Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 28. leden 2021, 17:06

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 20 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Jak postavit řadící páku?
PříspěvekZaslal v: čt 10. květen 2007, 16:29 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Tak mě tak při projižděni Oahu napadlo, jak mít ještě realističtější požitek ze hry... volant by byl, pedály i když bohužel jen 2 taky, kvalitní obraz v podání 19" LCD, kvalitní zvuk (AKG K66), ale furt něco není ono - a to řazení. Mačkání tlačítek z pod volantu mi nepříjde jako moc seriozni styl řazení :( Mrkl sem na net, ale nikde jsem nenašel samotnou řadící páku. Vlastnit Logitech G25 by bylo sice hezké, ale mit navic 5,8k kč tak je hodim na LCD=)
=> co takhle si sestrojit vlastni řadící páku :roll:
S kámošem sme tak pouvažovali jak by se to dalo vykutit a přišli jsem na dvě varianty: 1. třeba do COMportu udělat nějáký obvod či něco takového který by registroval 6 klaves které by se pak ve hře nastavily na jednotlivé rychlosti, to by bylo ovšem poměrně složíté a tak nas napadl 2. způsob a to koupit nějákou levnou klávesnici do USB, rozebrat a využít třeba klávesy F6 - F12 (které nebývaj ve hrách moc využívany, popř kombinaci kláves shit + F6 - F12, pokud to teda klávesnice bere jako jinou klávesu (nevim esi mě chápete, blbě se to popisuje, ale snad jo).
Páka by měla 6rychlosti, takový ten realný pocit při řazení (že to nepude zlechka) bych udělal pomocí takových těch kuliček tlačící na pružinu - bývá to třeba na židlích, nebo ve fitku na růžných posilovacích strojich... no a samotne snimani řazení že by se připájely k dané klávese dva ohebné plíšky, které by se vsunutím páky zkratly, tudiž jako že by byla klávesa ztlačena. Ted mě ale tak napadá jak vyřešit aby to tu klávesu stále nedrželo stlačenou... něco sem splacal.. mrkněte.. komentuje.. hlavně mi nepište že vymýšlím blbosti :oops:

Obrázek

_________________
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. květen 2007, 17:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. duben 2006
Bydliště: Litoměřice
Nahoru
mám připomínku k rychlostem - myslím že by to chtělo 6 stupňů + zpátečka
přecejenom většina aut má 6 rychlostí


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. květen 2007, 18:07 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2005
Bydliště: Libice nad Cidlinou
Nahoru
martin654 napsal:
mám připomínku k rychlostem - myslím že by to chtělo 6 stupňů + zpátečka
přecejenom většina aut má 6 rychlostí

No jo, ale by se imho celé velmi ztížilo. Ale je fakt že 5 je málo no :) .

Držím palce, sem zvědavej jak to dopadne... :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. květen 2007, 18:21 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
Woyta neco podobnyho uspesne vyrobil, je to nekdy tady, zkust to najit :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 10. květen 2007, 21:01 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 10. červen 2005
Bydliště: In a galaxy, far, far away...
Nahoru
http://pc-territory.ic.cz/?page=hshift/foto.php&url=index.php


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. květen 2007, 07:22 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2004
Bydliště: Šumperk
Nahoru
Jak už bylo řečeno, tenhle nápad už měl Woyta a zdárně to vyrobil. Nevím teď jestli má u sebe na webu prezentační video k H-Shifteru, ale pokud ne a byl by zájem, hodím ho na web. Tam je vysvětleno vše potřebné.

//edit: tak koukám že tam video je, takže stačí na něj mrknout. Ještě se tu k tomu určitě Woyta vyjádří, ale teď když ho měl ve Wroclawi sebou, tak už měl i dořešenou spátečku na spínač pod ručkou.

