - ostatní Trust - velké přijímače
- Razer Mamba - drahá, minimální výdrž
- Gigabyte ECO 600 - druhý možný levný kandidát, odrazují mě dost rozpačité názory uživatelů - ostatní Gigabyte - malé
- Genius DX-L8000 a DX-8100 - minimum informací
Více jsem toho jaksi nenašel, takže pokud máte nějaké návrhy, postřehy či zkušenosti, byl bych moc rád, kdybyste se o ně podělili. S cenou jsem ochoten jít něco málo přes 2 tisíce, pokud ta myš za to bude opravdu stát. Díky.
|