_________________
Project: Blue Wind | Project: Mini Container | Project: MiniCooker
New project hotov 8)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. květen 2007, 09:17 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
panečku... nápad udělat to z joysticku neni vůbec špatny :)
zatim chodim po obchodech a hledám čeho všeho by se dalo využít...
btw mohl bys pls to vide reuploadnout? err404 ty

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... er&start=0
myslím si že z joysticku za 202kč udělat takovou luxusní páku je uctyhodný kousek... asi (určitě) bych se dal na tuhle variantu :D

_________________
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. květen 2007, 11:22 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2004
Bydliště: Šumperk
Nahoru
OK, uploadnu to, ale musis chvilku pockat. Mam jen prezentacni verzi co pouzivame na vystavach, ktera ma 130MB, tak to chvilicku bude trvat. Takže za chvilku.

// EDIT: Takže tady to je

_________________
Project: Blue Wind | Project: Mini Container | Project: MiniCooker
New project hotov 8)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. květen 2007, 18:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2006
Bydliště: Chropyně,Morava,CZE,Earth
Nahoru
ja sem to postavil doma taky,je to celkem v pohode,nechal sem tam jenom ty vodorvny pruziny...ale dotaz na woytu :jaks vyresil rozdily mezi 3,N a 4 ?ja nevim co tam dat,takze je tam vlasne plynulej pohyb mezi tema stupnama...chtel bych to odstupnovat...jak to vlasne mas ty ?

_________________
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 11. květen 2007, 19:08 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2004
Bydliště: Hořice
Nahoru
No mam to spahane z prachobycejneho joye.
V zasade mate 2 moznosti: Bud vzit obycejny joy a spachat kulisu (SW H-shifter) nebo vzit joy s force feedback a nechat FF simulovat kulisu (SW FF shifter).
Kulisu udelat z poradneho materialu. 1mm nerez je malo.
A doporucuju udelat takzvany rychly zuby. :-)

Joy me stal 200kc, hlavice 200kc, pytel jsem si usil ze zbytku, barvy a tmel jsem mel doma.

Oba softy a nejake konstrukce najdete na http://forum.rscnet.org

To co postoval Zdenda bude asi HI-res verze na vystavu. Myslim ze video z Youtube postaci. http://www.youtube.com/watch?v=5MPgeGQy4H4

Tady je ceska diskuze zavodniku. :-)
http://forum.czechlfs.net/showthread.php?t=656

Jak jsem resil neutral? Ten pohyb vpred a vzad mam brzdenej kusem korku. Takze je tam drobnej odpor a paka trci kolmo vzhuru.

_________________
Obrázek
AMD Ryzen 5 1600 @3,8ghz, Asus Vega 56 Strix, Asus Prime B350 Plus, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 1TB Western Digital Caviar Black,Creative Sound Blaster X-fi platinum, Enermax NAXN 750W, 34" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 15. květen 2007, 23:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 10. červen 2005
Bydliště: In a galaxy, far, far away...
Nahoru
Hele Woyto a jak moc řekněme "náročnej" je ten FFShifter na FF joysticky? Resp. když vezmu tyhle šunky, bude to rozumně použitelný, abych nehledal kvalt půl dne jak ve francouzskejch autech? Chci si to zkusit, ale přijde mi zbytečný dát litr, patnáctset za pořádnej joystick, když to bude jenom na řazení a stejně to po prázdninách popotuje do šuplete.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 16. květen 2007, 12:13 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2004
Bydliště: Hořice
Nahoru
Nevim. S FF nemam zkusenost. Vetsina lidi po me vzala ten levnej Genius a pak jednoduse nejakym zpusobem udelala kulisu. Neni sice nic moc ale na nase ucely staci.

_________________
Obrázek
AMD Ryzen 5 1600 @3,8ghz, Asus Vega 56 Strix, Asus Prime B350 Plus, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 1TB Western Digital Caviar Black,Creative Sound Blaster X-fi platinum, Enermax NAXN 750W, 34" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 16. květen 2007, 14:16 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 10. červen 2005
Bydliště: In a galaxy, far, far away...
Nahoru
O tom jsem taky uvažoval, ale chtěl jsem sehnat už hotovou hliníkovou kulisu v nějakym tuning shopu, ale nikde nic neni, všude jenom hlavice.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 16. květen 2007, 15:27 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2004
Bydliště: Hořice
Nahoru
Stejne by jsi si ji jmusel upravit na miru.

_________________
Obrázek
AMD Ryzen 5 1600 @3,8ghz, Asus Vega 56 Strix, Asus Prime B350 Plus, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 1TB Western Digital Caviar Black,Creative Sound Blaster X-fi platinum, Enermax NAXN 750W, 34" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 16. květen 2007, 16:27 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 10. červen 2005
Bydliště: In a galaxy, far, far away...
Nahoru
To jo, ale práce s pilíkem se dá udělat v pohodě ve sklepě, to už neni problém jako vzát kus hliníku a řezat do něj tvar.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak postavit řadící páku?
PříspěvekZaslal v: po 26. srpen 2013, 19:15 
Nováček
Nováček

Založen: 26. srpen 2013
Nahoru
Dobrý den mohl bych se zeptat já jsem ten návod moc nepochopil tak jestli by jste u te řadicí páky mohl přidat fotky nebo video
Děkuji moc


 Profil  
 Předmět: Re: Jak postavit řadící páku?
PříspěvekZaslal v: čt 31. červenec 2014, 16:23 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 31. červenec 2014
Nahoru
Tak jsem zkoumal všechno možné a přišlo mi že nejvýhodnější řešení je opravdu vzít joystick, přidělat na něj kulisu a stahnout si program :JOY GEAR BOX, který je naprogramovaný přímo pro tohle.

Vyzkoušeno - FUNGUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

_________________
IT'S SO SIMPLY


 Profil  
 Předmět: Re: Jak postavit řadící páku?
PříspěvekZaslal v: čt 31. červenec 2014, 17:10 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2004
Bydliště: Hořice
Nahoru
Ale jen v XP ne?
Dnes je mnohem jednodussi vzit neco co ma dostatek tlacitek a udelat kulisu s microspinaci.
pak neni treba zadny soft a neni ani problem s hrami.

Nemluve o dalsich moznostech.

_________________
Obrázek
AMD Ryzen 5 1600 @3,8ghz, Asus Vega 56 Strix, Asus Prime B350 Plus, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 1TB Western Digital Caviar Black,Creative Sound Blaster X-fi platinum, Enermax NAXN 750W, 34" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak postavit řadící páku?
PříspěvekZaslal v: so 23. srpen 2014, 12:07 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 31. červenec 2014
Nahoru
JO, TO MĚ TAKY NAPADLO ALE ZAPRVÉ JSEM NIC TAKOVÉHO ZROVNA NEMĚL PO RUCE A ZADRUHÉ MĚ TOHLE PŘIŠLO JEDNODUŠŠÍ.

A MIMOCHODEM JOY GEAR BOX JSEM ROZJEL NA 8.1 64-BIT

_________________
IT'S SO SIMPLY


 Profil  
 Předmět: Re: Jak postavit řadící páku?
PříspěvekZaslal v: ne 24. srpen 2014, 19:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2014
Nahoru
Mám otázku dá sa použiť tento joystick http://www.alza.sk/genius-genius-f17-usb-d222034.htm na radiacu páku ?

_________________
Tuning is my life
PC Motherboard ASUS P8H77-M ,Srdce zostavy Intel Core i5 3350P @3.10
,Ram Kingston Hyper-X 8GB Blue, GPU ASUS Nvidia GTX650 TI OC 2GB
BIG Disk 1TB Seagate Baracuda 7200 + Exterm. Disky 1TB WD Elements, Adata SH02 320GB ,
Šťavu dodáva Cooler Master Thunder 600W ,Všetko Napchané v Skrini Cooler Master Glite 430 Black
WIFI 2.4GHz 300Mbps Wireless N PCI Adapter CNP-WF511N2


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 20 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.